Full dag!

Har vi haft idag! Klockan 08.45 kom S och V med vagnen och det bar iväg mot stan, för jag skulle till doktorn och kollade en knöl i nacken som jag haft ganska länge. Visade sig vara en talgkörtel, och heelt ofarlig. Tack S för att du barnvaktade O!
Lite kaffe och macka.. Vi sa det; så är tidigt har vi ALDRIG varit i stan, butikerna hade inte ens öppnat.. Men det dröjde inte länge. Gick och kollade lite, köpte julklapp till O´s pappa - NYFIKEN I EN STRUT!! 
När klockan sedan började närma sig lunch gick vi in på ett café, med väldigt dålig service. Vi fick inget hej, inte en blick ingenting, och det var inga andra gäster där.. När jag hade väntat i 3-4min framme vid disken utan något gensavar från killen (fast han stod 2,5m bort), så påkallade jag hans uppmärksamhet. Och fick värma mat och gav pojkarna. När S sedan hade bytt blöja, så såg hon nästan grön ut i ansiktet när hon kom tillbaka... Jag frågade om vi skulle äta någon annanstans,
-Ja.
Blä för sånt bemötande och otäcka toaletter..

Vi gick till vårt gamla "stråk" i stället, där vi vet vad vi får.. :)
Fick också första riktiga tecknet på det här andra pratar om "seperationsångest" vid 9 månader. Skulle in och handla, och han började gnällgråta. Jag blev allderles paff! Men det gick ju över. S sa att han tittade efter mig bland folket och när han fick syn på mig igen, sken han upp, för att sedan gråta och klaga lite till på att jag hade gått... Pyret..:( Det här hoppas jag slutar FORT!

Ikväll så verkade O jättetrött och kinkig, och jag hade tänkt och duscha med honom efter maten, men vi tog det innan istället. Åå så mysigt! Han bara satt på min arm med huvudet på min axel och njöt med vattnet rinnandes ned för ryggen. Helt lugn, och ibland gick det en rysning genom kroppen på honom. Så gosig!

Ikväll är tanken att stjärnan och ljusstakarna ska upp.. Vi får väl se, vi får väl se... Jag gillar ljuset, men tycker att det blir lite väl juligt, tidigt.. Men kanske stämningen infinner sig.. :)
O spelar nu något hårdhänt på gitarren, men tycker det är kul. Han sitter i gåstolen och pumpar ut sista enegin. Fram till gitarren, plinka lite, skjuter ifrån sig, så ibland tar det tvärstop vid mattkanten och då superpillar han på något på det där lilla bordet på gåstolen- som om det var ju det han tänkte göra hela tiden... :D
Och DÄR gick gitarren i golvet.. Nu bara glider han fram och tillbaka vid den jätteförsiktigt och tittar på den, och tittar på mig. Men jag har inte sagt något. Han ser väldigt förvånad ut..

Nähe hur var det nu med ljusstakarna...


Tomten på köpstaden

Idag åkte vi över till Ölands köpstad där vi skulle träffa O´s farmor och farfar, kusin och TOMTEN! O är ju den han är.. Han tittade lite på tomtarna, skrattade lite, men mest intressant var den jättejättestora granen som var precis jämte.. Tittade lite till på tomtarna, så vi satte honom i knät och det var väl inga problem. Han fick lämna sin önskelista...

O träffade tomtarna, och fick sitta på julklapparna!              Jaha, och nu skulle jag sitta i en skäggig mans knä.. :)              Fin fin röd kula
Men när vi han hade varit hos tomten ett tag var ju inte det så kul längre så det fick det bli uppmuntring vid granen och de STORA STORA RÖDA KULORNA! Funderar febriiilt på vad vi ska skydda vår gran med när den ska upp....
Efter besöket på köpstaden hade vi lunch och vilopaus, innan kusinen och gammelfarmor kom till farmor och farfar, då blev det självklart fika, med farmors underbara pepparkaksmuffins med glasyr (idag även kallat "klägg"!) Fråga O om han gillade dem... Det var mmm med stora M!!

Och ikväll har jag varit på julfest med jobbet, vi träffades på Skansken i Färjestaden så det passade bra! Jättetrevligt har jag haft, så kul och träffa de andra igen, och märkligt måste jag säg! Det är så långt borta i min värld nu.. Det är liksom bara min familj i huvudet på mig nu, så det var riktigt skoj!

Nu; sovdags!!

Varför?

Går den där härliga natten, när jag får ligga i min säng och blunda så fort? Tycker att jag knappt hinner somna förrän detär dags att gå upp.. *Gäsp*

Men idag är en ny dag. Idag ska vi till Öland igen, fast till O´s farmor och farfar. Dit kommer kusinen med föräldrar och farfars mor och far. Det ska bli mysigt!
Ha en fin söndag!

Det är såå mycket..

..roliga saker på G!!

Men vi tar det från början..

Igår satt jag och pratade med min killkompis M på msn. Vi har känt varandra sen vi bodde i Oslo samtidigt, och har hållt kontakten sedan dess. Han och hans tjej E ska komma till Kalmar till nyår. Det ska bli så kul att träffa dem! Jag har aldrig träffat E innan, och M har jag inte träffat på 3,5ÅR!! Ska bli såå skoj!!!

Våra grannar hade fest igår, tror det var studentfest, vilket det har varit mycket av sen de flyttade in. Vid 22.45 bad jag dem sänka lite iaf för det dunkade som fasen hos hos. 
-Ooj förlåt, självklart! Och det gjorde dem. 00.00 hade de glömt det, och började spela högre igen, men då hade vi lagt oss. Så jag orkade inte gå upp. De spelade så högt att jag inte ens kunde somna. Och då hade jag ändå vardagsrummet mellan. Ligger och vänder och vrider, slumrar lite. Tänker att nu slutar de säkert snart. 02.30 går jag in igen...
-NI MÅSTE SÄNKA NU!!! BÅDE MUSIKEN OCH ER SJÄLVA!!!
-Ok, svarar en liten tjej och sänker musiken. Men DE är ju så jäkla högljudda.  
03.30 blir det något bråk sen blir det ÄNTLIGEN TYST.

07.30 går jag upp för att vi ska åka och handla, och åka till Öland med frukost och ska räfsa farmors tomt.. *Trött*
*RÄFSAR*RÄFSAR*RÄFSAR*RÄFSAR*FOTAR*RÄFSAR*RÄFSAR*RÄFSAR*RÄFSAR*RÄFSAR*
              Åker i bland löven!                        Buskusiner bland löven
Vi var duktiga hela gänget, det var otroligt mycket, många och blöta löv! Och nu ikväll som tack för hjälpen, bjöd pappa oss, min syster m familj, vår farmor, och vår faster med man på Larmgatan. Där har vi ätit suuupergott, jag åt Djävulsstek och fick jättegott vin till maten. Sen har vi promenerat hem, och fått supernyheter från hemstaden K-hamn! Ååå så kul!!

Nu blir det natt här. Imorgon är det ny dag, med massor att göra! :)
  

Foton

Jag har alltid tyckt att det är kul med bilder, sätter in i album, skriver till dem. Jag gav tom min pappa i födelsedagspresen en gång att sätta in hans bilder och skriva till dem. Det var liiite mer än beräknat.. Närstan 1200 bilder, men jag gjorde det!
Sååå nu när O är här, blir det RÄTT mycket foton. :)
När jag träffade min kärlek hade (eller han har den fortfarande kvar!) han en superfin kamera, en så fin och stor att jag skulle inte våga eller få ner den i skötväskan. Så när jag väntade O, köpte vi mig en ny egen liten kamera! Och jag tar MÅNGA bilder! :) Men det är ju lätt när mitt (mest använda) objekt är så fantastisk.. Såå här kommer några fina bilder som jag är nöjd med!

                  Bästa och äldsta leksaken!             Mätt o go!                Fikapaus..                        V på bushumör

Imorgon är det fredagsmyys!

Nu är det snart vällingdags här.. Lillemann kör järnet i gåstolen, sista energin ska ut! Han har knappt använt den sista veckan, han tar ju sig fram ändå! :)
Nyss när vi satt på mattan så höll han i mina händer och reste sig upp. Bara så där! Så ställde jag honom mot soffan, så stod han där.. Då såg han min mobil och gick två steg åt sidan, men han kunde inte nå den (strängt neej!), så jag skrammlade med skallran som brukar vara så poppis. Men nehe, inte när mobilen ligger så nära.. 

Idag sov min älskling 10 min från 7.30-15.30.. Då var både han och jag heelt slut! C jobbar extra ikväll igen både bra och dåligt tycker vi båda. Självklart är lönen välkommen men det är tiden borta från oss som är jobbig för alla tre. 
*VÄLLING*VÄLLING*VÄLLING*VÄLLING*VÄLLING*VÄLLING* - Nu ligger han och pratar m sig själv..
Jag hade världens plan idag... Jag skulle köpa en rimmad sinka och fixa den imorgon. Överraska C och min pappa med en varsin macka m julskinka imorgon till kaffet. Ååå vad de skulle bli glada!! MEN FANNS DET NÅGON RIMMAD SKINKA UNDER 3,5KG PÅ HELA GIRAFFEN??? Jag blev såå besviken! Maxi hade bara jätteskinkor, coop och lidl hade inte något alls. DÅLIGT!! Fortfarande besviken faktiskt.

Nu tycker jag att lillemann kan kan somna så jag kan duscha och sedan nanna kudde jag med.. Ögonen går i kors!  Längtar till imorgon! Då ska vi ha fredagsmys med idol och hemmagjord pizza!

Idag KINAlunch!

Idag har vi dragit runt på stan.. Inhandlade julpapper och snöre, sånt som kommer att behövas framöver... :) Lunchen blev på favvokinan, pojkarna år först och sedan vi.
O tyckte att vi åt sakta så han vilade lite på bordet.. :)
         Busig pojk!             O busar... Vilade lite på bordet            V blev busig efter lunch

Det är en servitör på kinan som får mig att undra lite, och lyckas alltid göra mig generad.. (Nää vi är inte där så ofta, och jag FÖRSTÅR INTE hur eller varför han känner igen mig) När jag hämtade mat (buffé) kom han bakom mig så jag inte såg honom och sa; MEN kan du flyttad dig så jag kan fylla på med mat?? Och så fortsatte han och prata... Sen när vi hade ätit klart kom han och hämtade tallrikarna, så efter ett tag sa jag;
- Ursäkta, kan vi få två koppar kaffe?
Då tittar han på gästen jämte oss, som precis reser sig upp och ska gå, och säger;
- Hör du, hon vill ha kaffe. Hon vill ha ditt kaffe!
Mannen tittar ju på mig VÄLDIGT frågande, och jag stammar nneejj.. Och börjar flina. Då säger han;
- NEHÄ menade du att JAG skulle hämta kaffe???
- Eh ja.
- Jaha, okej!
Sen kom han med två koppar kaffe, och skrattade som f*n. Jag och S börjar skratta, och jag kände mig lagom tomatig i ansiktet. Kul! Betala för lunchen fick vi också göra! :)

Nu är det myyys  med C och grey´s som gäller!!  

Glömde ju...

att till och börja med när vi KOM till fiket så satte jag fram två barnstolar vid vårt bord. Och så tog jag upp O och S tog upp V, och skulle ställa undan vagnen så vi inte var i vägen. Det är ett litet fik, och vi står mitt i lokalen. Då går en från personalen fram, tränger sig förbi S och börjar torka av barnstolarna. "OJ! tänker vi, det var service", (det brukar inte vara något mer än vad som behövs på detta stället, men de har gott kaffe...)
Vi står där och ska gå fram och sätta ner barnen, då sätter hon ihop stolarna och ska BÄRA IVÄG MED DEM! Och vi bara tittar på henne. Då säger en kund;
-MEN G! De satte ju precis fram stolarna! De ska ju använda dem! Då svarar hon;
-Men det kunde ju inte jag veta. (Vi står 1 meter ifrån henne.) 
Sen sätter hon bara stolarna där. PÅ VARANDRA!! Mitt på golvet.
Och då säger kunden;
-MEN du får ju sätta ut dem! 
Då gör hon det och så säger hon;
- SÅÅ VAARSÅGOOOODA!!!

OH MYY GOOOD!!! : Ni förstår vilken fikastund..!

Kväll igen.

Det går så fort. Dagarna bara flyger fram!
Efter lunch idag gick jag och O och mötte S och V för att handla och fika. Ikväll blev det omelett med en salig blandning.. Kyckling, bacon, lök, paprika och svamp, med en sallad till. Jo tack det gick ner! :)

När vi satt och fikade idag, så charmade pojkarna som vanligt hela stället. Först var det ett äldre par som "bara måste fråga!".. Samtalet gick så här;
- Jag måste bara fråga, är dem tvillingar?? Jag svarar;
- Nej de är inte tvillingar. Hon säger;
- Nej, det ser jag ju, den ena är ju lite större! (Det skiljer tre dagar så det var bra av henne att se det!)
HUR TÄNKER FOLK??? Vi sitter två mammor, med två jämnåriga barn, två barnvagnar, två skötväskor etc etc.
Det konstiga är att vi ofta får frågan. Det finns ju inte två pojkar som är mindre lika tror jag än våra. (Kolla kortet sen vi var och fikade tidigare i bloggen.) Och ibland när de får svaret -Nej de är inte tvillingar så frågar de -Men de är väl bröder?? Jag förstår inte.. Vad har jag o S för relation då? Men jag LOVAR vi flinar LIKA mycket varje gång, och frågar oss hur de tänker. 

               
Fiket vi satt på har en stor glasruta ut mot en gång där man går mellan olika affärer, och vi satt precis vid rutan. Då kommer det en man, i 50års åldern. Tja jag vet inte vad det var för en man. Han ställer sig utanför och skriker in genom glasrutan typ 5cm från rutan:
-MEN TITTA!! DETTA VAR VÄL DE SÖTASTE JAG HAR SETT!!!!
Jag och S tittar på varandra och tror inte det är sant, och ja.. Vi började flina.. Eftersom vi inte ens hade hunnit sluta efter tvillingfrågan. Och så kollar vi på min son, som sitter och ler från öra till öra och skrattar till mannen. Han fortsätter;
- JA DU VAR VÄL EN GLAD LITEN SKIT!! MEN JAG SKA SÄG DIG, ATT NÄR MINA BARNBARN VAR LIKA SMÅ VAR DE LIKA SÖTA!! TITTA SOM HAN SKRATTAR ÅT MIG, HUR MÅNGA TÄNDER HAR DU?? HUR MÅNGA FRÅGADE JAG!!??
(Han frågade O..) :D
O skrattade, han skrattade, vi skrattade.. Ja herregud, det är kul att vara småbarnsmamma av olika anledningar! :) Det konstiga är att det händer oftare än vad man kan tro, och varje gång får vi skrattanfall jag o S, så de andra runt omkring tillslut börjar kolla lite misstänksamt på oss.. :)
*Och nu skrattar jag nästan lika mycket när jag ska skriva det, kan det ha det med sömnbrist att göra?*

Tror det blir tidig kväll ikväll... :)

 


Sovit på 2 sits-soffa..

Stackars lillemann var så febrig och täppt i natt att jag fick gå in och sova hos honom..  Vaknade av nysningar och hosta som bara blev skrik och gråt till slut.. :(
Men när jag la mig i lilla soffan som står inne hos honom, med honom på bröstet, nästan sittandes kunde han somna om efter en 40 min... Det var lååånga 40 minuter..
La honom sen i sin säng och han vaknade till, så sen fick jag stå böjd över sängen tills han somnade om.
Märkte att han var orolig så jag har legat inne hos honom mellan 01-06.. Fick upp en 6-8 gånger, men lyckades iaf ha kvar honom i sängen. Men vid 06 la vi oss i vår säng i stället, då skulle ju C upp snart ändå...
DÅ var det skönt och rätta på ryggen! Sen har han snurrat i sängen till 7.30 ungefär.

MEN NU! Kryper han runt här, snorar lite överallt MEN VERKAR NÄST INTILL FEBERFRI!!! Och vad gör du en natt på en 2 sits-soffa??!!  :)

Pojkarna i köket

Det är så härligt att vara med en älskling som kan laga mat! Det hade ju varit konstigt OM han inte kunde det eftersom han är kock... Nu är bägge pojkarna  i köket och lagar pasta med köttfärssås. Lilleman sitter mellan C armar när han använder pepparkvarnen. Det är gulligt!♥

Idag har det annars varit fullt upp! O hade svårt att somna igår, han har jättesvårt att somna själv nu när han är så himla förkyld, men det är ju inte så konstigt. Helt igentäppt imorse! Och lite hostig. Idag öppnade BVC med öppet hus för småttingarna för vaccination.
Fyllde i lappen och tog en nr.lapp, satte oss ner och då kom en sköterska och sa;
-NR24!
-Jaha det var ju vi!
JAG hann ju knappt att förbereda mig! Vi som hade trott det skulle vara jättekööö!

Tog tempen igen och det var ju inte så kul, men vi var ju tvugna att kolla så han inte hade för hög feber. Och så var det dags. Han tog det som en man :) Lite tårar, och sedan flirtade han igen med sköterskan... Jag hade också läst att man skulle ha kortärmat, så det skulle gå snabbt och lätt, utan att man behövde grejja med armen efteråt. Så det gjorde väl jag, tog den finfina som han blå, kortärmade bodyn med elefanter som han fått faster, sen tog hon den i låret iaf... :)
V däremot fällde inte en tår, han tittade på sprutan, tittade på sin mamma, lite förundrat, sen var det klart!

Jag har inte märkt något konstigt med honom efter sprutan, han verkar inte ens speciellt öm *peppar peppar*. Men snorigt och dant är det, så jag tycker han har så det räcker! Vi har varit hos grannen och lånat en "snor-sug", så ska C duscha med honom så han blir varm och go innan nattavällingen. Hoppas han får sova gott sen!

Nu ska jag ta och ringa Restaurang Larmgatan 10, och boka bord till lördag, då ska vi ha lövräfsning hos min farmor hela gänget, så ska pappa bjuda på middag där på kvällen -- DET ser vi fram emot!! *MUMS*

Ikväll blir det natt för mig också tidigt. Det tar på krafterna att ha ett förkylt och lite gnälligt, men ändå aktivt barn hela dagen..  Så får vi se vad morgondagen har att erbjuda, säkert något kul!


Sambo och barn sover....

Sambon av utmatthet och sonen av förkylning och feber.. :(

Igår vaknade O med en dundrade förkylning. Ingen feber. Näsan rann och hosta. Stackars. På sin 9 månaders dag!
Vi gick till stan i det fina vädret med S, M o V, och fikade (SKRÄLL!!), jättehärlig promenad! Kul att gå allihop, oftast är det ju jag o S med pojkarna. Ovant att inte köra vagnen, och kunna gå och flaxa med armarna.. :)
Efter fikan kom O's mormor, så då fikade vi lite till, och O fick mellis.
Så började min sötnos få feber, så vi började gå hemåt. Gick inom Åhlens, och O fick nya byxor och dreglis (det går några om dagen när tänderna kommer..) av mormor.
Tycker så synd om honom när han inte mår bra! Vi som skulle vaccinera honom imorgon, undrar om febern är borta så han får!?
C började jobba kl 14, igår så nu har han jobbat extra onsdag, fredag och igår. HAN är trött!
Flera gånger igår när jag hade lagt O för kvällen vaknade han och var jättejätteledsen. Sådär ledsen att man tror att han har slagit sig. Men efter att jag hade nattat om, för 15 gången (kändes det som iaf), runt 23.30 somnade han och har sovit ganske bra.

Mormor och jag drack ett glas rödvin och tittade på foton --- det är kul! Så mycket lättare man minns när det finns bildbevis. Som när O's morfar fyllde 60 i sommras. Eller när vi tog tåget hela gänget till Köpenhamn med två 6 månaders, och det SPÖREGNADE! Barnens dop, festivaler, min och C's 1 års dag! Eller när O kom, för 9 månader sen.. OTROLIGT SÅ SNABBT DET HAR GÅTT!! Det var supermysigt!

Jag bjöd också in att läsa min blogg på familjeliv igår, och frågade vad de tyckte, och det var en tjej, K, som tyckte det såg bra ut för en nybörjare! Jag blev jättejätteglad! Men som hon är jag nybörjare, och håller på att lära mig, -- jag hade velat svara på din kommentar, men har inte lärt mig det än--- så därför svarar jag här! Din blogg ser också fin ut! :) Såå kul att få lite svar tillbaka!!

Sitter nu med en kopp kaffe, och väntar på att C ska vakna, O's farmor och farfar ska komma på---
nu hände allt påen gång, O vaknade av 6 nysningar och gråter, och C vaknade----
fika, och snart är det lunchdags för O, tror det får bli spagetti och köttfässås. Det brukar han "mmm"-a till så får vi se om det funkar idag. Trevlig söndag!


Leo´s lekland!

Ojojoj! VILKEN DAG!
Så här såg det ut hos oss INNAN 09.00 idag;
O behandlar inte alltid mina


Innan elva var vi på leklandet! Det var jag och O, S och bästisen V, moster M med kusin I, hennes storebror T och deras kusin J. Det är många att hålla reda på nu!
               Och vilket lekland, kanonfint! Det blir nog nya stället att byta av med. Kul för de allra minsta också, det fanns en liten avd för de mindre barnen, och det räckte ju, massor av färger, gigantiska duplo-lego, mjuka mattor att leka på, och andra barn att titta på!
O var ju redan så trött så han höll på att stupa när vi kom dit (han slog precis ihop ögonen när jag skulle klä av honom), ändå var han vaken över en timme när vi kom dit, det var så mycket att titta på! Sen däckade han efter lunch i vagnen..

O                  V gillar att
T o J såg vi inte så mycket till, de kom och drack lite saft, och slängde i sig en glass :D Men det är ju så det ska vara! De lekte och härjade!

Efter det skulle jag handla lite, och tog jag det mindre bra beslutet att FÖRST gå och köpa en sån här superlång, vit, "listmojäng" som vi ska stoppa i högtalarsladden i (eftersom O tycker det är jättekul att krypa under bordet och pilla på den), men det är superdumt och svårt att gå med den inne på maxi med barnvagn och handla en fredageftermiddag!!!! Jag var väldigt nära flera gånger att vifta till med den på mindre uppskattade ställen. Men som det mesta gör en fredageftermiddag, med 2 trötta men glada småbarnsmammor, blev det istället mycket skratt och fnitter!

När vi kom hem, så kom min pappa och O's papppa, och fikadags! C jobbar ju ikväll ikväll också.. *Tomt här hemma* Så jag och O följde med pappa till min farmor. Hon blir alltid piggare när vi kommer, och särskillt när hon och O busar! Fixade till lite mat, och pratade lite strunt ett tag.
Åkte hem lagom till IDOL, och jag måste säg;
-Kalle är duktig!! 
Lilleman sover, och jag har Ocean's eleven på i bakgrunden. Ska försöka hålla mig vaken till Älskling kommer hem, men vet i katten om det går.. Jag är nog lika trött som O var i förmiddags..

Igår hade jag rekord på besök på sidan, jag blir så nyfiken på vilka som kollar bara.. :)
Ni får JÄTTEJÄTTEGÄRNA lämna en kommentar när ni är inne, jag blir SÅÅÅ glad ska ni veta!!
Hoppas ni har det bra, det har jag! Som min kompis J skrev, --"det är kul att läsa om lyckliga människor" ----
är det något jag är så är det just LYCKLIG!♥

Nu är klockan 21.59, en minut till köket stänger och det "bara" är städning kvar innan C kommer hem!
Imorgon kommer mormor!

 


Mysdag!

Idag vaknade jag av en sjungandes son i sitt rum 7.30. Det får räknas som en bra natt!
Vi har haft en jättelugn och skön dag, med massa bus här hemma på mattan.. Han har en lista på vilken ordning han kryper helst till;
* gåstolen
* fisken Fisken
* skallran (mammas gamla)
(fast det beror liite på hur långt det är till de olika sakerna)

Idag har ljuden *pling-pling* och *tut-tut* varit hysteriska! Skrattat som en tok!
Vi gick och handlade med S o V på eftermiddagen, och så kom C och mötte oss efter jobbet. Han och O sågs ju inte igår. O såg honom och blev jätteglad, sååå glad att han började gråta!
♥Han hade saknat sin pappa! ♥Och pappan sin pojke!♥

Ikväll har vi besök av M, C's gamla kompis. Han smälte också när O firar av sina leenden, och skrattar åt honom.. Men vem gör inte det? Min pojk har ju stans bredaste leende!!

Och så tvättar vi ikväll, inte lätt när vi har en 9 månaders, och ska slåss om tvätttid med 40 andra! Men det går ganska bra, och vi har en gammal tvättmaskin här uppe - in case of emergency-

Moster M ringde innan och frågade om O ville följa med till Leo's lekland imorgon, jag hoppas vi kan det en sväng, skulle vara kul och se hur det är där, men vi ska ner till stan också, och gå inom tatueraren.... *Nervös*
Jag VET ju att han inte gör den imorgon eller så, men att bara få en tid... Ooaa, då är det närmre än det varit förut!   :D
Och då blir det kanske kanske (men bara kanske) en kaffe med S o V, killarna är världsvana på café-erna i stan..
 Gullungarna på café, båda tycker det är kul, och charmar ALLA som går förbi! Såklart!                                     
Och så hoppas vi att min pappa kommer på besök en sväng imorgon, det brukar vara stående på fredags eftermiddagen, innan han ska över till Öland och min farmor, blir det lite kaffe och bus med barnbarn här!
IMORGON ÄR DET FREEEDAGSMYYYYS!♥


Lilleman sover..

Det är så mysigt att ibland "ta kvällen". Oftast tar C den så de får lite mys tillsammans, men HELA dagen idag har varit en kanondag. Han är så snäll och go min son!
Flera gånger har jag tänkt; *tänk att han är min!* Känslan är så obeskrivlig!

Lite småkul att de som är och äter hos C ikväll är de från förlossningsAVD och där känner vi ju en del ifrån sen jag låg inlagd. Så jag får se om C fick tid och prata med de som var med OP, kul och höra sen!

O blev helt tokig när pyjamasen skulle på idag också, både jag o han skrattade så vi nästan kiknade! Jag sa;
-BUUUÖÖÖ

Han tyckte det var så jäkla roligt, jag tänkte på den lilla bebisen som åkte jorden runt på mailen som skrattade så åt sin pappa som lät "pling" som micron! 
Och igen tänkte jag; JAG är hans mamma!
Jag menar jag har ju en mamma, min mamma. Men jag är HANS♥! *hans Stolta stolta mamma!*
*Något trött o flummig nu.. Men ja, ni fattar.. :D*


O & V = BÄSTISAR

Idag har vi varit på "shopping"!! Tillsammans med S o V åkte vi buss till Hansa City. V har inte gillat när jag har haft håret "nere" innan, men nu när det är nyklippt och färgat gick det bra, så han gillar nog min nya frisyr! :D

Det första vi gjorde var att köpa en julklapp till min kära pappa - nyfiken i en struuut!! OM han nu någonsin skulle hitta in i bloggen vet jag att han blir suuupernyfiken, fast han ska låtsas som att han inte är det...

(Nu "kröp" O till mig och räckte upp armarna... Åh mitt gull!♥)

Efter JULKLAPPSINKÖPET gick vi till "modehuset", kikade lite innan var det dags för lunch. Pojkarna först såklart, och sen vi.. Pojkarna jobbade hårt på att plocka upp majskorn och stoppa in själva i munnen - tror inte ett enda kom dit det skulle.. Efter maten kikade vi lite till, hittade en super fin mörkgrå kjol, som var lite tjockare, men den fanns såklart inte i min storlek- lika bra det, för jag skulle ju inte köpa en kjol idag.. :) Typiskt!
Så skulle vi inom affären där S skulle handla lite. Vår första julklapp till O köpte jag, ett diadem coh 2 reflexer. Vi talar om shopping på högsta nivå!
Det blev mellisdags där innan vi skulle hem, och som vi skrattade åt pojkarna. De satt jämte varandra och åt banan (som vi försökte mosa m plastgaffel.. gick sådär.. :D), och så började V prata m O, och O sken som solen, han blev så glad, och pratade sitt allra finaste tillbaka utan de väldigt höga ljuden som brukar komma när han blir allderles till sig. De satt och tittade på varandra, viftade med sina skedar, och pratade lite och hade superkul! *GULLUNGAR*
Vi sa det, S och jag, det var ju inte länge sedan de inte ens la märke till varandra.. Nu har de ögonkontakt och den ena pratar och tystnar och den andra "svarar"- det är så häftigt!! Det går SÅÅÅ fort!

(Nu ligger han under bordet -tur att vi har börjat barnsäkra iaf!)

Ikväll jobbar C extra.. Det blir låång dag för honom stackaren! Och så ska han jobba kväll fredag och lördag också. *Min älskling - vi saknar dig!*
Nu är det dags för kvällsmat här! Det tycker både jag, O och Catasita, hon är på mig som bara den... *Knäppkatt*  

Ps. Ska försöka lägga upp video sen, O kröp sitt allra finaste till sin gåstol imorse!


Jaa!

C är en ängel! ♥

OM

..någon skulle läsa och vilja "ta" mina bilder, så ska jag nu försöka skydda dem. En test.
Om någon skulle vilja ha någon bild får ni säga till så mailar jag den gärna!

Provbild, vi på tur!


Full fart...

Då är det kvällen igen! O ska snart får pyjamas och nattavälling. Allra allra oftast tar C kvällsrutinen, det tycker både han och O om. Det är så mysigt att bara sitta och titta på dem när han ger nattavälling och de bara myser!    O blev allderles superbusig idag när pyjamasen kom på..                                           
Nu sitter han i C knä och tittar på Catasita, de är bästa vänner ifrån O's sida.. :) Hon tycker "OK, men inte för nära!"

Idag har det varit full rulle! Vid 9.35 skulle vi med bussen, för att byta buss och åka till Nybro och hälsa på min kusin som är på besök hos sina föräldrar med sina 2 barn. Så otroligt söta och snälla barn, tvillingar snart 3år. Och så var ju min syster och O's kusin I också med (SOM STÄLLDE SIG UPP MOT EN STOL IDAG - DUKTIGA DUKTIGA TJEJ!!). Han var vaken 3,5 timme i ett svep, med mycket bus och stim, så när tåget rullade in för hemfärd somnade han så gott i vagnen, och vaknade inte förrän mellis stod på fikabordet med S o V!

Ååå vad han tränar på att krypa här nu, han kryper efter gåstolen och KÄMPAR verkligen! Och så är han ju så trött...
Vi  "tränar" på *hej-hej* och *vinka*, det tycker han är kul. Och om jag säger;
-O, kan du säga mamma?
Då får jag ett stort garv tillbaka! :D

Idag blir det en tidig kväll!

Nu är det nattadags!
Mina älsklingar!                Har man två tänder så ska de borstas!  

Snart natti!

Vilken dag! :)
Idag har jag och S varit med pojkarna och handlat/fikat. Otroligt vad vi kan ha mycket att prata om fast vi ses varje dag. Och så är det ju bara så med två småbarnsmammor. Trötta, fnissiga, det blir mycket knas och skratt.

Efter fikan var det äntligen dags...
JAG VAR HOS MIN FRISÖR L OCH FICK HÅRET KLIPPT!!!!  Som hon sa; det behövdes! Eftersom FP inte ger pengar som man kan gössla med dem, skulle S, M o V komma på middag, och S skulle färga mitt hår hemma. Mysig och god middag blev det (det är sällan det inte är gott, min älskade C är ju kock...), men det blev prat och kaffe istället för färgning, så det har C gjort nu ikväll.. Han är killen som kan! :)
Ska bli spännande och se när håret har torkat, men det känns SÅÅÅ bra, att både klippt och färgat det, det känns som det fanns lite extra energi i färgen! :)

S skrev en kommentar att jag skulle lägga upp videon när O försöker krypa, ska försöka ordna detta!

Har skickat adressen till några "testpersoner", som har kollat sidan idag och ja, snart kanske jag vågar sprida ryktet att jag har blivit "bloggare". Tycker det är jättekul!

Nu är det sovdags, så jag är klar för nya äventyr imorgon!
Nattnatt


Måndag morgon..

Min lille lille O är SÅÅÅ nära att krypa! Vi har flyttat undan soffbordet så sitter vi här på mattan mitt på golvet.. Han ställer sig upp på armarna, och fötterna och så går han på tårna, och gör en landning på magen!

Lite sälaktigt, så otroligt gullig!!
 

Nu ligger han och vilar lite jämte mig, och pillar på mitt snöre i tröjan.. Det kan han underhålla sig med nästan hur länge som helst.

Nähe ska ta och dammsuga innan lunch, S M o V kommer ikväll på middag! Mys!


Vem är jag-mamma?

Jo, det är jag! Jag är en tjej, uppvuxen i Karlshamn, med en helt vanlig familj, i ett helt vanligt hus.. :)
         Nä helt vanlig familj var att ta i. Vi är nog ganska ovanliga. Det är mycket hack och snabba komentarer i vår familj - med MASSOR av kärlek!! Vi är öppna och ärliga, och är tacksamma att vi har varandra. 
 
Iaf, jag gick hos världens bästa dagmamma som barn och det var redan där jag träffade S, hon gick hos dagmamman en gata upp i vårat kvarter. Sen följdes vi åt, från lekis till barn o fritid på gymnasiet.
Vi flyttade till Oslo efter gymnasiet, S var kvar 6 månader sen flyttade hon hem till sin stora kärlek M, men jag, jag blev kvar i 6 år!
Mina år i Oslo var kanon år! Då fick jag lära mig att stå på egna ben.. Fantastiska år, med jobb som verkligen bjöd på utmaningar.. Men det blev också  en del party med underbara vänner :D

Hemlängtan och ett par sjukdommar i familjen gjorde att jag ville flytta hem, men det blev inte till Karlshamn, det blev Kalmar. Under mina år i Oslo hade syster M flyttat till Nybro, farmor bor på Öland.. Kalmar blev det! 

Jag fick jobb som servitris.. Och där fanns det en kock... Efter några månaders jobb ihop, promenader till och från jobbet, riktig vänskap under en tuff tid  --- så fick han mitt hjärta att plötsligt slå mycket snabbare, och hårdare än vad det någonsin har gjort! 
(för att få en glimt av vem jag är-- nu när jag skriver och tänker tillbaka, så sitter jag här och blir allderles varm och tårögd)
Vi blev tillsammans, och flyttade ihop ganska snabbt. Det var enkelt, vi visste att det skulle vara vi.  Och efter 1 ½ år bestämde vi att vi ville ha barn. Jag fick min önskan uppfylld att få förlova mig i en gondol i Venedig ♥. Ringarna beställdes och togs med på ett säkert ställe, men tro det eller ej..
Vår förlovning var inte den stora nyhetern när vi kom hem. 3 dagar innan vi förlovade oss fick vi vårt +, på ett italienskt test med en palör i handen... ♥

I februari -09 kom då vår efterlängtade son, lille O.

Och ganska mycket i den här bloggen kommer nog handla om vad han gör, när han gör det, för det är O och jag som tillbringar dagarna ihop och jag ÄLSKAR det. Och för att jag är en så otroligt stolt mamma och vill att alla ska veta hur underbar han är.
Men tro mig, det är ofta jag tänker tanken, jag-mamma !?
Och mitt hjärta fylls av kärlek, till min son, till min älskade, till min familj.

Söndagskväll

Hemkomna från ishockeyn i Nybro, nästan hela familjen var med! Jag, C och O, så var min pappa, min syster M och hennes dotter I (som kom en månad efter O) också med. Och självklart blir det extra kul med vinst!

Tidigare idag var vi och fikade med tjejkompisen och hennes familj som jag skrev innan. Bästa tjejkompisen heter S, och vi har känt varandra sedan "dagmammetiden" (waaay back!). Hon och hennes sambo M fick sin son V, 3 dagar efter att vi fick O.
Jag måste ju reda upp det här för det kommer säkert skrivas om dem. Vi ses ju i princip varje dag...

Nu ligger O i sängen och pratar sig själv till sömns *hoppas jag*, så ska jag försöka lära mig detta.. Har försökt ladda upp ett par bilder.. Men jag är ju ingen "hacker" direkt.. :D
Ska be om lite proffs hjälp från älsklingen brevid!


Jag, mamma!

Hej!
Jag heter Lisa, är 28år, och jag är sambo med världens underbaraste C.
I februari i år, hände det klart bästa som har hänt mig. Min son, lilla O ♥ kom till världen!  

Vi tre, bor tillsammans, i Kalmar, med vår härliga och mycket egna katten Catasita...

Det här med och blogga har jag aldrig gjort, men att skriva har jag alltid gillat. Sen om ni vill läsa och kanske har en kommentar över ibland, blir det ju bara så mycket roligare!

Jag hade en väldig tur, då jag, min syster och min allra bästa kompis var gravida samtidigt, faktiskt oplanerat! Så mellan min lilla O, och min kompis son skiljer det 3 dagar, och till O´s kusin, den sötaste flickan i småland är det en månad!
Vi 3 med barn, ses ju en hel del.. Så, om någon kommer att läsa i denna bloggen, blir det nog mest vardagslivshändelser som jag skriver om, och DÄR spelar dessa underbara männskor stor roll!

Kram på er ♥

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0