Lillskruttan <3

Usch så jobbigt hon har det. Hon och jag har hostat i kapp i natt, och hon har det väldigt tufft. Att ta bricanyl och betapred var ingen barnlek igår. Så illa att jag hann gå igenom hlr i huvudet, och om jag skulle ringa akut. Hon fick små små droppar av medicin och tårar, snor och slem sprutade och sattes ändå mer fel i halsen - vilket gjorde att hon inte fick luft. Usch vilken hjärtklappning. 
 
Ringde läkemedelsupplysningen imorse för att höra om vi kan hälla den i lite lite mat. Jag berättade för hon som svarade följande;
Hon är 4 mån, o fått bricanyl utskrivet. Det verkar som hon sätter det väldigt fel, och hostar till hon inte får luft. Hon får annan medicin i spruta som går bra, den är dock lite tjockare. Kan jag hälla den i LITE ersättning så jag ser att hon får den i sig? Jag vet att det inte är optimalt eftersom det kan ge bismak osv, men hon måste ju gå den i sig.
Kvinnan ska höra sig för, och återkommer med följande utläggning;
Bricanyl kan ge hosta. Det är viktigt att hon får i sig allt. Det är inte så bra att ge det i mat, för då kanske hon inte vill äta sen. Om man blandar i EN FLASKA mat och hon slutar äta vet jag ju inte hur mycket hon fått i sig. "Aha jag tänkte bara litelite" - ja det kanske kan gå. 
Men HUR ger jag henne det egentligen?! Sprutar jag i allt på en gång? Och sprutar jag det rakt ner i halsen? Ursäkta mig-men låter jag dum i huvudet?! 
Ja det var hennes "tips".  Ja just det, om det inte går, så kontakta läkaren så kanske det kan finnas en inhalator? 
Ja, jo - de flesta 4månaders drar ju två djupa andetag på beställning. Har du egna barn eller?! 
 

Kommentarer
Postat av: mormor

Tycker det låter som om du har pratat med "gamla syster Karin" som var barnsköterska på bvc i Asarum förr i Världen, och den direkta anledningen att eu blev vägd och mätt så sällan... Dj...a skata... OCH naturligtvis barnlös...
Hm... VILL inte tro att hon/de "tar ut det" på dem som fått barn, men det har hänt att jag har undrat.

2013-01-03 @ 11:17:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0