Motsägelsefullt eller vad?

Idag gjordes ingen uppskattning av vikt, men läkaren kontrollerade fostervattensmängd och flödet i navelsträngen. Och det såg så fint ut så.
Läkaren tror jag jag träffade när jag låg inlagd och väntade på Oscar. Det första hon frågade mig var; Hur mår DU Lisa? Jag berättade, hon kändes mycket mer förstående än bm sist. Hon kunde inte göra något annolunda, men hon lyssnade, hon frågade, hon brydde sig.
Så.. Fick kissa i glaset, blev 1-2. Blev satt på ctg, som tog en eeeevig tid. Det såg bra ut. Och mitt blodtryck efter vila var 147/102. Not so good. Nya blodprover togs och de får jag väl svar på på onsdag på mvc tror jag. Pratade med läkaren igen, som tyckte att det skulle vara bra med ett par dagarns sängplats, men hon verkade förstå mig när jag tackade nej. Jag tror att jag skulle känna mig väldigt stressad att inte vara hemma. Visst skulle kroppen vila, men i huvudet tror jag jag skulle få spel.
Hon berättade också att OM bebisen är kvar om en vecka, så måste de diskutera igångsättning, vilket de egentligen inte alls vill göra i mitt fall, men att de måste det eftersom trycket ligger ganska högt. De vill inte sätta igång mig för att jag är snittad tidigare. Då ökar tydligen risken för ett akut snitt.
Så de vill vänta, för att kroppen själv ska sätta igång förlossningen.
Och för att det ska hända ska jag vara igång, röra på mig, aktivera mig - det vet ju alla.
Och så ska jag också vila-vila-vila och göra absolut ingenting för mina dåliga värden inte ska bli ännu sämre.
Vilken väg ska jag ta?!
 

Kommentarer
Postat av: motte <3

Itt iss kåmmplekäjted

2012-08-27 @ 22:44:02
Postat av: Lina

Förlossningen sätts inte igång snabbare av att du rör på dig om han/hon inte är redo att komma :) Oftast så sätts den igång när man minst anar, oftast när man börjar slappna av och slutar tänka på det. Det är fler förlossningar som startar på natten just av den anledningen att kroppen är i vila, annars så stör kroppens adrenalin ut det som sätter igång det (har jag läst nånstans). Så jag skulle absolut vilat, lämna Oscar på dagis, titta på bra filmer, läs en tidning, ät nåt gott, måla naglarna ;) Ja vad som helst som får dig att slappna av! Snart kommer det en superfin bebis :) När du minst anar eller när det passar som allra sämst, typ när du står i kön på maxi ;) Det kommer gå skitbra!

2012-08-28 @ 08:17:25
URL: http://linajohnssonlifemyway.blogg.se
Postat av: Lina

Såhär stod det visst :)

"Det är vanligt att värkarna startar på natten eftersom oxytocin, det hormon som startar värkarna, då inte motarbetas av adrenalin, som vi har mer av på dagen."

SÅ VILA DIG NUUU :)

2012-08-28 @ 08:21:17
URL: http://linajohnssonlifemyway.blogg.se
Postat av: mormor

Men vad BRA!!! "Gamla visdomar" är inte alltid sanna visdomar! Så ta nu och VILA ORDENTLIGT!! Tycker Lina verkar "kunna det här". Och jag blir så glad i hjärtat när jag tänker att Du kan unna Dej vilan, och ändå, eller just då veta, att Du gör precis det som gör att bebisen ska känna att "NU vill jag ut och träffa min Familj!" <3 <3 <3

2012-08-28 @ 16:20:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0