Vi närmar oss

Känslan gick mellan total lycka och skakande rädsla över att något skulle gå fel. Mitt mantra i huvudet gick "de gör det här vaaarje dag. Det är inte ens svåårt för dem. Alla vet vilken uppgift de har"

Jag får spinalbedövningen i ryggen, och tårarna kommer. Överväldigad över att det är NU det händer. Jag pendlar mellan att vilja skratta bubbligt lyckoskratt och att tårarna rinner av oro och nervositet. Jag försöker morska upp mig. 
Fötterna domnar bort, så benen, rumpan och kroppen. De kollar mitt tryck. Jag frågar envist om det ligger bra. 
De hänger skynket och det är dags att börja. Efter detta är det lite blurrig.
Blodtrycket pendlar lite, jag mår konstigt. Jag får en plötslig huvudvärk på ett sätt som jag aldrig känt huvudvärk förut. De märker på mig att jag mår dåligt. De frågar från alla håll vad det är som känns. Jag har svårt att få ut orden, jag hör dem i huvudet men kan inte formulera dem. 
Till slut säger jag att det känns som att pulsen ska spränga huvudet. Det visar sig att min puls ligger på 120 och är svår att få ner. De ger mig medicin och det lättar under några minuter. Det kommer tillbaka med full kraft, och jag känner åter igen att det är svårt att få fram orden. De fina människorna runt mig märker det och ger mer medicin. Pulsen spökar under hela operationen, och även ett tag efter.
Jag har en sköterska vid mitt huvud, det är samma kvinna hela operationen. Hon är fantastisk. Hon pratar, hon styrker min kind, hon lägger en sval handduk på min panna när huvudvärken eskalerar, hon säger att allt går bra. Denna kvinna är jag evigt tacksam. Tyvärr har jag inte hennes namn. Men hennes röst, skulle jag känna igen bland 10 andra 🖤


Kommentarer
Postat av: mormor

Ååhh..
sitter här flera veckor efteråt, och tårarna rinner. Är så oändligt Tacksam att allt gick bra! och att Du är villig att skriva om det på Din blogg. Har inte riktigt vant mej vid att Du skriver igen när Du kan och hinner, och det har tydligen inte andra heller med tanke på avsaknaden av kommentarer.
Älskar Dej Lisa!
Är så Tacksam för att just Du är min Fina Underbara Dotter! Är så oändligt stolt över Dej!

Kram mamma

2017-09-18 @ 09:43:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0