Tittar på 112. Tacksamheten igen. Jag är t...

Tittar på 112. Tacksamheten igen. Jag är tacksam!


Sonen har installerat något om börsen på s...

bild0416 (MMS)

Sonen har installerat något om börsen på skrivbordet.. :-D


Frågande

Ja, jag ställer mig fortarande frågande till den läkaren som Oscar fick träffa idag. Som jag förklarade för honom:
Oscar har varit mycket sjuk till och från. Det känns som om vi är hemma minst någon gång i veckan från dagis/jobb. (Det är vi ju inte riktigt så illa men det känns så) Och det konstiga denna gången är att i lördags märkte vi att han var hängig. I söndags hade han feber. Men piggare på kvällen. Sedan på natten hade han 39,3, och väldigt väldigt orolig. Var vaken långa stunder.
På måndagen hade han knappt någon feber, mellan 37,5-37,8. Lite orkeslös men piggare i omgångar. Jag såg iaf ljust på dagen idag! Så kom natten, vaknade oroligt strax efter två glovarm. Fick panodil, men hjälper dåligt. Calle är uppe. Låg mellan oss, väldigt väldigt orolig. Snurrar av och an, vill inte ligga på samma ställe, som om sängen är för varm där han har legat i 10 sekunder. Han är fortfarande varm, Calle går upp och sitter med honom i soffan tills han somnar om.
Han vaknar inte förrän efter 8, och då tar jag temp. 36,8. ???
Han är trött och sliten (efter natten antar jag), vi går ut på promenad och frisk luft iaf. Han somnar när vi kommer hem. Till doktorn och får svaret att ge honom vila.
SÅ nu till frågan;
KAN NÅGON GE MIG TIPS PÅ HUR/VAD JAG SKA HITTA PÅ FÖR ATT SONEN SKA HÅLLA SIG LUGN??
(Om vi inte ska kolla på Blixten hela dagarna :P )
Han hatar ju om vi inte hittar på saker. Jag är hemma imorgon, Calle torsdag.
Om nu Calle kommer iväg imorgon, han känner sig inte kry. :(
♥ Mina sjukisar ♥

Hur

Hur, HUR kan en läkare ordinera en 1½ åring vila!?!

Tacksamheten

Det här med tacksamheten igen. Blev åter igen påmind idag över att vi ska vara tacksamma som har det så bra. Inte gnälla så mycket över onda leder och feber, vaknätter och annat.
Stod och pratade med en arbetskamrat idag, när en tredje sa till henne att det var telefon, från skolan.
Jag kände hur det isade över ryggen. Och jag såg på hennes hållning, att hon fick samma känsla.
Hon tog telefonen, och jag överhörde bara nej, nej, åå, nej, ja det ska jag.
Hon kom tillbaka till mig, märkbart chockad. Och jag frågade vad som hade hänt. Tårarna kom. Det så mina ögon tårades innan jag ens visste vad som hade hänt.
Det var rektorn på skolan där hennes son, 8 år går. Hans klasskamrat hade efter en lång tids kamp mot cancern gått bort idag på morgonen. 8 år. En liten flicka. Hur kan livet vara så grymt?!
Kompisarna har förlorat sin 8 åriga vän. Syskonen sin 8 åriga syster. Föräldrarna sin 8 åriga dotter.
Tårarna rinner. Vackra flicka, jag hoppas du har det bättre nu.

Tänker på vad vi har. Vi har det bra. Tacksamhet. ♥

Min rumpa fryser så den skakar! Fast jag s...

Min rumpa fryser så den skakar! Fast jag sitter på den.. Långt ner i knävecken är jag kall. Men nu sitter jag på bussen igen, önskar att jag mådde lite bättre. Önskar att oscar mådde mycket bättre! Hostan har väl varit ok i natt, men vid 3 hade han 39.3 stackarn. Min lille plutt! Undrar om han är så mycket sjuk för att vi stressar tillbaka till jobbet, innan han är "riktigt" frisk, eller om han 'bara' har otur?


Bilder

Inte EN ENDA BILD har vi tagit idag. Vi som har haft huset fullt av människor som vi gillar!
Vi har haft en härlig första advent här hemma, med massor av besök. Men lite sammis har jag allt eftersom Oscar inte är hundra, men han tycker ju så mycket om att få besök att vi ville inte ställa in. Vi har bjudit på (nylagad) julskinkemacka, lussekatter, pepparkakor, glögg, kaffe tja lite av varje, och lite julig stämning tycker jag allt vi fick till! :)

Imorgon blir iaf Calle hemma, och jag är ju ledig på tisdag så då blir det 2 dagisfria dagar som jag hoppas Oscar hinner repa sig på! Nu ska vi ha söndagsmys innan ögonen går ihop!

Redo!

bild0413 (MMS)

Redo!


Preciis utagen ur ugnen! Its gonna be gooo...

bild0412 (MMS)

Preciis utagen ur ugnen! Its gonna be goood! :-)


Mysfrukost på Stagge!

bild0411 (MMS)

Mysfrukost på Stagge!


Har precis hängt upp det nyaste tillskotte...

bild0409 (MMS)

Har precis hängt upp det nyaste tillskottet i egen tillverkat julkrims! Oscar kollar in traktorn som skottar.


Happy första advent everybody! Love and ki...

Happy första advent everybody! Love and kisses! :-*


Snö, snö mycket SNÖ!

Vi har varit i Färjestaden och hälsat på och lagat mat. Vi höll på att inte ta oss där ifrån! :P
Jag skulle kunna använda många och fula ord för att försöka få er att förstå, men det känns oftast så himla dumt när jag ska skriva det. Visst ibland är det "berättigat" men eftersom jag tänker igenom (oftast :) ) texten innan jag skriver så blir det så fånigt att skriva en massa svordommar. Det låter så fånigt i huvudet liksom.
Ok, jag seglade iväg lite där..
I alla fall, när vi skulle köra ifrån pappa och farmor, så måste Calle backa en bit, sedan vika ner på en gata för att kunna vända bilen, om ni försåt hur jag menar.. :P DÄR! Mitt i själva vändandet, släppte det och vi spann rätt bra! Men vi kom iväg. Vi körde i mellan 40-50km/h hela vägen hem.. Oscar knölsov. Han är lite krasslig liten.
På bron var det märkligt, snön kom underifrånoch svepte över som i en båge. Men på vägen var det som i en tornado (fast i snötänk då :P ) det kom ingen snö, Calle hade inte ens vischvoschen på, för snön yrde som sagt över och ingenting mot, eller ner mot oss. Jättekonstigt! Men det finns säkert en natur-förklaring som inte jag vet.

Försökte prata med min gamla farmor innan vi skulle åka, att jag tror det kommer att bli bra för henne att få flytta. Men ikke. Det skulle bli så dåligt.
Det är så himla tråkigt att höra henne prata sådär, och ännu värre är det att se stackars pappa som har och gör allt för henne, och nu är hon så oklar att hon inte ens kan se hur han ställer upp för henne.

Tänkte bjuda på en söt video på Oscar så här på kvällskvisten, såå håll till godo!

Ps. Det är väl ingen som missar första advent imorgon?! MYYS!!

Just nu! :-) Sitter på köpstan och fikar, ...

bild0406 (MMS)

Just nu! :-) Sitter på köpstan och fikar, oscar radar upp sina bilar. Ska strax köpa julklapp till moster och chrille!


Neej!

Neeej! Så less jag blir!! Nu har Oscar 38,5. Nu blir det inget besök i Lindsdal idag. Jag hade verkligen sett fram emot det! Vi skulle ju ha så jäkla kul!
Blir nog en sväng över till ön, för att laga lite mat till pappi och farmor, om han fortfarande är så pigg som han var innan. Vi får se.

Catasita

Jo, jag killade Calle när vi låg i sängen imorse, och så kom Oscar och så killade han också Calle. Sen skulle Calle killa mig -är ni med?- men det gillar INTE katten! Så hon högg Calle i tårna! :D
Det har hon gjort tidigare också när han kittlar mig och jag säger nej nej.
Vi tjejer mot världen! :D

På vår balkong just nu!

bild0404 (MMS)

På vår balkong just nu!


Min försvarare!

bild0400 (MMS)

Min försvarare!


Kvällen

Har haft en fantastisk och mysig kväll!
Idag sov Oscar lääänge! Det ni! Hans mamma gick upp INNAN honom (kan ha bero på den sena nattningen igår, men tidigare har ju sen nattning varit = tidig morgon :( ) det har nog i stort sett aldrig hänt tidigare. Jag gick upp vid åtta och så låg O och C kvar, och sov när jag gjorde mig i ordning.
Frukost och städning innan jobbet, eftersom vi skulle få gäster ikväll. Efter en fullspäckad dag på jobbet så fick vi besök av våra grannar, C och J, och efter att O  somnade så har vi kollat idol, druckit lite gott rödvin/öl och pratat massa strunt. Nu har de gått hem, tvärs över våningsplanet :) , och vi ska lägga oss!
Imorgon är en ny dag, och den ska bli lika mysig den!

Karlshamnslängtan

Ja hörninini. Det är inte ofta jag känner så här. Men i och med att det ÄR långt mellan gångerna, och i och med att några av mina BÄSTA VÄNNER finns kvar i Karlshamn, så har jag faktiskt Karlshamnslängtan.
På söndag ska vi ha lite förstaandventsfika här med nära och kära, och då är det flera i Karlshamn som jag skulle ha velat ha här. Om det är någon jag har glömt i villan och inte har "bjudit" men som kan/vill komma -
RING DÅ FÖR FASEN!


Den fina statyn på Karl-Oskar och Kristina,
som utvandrade från Kalshamn.

Japp

..det var knäckdags!


Knäck-dags?

Ska jag nu orka att ta med mig min älskling ut i köket och koka knäck? Är jag heelt knäpp eller? Ja, det är jag nog!

Imorgonkväll efter jobbet kommer våra grannar in på"Idol-kväll", blir lite plockmat, snacksisar, kanske något vin eller öl slinker ner också.. :) Ska bli trevligt iaf!
Tar en längre bloggning imorgon innan jobbet om jag hinner.. :) Det beror ju på min lilla stora älskling!

Puh! NU sitter jag på bussen. Det var inte...

Puh! NU sitter jag på bussen. Det var inte det lättaste att dra vagnen kortaste vägen till dagis. Blir nog den lite längre och lättare vägen nästa vecka! När jag skulle lämna idag blev oscar "mamma-magnet" och höll sig i benen och grejade, men när han fick springa ut i korridoren och vinka blev det bra. Hur varm i hjärtat på en skala blir jag, när min son (SON!) står och vinkar och skrattar i dagisfönstret när jag går? Blixtervarm!! :-*


Dagens fining! :-)

bild0395 (MMS)

Dagens fining! :-)


HUR

HUR ska jag kunna hålla mig vaken till och igenom Grey´s ikväll?! Igenom går nog bra, men nu är ögonlocken tuung!!
Det blev en himlas fylld eftermiddag efter jobbet. Bussen var sen (inte så konstigt i detta snövädret)(eftersom det är likadant VARJE år att alla är så förvånade när snön väl kommer att skottningen inte är riktigt 100.. Eller 75 heller för den delen) så jag var redan sen till dagis. Vi som skulle slänga oss på cykeln (fick gå) och köra bort till Maxi och börja handlingen innan C kom. Det blev i stället så att C fick vänta i ca 30min... Eftersom allt blev så sent och Oscar var dyngtrött körde vi till Max. När han fick hamburgare, pommes och KETCHUP var livet ganska ok igen dock.
När vi kom hem skulle ju en hel del in i frysen, och jag inser ganska snabbt att det här funkar ju inte. Jag fick frosta av frysen.. (Men nu är den fiin! :) )
När jag kom till dagis idag så hade de gått in på "Ankaret" allihop, och O såg inte mig. På Ankaret har de en förskolelärare som spelar lite piano och sjöng "lille ko", och O stod och höll i en ko, dansade lite och MUADE sitt allra finaste! Så underbart söt!! Det är så skönt att han gillar dagis!
Imorse tittade han i sin fotobok, och pekade på farfar och för första gången sa han; Faafa och så kom mopa och momo men farmor var svårt så nu får vi träna! :P
I eftermiddag hittade han boken igen, hittade kusinen och sa; Vhito (Victor!) :) ÅÅÅ!!

Vet ni vad, nu är det strax Greys.. Jag säger bye!! :)

Tänk så snabbt det går. Igår hade vi regn-...

Tänk så snabbt det går. Igår hade vi regn-regn-regn och höst, idag har vi riktigt kallt med snö och vinter. Bara på några timmar! Nu sitter jag på bussen, och ska till dagis och hämta trollet! :-) Hoppas han har haft en bra dag, men det räknar jag med! :-) Vi ska cykla direkt till maxi och storhandla, så kommer pappan i familjen med bilen. Hörs ikväll!


Massage/floating. Calle skulle boka in mig...

Massage/floating. Calle skulle boka in mig på massage, och sig på floating, han ringde och tänkte prata in ett meddelande på telefonsvararen. Men så hade de kopplat telefonen till hemtelefonen! Så calle ringde kvart i sju och väckte stackarn! HAHAHA :-D


Halt!! Nu är oscar lämnad på dagis och jag...

bild0389 (MMS)

Halt!! Nu är oscar lämnad på dagis och jag väntar på bussen. Halt och kallt, men FINT MED SNÖ! :-) Oscar tyckte också det är fint! Måste nog hitta ett alternativ till cykel dagar som denna, det var halt och det gick inte fort! Ha en fin dag i snöyran!


Mauro


Snö

Ojojoj, idag har vi haft en uppochnervänd dag! Det har regnat precis hela dagen.
Men vet ni vad, NU SNÖAR DET! Jag undrar om det blir något "riktigt" av det.. Och HUR Oscar kommer reagera imorgon?? Bäst att ta overallen till dagis... Det blir invigning! :)
Fundera på om jag skulle gå ner och ta upp pulkan.. :P Kanske enklare att dra pulka än att cykla imorgon bitti?

Idag har det varit en riktigt vardagsdag, handlat, plockat, tvättat, bäddat rent, lagat mat men inte minst BAKAT LUSSEKATTER.. På söndag ska vi ha lite första adventsfika här, och nu är katterna i frysen! De blev faktiskt inte så dumma.

Försöker länka upp en grej från youtube men det går inge bra tyvärr. Det är ett fantastiskt avsnitt av Mauro och Plura där Mauro imiterar Micke Persbrant (han är inte ful). Fantastiskt skoj!
Har också försökt hitta inspelningen på "Vår stad" i Blixten, jättesöt sång. Får en rysning varje gång...

Nähe, dags att vika tvätt och kolla slutet på Desperate..Kom på efter viss väta kläder och golv att...

bild0386 (MMS)

Kom på efter viss väta kläder och golv att det är nog bättre utan.. :-P


Vattenlek! :-) Efter en jobbig och ledsam ...

bild0385 (MMS)

Vattenlek! :-) Efter en jobbig och ledsam morgon blev livet lite bättre efter frukost med vattenlek i badrummet..


Good morning world!

bild0382 (MMS)

Good morning world!


Välkomna!

Har idag fått kommentarer från 4 "nya" (vad jag vet :P :) ) tjejer - ville bara säga
VÄLKOMNA!
Hoppas ni hänger kvar!

Kuddkrig!Så HÄÄR kul var det ikväll när jag hade kuddkrig med min lilla älskling!
Jag dängde till med kudden - han skrattade så han kiknade
-och väntade sedan spänt på nästa kuddträff! Hahaha! :D

Annars har dagen varit väldigt dagis-jobb-handla-dagis-hem
-laga mat-äta mat-C på bio-leka lite- duscha-välling-natta.
Liten sover gott, och jag hoppas han håller sig i sängen i natt.. :D
Imorgon är vi leediga, och hoppas på besök!

Nyduschad! Natti säger oscar

bild0378 (MMS)

Nyduschad! Natti säger oscar


Måste. Skaffa. Mig. Regnkläder.

Måste. Skaffa. Mig. Regnkläder.


Måndagmorgon, 0655, sitter på bussen, har ...

Måndagmorgon, 0655, sitter på bussen, har lämnat på dagis, tänker: Imorgon är jag leedig! :-)


BRAK!! Vi tittar på varandra. Gnäll. Tyst....

BRAK!! Vi tittar på varandra. Gnäll. Tyst. Inte ramlade han väl ur sängen?! säger jag. Calle flyger upp. Och kommer in till en yrvaken oscar som är på väg upp i sin säng igen. *Bästa pyret* :-D


Leo´s


Just det!

Bilder var det juh! Kommer!


Har pysslat..

Har pysslat lite.. :) MEEN det drööjer innan ni får se! :D

En månad till!

Jössös. Nu har det gått en månad till. Liten, är stor, och idag 21 månader...
Just nu har vi lite söndagseftermiddagsvil-mys-paus i soffan med Blixten på tv.
I förmiddags var vi på Leo´s med S, M och V,
och snacka om att han var trött när vi kom hem. Är väl inte helt kurrant heller,
men det GÅR INTE att sitta inne med honom. Han hade jättekul,
men somnade nästan i famen på C när jag tog av honom jackan... :S
Lägger upp några bilder ikväll... :)


Opp!

Oscar kämpar med att lyfta från golvet. Och idag gick det! Han har tränat och tränat på att hoppa, men har inte lyckats lyfta. Idag frågade jag, om han kunde hoppa?
-Opp! sa han, tog sats och hopppade!
Nu är det det vi gör idag! :)

Just nu är det väldigt mycket "prat", han pratar och pratar och pratar. Och några ord blir "rätt"..
* Mamma
* Pappa
* Tata
* Många många djurljud (mjao, vovov, grymtar som en gris, iiii som hästen, mä, bä, arrro som lejonet, mmmm som kossan, aa som apan, hoho som ugglan, krakra som fågel, ett konstigt litet smaskljud som kanin, yla som en varg, paapapa som hönan, lockljudet på älg - med att hålla för näsan (läs munnen)
* Vroom 
* Kaka
* Tittut!
* Hej
* Apa
* Nanna (Johanna)
* Mommo
* Katt
* Moffa (Någon gång bara)
* Belja (Bella)
* Opp

Han kan många klädersplagg, jacka, mössa, tröja, stumpor osv och han har börjat klä av sig själv.
Otaste äter han sin mat själv. Och han älskar frukt och godis.
Han tycker mest om bus och spring, men kan också sitta ner och rita en stund eller titta i en bok. Han gillar sitt briotåg och älskar sina bilar! Allra mest Blixten och den svarta Vipern.
Han älskar att dansa och digga till musik!
Han sover nu i sin stora säng, men kommer oftast in någon gång under natten, det tränar vi fortfarande på.
Han älskar när han får kolla på Blixten filmen. Han pekar ut alla barnen på sin kort på väggen, också barnen på dagiskortet.
Ojdå, nu blev det lite Oscar-update! :)  

SMS-inlägg

dsc_1007 (MMS)


I eftermiddag har vi varit hos gamla farmo...

oscar o bella (MMS)

I eftermiddag har vi varit hos gamla farmor ingalill, ganska gnälligt, men kul att ses. Bloggar om en stund, bjuder på en bild på kusinerna så länge!


Guldklimpen♥ MIN GULDKLIMP ♥

Du.

Du som förälder är den allra viktigaste människan i ditt barn liv.
Du som förälder är den största tryggheten i ditt barn liv.


Såg 2min på ett program. Där en man berättade om en annan man som hade tagit sina barns liv.
Han sa;
Hans döttrar hade kommit hem, från skolan.
Hem, till tryggheten.
Hem till pappa, som var satt på jorden FÖR att vara deras STÖRSTA trygghet.
Han som var satt på jorden, för att alltid älska dem, ställa upp för dem,
hjälpa dem, stötta dem, ta hand om dem, glädjas med dem,
älska dem.
Han tog deras liv. Vad hände?


Så tänk på ikväll, DU är ditt/dina barns största trygghet.
Du är den, de litar mest på i hela världen.
Du är den som alltid, vad som än händer, ditt barn ska känna störst trygghet till.
Nu sitter liten i mitt knä, och hostan är ...

Nu sitter liten i mitt knä, och hostan är nu oroväckande krupplik. :-(


Nu sitter liten i mitt knä, och hostan är ...

Nu sitter liten i mitt knä, och hostan är nu oroväckande krupplik. :-(


2 timmar

Oscar har rekord nu. 2 timmar har han sovit. Men tyckte han nös nu, så nu kommer han nog snart. ♥
Så trött när han är sjukis.
Men varför, VARFÖR tar jag ALDRIG tillfället och lägger mig ner en stund jag också?
Så dags att ångra sig nu... :P

Min gamla lilla farmor

Då har det blivit ett beslut idag.
Min älskade gamla lilla farmor ska få flytta till ett ställe där hon kan få lite mer hjälp.
Så splittrade känslor. Men mest bra, eftersom jag vet att hon behöver det.
Men det är Min lilla farmor ♥

Handen på stjärten 2

AAAHAHAHA!!! Missade ni typ världens roligaste Maria M och Anna Book igår kväll på 3-an!!??
De skulle bo ihop och lära känna varandra på 24 timmar, och som avslutning på det hela hade de lite fotografering av varandra på slutet. Hahaha!!!
Och då ska man göra;
handen på stjärten
och säga;
heeej
så det blir så naturligt som möjligt! Supernaturligt alltså! :D
Alltid härligt när jag får ett sånt dära skrattanfall så jag tror att jag aldrig ska sluta!


Jätteroligt program, och jag kommer nog kolla nästa vecka också,
då skulle det vara Runar och Tony Erving. :D

Handen på stjärten - heej! :-D

Handen på stjärten - heej! :-D


Väntan..

.. är lång! Varför kan inte Greys börja kl 20 istället!? Jag längtar!!


Sliten gullunge kollar på Blixten innan kv...

bild0367 (MMS)

Sliten gullunge kollar på Blixten innan kvällsdusch. Pyret!


Vår jul

Ja, då tror jag julen är spikad. Men 100% är jag nog inte förrän annandagjul.. :)
Julafton´s morgon ska vi ha riktigt julmys i sängen tror jag! Eller kanske på golvet vid granen *Mys*
På dagen åker vi till Calles familj,
i Färjestaden. Då blir det kalas vill jag lova!
Vi ska också ta en sväng så vi kan träffa morfar en liten stund,
om han nu är där vi tror.. :)
Juldagen blir det julfirande här hemma hos oss,
då blir det full rulle. Vi, mormor och morfar, ev gamla farmor,
moster med hela familjen och morbror med hela familjen!
Om inget annat så blir det kul och varmt! :D
Låter som härlig jul tycker jag!rinner och rinner

Igår kväll ca 22.45 om jag ska tippa säger jag till Calle innan vi ska sova;
-att Oscar låter ju täppt fast han inte har varit något snorig på jättejättelänge. Och det är därför jag tog mig i kragen och ringde idag. Men det ironiska är
idag rinner och rinner och rinner den lille näsan. Jag kan inte svara på hur många gånger jag har tokat honom om näsan. Nu ligger han jämte mig i soffan. Trött.

öronnäsahals

Har nu pratat med öronnäsahals igen, och hon tyckte vi skulle komma tillbaka till samma läkare ör att kika på Oscar en gång till. Det har ju nu gått ett par månader sedan op och fast han inte har varit snorig så låter han alltid täppt. Han andras fortfarande med öppen mun, och snarkar på natten. Så nu har vi fått en tid i mitten på december.

Rätt beslut.

Jag är så himla knäpp. Jag får jordens ångerst när jag är hemma från jobbet, även med Oscar. Jag menar, vad ska jag göra?
Nu tog jag rätt beslut idag, för Oscars näsa, rinner och rinner, han är blank i ögonen, och jag tycker han blir varmare och varmare. Han hostar, och är gnällig, gråter för ingenting. Ja, jag tog rätt beslut, och jag har redan ringt och sagt ifrån att jag inte kommer imorgon heller, så de får en chans att få in någon annan. ÄNDÅ får jag ångerst. Men vad ska jag göra, ska jag inte prioritera min son? Självklart gör jag det.
Jag blir hemma idag och imorgon, Calle är hemma fredag och lördag när jag jobbar. Hoppas bara att Calles arm hinner bli bättre, han har lyckats dra av några muskelfästen i armen stackarn! Svullnaden har lagt sig lite grann i alla fall, och jag hoppas voltarenen ska hjälpa honom med sista värken.

Barnen i Bullerbyn

Nu sitter jag och snörvlis och tittar på Barna i Bullerbyn. Första gången för Oscar. Först blev han ganska sur att det inte var Blixten, men när sången och djuren kom så verkar det vara ganska ok. Så nu sitter han och gör alla sina djurljud :)
Nä, natten har varit jobbig, han kom in till oss vid 23, och sedan fick vi inte honom att somna om förrän (och då inne hos oss) någongång vid 2-halv 3. Han har hostat, nyst och bara varit jätteledsen. Så det kändes inte som dagis idag. *Pyret*

Vabbar. Eländig natt.

Vabbar. Eländig natt.


Knasiga moster!

Vilken härlig eftermiddag och kväll vi har haft, som syns tror jag ;)
Det är så underbart att vara tillsammans, och ha så mycket kul, och så mycket mys!
Underbart att se O och I tillsammans, de har så kul ihop, även om det är
ett par tjuvnyp här och där. Men gränserna är ju där för att testas är det inte så?

Ännu bättre

Ännu bättre!

♥ Väntar ♥

♥ Väntar på världens bästa storasyster med världens bästa dotter ♥

Lillemann vilar sig, han har sovit 50min nu, så jag hoppas det blir en halvtimme till eller så innan han kommer upp. Han åt jättebra till lunch, och sedan frågade jag om han skulle vila efter jag har bytt blöjan.
-Jaa, sa han.
Så gick vi in på hans rum, och då pekade han på sängen;
-Dä!
-Ja där ska du nana, i din säng.
-Jaa..
Bytte blöjan så satte jag ner honom på golvet, han gick och la sig, tog ram snutten och nappen och la sig ♥
Jag drog ner rullgardinen, pussade på honom och sa "natt natt, kom upp när du har sovit klart", gick ut och stängde dörren. Helt tyst. Han bara somnade. ♥

Bilder från helgen!
Bus, bus bus - de allra busigaste pojkarna i världen!

Söndagsförmiddagen var vi på lekplatsen innan lunchen
-ännu mera bus! :)

Underbara pojk!

Natten till idag sov O HELA natten (19.30-05.45) i sin säng! UTAN napp!! HELA NATTEN! Tror ni jag är stolt?
Jag sa det på dagis; tänk om han kan göra det i natt också, då är det ju rutin! :D

97

97 dagar kvar tills Oscar blir 2ÅR. 2ÅR!! Herregud, hur är det möjligt!?

Dikten

Dikten Calle läste så underbart vackert på Oscars dop!

ÄLSKADE BARN
Av: Jessica Marie Nilsson

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.

Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara


Hemma <3 Vänner på tv-en, popcorn, vatten,...

Hemma <3 Vänner på tv-en, popcorn, vatten, clementiner, kärleken i soffan. Mys!


På väg hem, ska upp och lämna katten, och ...

bild0364 (MMS)

På väg hem, ska upp och lämna katten, och vidare till öland. Oscar sover gott, för er som vet, han somnade innan nya kvantum! :-D


Framme!

Ja, fast det har vi ju varit ett BRA TAG eftersom jag är LEEEDIG IDAG!
Vi kom fram halv två ungefär, och då handlade vi ändå innan!
Fikat med måmå, måfa, Ida har hunnits med, och i kväll har Fiffi och K varit här, och som pojkarna har busat! Jag fick i Oscar 100ml välling, sedan snarkade han... ♥
Sitter nu i vår gamla soffa, i min hörna, och inväntar min skatt som är och hämtar pizza från favvopizzerian, och snart är det IDOL.. :) *MYSKVÄLL*

Check!

Kattklor --- check!
Kattborstning --- check!
Listan för morgondagenspackning --- check!
Blir nog sängenstrax.
Så jag är pigg och utvilad på min LEDIGA dag!

SEMESTER!

Tjihuuu! Gissa vem som har SEMESTER!! JAG!! :)

Just nu är läget att tvätten är upphängd i torken, jag skulle snabb-blogga, Oscar sover, ska börja fundera på packningen, klippa kattens klor och borsta igenom hennes päls, plocka upp tvätten och vika, så att vi hinner med banken och en suuupersnabbis om IKEA för att köpa hängen till pappans tavlor (eftersom vi har råkat kasta dem som tillhörde tavlorna :O ), innan vi ska dra söderut imorgon! :) Och jag längtar!!

Imorgon räknar vi med att komma iväg runt tolv, så O ska få sova i bilen. Nere halv två-två, fika med pappa innan han åker till farmor (men han kommer hem igen på lördag), så ska old old friend Fiffi (heter hon ju inte, men kallas i familjen Anderson) komma med sin son K. Lördag; INGA PLANER på fm, eftermiddagen ska vi träffa S och V, och så kommer söta J med sötaste tjejjan M! Då blir det fika, tjejsnack och bus såklart! Middag hos mamma kl 17, dit favoritbror med familj kommer, och sedan hem för kvällen. Söndag räknar vi med att åka hem efter lunch, så vilan blir i bilen igen..
För första gången ska datorn med, så ska vi se om vi kan få den att fungera i Blekinge! :D

Nu; SKRIVA LISTA!
Btw. Jag. Älskar. Listor.

Nä fixar Katten först så det är klart. Sedan LISTA.

Jätteledsen. Jag vet ju att det aldrig var...

Jätteledsen. Jag vet ju att det aldrig varar länge, men nu sitter jag på bussen med en sten i hjärtat. Typiskt!


Första tråkiga lämningen på väldigt länge!...

Första tråkiga lämningen på väldigt länge! Väntar nu på bussen. I natt vaknade O vid halv tolv, och kunde inte somna om. Kvart över ett fick jag nog, och gick upp och satte mig i soffan. C blandade lite välling. Efter halv flaskan gick jag in och la honom på sin säng, och satt jämte. Han åt inte så mycket till, men jag satt kvar, han flög upp några gånger för att kolla mig, så jag undrar om han känner sig ensam, och då undrar jag hur ska jag göra då!? Han somnade iaf och sov sedan till strax efter halv åtta, och det behövde både han och jag! Traskade iväg till dagis, och vi var båda på bra humör, kollade in lastbilarna och bussarna. När vi kom var alla inne, så av med kläderna, och precis när vi ska gå in kommer de andra för att gå ut.. Så typiskt! En av pojkarna är jätteledsen, han ville väl inte sluta sin lek kanske. Jag klär på oscar igen, i 190, för jag måste ju med bussen. Och när jag sätter ner honom, och pussa honom och sedan säger hej då, följer han med mig, och blir


Njuter fortfarande

Jag njuter fortfarande av vår underbara dag igår! Och nu med STORT pluss i kanten att vara ledig fredag.
JAG HAR BARA EN JOBBADAG KVAR DENNA VECKAN! Det ni!!

Igår hände ytterligare en superrolig sak som jag måste berätta om.
När vi busar med Oscar leker vi ibland "arga leken", ni vet, man ska blänga på varandra och inte börja skratta..
Det har vi gjort några gånger, och han har fattat grejen. 
Han pressar ihop läpparna, och sedan tittar han under lugg med sina busiga glittriga ögon
-och börjar skratta!
Igår kväll när jag kom ur duschen, hörde jag att O skrattade så han nästan kiknade och Calle skrattade han också.
Jag tittade ut från badrummet, och ser att Catasita sitter i köksfönstret och tittar på Oscar med en blick som säger mer än 1000 ord, men där ibland; vad f*n är det du håller på med? Du blir ju bara konstigare och konstigare!!
Då står Oscar, mitt på köksgolvet mot katten, och spänner läpparna och så skrattar han så han håller på att ramla omkull! Calle frågar; -Leker du arga leken med Catasita?
-Jaa!!! skriker han, och spänner läpparna, glor på henne och brister ut i gapskratt!
*Underbaring!*


:)

In som höll tummarna höll dem bra!
Jag har kunnat ta en semesterdag på fredag, och då åker vi till Karlshamn!! Ska bli såå skönt att vara ledig fredag-lördag-söndag. Det behöver både kroppen och knoppen!
Ååå underbart!!!

Efter en tung dag på jobbet, som slutade b...

Efter en tung dag på jobbet, som slutade bra åker jag hem med ett lättare hjärta. Och goda nyheter! :-)


Krama mamma!


Så här fint är det på lillemanns rum nu, och så här fin är hans stora fina säng!
Liten buse ligger nu och sover gott, vilket jag hoppas han ska göra hela natten, i sin säng. I natt hade vi en mindre bra natt. Men annars har det fungerat bra! :) Är SÅ stolt över honom!! Idag åkte skötbordet hem till några kompisar som ska låna det till sin lill* som ska komma om en månad. Åå! :) Oscar tog och busade lite i sin säng innan läggdags. Bjuder på fina konster :) Med mammas gamla Muffins vid fotändan!


Idag har vi haft en sån här härlig dag, med massa bus, och ändå fått massor gjort. Och bara glada miner! Verkligen en kanondag! Oscar åt sin lunch helt själv idag, åt upp allt, drack lite mjölk och sa Tata! Då frågade jag om han ville gå och nana, i sin stora säng, och det ville han. Vi hämtade snuttarna och en napp, sedan gick jag in, la honom, sa natti, vi ses sen när du vaknar. Och gick ut. Han vände sig om och tittade på mig när jag stängde dörren, så sa jag natti en gång till, och tittade på klockan och lovade mig själv att inte titta in på 10minuter även om jag blir supernyfiken på om han har somnat eller ligger och filosoferar. Ja, jag väntade faktiskt, och när jag kikade in, sov han som aldrig förr. Min allra sötaste prins!

Jag fick massor gjort när han sov. Jag sorterade ur "linneskåpet" och och flyttade ihop det med en annan garderob. Plockade ur Calles byrå och la in det i "linneskåpet" (som ju nu då få heta vanlig garderob :) ), slängde det som slängas skulle och la ner spjälsängsgrejer i stor soppåse som ska ner i källaren.
Satte mig vid datorn och skrev förra inlägget och när jag pratade med syster så hörde jag små steg komma trippandes. Åå vilken yrvaken sötnos som kom och gosade in sig i mammas famn!

Oscar fick lite mellis och undertiden ringde jag till en frisör, och hon hade tid med en gång, så så fort Oscar svalt drogs regnstället på igen. Och upp i cykelsadeln igen. Vid den här tiden SPÖREGNADE det. Jag var dyngsur i mina jeans (MÅSTE inhandla ett regnställ!!) (och det hjälpte inte att jag cyklade förbi salongen och insåg att det var ju fel salong så jag fick stanna och ringa och fråga vart det låg... *Host, host harkel*) men fram kom vi, och dröm om min förvåning, och stora stora glädje när det fanns en instängd (bakom en liten grind) liten hund på salongen. Vovvovvov!
O var helt nöjd, tyckte ju inte det var jättekul men godtog det med klart godtjänt!
INGA TÅRAR och han är så fin nu!

Måste bara berätta; när vi var och handlade på förmiddagen, så stod Oscar i kundvagnen. Vi gick och pratade, skrattade, hejjade och busade, så gick jag fram och liksom förbi Oscar, och sträckte mig mot en hylla. Då tar den lilla gullungen, och slår armarna runt mig! Och bara KRAMAR mig!!
-Ville du krama din mamma, utbrister jag!
Så tittar han på mig, och så kramar han mig igen! Då börjar jag skratta (av lycka ända in i hjärtat) och O skrattar och så kramas vi igen. Så där håller vi på (tur vi stod i en gång med förvaringsgrejer :D ), och sedan när vi ska gå vidare vill han fortsätta hålla runt mig, och det är då det börjar bli lite knepigt
:D Hahaha, allra sötaste skatt!

Som sagt, vi har haft en UNDERBAR DAG!

Imorgon är det jobb- och dagisdags igen, och jag hoppas på goda nyheter!
Håll tummarna! :)Håll tummarna!

Kanske är jag tillbaka!! :) Har nu installerat ett annat program (att jag är så jäkla teknisk, jag skulle aldrig trott det om mig.. :P ) och ska försöka komma bättre överens här!

Det verkar fungera *Jippi!*

I natt har Oscar sovit hos oss HEEELA lååånga natten.. Det är inte bra, annars har det gått bra de andra nätterna tycker jag! Idag på förmiddagen har vi varit väldigt produtiva, eller ja, vi skulle varit det ännu mer, men vad gör jag när vi stöter på en snäsig frisör? Jag skiter i att klippa min son där. Får se om vi har större lycka i eftermiddag. Vi skulle också köpt krasse-frön som vi skulle så i eftermiddag, men nähe, inte tid för fröer nu. Det kan jag ju i och för sig förstå, men nu ville ju jag det. Får som om vi hittar något i eftermiddag.

Det verkar verkligen fungera! I så fall... See you later! :)

Jättejättetråkigt att jag inte kan blogga ...

Jättejättetråkigt att jag inte kan blogga från min dator längre. Sedan jag (harkel o host. Calle såklart) lyckats installera explorer 9 så kan jag endast skriva rubriker. Not kul. Och vet inte hur jag ska göra, för det har tydligen inte att avinstallera eller installera tillbaka. Någon som vet?!


Sitter i en kall bil, på kall bro, i strål...

bild0342 (MMS)

Sitter i en kall bil, på kall bro, i strålande sol, på väg till Öland! Vi ska till Oscars kusin och leka innan jag ska jobba kl 13. Kunde inte blogga så datorn igår, något är snett på blogg.se


Jag tänker på er, alla mina änglar!

bild0341 (MMS)

Jag tänker på er, alla mina änglar!


Idag var invigningen av stoora sängen! Vil...

20101105474 (MMS)

Idag var invigningen av stoora sängen! Vilan vilades bra, 1,5 timme! Och nu ligger han för natten. Han har sovit 1,5 timme (än så länge *håll tummarna*) och vi har inte hört ett knyst! :-)


Blä vad det är tråkigt att uppdatera och i...

Blä vad det är tråkigt att uppdatera och installera grejer på datorn. Men kanske kanske kommer den att leva en liiten liiten stund till, och kanske kommer jag att bloggen som den ser ut i "verkligheten".. :-P Idag har jag varit på kurs, och det känns både fysiskt och psykiskt. Det var kurs om rån och överfall. Jag har aldrig varit orolig, för min eller andra tidigare, men sedan oscar kom oroar (oroar är ett för stort ord, men i brist på något lite mindre) jag mig långt mycket mer över sådana saker. Berättar mer om det när jag har tillgång till datorn. Bara 3tim och 14min kvar.. :-P


Vår dator är nog nära döden. Inget bloggin...

Vår dator är nog nära döden. Inget blogginlägg tyvärr..


Äntligen. På väg hem.

Äntligen. På väg hem.


RSS 2.0