Tack!

O sov igår 3,5 timme på eftermiddagen när vi hade kommit hem. Liten♥ När han vaknade var han ganska groggy, och lite ledsen. Han hade svårt att hålla balansen. Jag gjorde spagetti och köttfärssås -favoriten- och några skedar slank ner. Men han var väldigt varm, och ville inte ha mer att äta. Så han fick lite panodil mot febern, och så satt han i C´s knä vid bordet. Då började han snatta mat från C´s tallrik ;) Och när hans mat var kall, åt han upp hela sin portion, lite till av C´s, och sedan en halv portion till! Han var så hungrig, men kunde först inte äta. Han hade ju bara ätit en piggelin och ca 50ml välling på hela dagen. Och detta var fram emot 17! Och då vände det lite grann kändes det som. O blev mycket piggare! :) Så vi frågade om han vill gå på prommenad och åka vagn, och det ville han!! Så vi gick en tur till Maxi, och det var jätteskönt att komma ut lite! 

Natten har varit ok, han var vaken endel vid 01-02 men han fick lite mer välling av C och somnade tillslut om. Sedan sov han till 07! *Mamma happy*

Idag är det ganska full fart igen tycker jag, det enda som är är att han låter förkyld. Som att det sitter något i halsen och näsan, och det måste ju vara svullet, så nu blir det nog bara bättre från nu! Och det ska bli så härligt!!

Så vill jag också skriva TACK! och det menar jag från hela mitt hjärta. Både till läkare, sjuksköterskor, uppvaket, men stort stort tack till alla er som har hört av er! Som har läst på bloggen, FB, ringt eller skickat kort, det värmer verkligen i hjärtat! Och det hjälper faktiskt att skriva ner det, som här på bloggen. Det lättar på trycket! Och då känns det ännu bättre att veta att ni finns där, och tänker på oss. Så TACK!   


Stolt ♥

♥ Jag är bara så otroligt stolt över Oscar ♥

 

 

 


Min duktiga duktiga pojk!

*Pyser ut luft* Går det att få ner dagen på papper. Ja det gör det, men det blir långt!

6.30 väckte jag O, för då var jag tvungen att sätta på emla-plåstret på hans lilla handrygg. Ett sådant plåster med bedövning, så det inte ska göra ont när de sticker för kanylen.
7.20 var vi på plats, och O hade jättekul i väntrummet, där fanns en superfin bondgård! Och mamma och pappa gjorde ALLA djurljuden, och när det sedan gick över i lek med bilar och tåg gjorde vi så många ljud åt det som vi kunde. Han trivdes som fisken i vattnet! :)

Att avbryta leken när sköterskan kom, var solklart opoppis! Inte heller att sitta i rummet "mellan" (mellan väntrummet och narkosrummet)(eller omklädningsrummet om man vill) han pekade hela tiden på dörren ut mot väntrummet, och visade sina tåg han hade med sig. Där fick vi i alla fall ge honom lugnande vid ett blöjbyte, och dåsig var ordet Från att ha varit lite olycklig och ej speciellt samarbetsvillig :P till att sitta i min famn och titta på gorillaklistermärket han hade fått och vara allderles nöjd med det. Han nästan somnade ibland.

Där fick vi också säga hejdå till pappa, när vi gick in till sköterskorna. Jag bar honom, men fick lägga ner honom när jag bytte skor/rock och sådan fin grön hårnätsmössa. Så sa jag;
- O ska du komma till mamma?
Då tittade han mig i ögonen, sedan på mössan och fnittrade åt mig. Sedan sträckte han ut armarna.. ♥

Vi kom in på OP-rummet, och då var jag övertygad om att han skulle somna i min famn, men nehe - de bad mig lägga ner honom på den smala smala britsen med den höga höga kudden. Jag fick sitta och hålla emot på min sida, annars hade han rullat ur..
Det kändes som om det kom ett tiotal blåklädda människor med grön ufo-mössa på sig som vimlade omkring. O tittade väldigt frågande på mig. Han förstod att det var något konstigt och ovanligt på gång. Han hade också blicken som säger -nej jag tror inte mina ögon-! Och han såg lite rädd ut, och liksom undrade om jag tyckte att det som hände var ok.
De klämde och drog i honom, och han drog tillbaka och ville till mig. Då sa de att i stället för att sätta kanyl nu, söver de honom med mask och sätter den sedan. De pratade och pratade runt mig, jag skulle visa hur han skulle andas i masken, att det var ok osv men det enda jag vet säkert är att jag inte släppte hans blick - och jag mumlade
-mammas bästa pojke-allt blir bra-mamma älskar dig-  
När de satte masken över nappen vred han sig fram och tillbaka, han ville komma undan, blev lite ledsen.
(Här säger de att det är vanligt till mig, och att han somnar snart)
Jag såg inte hans ögon för hennes arm, men jag bålhöll hans lilla hand och pussade på den, samtidigt som jag strök honom över håret och pannan. Tårarna rann. "Duktig kille sa jag, duktig duktig kille".
-Nu sover han sa de. Vi ska ta hand om honom.
Jag pussade honom på pannan och sa:
-Mamma och pappa älskar dig, mest i världen- vi ses snart.
(Blä vad jag gråter nu!)
Hur det kändes?
Som att jag övergav min son. Han som betyder mest.

Hon som följer mig ut säger att nu tar det vanligtvis 30-45 minuter, kanske mer. Och vi ska inte bli oroliga om det drar ut lite på tiden. *EEh ja, eller hur?* 
8.13 sätter jag mig i väntrummet.
8.17 kommer C som har köpt macka och kaffe.
(Och jag sa det, ovanligt taskigt av oss att äta här, i detta väntrummet fastar ju alla inför en operation..)
Jag fick inte i mig många tuggor, men kaffet slank ner. Sedan försökte vi komma på något att säga, men det var nog första gången vi var ganska tystlåtna när vi satt sida vid sida. Jag och min kärlek. I snurrande tankar.
8.46 kom de och hämtade oss, hon sa;
-Ta en varsin stol på väggen.
Och det var ju tur att väggen satt fast för vi SLET ner varsin stol och sprang efter.
Och där låg han, lilla lilla pyret, på tvären i den stora stora sängen och jämrade sig. Han hade ont så de gav honom mer morfin, så han somnade om. Så fort han vände sig eller rörde sig, jämrade han. Rakt in i hjärtat. Han började dra i kanylen och pasientarmbandet - de skulle inte vara där! (Han hade kanylen i handen som han inte hade haft plåstret på)(Inte för att det skulle hjälpa då kanske. Men ändå. I alla fall registrerade jag det.) Och han drog händerna i ansiktet. Det var ju där det gjorde ont.

När han vaknade till igen sedan var det lesdamt. Trött trött trött var han, visste inte vad han ville. Men inte välling, och inte napp. Men det märktes att han var törstig och vi bad om vatten och glass och när det kom tog han vattenglaset och klunkade - liten♥ - det märktes tydligt att det gjorde ont att svälja. 
Men efter glass, och bok, och vatten, och glass, och pussel, och vatten och glass så var glassen slut och det allra ondaste verkade släppa lite. Men då slog tröttheten in. OJ så trött han blev! Och då skulle de ju ta kanylen innan vi kunde gå. Det var ledsamt från början, och inte blev det bättre när det blev ett mindre blodbad i C´s händer. Men efter lite snabbt hårt tryck så slutade det - dock är snutten nytvättad nu.
11.05 alltså 3,5 timmar senare gick vi till bilen igen.


Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Supertrötta. O har varit SÅ duktig!

Klockan 7.30 ska vi vara på operationsavd...

Klockan 7.30 ska vi vara på operationsavdelningen imorgon bitti. Exakt när de börjar vet jag inte, men det spelar ju heller ingen roll. Nu ska vi bara få det överstökat.


Tiden

Imorgon ska jag ringa och få tiden.
På onsdag gäller det.


Tre, tre, tre


Tre dagar till O´s operation.


Sakta och säkert!

Vilken fest det blev igår, jättetrevligt! Många nya människor, alltid kul! Både 40års fest, och förlovningsfest, det är inte illa det att vara bjuden till. GRATTIS TILL ER BÅDA!
Tror och hoppas att födelsedagsbarnet också blev nöjd.. :)
Jag jobbade ju först, och sedan var det snabba puckar att svira om, och slänga sig på cykeln. Det känns verkligen speciellt att cykla iväg, bara vi, utan O. Vackert väder, och fulla av förväntningar. Mys! ♥

Så mycket som jag och C skrattade när han cyklade in bland buskarna och träden, var länge sedan vi gjorde tror jag. Jag ville cykla fort och komma hem, C ville cykla saaakta.. :D Och när jag stannar och vänder mig om, ser jag hur han sakta men säkert cyklar av cykelbanan till höger, och in bland buskarna. När jag sedan hör;
-VA FAN!
Så bröt jag ihop. Av skratt. När sedan cykeln kom uppsvingandes, ja, då skrattade jag ännu mer. Då började C också skratta! Åå jag trodde aldrig vi skulle kunna sluta!  ♥ :D ♥

Dagen har varit lugn och skön, O har varit på bästa A-barns humör - alltid underbar! Mormor har åkt hem, och morfar har kommit och gått. Nu är C och O ute och går en liten promme och jag ska hoppa in i duschen.  

Calle cyklade in i en buske..

bild0220 (MMS)

Calle cyklade in i en buske..


Drickapaus! På väg på fest! :-)

bild0219 (MMS)

Drickapaus! På väg på fest! :-)


40 års FEST!!

Imorgon är det dags! 40års fest - tjihuuu!!!
En annan tanke. Börjar JAG bli gammal om mina vänner fyller 40?! :)

Jo, imorgon ska jag jobba 7-14, hoppas det går snabbt och smärtfritt :) Sedan är det hem, svira om och pynta mig, sedan ska vi till Nybro och lämna O till mormor som är hos I imorgon. Sedan HEM IGEN, hämta grejer, gränsla cyklarna, och ge oss iväg så att vi är framme vid lokalen vid 17, för att förbereda någon timme innan de andra ramlar in. Shit så kul det ska bli, men HUR ska jag orka!? :)

Det blir en milstolpe imorgon. Många av de som kommer är rökare. Jag har inte tagit ett bloss sedan jag fick plusset på stickan i Rimini 17/7-08. Imorgon är det fest. Jag är redan röksugen. Jag tror, TROR inte jag skulle gilla det, eller älska det. Men jag ska inte, jag ska inte, jagskaintejagskaINTE! Jag vågar inte prova. 
*Håll tummarna för mig*  Klart jag inte ska röka, jag har ju slutat.
Men KUL ska jag ha! Superkul!!

  

Jobb

Strax dags för jobb, 11-18 idag!

Att vakna är det bästa!

bild0210 (MMS)

Att vakna är det bästa!


6 dagar till op.

6 dagar till op.


Fredag+lördag

Imorgon är det freeedag!! Och imorgon kommer mormor♥ på besök. Jag jobbar ju (tyvärr) ända till 18 imorgon, och lördag morgon, så jag får inte så mycket tid med henne :( men O får det iaf, och det gillar han! Och hon! :) På lördags ska vi på 40års kalas, så då ska hon vara barnvakt också, tänk så mycket mys de ska ha! Och så kul vi ska ha!!

Imorgon den 24/9 är det också en speciell dag. Imorgon blir V 19månader, grattis gullunge!! Jag hoppas du mår bättre, och att vi kan leka snart, för jag saknar dig! Och O och C också!
Imorse när O var på sitt rum, och jag skulle fråga om var och en på hans foton så han kunde peka på rätt person, och överlyckligt säga;
- Däär!!
så frågade jag honom;
- Oscar, är V din bästa bästa kompis?
- Jaa, sa han, helt allvarlig! ♥
Så jäkla gulligt!


I 18månader!

♥ Idag blir I 18 månader! Grattis mosters älskade tösabit! ♥
Tänk, 18 månader sedan hon äntligen tittade ut, och jag höll henne för första gången.
Första gången glädjetårar rann, över mina kinder,
för att jag fick se vilken underbar tjej jag ska få vara moster till - hela mitt liv.
Första gånger jag strök din kind, killade dig under foten,
och du höll mitt finger.
♥ Älskade flicka - jag finns alltid här för dig! ♥
Förresten

Förresten, igår blev gossen 19 månader, 19 månader, HALLÅ!! Vad är det som händer!? Grattis min pussunge!

Och dagis idag hade gått jättebra, såklart, min duktiga duktiga pojk! Men oj så trött han var när vi kom hem. Det blev en tuff kväll, och nu sover han gott, och så hjälpte det VERKLIGEN att få besök av moster och I, som höll tankarna skingrade! Och mysigt var det också! ♥

En vecka till op.

Idol och fruktmys med min kärlek ♥♥♥


Hemklickad x3lånade bilder
"VI GILLAR OLIKA" är nu hemklickad ifrån aftonbladet.se
tre stycken á 15:-.
"RÖR INTE MIN KOMPIS" hade jag på min ryggsäck när jag gick i skolan på
Korpadalsskolan, i slutet på 80-talet.
Lika viktig idag som då!


Idoldags

Som ni ser har vi varit på kvällspromme, en sväng till Maxi bara. Tvätten är i torken så att säga, och nu kör vi IDOL. Imorgon blir det dagis ifall natten blir lugn och bra. Tror O verkligen vill dit, och få leka av sig ordentligt. Nu har ju jag fått höra då, att det går ögoninflamation på dagis. Känns ju därför inte kul att lämna. Men vad ska jag göra? Jag kan ju inte Vabba i förebyggande syfte. Samtidigt MÅSTE han på dagis nu. Jag menar, han är ganska nyss inskolad, och så har vi varit hemma tor-fre-lör-sön-mån-tis så blir det dagis ons-tors ledig fre-lör-sön, dagis mån och en liiten stund på tisdag, men sen är det ju op på onsdagen och då blir det inte dagis måndagen efter. Jag är skitorolig att allt skiter sig nu. Så snälla, hålla alla tummar på att allt, och då menar jag ALLT ska gå bra.

Ute på kvällspromenad

bild0202 (MMS)

Ute på kvällspromenad


Nu är det dags. Mys!!

bild0201 (MMS)

Nu är det dags. Mys!!


Vann!

Hahaha! Idag var jag och O på Maxi och handlade, och de kör ju nu ett race där man får en lott/ica-vara, vi har samma i vår butik. Jag går och småpratar med O.
- Oj O, det är bäst vi går fort förbi godiset så det inte hoppar ner i mammas påse!
- Jaa, säger han då.
- Nu är det ju dags och betala, eller hur?
- Jaaa
(Vi scannar alltid så jag håller på att betala)
- Oj, tror du vi har vunnit idag? Det har vi ju aldrig gjort. Tror du vi har vunnit den fina bilen?
- Jaa!
- Men då skulle det ju börja blinka där i taket nu.. Haha och nu gör det det! Det gjorde det!
Jag fick värsta skrattanfallet, och blev så himla lyckligt glad, ni vet som det känns när man får något oväntat. O skrattade så han kiknade! Vi vann inte bilen.. MEN vi vann 1liter ica´s valfria läsk. Hahaha! :D 
Vi tar bilen nästa gång! ;) 

Just nu ligger lillemann och vilar, och jag har förberett dinkelpizzadeg som jäser nu. Jag har också gjort tzatziki och hemmaluad pizzasallad. Ikväll blir det lyxmys.
O mår lite bättre, men är fortfarande lite tröttare och gnälligare än vanligt, och jag frågar mig, är det för att han fortfarande är förkyld eller är det att jag inte stimulerar hans lekstunder tillräckligt bra? Alltså dagis eller inte imorgon?   

Foto!

När vi hade varit och handlat sprang O in i köket och lyfte och stånkade på pallen och klättrade upp till disken. Precis som om han just kom på det, annars har han stått i fönstret och kollat ut - min sötas! Det har ju varit lite dåligt med fotouppdatering, men en sjuk pojk är ju inte lika kul att fota som en frisk busunge..
 
I vintras köpte jag en overall på Tradera till O som var ca 8nr för stor, fast den är en 80.
Det är knappt jag tror det själv, men den passar nu! Tjihu!!!  

Nu ska jag och min käre kolla tv och äta frukt.


SMS-inlägg

bild0198 (MMS)


O

Lille lillemann ligger nu och tar igen sig på soffan. Liten är fortfarande sjuk.

Vart är Sverige på väg?

Jag tycker det är riktigt obehagligt, otäckt, förvånande, och jag skäms att ett främlingsfigentligt parti kom in i riksdagen. Finns det verkligen så många som inte kan sätta sig in i någonannans situation där hjälp är nödvändigt? Finns det FORTFARANDE några som tror att de människorna hade lämnat sitt hemland om de hade haft ett bra liv och haft en möjlighet ta hand om sig och sina. För är det inte det det handlar om?
Du gör VAD som helst för din familj, för att de ska vara säkra och trygga. Inte är en flykt till ett annat land säkert, men kanske kanske de kan få vara trygga i sitt nya land. Och då är det värt det för familjen.
Det gör ont i hjärtat att inte alla som bor i vårt land, kan känna empati. Det gör ont i hjärtat att inte alla i vårt land, kan se hur vårt land berikas av många kulturer. Det är svårt att erkänna att svenskar kommer nu att ses som ovälkomnande. 
Om jag hade haft möjlighet hade jag sagt; kom och bo hos oss!

SMSförvirrning

Här följer en smsförvirrning jag precis haft med min kära syster. Skoj!

Sms från syster; Har ni rensat kastrullerna?
Jag; Nehe, det har vi inte gjort än..??
Syster; Vi rensar våra :)
Jag; Ok, så många har vi inte..
Syster; Menade kantareller Fniss!

Haha, det är en sån grej som min syster SKULLE KUNNA få för sig att göra en söndagskväll. Rensa bland kastrullerna. Vi fick en liten liten påse med kantisar av pappa igår, och som jag sa till Mia så ligger de redan och skvalpar i magarna. Mumsig kantarellmacka blev det till kvällsmat! Tack pappa!

Kunde inte låta bli..Hahahaha! Ååå jag kissar nästan på mig!! Vem fan kan äta popcorn med hockeyhandskar!??! Jag kan inte förklara vilket skrattanfall jag har nu!!! :D Och sedan innan han tacklar honom frågar han; är du beredd?? AAAHahahaha!! Denna ska jag kolla på många många gånger!!!!

Skrattar högt

Såg precis en reklam med Peter Forsberg, tror reklamen är för Risifrutti maxi eller nåt. Fantastiskt kul! Jag skrattar högt bara jag tänker på den nu!!
Ska försöka hitta den på youtube och lägga upp den. Guud va rolig den är! Måste bara diska först..

Krupp? :(

O låter kruppig igen. Hoppas "bara" det är övergående. I natt fick vi sitta ett tag på balkongen han och jag. Pyret. Inget dagis imorgon. :(

MIN AWARD!Fick denna fina AWARD-en av fina Anna som skriver en jättehärlig blogg, om sina funderingar,
och sin söta son Dizel. Henne har jag följt genom hennes graviditet - och fortsätter gärna! :) 
Självklart skickas awarden tillbaka!

Så så är det min tur, att få dela ut!

Cicci
Fina fina Ciccis blogg. Hon är en kämpe för många! Hon berättar om sitt liv, med tre underbara barn, varav lilla F som har svår astma, och sambo. Hon har gett ut en EGEN UNDERBAR BARNBOK
(den andra är på G!),
där mycket utav pengarna går till Barncancerfonden. Vilken tjej!  
Kolla in hennes sida, och beställ boken/böckerna!

Jenna
Jenna är en supergo tjej som blivit mamma åt en lilla söta Mira! Hon berättar om vardagen, tar kanonfina bilder och är en jäkel på att göra snygga bloggar! ;)
Det är förstås Jenna som har fixat min...

Lina
Är nybliven tvåbarnsmamma! Har en flicka Anabelle något äldre än O, och en liten liten ny tösabit, Alicia, 
fantastisk tjej och mamma!

Tova
Skriver om livet med Elliot, och bjuder ofta på mumsiga recept!

Och så har jag två bloggar jag vill länka er till, men tyvärr har de som skriver ont om tid, och det är glest mellan uppdateringarna nu, men eftersom jag hoppas att tiden kommer finnas - för att jag vill fortsätta följa deras bloggar, familjer och barn - så får ni en varsin award av mig. Och kom igen nu, jag saknar era uppdateringar! :)
Jessika&Emmelie AnnSofie

Jela
Jelas blogg har jag precis börjat läsa, hon fick en son ganska precis ett år efter att jag fick O. :)

Pilla
En av mina bästa vänners lillasyster, tjejen från Karlshamn som berättar om sitt vardagsliv,
 om sin "gubbe" och pojken som i höst börjat skolan! :) 

Tack för ni finns, älskar att läsa er bloggar!
Haha, (insåg nu) är jag insnöad på mammabloggar eller??
Kraam

Är det någon som läser som har en blogg som jag inte vet om?
Då kan du väl ge dig tillkänna? Pretty please! ;)
Det får ju såklart ni andra också göra, är GRYMT NYFIKEN på vilka som läser! :D 


A, vem är du?

Du har en award att hämta i min blogg!

Fick precis en mail om en ny kommentar, och detta vad var som stod! :)
Men jag undrar sa en flundra, vem är du A?!
Och hur kommer det sig att jag får en award av dig, och hur "hämtar" jag den?!
Å nu blev jag jättejätteglad, detta är första gången för mig! Tusen tusen tack!

Hemma igen

Hemma igen, och hög tid för O att komma till ro och somna. Ååå vilken fin mat vi fick ikväll! Fin mat och trevligt sällskap. Jag åt Filé Mingon Black ande White, perfekt stekt enligt min smak. O åt köttbullar med pommes med både ketchp och lingon, och det slank det ner! :) Jätteskönt när det kan beställas mat, och den blir uppäten. Och glass till efterrätt.. Inte konstigt att det att han har svårt att komma till ro.. 

Nu börjar mitt och C lördagsmys snart, vi har i och för sig haft det hela dagen, och visst är det minst lika härligt när O är vaken och med, men nu är han trött, förkyld och lite hängig, så det blir nog skönast för alla tre om han får en riktigt god natts sömn. Vi ska nog bara kolla lite tv, och sedan blir det nog tidigt till sängen. Trots allt vaknar han ju tidigt imorgon. Så, så här på helgen har jag börjat ladda kaffebryggaren på kvällen, och satt på timer, så runt 7 imorgon, börjar den blurra. Underbart att vakna, och kunna få en kopp kaffe i sängen... 

 

10 dagar

10 dagar kvar tills O ska opereras. Inte nu, men nästa onsdag. Usch så fort det går. Men jag längtar tills det är klart. Det går upp för mig mer och mer, att han verkligen behöver det här. Särskillt nu när han är dyngförkyld.

Nu ska vi i alla fall pigga upp oss med att bli bjudna på restaurang av morfar, så nu ska jag fixa håret..

Här sitter väl jag och fikar med världens ...

bild0194 (MMS)

Här sitter väl jag och fikar med världens bästa pojkar!


Festplanering

Nu kommer snart bästa A med bästa A, så ska vi planera fest! KUUUL!!!

Fredagsmys!

Nu är det dags för fredagsmys. Jag har fått ett glas vin, och O får nu sin nattavälling, så hoppas jag på att han får sova bättre, lättare och lugnare i natt. Han har ju blivit dunderförkyld, och näsan rinner och torkas heela tiden. *Stackars*
Natten till idag har han sovit hos oss sedan 02 ungefär, och då sover ingen speciellt djupt.
På jobbet hade vi full rulle idag, jag vet inte vart allt folk kom ifrån. En av mina arbetskamrater fick köra i spelet där vi också nu har förtidsröstning, så jag fick vara i frukten, men efter en stund ringde han, så fick vi köra båda två. Och gissa om jag fick med utskällning av en "spelare". Hon tyckte absolut att det var fel att "röstarna" skulle vara i spelet, och ta tid. Jag menar HERREGUUUD. Vi sliter järnet för att allt ska hinnas, och bli så bra som möjligt, för alla, och så är det alltid en, (och det är inte första gången!) som ska tjura ihop som en barnrumpa. Medans mina andra stam/spel-kunder (God bless) är väldigt förstående och puschar att vi gör ett bra jobb! 
Det känns bra!

Nu sitter jag och skriver med världens bästa J på msn, och hoppas O somnar strax så jag får i mig lite kycklingsallad, det är dags för det till IDOL. Mums!
Imorgon blir det tivoli i Nybban om O är piggare, och på kvällen ska vi på "lokal" -där pratar vi MUMS! 

Pappan

Nu har pappan i vår lilla, men kärleksfulla familj, äntligen kommit hem! *We like*
Dagen har gått bra, men nu har O fått lite panodil för nu var tempen uppe i 39°, så det har bara ökat under dagen. :( Men då vet jag ju iaf att jag tog rätt beslut om att stanna hemma idag. Det känns aldrig bra att stanna hemma tycker jag, för på mitt jobb är det jag och U i frukten och spelet, och jag VET att han får ett helvete när jag inte kommer. Men det känns riktigt bra att jag stannade hemma idag, om det "bara" är jag som är sjuk är det mycket svårare att stanna hemma, men när det är O hälsa så är det enklare!

Just nu sitter C och O och läser Kalle bromsvagn hoppar av (min gamla bok), och de tränar på tågljuden.. *Gulligt*
Nu blir det bara mys för hela slanten, det är underbart väder ute så jag funderar på om vi ska ta en liiten liiten promme..
Hahaha, nu försöker C lära O att låta älgljud, och då låter det "AOÅ" fast som ett kort ljud, och så måste man hålla för näsan så man får det lite nasalt. När C fråga vad älgen säger, svar O;
-A!
Men C tycker det blir fel när han ALDRIG håller för näsan! :D *Nu skrattar jag jättemycket*

Och så undrar jag om NÅGON vet hur i hela friden jag ska göra för att kunna skicka bilder igen i "nya hotmail"??? Det står bara bla bla bla online-photo och det vet jag inte ens vad det är, och varför kan jag inte göra som innan??
(Jag skrattar fortfarande!)
Nähe, det får nog bil en minipromenad, och sedan nattning och IDOL!  

Tröttefis

Nu sover min lille tröttefis, fast han somnade på förmiddagen också. Men det brukar ju vara det som ska till för att bli frisk. Gick en prommis till C och fick lunch, och sedan hem igen. Tänkte att lite frisk luft och sedan sova - så blir han som ny igen! ;)

1;a vabben

Jaha, då var min allra första VAB-dag här. O är lite febrig, snorig och allmänt hängig. Tycker inte det känns rättvist att ta med honom till en heldag på dagis då. Av och till är han superpigg, (och jävlas med mig. Han ställer sig upp och ska gå i soffan. Han har ramlat ner två ggr redan idag, ändå ger han sig inte. VAD SKA JAG GÖRA?!)  men sedan kommer han och kryper upp i famnen och bara vill ligga allderles still. (Och när har det någonsin hänt!?) Och då hör jag VERKLIGEN på andningen hur jobbigt det är- hoppas det blir 1000 gånger lättare när han är opererad och frisk igen!

Samvetet.

Samvetet sätter in. Jag är så rysligt trött och tråkig.
Är så fantastiskt glad och stolt över att det fungerar så bra på dagis, men fortfarande vaknar O vissar nätter. Men *pepparpeppar* gråter han inte när jag lämnar eller hämtar, det är inga problem alls. Han verkar gilla dagis på riktigt nu.
Men jag få så dåligt samvete när jag inte orkar vara den glada pigga mamman jag vill vara på kvällen. Ikväll åkte vi och handlade för att ha något att göra. C är iväg med jobbet. Hoppas han har kul iaf.
Nu när jag tänker på kvällen har den egentligen inte varit så dålig. Det var lite jobbigt med maten, precis när C gick, men sedan när jag hade diskat och vi cyklade iväg var vi båda på bra humör, fast vi var trötta båda två. Och sedan duschade O, och det har varit välling och nattning, så det jag tycker är jobbigt är nog min trötthet. Att jag inte orkar ge mer. Nu är jag slut som artist.
Så nu ska jag kolla in andra artister. Dags för IDOL.
Puss puss

...

..blir inget ikväll. Idol och grönsaker här. Haft en underbar dag med grabben, hela dagen. Nu; T.R.Ö.T.T.

Här sitter väl jag på en bänk!

bild0190 (MMS)

Här sitter väl jag på en bänk!


Dåligt insatt

Jag vet att det är mitt eget fel, men jag är himla dåligt insatt i valet. Så dåligt insatt att jag har tagit 3 tester på nätet för att se vad jag ska rösta på. Sen får jag se vad det blir.

Idag har vi haft en bra dag, både med dagis och jobb, även om jag är ganska trött. Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att O ska sova gott, heela natten, och lääänge! Och imorgon har vi ÄNTLIGEN en ledig dag, och det har S och V också, ååå som vi ska mysa och busa!
Strax blir det grönsaksstavar och dip, med något bra på tv.. 

                             *Baai!*  


Where to start??

Då ska vi se. Det här med bätros. Ja, det har jag. Imorse vaknade jag med mycket ont i nacken, sådär som om jag har legat fel ni vet, men det ville inte gå över. Så jag ringde 1177, och när vi precis skulle gå in på Hansa City, ringde de upp. Och hon tyckte absolut jag skulle åka in på jouren, så jag sa att det fick bli innan ett eller efter sex, för där i mellan jobbar jag. Fick då en tid kl 12, och ett "det viktigaste är faktiskt att ta hand om sig själv". Vi kom dit och läkaren kom HALV ETT, tror ni jag var stressad då eller? Hon konstaterade att det är Bältros, och att det nackonda antagligen kommer av att jag har ont över ryggen där de sitter, och därför spänner mig. Och det kan jag absolut tro på.  

Här kommer något mycket roligare!
Igår eftermiddag kom M och V på besök, och M och I,
vi lekte ute på vår lilla lekplats, och vilka UNDERBARA bilder C tog!!
   
   
Världens skönaste barn! V blev helt tokig när hans pappa jagade honom,
och I gungade allderles själv på DEN STORA GUNGAN!!
Älskar er sötisar!

ÅÅÅÅÅ!!!!! Jag säger bara; ÅÅÅÅÅ!!!!
  
Systeryster tyckte jag skulle lägga in lite fler bilder på mig, men eftersom hon är det untimata fotoobjektet, och så gärna bjuder på sig själv, inför barnen, oss -ER ALLA, håll till godo. :D Hahaha!!!
En bättre syster finns inte. Älskar henne mer än jag kan säg. Och kommer älska henne - alltid.
Fast hon nöp mig jävligt hårt i Paris. :D  


 
 
♥ Mamma älskar Dig Oscar ♥
♥ Du är världens bästa, och jag kommer alltid, alltid älska dig. Alltid! ♥ 


Ikväll kom O på att ta en liten burk, häll...

20100912391 (MMS)

Ikväll kom O på att ta en liten burk, hälla i vatten från duschstrålen, sedan hälla vattnet vidare till sin gröna hink eller den gula grytan. Alldeles själv. Han blev så otroligt stolt!! På bilden har han fyllt alla sina grytor och hinkar, så nu är det vällingdags..


Mysig eftermiddag

Haft en supermysig eftermiddag med nära och kära. Berättar mer imorgon! Är alltför trött nu..
Kan också ha fått Beltros - vet inte säkert men 1177 tror det. Men ingen fara på taket, jag mår bra!

Check, check, check.

Ja, dags för dagens uppdatering. Och det viktiga som hänt idag är ju faktiskt med vad som hände på öron-näsa-hals. Vi fick komma in i tid till en mycket bra, och trevlig, kvinnlig överläkare. Det var henne vi var hos sist också. När hon hade frågat sina frågor, och vi hade svarat så gott vi kunde sa hon att det lät verkligen som att det skulle underlätta för O, med en operation.
För att vara säker på att denna "körtel" som sitter bakom näsan var förstorad (så de inte gör något i onödan med mitt gull) fick han en bedövningsspray i näsan, som fick verka ett tag, och sedan gick hon upp i näsan med en mojäng, och sa;
-Oja, han har verkligen en körtel där.
Hon tyckte också absolut att vi skulle ta bort den, då de här besvären brukar vara som värst i 3-5 års åldern, så är det lika bra att ta bort den nu när det redan var så täppt, fast han är liten. 
Så den 29/9 ska min lille prins under nakos. Det är en snabb op, men det hjälper väldigt lite i mitt mammahjärta just nu.
När jag nu kommit hem, (fick ju åka i ett jihu till jobbet, och blev ändå sen) har jag läst papperna vi fick med oss, där det bla stod att barn med förstorad körtel (eller polyp) ofta har besvär i form av;
♦ snarkningar -check
♦ orolig sömn -check
♦ långdragna förkylningar -check
♦ nästäppa -check
♦ öroninflamation samt vätska bakom trumhinnan -check

*Tänk om han kan slippa allt det där!!! Då är det värt varenda minut av oro.
Om, OM, det skulle hända någonting, vad som helst
-skulle jag aldrig förlåta mig själv, för mitt livs misstag.*

♥ Nu ska det självklart inte hända något,
förutom att O ska må mycket bättre, och DET längtar jag efter!!
Överläkare

10.50 ska vi träffa en överläkare på öron-näsa-hals som ska kolla på O. Hon märkte att han var trång i luftvägarna när vi var och kollade hans öron för ett halvt år sedan ungefär, och tyckte vi skulle komma tillbaka och kolla upp detta, och det är det vi ska göra idag. *Håll alla tummar ni har!*

Vill också passa på att skicka ett jättegrattis till L med familj,
som nu har fått en liten tjej till, som är så härligt fin!!

Titta vad jag har fått!! "För att...

bild0170 (MMS)

Titta vad jag har fått!! "För att jag är så mycket mer än en underbar mamma!" Det känns ganska konstigt att skriva det själv. :-) Åå, det är så jag börjar gråta igen..


Gäspig men BRA dag! :)

Hej å hå! Strax Idol igen, sedan är det kvällen. Nu ska vi försöka få ta igen lite sömn.
Natten till idag var O vaken 1-1½timme. Mycket märkligt det här. Någon som har ett förslag på vad det är som händer? Alltså, jag förstår ju att han har mycket att bearbeta från dagis, och jag TROR verkligen att det är det som händer. Men mitt i allt i natt så sa C;
-det måste vara något mer.
Och då blev jag så orolig att jag grät en skvätt..
Idag när jag lämnade på dagis var det E som tog emot, hon är inte en av O´s fröknar- förskolelärare- pedagoger, med det gick hur bra som helst. Vi hade pratat om dagis på vägen dit, men ändå blir han lite gnällig just när vi kommer dit. Men det gick över, och han började leka med bondgården som vi hade pratat om!
*INTE EN TÅR NÄR JAG GICK!!*

Vi hoppar fram nästan 9 timmar, och när jag klev in i kapprummet såg jag O på utsidan av dörren på andra sidan korridoren, och precis då satte han upp händerna och liksom "bam" på rutan, och kikade in, så jag smöög mig upp till rutan -ååh så glad han blev!! Han blev glad och busig! Slängde sig i min famn, och skrattade och gosade!
*ÅÅÅ SÅ HÄRLIGT!!! JAG LER ÄN!*

Kvällen har vi varit i Färjestaden på mumsig middag hos O´s farmor och farfar, jättemysigt!
Nähe, nu blir det idol, och sedan nattinatt!!

Jag tänker alltid på mina pojkar när jag s...

bild0162 (MMS)

Jag tänker alltid på mina pojkar när jag ser vårt väggord.


Älskar Anders Bagge. Välkommen tillbaka ti...

Älskar Anders Bagge. Välkommen tillbaka till vår tvruta!


Natten

Hur ska jag förklara natten?
O vaknade igår kväll, strax efter 22, när vi skulle lägga oss. Sedan var han vaken till ca kl 02. Fy fan säger jag. Stackars barn. Stackars föräldrar.
Han kunde inte komma till ro. Vi provade natta om i hans säng, i hans rum, i soffan, i vår säng, ingenting funkade. Han bara var ledsen, orolig. 
När han vid ett av tillfällerna (heter det verkligen så?!) låg i vår säng, blev han tillslut lugn, och tyst. Och sen började han vad? Jo skratta?! Som gick över i gråt igen. :( Ja, där har ni vår natt i ett nötskal. Och så vaknade han i morse vid 6.30 när C skulle till jobbet. 
Vi har haft en ganska jobbig dag idag. 
Men bra ändå. I förmiddags var bästa S och V här och fikade, och i eftermiddag kom moster M och I, och vi både fikade, shoppade en ny mössa och nya strumpor till O, jag lagade hemmalagad tonfiskpizza och pizzasallad- och barnen älskade det!! 

Nu ska jag invänta första IDOL-auditon, och hoppas jag får skratta ordentligt!
(Det är ju det här första som är det bästa i Idol enligt mig.. :) )  
Det blir väl skrattanfall, eller börjar jag väl gråta.. :P


Tröttast.

Vi har haft den jobbigaste natten hittills sedan O kom. Berättar sen. Ska vila nu.

Inte bara jag

Stod på jobbet idag, och tog mig en funderare när jag stod och plastade mina vitkålsdelar.
Jag tänkte så här:
När jag bodde i Oslo, avskydde jag att gå och handla. Handla till en person. Bara till mig. Hur ska jag kunna köpa tex kött bara till en? Handla sallad till en. Jaha, då äter jag sallad resten av veckan. Köper lite färs? Jaha, då blir det köttfärssås eller liknande resten av veckan. Eller ska jag slänga det? För att jag INTE VILL äta samma mat en hel vecka.
Vet ni. Nu har jag en underbar familj. Jag kan köpa storpack och frysa in, jag kan köpa färskt kött och vi äter upp det. Jag kan köpa sallad och det blir huvudrätt och sidsallad dagen efter. Jag kan köpa kyckling och maten går åt. För jag är inte bara jag längre.
Jag tillhör Vi. Vi=Oss.
 ♥ Älskar! ♥

Jag tycker att tiden har gått så obehagligt, märkligt,
overkligt fort sedan O kom.
Samtidigt känns det som att han alltid har varit en del av mig.
Jag ska inte säga att livet börjar när vi får barn.
Men jag ska säga, att MITT liv,
fick en helt annan mening när min älskade son kom.
♥ Älskar! ♥


Weekend-trip!

Vilken underbar och härlig weekend-trip vi har haft!
Vi började ju resan redan i fredags, när jag blev hämtad på jobbet, och vi körde direkt till morfar i Karlshamn. OCH vi höll O vaken, nöjd och glad HELA vägen! Detta är något vi aldrig har klarat (aldrig satt oss för i ofs) tidigare. Och många, många leksaker hade vi med.. Då var moster redan där med C och kusin I. O kom i säng vid halv tio tiden, vilket är ett par timmar senare än vanligt.. Han sov ganska bra hela natten, vi låg ju nu i samma rum så kanske det gjorde att han kände sig tryggare. Iaf kunde ju vi lägga oss efter att ha gett honom nappen, och ligga och hyssja, och mamma är här, vi behövde inte stå hängandes ner i i spjälsäng, småfrysandes..
Klockan ringde vid lite i halv sju, och då sov pojkarna fortfarande. Men jag gick upp pch fixade mig, och M var också uppe redan. Tåget skulle ju gå vid 8.30, så vi ville ha gott om tid, och det hade vi, och vi kom med tåget, och hittade våra platser (mormor var ju med, och hon är van pendlare från förr) trixade lite med vagnarna, men sedan sjönk vi ner, och mackorna och kaffet kom fram.. Barnen skötte sig fantastiskt! Och på bilderna är det mackdags, utkiksplatsen och I som sov tryggt i C famn, och O somnade i min famn.
  
 
Söt tjeja!

Vi åt pölser när vi kom fram, vilket O uppskattade, haha, han är så söt.. Och så började vårt strögande på Ströget, och det var så mysigt, och soligt! O sprang mest, noga övervakad av alla oss vuxna, medan I helst ville provåka i O´s vagn. Hon älskar den! O underhöll trubaduren och förbipasserande med sin fantastiska dans en lång stund.. :) 
    
 

Vi stod i kö en väldans lång tid till Tivoli, men guud så mysigt att strosa runt där inne! Och vi tuffa, (inte mormor och barnen :P ) åkte berg och dalbanan, och herreguud som jag skrattade! Tårarna sprutade när den var slut!
  
  
Lite mys efter vilan, och uppiggande bus innan den goooda maten!
 
 ♥ Vår fina underbara familj, älskar er alla, var och en!! ♥

Resan hem gick lika bra som resan ner, och barnen somnade inte förrän vi kom hem. Men då blev det en hel del sjungades sista halvtimmen, och vi hade såå kul tillsammans allihop på tåget!
Vill tacka er alla för att vår trip blev så fantastisk!
  
 ♥ Idag ♥ 


Köpenhamn

Imorgon efter jobbet åker vi mot morfar och mormor i Karlshamn, och på lördag morgon åker vi hela gänget med tåg, mot Köpenhamn för en dagstrip! Vet inte helt om jag får till att förklara "gänget", men tror det ska gå bra ;) (Från O sida sett:) Det är mamma, pappa och O. Morfar och mormor. Moster, C, och kusin I. Det ska bli sååå mysigt och kul! Det ska också bli kul att se om det är någon förändring på tågresan, mot förra sommaren. Vi gjorde nämligen samma resa då, och tågresan gick kanon!! Då var barnen 5 och 6 månader. Nu är de 17 och 18 månader. MYCKET SPÄNNANDE! :P 
Världens bästa kompisar passar katten, skönt att inte behöva ta med henne för en snabbvisit! Tack tack!! :)

Idag var det en jobbig dag. O ville jättegärna gå till dagis, både hemma och under promenaden dit. In genom grinden också. Sedan tvärstop. Ville inte.
Jätteledsen.
Jag följde med ut på baksidan, och tillslut fick jag bara räcka över honom till G, och gå. 
Älskade lilla barn, om du visste hur ont det gör i mitt hjärta,
när du gråter som om ditt lilla-stora hjärta brister! 
Till råga på allt hur ont jag hade i hjärtat, när jag satt där och väntade på bussen, kom det reklam i radion. En liten barnröst som ropade;
 -Mamma! -Mamma?! -Mamma??
Och sedan; -Alla barn får inte ett svar. RÄDDA BARNEN.
TROR NI JAG FICK TÅRAR I ÖGONEN ELLER?!
Jag får det NU, bara jag tänker på det!
 För första gången la jag ner, så när jag hoppat av bussen ringde jag avd. Och visst hade han varit ledsen en liten stund, men J sa; Nu går han här jämte mig och är hur glad som helst!
*Solstrålen*
 


RSS 2.0