Prestige??

Varför låter det alltid som om kvinnor som har fått gå igenom kejsarsnitt har gjort ett mindre jobb?

Till och med i programmet som jag precis såg, Drömmen om ett barn, låter de nedlåtande om kejsarsnitt. "Jag vet att detta är det värsta du kan höra", "vi förstår att det var inte så här det var tänkt"?

Hur känns det för kvinnor runt om? Att vi "nedlåter oss" till att få ett kejsarsnitt? Så underbart var det inte. Men jag hade ALDRIG klarat en vaginal förlossning. Jag är VÄLDIGT TACKSAM för att det blev kejsarsnitt.

Jag tycker att alla vi kvinnor som har våra ärr, ska vara stolta. Vi ska se på ärren som något fint, där våra ögonstenar äntligen tittade ut.

Jag har fått frågan; "Kände du dig inte snuvad på konfekten"?
Som väl är, NEJ det gör jag inte. Jag fick behålla min son FAST han kom med kejsarsnitt. :P

 


Kommentarer
Postat av: Cecilia

Hej! Tack för gulliga inlägg!! Massa kramar tillbaka! Och vad trötta vi är här och hon är inte ok ännu... Mycket jobb. Vill bara att hon ska må bra nu!!



Ang KS.. Reagerade också på detta. Herre Gud. Huvudsaken är väl att barnet kommer ut och får må bra? Det blev akutsnitt som ändå är vanligt och kontrollerat. Jag gjorde KS med Jonathan pga säte, var väl först lite besviken men vad göra lixom? Wilma är normalt på 28 timmar och dubbelvärkar och Filippa kom jag till 7 cm sen blev det katastrofsnitt med sövning på stört pga

navelsträngsprolaps, var riktigt nära på att förlora henne. Det värsta är att förlora sitt barn eller vara nära, inte ett snitt. Men lite besviken kan man klart bli.



Hoppas ni mår bra!! Kram cicci

2011-10-13 @ 21:58:06
Postat av: Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

Tycker inte heller man ska tala nedlåtande om kejsarsnitt, det är väl för väl att det finns! Det ska vi vara tacksamma för, tänk vad många barn som inte överlevt om vi inte haft det. Mammor också för den delen. Men när folk frågar om man känner sig besviken eller "snuvad på konfekten" tror jag mer de syftar på att en del ser ju fram emot en vaginal förlossning. Jag har en kompis som fick föda med kejsarsnitt båda gångerna, hon känner sig lite "snuvad" på hela den där förlossningsgrejen. Hon älskar såklart sin dotter över allt och bryr sig inte om hur hon kom ut. Men hon hade jättegärna velat testa på att föda vaginalt vilket hon inte kommer få. Men som sagt, inget är bättre än det andra. Det viktiga är att barnet kommer ut välmående och att mamman mår bra :)

2011-10-13 @ 22:16:36
URL: http://linajohnssonlifemyway.blogg.se/
Postat av: moster

Men herregud. Ibland verkar det som om folk tror att barn som fötts med kjesarsnitt har typ lata mammor...??? Hur är de funtade???

2011-10-13 @ 23:02:53
Postat av: Vivi

Oj! Lite "kul" att läsa detta, för jag hade t.o.m nästan glömt att mina barn faktiskt oxå föddes med kejsarsnitt, men vad gör väl det..? Tack för påminnelsen :-)

2011-10-21 @ 08:54:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0