Påsken kommer..

..rusande i år tycker jag!
Den börjar ju redan imorgon, och då far vi till Korpadalen och morfar när C har kommit hem från jobbet. Vi hoppas vi kommer iväg i bra tid, dels så jag FÖRHOPPNINGSVIS kan hålla honom vaken tills vi ska åka (jag bäävar!) och dels för att vi då kommer ner i lagom "mattid". Det är ju inte bara bara att åka 15mil längre. 

Imorse vaknad jag av
-Liiisa -tyst tyst tyst-
Då skull morfar till jobbet, och jag skulle stänga dörren efter honom. Den är lite knasig, sedan vi satte dit en tätningslist, så det är inte så att min pappa inte kan stänga dörrar i vanliga fall.. :)
Det var allderles tyst, jag gick och la mig igen, och slummrade.. TIO I ÅTTA, då tyckt O att det var dags, och det är ju HELT ok för mig! 
Vi fixade oss, och sedan mötte vi S och V och traskade ner till stan, och efter lite "tjiksande" (kollande i butiker) blev det lunch och fika dags. O och V charmad som vanligt de flesta i lokalen.. ;)
Vi får möta många olika sorters människor! 

I eftermiddag så var jag, O och morfar på Maxi och storhandlade till den kommande grillfesten på fredag, DET ser vi fram emot!!    
Nu ska jag planera lite vad vi ska ha med oss, och sedan hämta tvätten.
Kl 21 ÄR DET GREY`S, och DET ska jag sitta och se, utan att göra något mer! Mer än att kanske äta en godis..

GLAD PÅSK ALLA, OM VI INTE HÖRS ELLER SES!

Morfar + vardag

Ikväll kommer morfar efter ishockyn! Han ska sova här två nätter när han ska vara på kurs i Kalmar. Mycket trevligt tycker vi! Välkommen!
För sen på skärtorsdag ska vi åka till honom, och så har vi planer HEELA påsken, som det ska vara...

Imorse trodde jag inte mina ögon när jag slog upp mina gröna. Klockan var över 8!!! Vid strax innan halv 9 smöög jag upp min allra tystaste, då satt han inne i sitt mörka rum, i sin säng (såklart! Svårt att komma ur spjälsängn än..) och pillade på sin napp och pratad tysttyst för sig själv.. Så jag smög ut i köket och gjorde frukost INNAN jag plockade upp honom. Ja hela morgonen är som i dimma! :)
För att sedan väga upp att han pratade så himla tyst imorse, har han börjat med en ny grej, prata så HÖGT ATT HAN BÖRJA HOSTA. DADADA!!, NANANA!!, MAMAMA!! - HELA TIDEN!  

När vi var på dagens handling/fika-tur idag träffade vi S, med sin sambo M och deras underbara lilla son N! Han är en vecka gammal, och så underbart söt! Stort grattis till hela familjen!!

Ikväll har vi röjt lite i garderoberna - HÄRLIGT! Skönt och få bort skiten! Sen gäller det bara att orka ta tag i källaren också, men då måste vi nog ha barnvakt..
Nu får O sin nattvälling, så hoppas jag på en lika lugn, skön och låång natt.. ZZzzz..

IKVÄLL HAR O TAGIT DET HELA ÄNNU LÄNGRE... 19 STEG!!!

BUUS!

Kolla in den här videon från idag när Oscar och hans pappa busar i bollhavet!!


Elwins

Idag har vi varit och busat på Elwins lekland, superskoj!
Vi kom dit redan strax innan elva, och så fick O lunch, och sen började buset! Vi var i bollhavet, körde traktor, åkte rutchkanor (även de stora, det var så det killade i min mage också!), så vid tolv tiden kom S, M och V och vi busad vidare. O satt nytt rekord, 15 steg!! Och idag ställde sig V upp utan att hålla i sig för första gången, och detta tränades flitigt efter det! Vilken kille, duktiga duktiga Du!! :)

     Lekandan faller på!      Bus i bollhavet!      Traktordags!  
                    
                             På väg upp!       Bästa V!

(C tappade också sina nycklar i bollhavet, men de återfanns ganska snabbt.. :) )

När klockan var lite efter ett, så var O så trött att han nästan somnade när han låg på skötbordet, så då åkte vi hem. Jag lyckads hålla honom vaken, det var VÄÄLDIGT nära att han slog igen innan vi kom hem! På väg upp i trapphuset klädde jag av honom, gick in med honom och filten, la honom, han vände sig på mage, och upp med rumpan, sen var det tyst i 1½timme!
(Det är hysteriskt irriterand när E-knappen inte vill fungera så jag måste kolla heeeela tiden så det blir E.)
När O sov, satte jag mig vid symaskinen och började mitt knåpande, och vet ni vad, nu är jag nöjd!! Det blev gardiner av det, och en kudde för att få något kul i soffan. Så här blev det..

    Nålat och dags för maskinen    Nu kör vi!    Syrrans braiga maskin!  
                                                                        
                       RESULTATET!                           Så här blev det!    Kudden


Blåsippor!!

BlåsippaVackra blåsippor
Titta vad pappa hittade i Bostorp Öland den 27/3-10..
Och i farmors trädgård hittade vi utslagna
Krokus, Snödroppar och Vintergäck!
VÅREN ÄR PÅ GÅNG!




Nu i eftermiddag hos farmor, så höll busungarna låda vill jag lova!
Jag är inte helt säker på hur det gick till, men både jag och M har fått
en varsinn bokmal till barn!
Sötnosarna "läste" ihop, snodde
varandras bok, knuffade på varandra och liknande.. :)

Läser ihop!   Eller var för sig   Vad gör du kusin?   Sötaste barn!

Och morfar busade med dem, precis som vanligt. Det är lika uppskattat hos alla tre!
Nu ska jag invänta min älskling, O sover i sin säng, Catasita jämte mig i soffan. Undrar om jag kan hålla mig vaken ikväll.. INTE om det blir så sent som igår. Halv tolv kom han hem stackarn!

Nu får vi tända igen! Trevlig lördagsmys!







Släck!

DAGS ATT SLÄCKA LJUSET ALLA!!


Nya tröjor!

Härliga lördag är här! Tyärr har C precis åkt till jobbet, och jag längtar redan efter honom.
♥ ♥ ♥ Vissa dagar känns det mer bara ♥ ♥ ♥

Nyss var O´s farmor och faster här på fika. Och faster U och hennes P har varit i London, och gissa om hon hade påskpresent med sig?! JA! :)
Kolla vilka störtsköna t-shirts! Killen kommer bli coolast även till sommaren! ;)

   Nya t-shirts     Handsome!     Star!

Syns det var det står??
Jag och C fick också present, en "Umami", det är som en paste, som ska vara den 5 smaken vi kan känna i munnen (Vart skulle vi annas känna den Lisa??). Kan användas till det mesta i det mesta, och ska bli superspännande att prova! Den finns inte ens i Sverige än (Ja detta gör att det är ÄNNU mer spännande), utan de har köpt den i England. Superkul! Ska nog prova i korvstroganoff på måndag.. :)

För ganska länge sedan fick jag ett fint tyg av moster M chef, som de hade haft i butiken, och NU har jag ÄNTLIGEN tagit tag i det, och klippt ut längderna till O´s NYA GARDINER! Jag har ALDRIG sytt gardiner, och jag börjar med panelgardiner.. Hoppas mormor´s (min mormor´s, fast också mammas) sykänsla finns att trolla fram hos mig.. :) Här är tyget iaf!
                                               Tyget Raketer och rymdskepp från Esprit.

Eftermiddagen idag blir det tur till Ön, moster m familj, kommer och vi ska äta hos vår farmor, och det är ju där morfar är också. Så när lillemann har vakat står det bus med kusin I på schemat! ♥


10 + mattkant!!

Vilken underbar dag! Även att lillemann tyckte att vi skulle upp tidigt - vad gör det när solen skiner från en blå himmel?? På förmiddagen var vi inne och lekte trots det vackra vädret, tänkte att i och med att vi ska ut och promenera i timmar sedan är det ju bra om han är "avlekt". Och det fungerade!
Fönster-killarna kom redan kvar i 12, och då klädde vi oss och gick. "Vårade" vagnen, vilket innebär att ta bort åkpåsen, med sin nya fleece och skarfs var han den snyggaste i stan! (Fast det är han ju alltid)  Innan vi gick kollade jag vår termometer i köket DIT SOLEN INTE HADE KOMMIT ÄN och den såg ut så här kl 11.40
11,5
11,5 grad!! Underbara vår, välkommen hit! När morfar kom vid
13.30 så visade han termometer i bilen hela 14!! 
Vi tre gick på promenad, och morfar behövde ner
till Claes Olsson så turen gick dit, det var jätteskönt
väder, men det känns när man kommer ner till stan att
temeraturen sjunker vid vattnet. Kläderna var plötsligt
lite kyliga.




Tidigare ikväll slog O sitt egna rekord.. Det förra var 6 steg,
                                               NU; 10 STEG INKLUSIVE MATTKANT!!

Så här fin har han varit idag i sina vårkläder, sötaste♥

Sötaste rockare   Fortfarande liite osäker!   Nu kommer jag mamma!!

C är iväg och jobbar, och nu stängde köket för tio minuter sedan.. Hoppas jag, det beror ju lite på!
Jag ska sitta här, se vem som vinner Let´s dance, och äta mina popcorn. Frågan är om jag orkar gå och lägga mig sen, eller om jag sitter här och stirrar när Älskling ♥ kommer hem. Vem vet vem vet.
Natt natt!

Tomma fönster

Nu ser det kalt och kallt ur här i lägenheten. Gardinerna är nedtagna i vårt stora vardagsrumsfönster, och fönsterkarmen är tom. Imorgon kommer de och byter fönster i HELA lägenheten!! Jippi!
Jag har bara en fundering... De ska komma till oss halv ett ett, hur länge håller -byta-fönster-arbetare på på en fredags eftermiddag.. Det ska ta ca fyra timmar så jag hoppas VERKLIGEN att de gör klart!!
Så ska C jobba på Stekhuset imorgon kväll och lördag, så jag ska nog använda kvällen till att städa här. Jag hoppas bara O instämmer. Han tycker säkert det är jättekul att jag städar istället för att leka med honom..
När jag har lagt O imorgon kväll är min tanke att stryka mina nytvättade gardiner till ALLA fönsterna. (Mycket svårt att böja fönster i flertal) Jag får väl se, jag får väl se..

Och så ska morfar komma på fredagsvisit imorgon, det blir säkert mys, fast jag inte vet vart vi sak vara. Jag menar vi kommer ju inte sitta här när de håller på. Det är nog med att jag ska stänga in katten tycker jag. Lilla Sita, hon kommer nog INTE gilla läget imorgon.

Ikväll har E och Y varit här på middag, och Y hade med en SUUPERCOOL Ralf Lauren tröja, hur coolt är inte det?! Tusen tack gumman! 
Nu är det Per Moberg på tv. "Vad blir det för mat". Han lagar ju alltid god mat, men jag menar, VARFÖR? Varför så stressigt? Varför så sunkig? Varför så hit o dit? VARFÖR SÅ SLEMMIG???

Imorgon är det fredag!!

Hemkomna

Hemkomna från Nybro. O var SÅÅ trött! Sover nu gott, och jag hoppas länge, som vanligt. Det har inte blivit uppfyllt än kan jag väl säg.. Vet inte om han "bara" var trött, eller om vaccinet gör sitt, han var allt lite varm innan.
Hade en jättemysig middag i Nybro, det var bara vi och "de" (kusin I, och hennes mamma och pappa såklart), lungt och skönt, och mumsig soppa. O gillade den verkligen! Och så glass till efterrätt, skeptisk, men sedan mums! I fick ett par t-shirts/tunikor (var bara tvungen), och så öppnade hon paket från sin mamma och pappa, och detta var spännande! Mycket man kan göra med en kartong.

Allra goaste!   Mums!   Hatten   Trötter!           

Grattis igen gullunge! Puss puss

10820, 78

10820gr och 78cm lång! För en månad sen vägde O 9940gr och var 75,5cm lång. Men då hade han inte gått upp så bra, eftersom han hade varit mycket sjuk. Men nu ni, över 10kg strecket!!

Idag på sångstunden reste han sig själv mitt på golvet, och gick 6 steg, nytt rekord! Och efter det reste han sig flera gånger. Efter sången gick vi till S o V som promenerade med oss till BVC, där det vägdes, mättes och så fick han de båda vaccinationerna. O HUU så ledsamt det var idag. Stackars lilla pojk! Det gör ont i hjärtat när han vänder sig och tittar på mig, och ser så frågande ut. stackars liten. Hoppas att han inte ska bli sjuk av dem, det orkar vi inte med mer, jag har inte märkt något än så länge, mer än att han har nyst 6 gånger.. Tillfällighet? I don´t know!

Nu ska vi strax åka till Nybro, för att fira Sötaste I idag på sin dag!
Hej på en stund! (Eller som farmor säger; hej för att du kom!) ;) 

I 1år

Idag fyller min älskade systerdotter 1 år! GRATTIS ALLRA SÖTASTE DU!!

Tänk att prinsessan blir ett år. Ett år sedan syster ringde, efter en lång förlossning och sa;
-Du har blivit moster! Åt en flicka!
Tårarna rann, på oss båda!
Dagen innan var M här, och gosade med O, och hon tyckte att det "drog" lite. Ni ska veta att det är kvinnansomhölligång, hon dammsög, tvättade fönster, dammsög lite till, strök. Hon flängde runt in i det sista. 
Vi visste att de hade åkte in till BB och fick uppdateringar. På morgonen hade jag ont i magen av oro, då hade jag inte hört något på länge. KANSKE var jag redan moster?? Nej, jag visste ju att då hade hon ringt. 
Hon ringde mig på morgonkvisten, det skulle dröja en stund till. Jag hörde hur trött hon var. Jag peppade så gott jag kunde, du fixar detta! Ditt mirakel kommer snart!
Jag grät efter vi hade lagt på. Hon hade bett mig ringa mamma, pappa och M, så det gjorde jag givetvis, när jag hade lugnat mig. Hela dagen är som i dimma, jag minns inte mycket alls. Men jag VET, att när M ringde mig på eftermiddagen, så satt jag och S här i soffan, med en varsin liten pojk på armen. Vi satt och pratade om henne. Och hon ringde. Underbara underbara syster, jag vet att du gråter när du läser, men ALDRIG har jag varit gladare åt att höra din röst!! 
-Du har blivit moster! Åt en flicka!

Mamma och pappa kom, och C kom hem från jobbet. Vi satt på nålar och väntade på att hon skulle ringa och säg; fritt fram. Vi satt och gosade med O, och vi tyckte alla han är ju så liiiten gooosig plutt. Ja ni vet, så ringde M, och vi åkte till BB. O blev plötsligt en stor, stark kille. När vi fick se, denna underbara lilla prinsessa. Som jag vid första ögonkastet känner något allderles speciellt för. Det är MIN systerdotter. MIN. Älskade flicka. 
Under året som gått, har I visat vem hon är, och kärleken är ÄNNU större. Lika villkorslös, men ännu mer. Fantastiskt. 

Kusinerna, I några timmar gammal, O en månad.    I och Tacken   V, O och I!   Ettåring!

GRATTIS DU UNDERBARA FLICKA! OCH KOM IHÅG, HUR MYCKET MOSTER ÄLSKAR DIG! ALLTID. 
Puss på din dag!


   

Resa sig, och gå

Nya rutiner.. Det är aldrig kul att börja med nya rutiner tycker jag, för att ta bort förmiddagssovet, har O idag sovit 20min på fm, och 2 timmar på em. Jag hoppas nu att nattsömnen ska vara lite längre.. :)
Det enda var att det var svårt att somna honom efter lunch, men det ordnar sig nog när han kommer in i det..
Hoppas det är imorgon ungefär.. ;)

Idag på förmiddagen gick vi på promenad i solskenet ihop med S och V. Så stannade vi och lekte på lekplatsen innan lunch. Jag vet inte vad jag ska göra med O, han tycker liksom alla leksakerna (gungorna, gungbrädan, rutchkanan) är jasså. Helt ok, men inte överdrivet kul.. Men det blir nog bättre när han kan tulta omkring lite.

Nu ikväll, bara för en halvtimme eller så, reste han sig igen, utan stöd. Så stod han ett tag, och satte sig. Så reste han sig igen, och gick tre steg till bordet! ÅÅÅ så glad han blev!! Som han sken upp och skrattade, när vi började skratta och applådera! ;D Det är inte långt borta nu.. 
Tänk att lära sig något så stort. Tänk om jag hade lärt mig något så stort i vuxen ålder, som jag kan minnas. Jag menar, vad kan jag jämföra med att kunna resa mig upp och gå - själv, ta mig fram vart jag vill, jaga katten lättare... Otroligt häftigt!
Det enda jag kan jämföra med är att jag har lärt mig älska  på ett annat sätt sedan jag blev mamma. Det är nog det största jag har "lärt mig" sedan jag blev vuxen. 
 
Imorgon har vi full dag, först ska vi på sången, fast imorgon kommer inte S och V, för nu är det V tur att gå till tandläkaren. Undrar om S får lära sig något nytt.. Jag tror knappt det! :) Jag vet ju att hon kan borsta tänderna.
Hoppas O vill vara med och sjunga lite iaf, så jag slipper springa runt där som en tok.
Kl 13 ska vi vara på BVC, och O ska få sina 1års-vaccinationer, så ska jag se om de har tid att prata om affekanfallen, men peppar peppar så har det inte varit något sedan i fredags. Men jag har blivit en jäkel på att byta blöja snabbt... Ska fråga om det är något speciellt jag ska tänka på, för utom det jag vet. Så tänkte jag fråga om jag kan få väga/mäta också, för jag är så nyfiken! 

Det stora som händer imorgon är att min älskade systerdotter fyller 1år! Och det ska vi givetvis åka och fira! Så när C kommer hem från jobbet, bär det av mot Nybro igen. MYYS!


13

Ps, idag är Lillemann 13 månader.. Plutt!

5 steg

Idag har lillemann utökat gången med ett steg.. :)
Vi har varit på Elwin´s lekland, och där var det upp och ner, hit och dit! Och då blev det några steg, flera gånger.. Klättrade upp för "trappen" till rutchkanan också! Väl uppe tyckte han att det var ju bara att fortsätta och ta magen ner, men då kom mamma och vände runt. Inte alls lika kul... Vi var där med O´s farmor och farfar, och hans kusin V och hans föräldrar. Jättekul! O och pappa C körde traktor också. Till en början inte uppskattat, men efter några varv var det skojigare!

Pappa och jag kör traktor   Trygg i pappas famn   Masken

Åkte vidare till F-stan, där jag sprang in till Kappahl en snabbis, och hittade vad jag sökte! Ett bälte och en skarfs till O. Såå tufft!! Kommer säkert bilder på detta också inom en snar framtid... Fick mycket gooood middag hos farmor och farfar också, det är det alltid! Kaffe och dessert slank också ner.. *Mums*

Efter detta var vi på Hansa City och inköpte nya skor, tag 3 betala för 2. 3 par skor för under 400;- DET är jag nöjd med! Sköna-tyg-ut-och-gå-skor. VÅRSKOR!

Nu tror jag allt jag ska krypa ner under täcket, och lägga mig och läsa! Hur mysigt lät inte det? Imorgon är det en ny måndag, undrar vad den ska bjuda på? Säkert kuliga saker!


Ut på tur!

Gulle dig!
Ut på tur - aldri sur!
Idag har vi vinglat i väg på vår första cykeltur! O tyckte det var lite märkligt med
hjälm, men han blev inte sur eller att han tyckte att den skulle av. Upp i cykelsadeln
och det var inga problem. Han tyckte väl inte det var hysteriskt roligt,
men det var absolut inte tråk-tråkigt.. :) 
Tror att när vi fixat kedjan så den inte hoppas, och jag kan cykla lite fortare
så tycker han nog det är roligare, bankar mig på ryggen och skriker;
-Mamma mer! Mer mamma, fortare!!

      Cykeltur ett         Ut på tur!

På eftermiddagen har vi varit i Nybro och firat mosters allra allra sötaste tjej ♥ kusin I fyller ett år på tisdag, och idag har vi kalasat!! Hela "vår sida" av släkten var där, så vi hade många härliga barn runt om oss. Tre ettåringar, tre fem/sexåringar, ljudnivån??
*-VILKEN LJUDNIVÅ!!??*
Den var maxad.. Precis som det ska vara! :)
I fick många paket, och av oss fick hon sin första docka, vad var hennes reaktion? Hon gav dockan en smällpuss!

♥  Puss på dig! ♥ Mumsig kladdkaka! ♥ Blåser ut ljus med mammas hjälp ♥


Till avslutning har jag en nyhet..
Gissa vilken liten stolt kille det var
som reste sig UTAN STÖD igår?
Jojemän, mammas goding! ♥

God mat

Idag är dagen efter igår. Och jag mår toppenbra!
Vi hade det super igår, började här hemma, då vi delade systerlikt på vad vi hade inhandlat. Pratade en himla massa stunt! :) Kollade många gamla foton.. :)

                                                                                              C kom och körde ner Cosmopolitan
                                                                                             oss till "Mamas and papas",
                                                                                           där vi började med en aperitif, 
                                                                                            Cosmopolitan - vad annars?!







In kom maten, tapas, och vi hade beställt; vitlöksbröd, skummad kantarellsoppa med bröd, och vitlöksräkor i chilisås... Det var supergott! Åå det är så jag blir hungrig igen nu.. :) 

               Tjejkväll!                      
    Bild på partybrudar togs av bordsgranne, 
    då hon insåg före oss att vi inte var någon 
    höjdare på att ta på oss själva. Vi tackar!  
    Men det var kul att försöka!
    Efter kaffet gick vi vidare till O`learys,
    där vi med stora ögon satt och kolla in de andra.
    Det märktes att det var ett tag sen vi var ute.. ;)


Gick vidare till Molly´s, där det blev en varsin öl, som vi knappt orkade dricka upp. Mätta och belåtna, fulla i magen, nöjda och glada åkte vi hemåt. Taxichauffören undrade om vi redan gav upp? 
-Ja, vi gör allt det, vi är inte vana! ;D

Tack för en underbar kväll allra sötaste vän. Och tack för att du är du efter alla år!   







2,5

TVÅOCHENHALVTIMMEKVAR. CA. :D 


IDAG!!

                    IDAG ÄR DET!!! Tjijuuu!!

Men vad är det, tänker ni, vad är det?!? :D
Jo, nu ska jag berätta...


Ikväll ska jag och S, ut på vår första TJEJKVÄLL på ca TVÅ ÅR!!! TVÅ ÅR!
            Det var långt innan graviditeter och småpojkar som vi var ute sist. ÅÅÅ VI SKA HA SÅ KUL!!!



Gungandet!

Jo, vi gick allt och gungade!
O såg ut som att varken gilla eller ogilla det hela, han var ganska "jasså". Så tog jag lite (läs mycket) mer fart, och då var det ju jättekul!! Men ingen hade så kul som V, han skrattade så han nästan kiknade mest hela tiden! Och så är det ju det där med barnskratt.. Det är ganska smittsamt... :)  

Älskling gungar Busen på gungan! Busungar!! Kiknande solstråle!

                      DET BLIR ABSOLUT FLER GUNGTURER!!

Vi har ikväll varit och inhandlat en barnstol till cykeln, C är nere och monterar i detta nu.. :) Han fixar också nytt lås och oljar min kedja.. Min farmors gamla cykel kommer bli som ny! Vi kom till coop, med cyckel och vagn, och frågar i info-n om det är ok att ta med cykeln in, eftersom pakethållaren är så bred på denna från 1800talet. Hon tittade på cykeln, och började skratta (!!?);
- Ja, gör ni det, jag tror inte någon tror ni har stulit den! HAhaha!
Jaja, jag vet ju att den är gammal.. ;) Men den är bra!
Hoppas vi får tag på hjälm imorgon, ska vi prova en tur!! :)
              (Jag ber om ursäkt om cykel är felstavat/felböjt någonstans,
               men jag ser inte hur det ska stavas.. Och mitt lexikon är i källaren, med cykeln.. :) )


Jag vill bara uppmärksamma innan jag avslutar, IMORGON ÄR DET FREDAG, alltså 1 DAG KVAR!!! Jippi!!

Gunga, gunga, gunga

Efter lunch ska vi gunga för första gången!


Detta är vad som står om "Gunga" på Wikipedia;

Gunga
är en sits med lodräta rep eller kedjor fästa i en ställning eller en trädgren. Sitsen kan bestå av en träplanka, gummi, plast eller ett däck. Den sittande på denna kan utföra en pendelrörelse, alltså gunga, fram och tillbaka, antingen genom att någon puttar på eller genom egen kraft. Gungor finns i allmänhet på lekplatser och skolgårdar, och används främst av barn. Gungor sätts ibland även upp i trädgårdar då barnen är små.

För mindre barn finns ofta gungor där barnet sitter mer nedsänkt och därmed säkrare. På lekplatser hänger gungorna ofta bredvid varandra på en större gungställning.

HOPPAS POJKARNA GILLAR DET!


Korvstroganoff vs Oxfilé

               "Hellre korvstroganoff tillsammans - än oxfilé ensam!"

Jo så är det! Även om oxfilé kan vara underbart gott, så är det mycket härligare att äta korvstroganoff med bulgur, tillsammans med två underbara vänner och 2 underbara (dock högljudda) pojkar!
Det blev vår kväll ikväll. Pojkarna var jättetrötta och inte alls på humör för att äta, men när vi var nere på golvet igen då var humöret uppåt igen! Massa lek och bus på O´s rum! 
                                                                                               Så härligt!


Ett "anfall" har det varit idag, han blir oehört utmattad. Han sov i en timme och en kvart efter. Så sovrutinerna gick åt skogen, så nu hoppas jag han sover ÄNNU bättre i natt, och lääängre! :)

Nedräkningen fortsätter mina vänner; ons-tor-fre. 3 dagar kvar!!! *Längtar*


Affektkramp?

Detta stämmer in väldigt på O, utom att han inte har tuppat av eller krampat. Hoppas han lägger av innan han börjar... *Orolig*

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Affektanfall-/

Skratt!

Vi var iväg på sången idag som vanligt på tisdagarna. Vi hade kul! Oscar avslutade sjungandet, med att stå och försöka ta såpbubblorna.. :) Råkade ta ett par steg också! (Så de andra såg.. *STOLT*) Annars vill ju O helst vara på äventyr när vi är där, han blev lagom tjurig när jag stängde dörren så han inte kunde smita ut..
Himla kul också är att O ALLTID faccineras av N, en tjej som är 7 månader, hon har mörkt hår och mörkt bruna ögon. Så himla söt, så kul att jag märker att O har "fastnat" för henne!  

Innan vi gick till sången så kollade jag in på bloggen, då hade jag fått en kommentar från "tjejen med de mumsiga muffinsen"! Jättekul! De är ju faktiskt myyycket myycket goda!!
Och jag TROR att det är någon av hennes läsare som har spanat in här idag, VÄLKOMNA!
(Detta är en vardagsblogg om mitt liv som glad, flamsig, trött, skrattig mamma/sambo, syster/vän och dotter! Ibland skriver jag mycket, ibland lite, roligt eller tråkigt, upp eller ner, hit eller dit, hoppas ni stannar!
Har ni frågor, så FRÅGA jag svarar gärna!)

Nu börjar det nya programmet 112 på tv4fakta, jag fastnar alltid på program som det här! 
Nu fick jag en egen fruktskål av min älskling, gott! Jag klagade nämligen på att jag tror att den mörka chokladen är för stark för min mage.. :(       ♥ Han är killen med det största hjärtat jag känner. ♥
Idag fick jag tulpaner också, -bara för att jag är jag- det ni!! :) 

Efter sången var vi (jag och min bästa kompis S, och våra pojkar) och åt lite, så handlade vi och så var det mellis dags, oj oj oj som vi skrattade åt pojkarna.. Ja, jag vet inte riktigt vad det var för ett läte S gjorde, men båda pojkarna satt allderles tysta, men med leenden från öra till öra! Så gjorde hon det igen, och de släppte inte henne med blickarna. Hon höll på säkert i ett par tre minuter och de bara satt där, helt förstummade! Fast vi två skrattade som två tokar! :D Det är så härligt att få sådana skrattanfall!! 

Nu frågade den ena brandmannen på 112 den andra, "Greger", om han är klar, det finns alltså en Greger på en brandstation, både jag och C fick upp bilden på "Greger" i "Nilecity 105,6" (-ja jag hörde det som Niilesityy hundraaafemkommaseex). Mycket fnissigt!! 

Men nu ni börjar nedräkningen! Tills fredag! 
                                                                    Så idag är det 4 dagar kvar... 

Nu ska jag kolla tv, och kl 21 ska jag lägga mig idag, NU ÄR DET DAGS ATT BLI VÅRPIGG!! Kram på er!




  

Sjunga


Oscar har börjat med en knepig sak. Och jag vet inte hur jag ska förklara vad som händer, för jag vet att det finns ett ord för det, men jag vet inte ordet.

När han blir arg eller ledsen, spänner han sig, tills han inte kan dra ner någon luft. Det har hänt två gånger nu. Igår gjorde han det så länge att han blev vit om munnen. Fruktansvärt obehagligt. Jag kan inte "avbryta" honom, han hör mig inte. Och när jag lyfter upp honom hänger huvudet och han drar upp benen under rumpan, och så är han liksom slapp, ända tills han tar en djupt djupt andetag. Han har iaf inte tuppat av än, då vet jag inte vad jag gör! 
Både igår och idag, och båda gångerna är det när han inte får vända sig på skötbordet. Känns så knäppt när det är en skitsak som att få på blöjan som gör det här.
Någon som kommer på vad det heter? Annars får jag ringa svärmor, vet att hon vet.

Nu ska vi iväg och sjunga!

2 år

Nog måste killen ha fina tänder när nästa besök blir vid 3 år!
Hon tyckte hans tänder var jättefina, och mjölktänder är alltid vitare änVäntar på bussen
vuxentänderna eftersom emaljen är tunnare. Jag lär mig saker varje dag.
O tyckte tandsköterskan var ganska tråkig, bara pratade och pratade.. Han
vill ju helst ner och busa på golvet, men jag tyckte inte det var helt rätt
ställe.. Hon pratade om hur man ska borsta, hur man ska vinkla tandborsten,
och ja, hon visade på munprotesen som finns i varje tandläkarrum..
Det var liksom inte så seriöst, hon tyckte vi verkade klara av hans 8 tänder..

Folktandvården ligger "in my old neighbourhood".. Märkligt att vara tillbaka
ute vid Rimsmeden. Men det såg ut som det gjorde sist... Men det är skönt att
inte bo där, jag trivs så bra här, här vi bor nu! Med min familj.

Var och kollade barnsadel till cykeln i butik idag, hum, de var jättefina, men en
eller tja två prisgrupper för höga för oss.. Efter mellis gick vi in på Coop för
de har ju cyklar. Och visst, där fanns ju grejer för ca halva priset. ME LIKE! På bussen
Det blir nog grejer där ifrån! Åå så kul att prova när allt blir klart!!
Håller också på med att fixa en jeansjacka till O, nu till våren. Mailar med en
tjej i Norrköping, verkar vara en fin jacka. Så ska vi fixa till den lite
hårdrockstema.. :) Kommer säkert visa upp den sen. Om det inte blir den
jackan blir det en från Kappahl, för nu orkar jag inte fixa mer med
Blocket och Tradera. Blev ganska förvånad när den på Kappahl kostade 179:-,
de andra, från andra butiker ligger de mellan 250-300:-!

Ikväll har jag donat så jag är helt slut vill jag lova. Vi handlade, och när jag kom
hem lagade jag kycklingpaj, med tomat/fetaost-sallad. Så gjorde jag till O;
◊ Kyckling/pastagryta, 4port
◊ Tonfisk/bulgurgryta, 5port
◊ Broccoli/morotspuré, massor
◊ och aprikos/päronpuré till grötenFundersam över gubben mitt emot..
Efter detta tog jag tag i disken, även om C hade börjat, så gick jag ner och började
tvätta den gigantiska högen tvätt.. Men nu är allt i torken iaf!
O´s går oftare och oftare 3-4 steg, och står längre stunder, (ibland klappar han
till o med händerna) och jag blir SÅÅ stolt varje gång. Och han blir det också! :)
Han verkar väldigt frusterad om dagen,
jag hoppas det släpper när han blir säkrare på att gå. Om
det nu är det. En annan tanke är om det är högerörat som spökar på honom,
han kliar och drar. *Stackars liten*

Nu ska jag kolla "Spårlöst" som alltid på måndagar, innan det blir sängen och
sova 7 kvart i timmen som min kära mor alltid sa till mig!
(Bilderna till höger är ifrån bussresan hem från tandläkaren idag, något
fundersam p sista.. ;) )

Ps; kolla bilden på min hand. När jag var på Akuten satte de dropp, och jag sa till
S att de gjorde ont (efter, när den satt liksom), det var i onsdags förra veckan
och denna bilden tog jag igår. Alla färger syns inte riktigt, men idag har det börjat
lägga sig tycker jag. Men KONSTIGT va??

Handsingen..



Idag..

O´s första tandläkarbesök! Vart ska detta sluta? :)

4x1

Igår var vi på kalas med stort K. Vi i föräldrargruppen skulle fira våra ettåringar! Blev hembjudna till den ena familjen, och vilket kalas.. Plockmat, tårta, chokladmousse, kakor!

Stort fint paket!   Hattkille 1   Hattkille 2   Mumsig chokladmousse

På eftermiddagen kom mormor på besök. (Hoppas jag får några bilder mailade, hint hint!) Det var mysigt! Det var jättelänge sedan vi sågs. Massa bus och lek förstås! Igår var vi hemma och kollade på melodifestivalen. Anna är jätteduktig, och har mycket cool röst tycker jag! Och idag på förmiddagen gick vi en långprommenad när O sov i vagnen, medan C tvättade mammas bil. Efter det var det dags för kinamat med resten av gänget. Kul, gott och trevligt! Så härligt att träffa I, vi ses för sällan, och riktigt än funkar det ju inte med telefon.. Mys var det iaf.

När jag sitter och skriver idag, rinner mina tårar och jag har svårt att samla tankarna på vad vi egentligen har gjort i helgen. Oron har varit så stor. I eftermiddag gick C´s älskade farfar bort. Han är redan så saknad.
Vi var där en stund idag, och jag tror han ville höra Oscars prat, och höra hur vi applåderade hans 3-4 steg, och han fick höra våra skratt en gång till. Nu är han välkomnad av dem som väntade och saknade honom i himlen. Men vi kommer alltid sakna dig här. ♥ Farfar ♥

Jag slutar nu, ser inget för tårarna.

Mormor

MORMOR ÄR HÄR, OCH MELODIFESTIVAL!

Mums!

Mumsiga muffinsIdag på förmiddagen hittade jag en ny blogg, alltid lika kul.
Där fanns en bild och ett recept. På blåbärsmuffins.
Jag är inte jättemycket för kakor och annat sött
(utom chokladbollar då förstås!),
men när jag såg den fina bilden på de här muffinsen var jag bara tvungen.
Så jag inhandlade det som behövdes, det vara blåbär som fattades,
och jo visst, här är de! Sååå goooda!!!


Ni kommer aldrig tro mig, men idag sov O ända till 7.30! Jag blev så glad när jag vaknade. Vi gick och la oss igår efter "Förlossningskliniken", och somnade vid halv tio tiden. Innan dess hade jag varit inne och nattat om O två gånger (han stod i sängen och grät lilla pyret) så inte trodde jag att det skulle bli en så lugn och skön och LÅNG natt. UNDERBART!! I dag har han lovat och sova lika länge imorgon. 

Efter lunch kom S och V och mötte upp oss, så gick vi till VC. Hade fått tid 13.10. Läkaren sa att det var lite rosa, men "blankt" i ena örat, och i det andra lite rött och matt, där buktade trumhinnan något, så det var det "värre" örat. Men han visste ju inte om det är en gammal öroninflamation som är på G bort, eller tvärt om. Så han hoppades på bort, så det blev ingen pencillin iaf. Fick med mig ett intyg till badet, så nu fick jag faktiskt halva priset tillbaka eftersom vi inte har kunnat bada på jättelänge, och läkaren tyckte vi skulle avvakta tills han är helt bra.
Så på det här viset blir det ingen vaccination på tisdag heller. Undrar om den någonsin blir av.

Vi gick till Maxi och handlade, och sedan mötte vi morfar på Strömsson och blev bjudna på fika! Å så glad O blev när han kom! Allderles tokig! :) V och O var mycket upptagna av två bröder som satt vi bordet jämte. De förde ett väldans liv, och var mycket intressanta! :) 
Så gick vi hem, och jag bakade. 
Nu blir det Let´s dance, och vi ska bara tittta rakt fram innan sängen. Blir nog Solsidan också, hoppas vi får skratta lite. Och så hoppas vi mormor´s rygg är bra igen imorgon, så hon orkar komma!
-Skynda skynda och krya på dig!!


*Ps. Min mjukishund sen jag var liten, som nu mer bor i O´s säng, heter Muffins!*  
 

                

FÖR mycket!

Nu händer det faktiskt FÖR mycket. Och tyvärr inte bara positivt.
Igår blev min magkatarr mycket värre, med tungt att andas och lite hjärtklappning. 1177 bokade en tid till mig på jouren, eftersom hon vill att jag skulle få hjärtat kollat med en gång. Tror ni det flög upp i halsgropen då eller??
Fick en tid 21.45, och snäll som S är kom hon (mitt i GREYS-FÖRLÅT VÄNNEN!!! ;) ) och körde in mig. Fick träffa en läkare som heter J.S. Han pratar inte klockren svenska, och så har han jättesnällaögon, med världens mest förstoringsglasögon, så han ögon blir GIGANTISKA, så jag var under hög koncentration.. :) Det första han sa va;
-Du har ingen hjärtinfarkt.
-Nehe, det var skönt och höra tyckte jag..
Han lyssnade på magen och klämde nåt så in i bängen. Och lyssnade igen.
Sen sa han, kom nu, sitt där och pekade på en stol på han kontor. Han gick iväg, kom tillbaka, satte sig vid datorn och började skriva. Hummade, frågade ålder, rökning, alkohol, barn, sambo, frågade mig hur jag stavade det som jag trodde jag har i magen (magK-A-T-A-R-R) osv. Han sa;
-Du kan gå ut till din kompis, jag kommer strax.
Jaha, och strax var strax, typ en minut senare kom han med ett brunt kuvert som det står AKUTEN på. Han sa liksom inget. Så jag frågade;
-Vad menar du? Ska jag dit nu? Men vad tror du att det är?
-Jag vet inte. Jag har inget som jag kan kolla med, inget ultraljud ingen röntgen. Du måste träffa en kirurg som kan kolla din mage. 
-Nu? (Jag tänkte kanske inte så rationellt..)
-Ja, annars ringer jag polisen HEHEHE! Krya på dig!
Jaha..  

Vi kommer ner till akuten, och jag lämnar mitt kuvert (som by the way var igenklistrat). När vi sitter och väntar på att få komma in pratar jag och S om vad det kan vara, såklart, och det ända vi är säkra på är att det INTE är blindtarmen. Eftersom jag inte har ont på sidan.  
Vi får komma in och jag får lägga mig på britsen, så kommer det två sköterskor, och frågar lite, tar BT (155/98), feber och syresättning. Allt var ju bra utom BT då..
In kommer kirurgen, med en "paktikant", och jäklar vad hon klämmer. Ont här? Där? Bättre? Sämre? (Värre än hos optikern!) Tillslut tyckte jag allt gjorde ont. När de har klämt klart båda två, förklarar kirurgen för paktikanten att det antagligen rör sig om blindtarmen.
*SKRATTANFALL*SKRATTANFALL*SKRATTANFALL*SKRATTANFALL*SKRATTANFALL*
Fick snällt förklara detta.. :)
De talar om för mig att det först och främst blir ultraljud, och sedan ev skiktröntgen.
De går och sköterskan kommer.
-Jaha! Då ska jag ta lite prover!
-Jaha.. :( Förklarar min inställning till sprutor och liknande, att det måste sägas 1-2-3 INNAN hon sticker (Ja jag är 4år)
-Ok, ÅÅ vilken fin tatuering! Tjaa och du är spruträdd, och vågar tatuera dig... bla bla bla Pratar hon på som ett solsken.
Jag är mer mulet.
Hon fortsätter,
-Nu slår jag lite på dig så jag får fram fina kärl!
-Visst slå på du, men varför slår du på handen (hon skulle ju sticka mig i armen)?
-Jag ska sätta en kanyl.
-VA?!!
-Ja det måste du ju ha när du ska ha dropp!
-DROPP?!!
-Ja, när du ska sova!
-SOVA?!! (Här kommer tårarna) Va, fan, nu blir det för mycket information på en gång! Tårarna rinner, och jag hulkar. S torkar min kind (Snäll Du!). Det är en mycket värre känsla sen jag fick barn måste jag säg, att fundera på att bli sövd och opererad osv. Skitpissigt.
Hon går, och vi får väääntaaa jääätteeelääängeeee!! 
Efter all väntan får jag åka rullstol (trots att jag erbjöd mig att gå, för jag vill ju inte vara till besvär.. Först tänkte hon ta sängen..) upp till UL. Han höll på i en halvtimme!! Med 5 eller 6 olika mojänger över magen. Han hittade inte blindtarmen. Men tyckte att min "stora kroppspusåder" låg väldigt ytligt, och han visade att det var där det gjorde ont när han tryckte. MEN han hittade inget FEL. Det är ju både bra o dåligt, för det är ju bra självklart, men dåligt om jag ska ha det så här. 
Tillbaka till akuten och pratade med kirurgen Sara. Hon ville lägga in mig över natten så de hade koll på mig, men då bad jag med min ynkligaste stämma att jag kan väl få åka hem och sova hos min sambo och son? Och efter lite övertalning fick jag lov, om jag lovade att komma tillbaka till 6.30, för prover och ronden. OK!

Kom hem vid 01.00 och då var jag slut! Berättade allt för C, och somnade som en stock! Kom upp i tid, och det gjorde taxin också! 
6.40 togs det blodprov, och 7.40 kom Sara, med 4 killar i släptåg. Hur känner du dig?
-Bättre! 
-Ja, dina blodprov är bättre idag, och visar inte tecken på infektion (som de trodde att det skulle, för då skulle det varit blindtarmen ändå)! Hon kände på magen och den är "mjuk" igen (det är ju också bra, men, ja ni vet..), så hon skickade hem mig! Med restriktioner att jag ska ta det lugnt och försöka stressa mindre. 
*Jo tjena, har hon aldrig haft en ettåring hemma eller!?*

Jaa så så har det sista dygnet varit.. Nu sitter jag i soffan i mysisar, och O sover.  Men en rolig nyhet är ju att lillemann har tagit tre steg medvetet idag! Direkt efter han tog två! *Duktig kille!*
Också kul är att IMORGON ÄR DET FREDAG! Och imorgon kommer morfar! Och på lördag kommer mormor! Jippi!! 
Nu ska jag vila och bara ta det lugnt ikväll, och hoppas att detta går över med de nya tabletterna. 
Puss puss

Ps här kommer några fina bilder!

Sötnosen på födelsedagen!   Coolingen leker min presenten från Jojje   Nybadad gosse får klapp av pappa   Nya given, att dra ett snöre bakom tänderna... :D  

Idag..

Idag är dagen, som jag ska ta mig mod. Och idag SKA jag göra det. Blir det inget, blir jag jättebesviken!


Kunde!

Tänk, jag kunde!
Inte så bra upplösning, men det underbara skrattet!!
Jag förstår inte ibland, HUR MYCKET ENERGI kan en ett åring ha!!?? Tar den ALDRIG slut? Eller jo, det vet jag ju, och då drastiskt.. :) Till och med C har börjat undra denna helgen!
Och samtidigt måste det vara tänder på G, han tuggar och tuggar som besatt.. Ändå är han en solstråle! ♥

Idag gick vi upp till solsken, underbart! Efter lunch åkte vi till Ölands köpstad, och träffade O´s morfar och gammelfarmor I. Blev en fika ihop, innan morfar skulle köra söder ut till Karlshamn igen. Vi gick en sväng, och på HM köpte vi en AC/DC-t-shirt jag har hållt i så många gånger, vi måste väga upp Stons-tröjan som han fick till sin födelsedag! :) Efter lite strögande, åkte vi till O´s farmor och farfar, och han hann somna på vägen. Så vi hämtade Gibson deras hund, la över O i vagnen och gick på en skön, lugn, solig promenad!
O vaknade inte förrän jag plockade upp honom. Bus, fika och mellis blev det då. Och O älskar ju att krypa efter hunden, som genast går där ifrån. Han har vett! ;) O vill ju så gärna kela och busa med honom, men det blir ju fortfarande så hårdhänt..

O har just nu en adrenalin-kick utan dess like, jag vet inte vart han har detta temprament ifrån. Vi är ju så lugna och beskedna jag och C! ;D

Nu ska vi försöka sätta oss och ha lite nedvarvning, så han kan få sin välling i vanlig ordning.. Sedan ska vi ha söndagsmys, kanske kolla en film, men bara ta det vääldigt lungt! ♥

Övertrött!

Nu ska vi se... Här kommer videon på en övertrött, och mycket skrattig O!


4 dagar

sen jag bloggade. Tro mig, det känns jättekonstigt! Har tänkt blogga varje kväll, men det har varit så mycket runt om, och jag har varit helt slut.

Jag var ju inte helt kry när jag skrev sist, men det gick över över natten. O har ju fått pencillin sen i tisdags, tagit sista nu ikväll. Han har varit som vanligt tycker jag, men killar sig fortfarande i öronen. Jag vet inte om jag ska ringa på måndag. Fråga kan jag ju alltid.
V-stackarn har haft tredagarsfeber. Inget "krytt" gäng.. Men vi har hållt igång. 

I torsdags var jag, S och barnen i stan och käkade lite lunch, och efter det gick jag till Varvsholmen, där jag, O, moster M och kusin I var inbjudna till M kompis L, som har en pojk, N, 15 månader. Fotade lite när jag gick ut till Varvsholmen i det finfina vädret! 

          Ängö, en gammal men fin del av Kalmar, väster om Varvsholmen    Kattrumpan/Kalmar, ligger syd/öst om Varvsholmen    
                          Ängö                                 Kattrumpan                       Varvsholmen

Vi hade jättetrevlig, barnen busade, fikade och vi fick semla. L skulle maila några fina bilder till M, så de hoppas jag jag får sen! 
Efter det spurtade jag och O hem, för då var det dags för filmtajm med S, M och V! Vi åt lite mumsig soppa ihop och när pojkarna höll på att somna började vi kolla på LUFTSLOTTET SOM SPRÄNGDES vi har ju sett de andra två tillsammans också, se det var kul att det blev den tredje också! Den var spännande, inte lika äckeläcklig som den första, men visst var jag kvalmig över alla otäcka män i filmen. Absolut.

Igår var vi inne på stan igen i det vackra vädret. Vi hämtade de finfina 1-års korten på O! Jösses så söt han är! Det ingår en förstoring, och det ska bli kul att få. Ska flytta runt lite på 6 månaders bilderna, tänkte ta ut 3 av dem, och sätta in 3 nya, smart va? Ååå då blir det lite nytt här hemma!

(Just nu sa C; -Jag gillar kroppkakor bättre än Pernilla Wahlgren!
                                -vi har melodifestivalen på i bakgrunden som ni förstår.
                                 Ja nu gillar ju jag kroppisar, men detta var väl löjligt dåligt!?)

På eftermiddagen kom min vännina F på besök! DET var skoj! Det var jättelänge sedan hon var här, hon kom samtidigt som min pappa, och C hade hunnit komma hem, så det blev en jättemysig fika. F bor i Karlshamn, så det är inte så ofta vi ses. Vi myste och busade med Oscar, och när han somnat åt vi supergod mat som C "slängde ihop". Det var sååå gott!
Vi kollade på Let´s dance, (va f*n är det inte på tiden Willy åker nu? Fast han har varit jätteduktig, men bättre än Sauk är han ju faktiskt inte..), Solsidan (Hysteriskt kul program!), och efter utslagningen somnade vi alla utmattade.. 
Imorse var S, M och V hitbjudna på frukost, och när vi hade ätit och papporna var ute och gick med pojkarna hade vi "frisörtid"! F är frisör, och hon klippte både mig och S. Så härligt! Både att bli klippt och ha lite tjejtid vi tre! Hon klippte av ganska mycket, och jag är såå nöjd! Jättekul att känna sig vårfin i håret, hoppas jag får till det bra imorgon så ska jag ta en bild och lägga upp! TUSEN TUSEN TACK!!
Vid 14-tiden kom O´s morfar så körde vi till Nybro, och så gick vi på hockey. Heja Heja Heja Nybro, vann med 6-1 är aldrig fel. Både vi och O uppskattar hockeyn. Även om O uppskattar ismaskinen lika mycket som hockeyn.. ;) 

Åkte hem till gammelfarmor Ingalill och lagade kvällsmat, att denna pojk orkar. Och hur orkar han vara så glad, go och underbar HELA tiden! Mitt hjärta nästan svämmar över med kärlek!! ♥
Om jag kan, imorgon när jag har ork, ska jag se om jag kan lära mig att lägga upp video. Jag filmade O i trapphuset när vi kom hem, lilla lilla lillemann, han var så trött, och jag kämpade för att ha honom vaken hem i bilen, och när vi är precis över bron får han fnatt och skrattanfall. När vi kom så långt som i trapphuset, skrattade han så han visste inte vart han skulle ta vägen! Ska försöka fixa det imorgon! 

Här sitter jag nu, i fåtöljen, med fotpall och filt. Sminket är borttvättad, tänderna ska bara borstas, sen, SEN kan jag lägga mig i min säng som just nu ropar LiiiIIIsaaAA!! UNDERBART! Sov gott! 


Denna syn möter mig av och till... ;)     Klåfinger!   Han har ju tom fått BORT Enter..
                                                               

Näsa + ballong?

Denna dagen blev inte som tänkt. Oscar gnodde öronen som en tok imorse så jag ringde VC och fick en tid nu i eftermiddag.
Jag mådde illa, det gör ju jag ALDRIG!
Iväg till sångstunden kom vi, det var ju avslutning idag. O tyckte han hade viktigare saker att göra, t.ex. säga vavavAAAAdadablblbluuaaaa jättehögt!, eller krypa iväg och hålla fast strängarna när K spelade gitarr (faktiskt blev hon nog lite irriterad :) ), eller in på lekrummet, eller bli arg för jag stängde dörren så han inte kunde krypa iväg ut i korridoren. T.ex. Men ANNARS var han glad som vanligt! :) 
Vi gick en sväng så pojkarna somnade i vagnarna efter lunch (de somnade utanför dörren), och hamnade på Akademikrogen där C jobbar. Jag mådde fortfarande illa. Blä.

Men jag sa det, jag måste ju få i mig något, och köpte en macka, och ett glas cola. Efter mycket om och men, och mycket små bett, fick jag i mig mackan. När vi skulle gå, gick jag och fick upp den igen. BLÄ så äckligt, det är äckligt i vanliga fall, inte mindre på en toa på en högskolerestaurang. 
C fick ta O till VC, där läkaren konstaterade en början på dubbelsidig öroninflamation, igen. Pencillin och droppar. Droppar eftersom han kliar sig så.
Sen, SEN mina vänner, kommer vi till grejen som orsakar skrattanfall, och där jag faktiskt undrar om läkare läser om barns utveckling ALLS: 
Läkaren funderade ett tag och hummade lite, och sedan sa han till C;
- Jo jag tror det går fint med O (att han kommer att klara förslaget), det finns en ballong på Apoteket som du kan köpa, så ska O hålla andan med munnen, och hålla för ena näsborren, och sedan blåsa upp ballongen med den andra näsborren. Då lättar trycket på öronen.

AAHAHAhaha, och han menade ALLVAR! AAaaHAHAHA!!! Vilken ett åring kan göra det?? :D
Shit va kul!!!
Nu ska jag krya på mig, så jag orkar med morgondagen. Blir inget sim imorgon heller.. F*N så tråkigt!

Jag orkar inte riktigt skratta, men ögonen tåras av den roliga läkaren!

Inget..

.. vaccin idag heller. Idag skulle O tagit ett års vaccinet, men det blev uppskjutet till nästa måndag eftersom han är snorig och hostig, och eftersom det ligger så nära hans öroninflamation. Så inga sprutor idag. Alltså, det är ju skönt och slippa, men vill ju ha det gjort så vi slipper fundera mer på det..

Istället blev det LEO`S och det var ju himla mycket roligare. O coh V busade i bollhavet, och V gav mig rätt bollar efter färgförfrågan, 3 gånger.. Han är mycket smart för att vara 1 år! ;D Sötaste!
Efter bus, lunch och kaffe - gick vi och handlade. Ovanligt!? Blev grejer till Spagetti och köttfärssås, och tomat/mozzarella-sallad. Jättegott tyckte vi alla tre, och nu finns det fyra portioner till O i frysen ockås, det är bra!
Vi gick till Strömssons och gav pojkarna mellis, och det var där mitt stora, tunga suck kom idag. Jag slutar aldrig förvånas. Jag berättade en gång, för ganska länge sen nu om en kvinna som jobbar där som är så seg, så seeg som kola... Idag när vi hade gett pojkarna och precis skulle gå in och köpa kaffe kommer hon ut till oss.
-Kan jag ta en av barnstolarna, för det är en mamma där inne som ska ge sitt barn mat, och era har ju ätit klart?!
(Om jag ska skriva fonetiskt; -Kan jaa taa een av baanstolana, fö de ä en mammaa dää inne som skaa gee siitt baan maat, ooo eaaa haa ju ätiit klaat?) 
 Jag och S bara stirrade på henne med munnarna vidöppna. Jag menar, VA?! Men våra barn sitter ju i dem! Vi blev så förvånade så jag sa bara;
- Ja, vi går någon annanstans och fikar. Och så gick vi. HALLÅ ELLER!? Så kan man väl inte göra??
Jag säger bara SUUUCK!

C åkte om Glebe idag efter jobbet, och pratade med dem om grannarna, och de tar tag i det direkt. Grannen från andra sidan har också klagat. Skönt att vi är fler. Glebe hade också pratat med mamman, som hade gett svaret;
-Det kommer vara lungt från och med nu.
Så det HOPPAS vi! :) Jag har inget emot att de har fest, men spela så rutorna skallrar och sedan ha mage att börja efterfesta med musik och stoj kl 02.30, nej tack!
Nu ska jag sitta och stirra framåt en stund, sen blir det sängen efter Spårlöst, imorgon är det "sång-avslutning".


RSS 2.0