Denna fisen kom uthoppandes från duschen t...

imag0999 (MMS)

Denna fisen kom uthoppandes från duschen tidigare ikväll :) Synd på de röda ögonen bara :P Någon som vet något bra foto-grej till mobilen där jag kan fixa sånt??


Idol och fredagskväll

Japp, idol är igång, liten ligger och äter välling. Sedan ska poppisarna fram :)
Har inte hittat någon favvis, och vet inte om jag orkar lägga energi på att se om jag gör det :P

Sitter och chattar med mina fina vän i Oslo, hon går in i vecka 39 imorgon. Så mysigt att prata med henne, och spännande att se när den lilla behagar att kika ut! :D

Pink Floyd på högsta på radion på vägen he...

Pink Floyd på högsta på radion på vägen hem! Välkommen fredagkväll!! :)


Tuff natt, Oscar har snorat som bara den.....

Tuff natt, Oscar har snorat som bara den.. Är han sjuk? Är han inte? Inte lätt och veta OM jag ens ska ringa och förvarna på jobbet. Han sover än, tar väl igen vakentimmarna i natt stackaren!


den snälla mekanikern!

imag0996 (MMS)

den snälla mekanikern!


Ooo spännande! :)

imag0993 (MMS)

Ooo spännande! :)


Händelserik dag!

Imorse var vi på vårdcentralen för att ta ett allergi prov på Oscar - för att få veta att man inte tar det på så små barn. Tack för ingenting.

*Jobb*Jobb*Jobb*Jobb*Jobb*Jobb*Jobb*Jobb*Jobb*
*Ettmöteintespecielltspännandemenberättarenannangång*

Så kom jag hem och möttes av en glad son och sambo. Och strax efter kom mina fina systerbarn, B och T. Det är ju B som är jämngammal med Oscar och T är 6 år. En av killarna Oscar ser upp till mest :)
När Mia och Chrille hade åkt så tog vi med oss gänget av kids ut och gick på kvällsprommenad i skymningen. Huur mysigt som helst. De små höll T händerna när vi gick över gatan, och jagade honom när han sprang i förväg över ängen. In i den "lillaskogen" och där lekte vi att det satt ugglor i träden och hoooade, B tittade så mycket i träden att hon höll på att trilla baklänges :)
De fortsatt springa, (B som Pheebee :D )  tills de var genomsvettiga, då gick vi över till bilaffären, och nu talar vi om spänning :D Vi gick förbi massor av "upphängda" bilar i verkstaden, och frågorna blev många. Men när vi rundade hallen så var ju en av dörrarna öppna, tre rusande ungar och 2 nojjiga halvvuxna ramlade fram i dörren. Och den snälla mekaniken bjöd in oss. Kidsen fick kolla in alla verktygen, och gå in UNDER bilen, kika och kolla på allt.. Ja, ni förstår. :)
Turen gick hemåt och då hittade vi väääldigt många gåbalansgångställen, och de var jätteduktiga! När vi hade kommit hem, tände vi alla ljusen, och satt ihop i soffan och kollade Nicke ---
♥ VILKEN UNDERBAR KVÄLL ♥

Hur ofta har sonen somnat 19.07!?

Hur ofta har sonen somnat 19.07!?


Nu är mamman nerbäddad.. Natti!

Nu är mamman nerbäddad.. Natti!


Klagande..

Fyy vilken klagande blogg det har blivit :(
Tråkigt. Men om jag inte kan skriva hur det känns i magen och hjärtat här, varför ska jag då ha sidan?
Är lite down förtillfället, men jag vet att det går över. Och då är jag tillbaka till en glad, tacksam filur, som älskar att dela allt det underbara som händer! Vänta ni bara :D

när man ser denna bilden ser det ju faktis...

imag0978 (MMS)

när man ser denna bilden ser det ju faktiskt inte ut som vi har haft en jobbig dag, och det är ju för väl det.


Jodå

Jodå, piggare är jag i alla fall! :) Febern är borta, och jag känner mig lite bättre till mods idag. Ska gå ut en lite promenad med Oscar och Soffan om en stund, försöka få ordning på ryggen, för den är verkligen inte som den ska vara. Har klickat hem en ny bikini, som jag ska ha på lek o plask, det börjar ju idag, men jag vet inte om det blir något. Det beror på ryggen. Men det varar ju bara en halvtimme och är i den varma lilla bassängen - så jag hoppas jag klarar det. Tror Oscar skulle älska det, även om han inte gillar när andra bestämmer vad han ska göra, så är detta kanske precis vad han behöver. Både vattenvana och andra barn i hans ålder!

Dålig sjukis

Jag är verkligen inte bra på att vara sjuk. Jag blir så otroligt stressad. Allt jag tänker på är hur det går på jobbet. Jag VET ju att det är jättetufft för de andra. Jag vill bara tillbaka och ge järnet. Men nu finns inte kraften.
Jag har funderat på att ringa en läkare, men det jag har kunnat läsa mig till så gör de ingenting i alla fall, och i så fall behövs ju inte det. Vet bara inte hur jag ska komma över tröskeln och hitta energi och ork. Som tur är är jag ledig imorgon, så jag hoppas att jag vaknar som en ny människa imorgon bitti. En glad, utvilad, redo för äventyr-mamma, med en toppenrygg. Jag vill så gärna kunna ge Oscar all min goda energi, inte bara tjata och gnata. Jag vill ge all kärlek lek och bus hela tiden, vara fantasifull och hitta på roliga grejer. Och allt jag är nu, är bara tråkig. Och trött. Och vill ingenting. Orkar inte.
Ännu mer stressad.
Jag vill vara den JAG VILL och KAN vara, inte den här trötta, tråkiga, gnälliga, orkeslösa klumpen.

Fukis

Tröttheten är förlamande.
Undrar vad det är som har hänt. Att jag inte är piggelin är sant i alla fall. I fredags hade Oscar lite feber igen, jag jobbade i lördags och på kvällen var pappa här. Inga problem så långt.
Mitt ryggonda har jag ju haft en vecka ungefär och det vill inte ge sig. I går åkte vi ut en runda, Oscar var lite kinkig. Vid fyra kände jag mig jättekonstig. Jag fick mer ont i ryggen och orolig i kroppen (i brist på annat ord). Ville bara hem. När vi kom hem gick jag direkt till toaletten och kräktes. Febern kom som ett slag.
Fick i mig två panodil, la mig i sängen med alla kläder, raggsockar, täcke, två filtar, + att Calle värmde handukar och la om fötterna. Sov i två timmar och vaknade med 39,3 med vår "snälla termometer".
Oscar var fortfarande gnällig, så vi bestämde att Calle skulle bli hemma med honom, och jag med mig idag. Jag har legat endel men försökt vara uppe och gå för att leda till mig. Men så fort jag rör på mig känns det som om febern kommer tillbaka, dock inte alls som igår som tur är! Är ganska lättirriterad och annat också men det är nog bara sån jag är när jag inte mår riktigt bra :P
Nu vet ni läget.

Så stolt!

Oscar har fått såå mycket ros på dagis denna veckan! Mamman är SÅÅ STOLT!!
För det första fick han så mycket beröm när han berättade om sitt sommarminne. Han hade med sig sin buss vi köpte i Oslo, med Gunnar i. Han satt på en liten pall framför de andra barnen. Och trapparna gick upp till Gunnar. Och den har en fin motor! Bak. Och han visade att han kunde öppna dörrarna på bussen, och då såg man Gunnar lite bättre :D

Denna veckan har de haft med sina favoritsagor, och Oscar hade med sig Kalle bromsvagn. Igår hade det varit Oscars tur, och han (som för övrigt på dagis INTE tar så stor plats, och är ganska avvaktande) hade gett sig in i berättandet med liv och lust. Han hade berättat om alla tågen, att det kom rök, och det brann, och det var varmt. Att bromsvagnen åkte in i träden. Och det var där Ugglan lät hoo-hoo, och duvan ho-ho, och älgen (med fingret på näsan) åaoå-åaoå. :) Min duktiga duktiga pojk!
När sedan det var S tur att berätta om sin bok med alla bilarna från Kylarköping i, och han inte var så på, tyckte Oscar det var hans ansvar att berätta om den, och namnge alla bilarna, också förstås :)

Oscar har 38,6 :(

Oscar har 38,6 :(


*stolt mamma*

*stolt mamma*


Om jag hade vetat att det skulle kasas på ...

Om jag hade vetat att det skulle kasas på rumpan hela vägen ner, tre våningar, hade vi startat tidigare ;)


Tror att jag och Oscar ska börja "lek och ...

Tror att jag och Oscar ska börja "lek och plask" 2-4år på tisdagar, det kunde väl vara både en bra mamma-ozzy grej, och en bra träna på grej!? :)


*fin*

imag0967 (MMS)

*fin*


det är alltför lätt att ta bra bilder :D

imag0958 (MMS)

det är alltför lätt att ta bra bilder :D


Är på äventyrsbadet!

Är på äventyrsbadet!


<3 Oscar sjöng nyss imse spindel för mig f...

<3 Oscar sjöng nyss imse spindel för mig för första gången <3


Den 29 ska Oscar ta allergitest :S

Den 29 ska Oscar ta allergitest :S


förresten -- här är stövlarna! :)

imag0947 (MMS)

förresten -- här är stövlarna! :)


Haha, blev lite till mig med bilder på sva...

Haha, blev lite till mig med bilder på svampen, men det blev lite överväldigande! :) Ikväll blir det gratinerade svampmackor med sallad, det blir mums! Svampen är rensad och klar, liten sover på moffas soffa (han kändes lite varm innan :( ). Vi ska dricka en kopp kaffe, sedan blir det lite handling innan vi ska hemåt igen :)


SMS-inlägg

imag0931 (MMS)


+ lite i munkjackan.. Nu ger vi oss, dags ...

imag0933 (MMS)

+ lite i munkjackan.. Nu ger vi oss, dags för lunch!


SMS-inlägg

imag0924 (MMS)


SMS-inlägg

imag0926 (MMS)


2 av 4 :)

imag0925 (MMS)

2 av 4 :)


SMS-inlägg

imag0923 (MMS)


Dags för svampplock! Söndagsgöra.. :)

Dags för svampplock! Söndagsgöra.. :)


Fullrullekanelbulle

Pustar ut en lång skön utsläppande pust när rumpan landade i soffan :)
Vilken härlig dag, trallalala trallallallall!

Fullt ös som vanligt, shopping, klippning av liten♥ och stor♥, äppelpajsbakning, fikning på Lövis, kräftkalas hos farmor och farfar, massor av bus med kusin och spel mellan mig och Ozzys faster (hon fick mig att ladda ner ett alfapet på mobilen.. har ALDRIG spelat alfapet tidigare. Sjukt kul! Im such a sucker.. Och du! Det är DIN tur!! :P ) nattibesök och pajöverlämning på Lövis, och nu nedsjunkna i soffan, i väntan på att liten somnar för:
DÅ SKA SÄSONG TRE AV CITYAKUTEN STARTAS!!!

Vilken musiker.. På in och utandning :D

imag0912 (MMS)

Vilken musiker.. På in och utandning :D


Båda grabbarna är nysnaggade av mig -- ing...

imag0898 (MMS)

Båda grabbarna är nysnaggade av mig -- inga tårar :)


Jag har nu suttit i soffan, druckit en kop...

Jag har nu suttit i soffan, druckit en kopp kaffe och bläddrat i en ny mamatidning -- mer ledig lördagsmorgonen blir det inte :) *Mys*


Vaknade av att Oscar hade näsblod :(

Vaknade av att Oscar hade näsblod :(


Fredagsmys ♥

♥Fredagsmys är så himla uppskattat!♥
Jag älskar fredagsmys! Nu har det i flera veckor varit verkligen full rulle, och det trivs ju jag allra oftast med,
men denna, just denna fredagskvällen har jag längtat efter. Och den ÄR skön!
Jag har fått himla god mat serverad, min kärlek tog hand om disken också,
jag fick ett glas rödtjut och nu sitter jag och bara njuter.
Av min familj ♥
Dags för idol och fortsätta myset, imorgon är det lördag, och sedan söndag, och jag är ledig BÅDA dagarna!
Dags för toppenfamiljehelg! ♥

Jettegått mamma!

-Jettegått mamma! Jettegått!
(Hönekaka med bregott och mama scans skivade köttbullar)
(Nej han BRUKAR inte äta det, (för er som tycker det är totalt onyttigt) men det var det som fanns över idag)
Vi har en toppenmysig morgon, jag blev väckt av min stora kärlek med kaffe på sängen, och ett ljus i ljuslyktan innan han gick till jobbet. Oscar kom upp 5 minuter senare, men efter några minuters lek kom han och la sig och "goosa mamma!" - då ska jag hålla om honom, killa honom på benen/ryggen och prata ganska tyst, nästa viska. Mysigt mamma säger han då.. ♥
Som jag älskar min prins! ♥
Tjatig?

Med risk för att bli tjatig.. :P
Oscar pratar på ett helt annat sätt nu :D Jag vet..
DrygOve tänker du, hon har tjatat om hans tal hit och dit, men det ÄR sant! :D

I tisdagsmorse kunde jag knappt hålla mig när samtalet som följer hände;
(Oscar sitter och tittar på Blixten i soffan)
-Mamma?! Maammaaa?! Maamma va är du!?!
-Jag är på toaletten och sminkar mig Oscar.
-Mamma, inte springa väg!! säger han då väldigt förmanande.
-Hahaha, nej det lovar jag!

Imorse när vi skulle till dagis synar han mig uppefrån och ner och utbrister;
-Fina skor mamma! :)

I tisdags när vi var och hälsade på hos gamlafarmor, och vi kom ut på deras gård,
där han såg en buske med (som KAN ha varit) slånbär,
säger han med HÖG och KLAR stämma till gamla Inging;
-INTE ÄTA DEM INGING! INTE ÄTA DEM! IIIINGING INTE ÄTA DEM!!Natti folkens!

Natti folkens!


Nu har vi ätit farmors suupergooda trattka...

Nu har vi ätit farmors suupergooda trattkantarell-soppa, med färskt råg/surdegsbröd!


Farmor, morfar, farmor & grillning!

På förmiddagen tog jag och liten bilen över bron, hämtade upp morfar och körde söder ut till Mörbylånga.
Där gick vi in och överraskade min gamla, gamla lilla farmor ♥
Vi tog med henne och körde en sväng i Mörbylånga city
(vilket är en hamnplats, en kiosk, ett blibiotek och ett ica nära),
efter det körde vi till Oscars farmor och överraskade HENNE på hennes jobb, det var skoj! och där fikade vi också. Oscar tyckte det var himla mysigt att träffa henne ♥
När vi lämnat farmor (och farmor) så körde vi till Köpstan,
och medan Liten sov i vagnen shoppade jag så fort jag kunde :)
Inhandlade overallen vi kikat på tidigare från lindex, hittade också en fin jacka hm, till Ozzy såklart.
Till mig hittade jag världens snyggaste gummistövlar på sko dej
(hittar tyvärr ingen sida där jag kan hitta en blid på dem, få ta en när jag har de på mig nästa regniga dag :P )


Fina overallen, och bilden är från lindex.se

Oscars jacka är helt SVART och superfin, bilden från hm.com

Ikväll har vi varit på Lindö med Oscars förskola, där grillade vi och hade toppen mysigt och kul. Oscars "gäng" de från hans avdelning höll ihop rätt bra, och tätast sprang ju Oscar med S (såklart :P ) de är verkligen polare. Det märks att de blir större/äldre, samtidigt som de pratar med varandra på riktigt så börjar det bli lite mer våldsamt, en liten knuff och bägge ramlar och buset är nära att bli brottning istället.. Men men, än så länge löser de det bra. :) Goungar!
S blev lite ledsen när vi skulle åka hem, och Oscar ropade från sin cykel:
"inte lessen, ses imån, inte lessen B! Glad! Glad B!"
FINA ♥

Dags för lindö med förskolan i blåsten!

imag0877 (MMS)

Dags för lindö med förskolan i blåsten!


sitter nu på hasses :)

imag0873 (MMS)

sitter nu på hasses :)


Nu lämnar vi Kalmar och kör över bron!

Nu lämnar vi Kalmar och kör över bron!


Skälby

Har haft en underbar strögarkväll på Skälby,
nu är det soffmys! ♥

Gamla kläder?!

Nu är det strax dags för "gamla kläder" -- hemmagjord pytt ikväll alltså :P

Riktigt höstregnrusk i Kalmar idag!

Riktigt höstregnrusk i Kalmar idag!


R.I.P 11/9

Allt för många r.i.p. Det fruktansvärda händer. Vi måste vara rädda om varandra. Vi måste våga hjälpa, beskydda och öppna våra hjärtan, och tycka om. Att gå in i händelser med att tycka om i stället för att börja med rädsla, förutfattade meningar, och onda aningar. Människor är väl fortfarande goda tills motsattsen är bevisad?
Tänk dessa vackra själar som hjälpte så många när tornen raserades. Jag har läst om några av deras barn idag. Tårarna rann, just för att de aldrig fick träffa sina hjältar - sina pappor ♥
Tankarna har gått från händelserna den 11/9, till Stefan Liv's barn och familj. Jag önskar er allt gott, och all hjälp. Och att barnen får se den goda sidan hos sin pappa - som de tidigare har visat världen. Många tankar, och kramar.

Hjältar.

Det var inte igår jag spelade biingooloott...

Det var inte igår jag spelade biingooloottooo!


Lämningen från himmelen! :)

Lämningen från himmelen! :)


1501

Såg nu när jag postat det förra inlägget, att det var det 1501 inlägget sedan start. Jisses! :)

Aldrig-komma-tillbaka-ångest?

Är det det han har min lilla prins? Tror han verkligen att jag aldrig kommer tillbaka när han blir sådär ledsen på dagis när vi lämnar honom? Igår var det ju en "incident" som gjorde honom ledsen, men han har ju blivit lika ledsen varje dag denna veckan, och det sliter så i mitt hjärta.
Jag hoppas verkligen det blir bättre idag! Igår lämnade vi honom hos några vänner, och det gick fint, så jag har förhoppningar igen idag :)

Idag längtar vi till imorgon också, imorgon ska vi i min lilla familj, syrran och hennes lilla familj bli bjudna av pappa på Larmgatan 10. Ska bli underbart gott, och kul!
Jag jobbar till 14, de kommer vid 15, så ska vi ha lite "pre-dinner", gå ner - äta gott - gå hem, ha lite småparty och sedan ska allihop sova här, så det blir fullt hus imorgon! :)

Nähe, dags att packa ihop för dagis och jobb!

Vad är det som händer? Lämnade Oscar nu, ...

Vad är det som händer? Lämnade Oscar nu, och han var så ledsen. Grät som om håg aldrig kommer tillbaka. Det gör så ont i hjärtat. Började bra, Oscar sprang in och hoppade, några av de andra barnen hoppade från en bänk och blev tillsagda. Oscar trodde det var han som gjort fel och blev förkrossad. Han grät och grät, fortfarande när jag gick. Kom gull busshållplatsen när jag fick vända för att lämna jackan som låg i min väska. Han såg mig som tur var inte -- men jag hörde honom.. *mammahjärtat har ont*


God morgon! Jag har sovit så underbart got...

God morgon! Jag har sovit så underbart gott, hårt och länge i natt! Har hunnit gå upp och fixa mig och ligger nu hos Oscar som mornar sig, med en kopp kaffe! Morgonmys!!


R.I.P Stefan Liv. Du var en favorit. Sov g...

R.I.P Stefan Liv. Du var en favorit. Sov gott. Alla tankar och all kärlek till din familj!


Datorn tjabbar. Trött på den. :P

Datorn tjabbar. Trött på den. :P


Hemma och strax middag!

Hemma och strax middag!


Ojojoj!

Ojojoj! Jag är åter igen hemkommen :)
Lördag/söndag har jag varit på resande fot igen! Denna helgen har jag tillsammans med ALLA mina jobbarkompisar varit i Köpenhamn. Vi har haft världens helg! Så fantastiskt roligt!
Delade rum med Mia F gjorde jag, och jaa vi har skrattat så jäkla mycket. Jag har träningsvärk :D

Nu tänker jag sitta och dega i soffan, innan jag ska dra mig in i sängen :)


5 mil kvar! Detta är en bild från hotellru...

imag0813 (MMS)

5 mil kvar! Detta är en bild från hotellrummet, när vi precis hade kommit fram i måndags eftermiddag. :)


God morgon! Nu har vi vaknat, och Oscar le...

God morgon! Nu har vi vaknat, och Oscar leker för fullt medan vi ligger och drar oss :) Micke har gått till skolan, och Eva pysslar i köket. Det är dags att gå upp och fixa ansiktet!


Nu har vi lämnat Karlstad och Göstahult ba...

Nu har vi lämnat Karlstad och Göstahult bakom oss, hittat ut till e18 och hjulen rullar mot Eskilstuna, just nu i spöregn. Annars har vi haft kanonväder idag. Satt ute och åt både lunch och fika hos fina Hanna & Albin, massa bus och lek, och good mat och paj! Precis vad vi behövde för att få en toksovandes gosse med oss i bilen nu :) Tror allt jag ska blunda lite jag också, innan jag ska kartläsa igen :P


SMS-inlägg

imag0846 (MMS)


Värmland here we are

Värmland here we are


RSS 2.0