Besök!

Idag får vi besök av M och E! Äntligen! De kommer ner från Eskilstuna för att fira nyår med oss! Nu är det städat och nu ska bilen gå mot Maxi så ska vi fylla kylen inför imorgon! KUL!

ÄNTLIGEN

Fick mail om att jag hade fått en kommentar i bloggen. Alltid lika glad öppnar jag.. Du har fått en kommentar till ditt inlägg bla.bla.bla "Där står det; ÄNTLIGEN har jag osv.." Jag LÄSER;
"ÄNTLIGEN har du fått en kommentar.." Jag tänker jösses det var hårt. Nä så kan det väl inte stå?
"ÄNTLIGEN har du fått en kommentar", jo.
Nej, nej det gjorde det inte, det stod bara "Du har fått en kommentar", men jag han både tänka och läsa det en och två gånger innan jag fick ihop det! :) 

Gårdagen var super! Började med att uppvakta C på sängen med Calle Kristiansson i foliepaket! Han blev jätteglad! Han hade en vecka innan sagt till mig och S när vi var och handlade att han tyckte vi skulle köpa den, DÅ HADE JAG REDAN KÖPT DEN, så jag slingrade mig lite snyggt och sa; men inte nu INNAN jul, DET GÅR BARA INTE!!
Fortsatte med fika gäster, C´s bror med familj, hans föräldrar, min pappa och syster m familj, A-S och hennes pojk A. Vi hade jättekul med alla barnen. De stora barnen har ju så mycket energi, de här båda killarna som var här igår, de hade så kul ihop! Och de mindre lekte liite mer stillsamt här ute, men det dröjer inte länge innan de far omkring de heller! Kusin I körde en specialare och kröp igenom handtaget på gå-vagnen och satte sig i, för att sedan krypa ur. DETTA var mycket kul ända tills hon fastnade.. :D Sötnos! ♥ 
Och så fick ju C sin "riktiga" 25-års present. Han ska 2010 till SWEDEN ROCK FESTIVAL, som han brukar!  
Tog en kort vilopaus innan kvällen skulle börja. Svirade om och gjorde oss fina, och åkte till Larmgatan 10 där det var bokat bord för kvällen. S, M och V kom och överraskade C, som trodde att de var i Karlshamn, HAHAHA! VAD det är kul att ha ett Ess i fickan! Tack kära vänner! Det hör också till att C´s skolkompis E också kom, han är en superskön kille, men alltsom oftast är han i S-holm och jobbar, så då ses vi ju knappt. Tror hela C´s kväll var toppen! Ja hela dagen!!
Efter middag med vänner och familj åkte vi hem, slog på tven men insåg snart att det var mycket skönare och lägga sig.. 

                               Godingen firade sin pappa med fika på sängen!                 Kusinerna som leker ihop!              

Ikväll har vi varit och träffat vår "gamla föräldrargrupp" - det var vi som gick på, jag vet inte vad man säger "förberedelse-grupp" innan barnen kom, så vi har ju hängt ihop ett tag nu. :) Jättekul och ses, pojkarna har blivit så stora! Det ena paret har flytat till hus, så vi fick husvisning och soppa. Jättefint hus och jättegod soppa! Tack för ikväll!

Nu ligger sonen i sängen och sover som en lite groda, och vi ska kolla på "When a man loves a woman". Gråtdags!!

Glömde en sak, vi var i butiken "leklust" idag och köpte ett par julklappar till de andra pojkarna. Vi köpte 2 handdockor och 4 båtar, båtarna delade vi upp så de fick 2 var. Jag säger när vi ska betala;
-Om du är snäll och ger mig lite papper så ska jag slå in presenterna här? (Såg nämligen hur paketet kvinnan innan fick med sig såg ut..)
-Jaha, säger han och ger mig lite papper.
Jag slår in de, och väntar på mer. C säger till. Då får jag en smaaal smaal bit, men lyckas få ihop det. Han börjar slå in också, jag säger;
-Jag kan slå in, det är ingen fara, gärna lite bredare papper bara! Var på han säger;
-Ja det är inte så lätt förstår du, för ni har bara betalt för papper till tre paket, mycket irriterad, och han skojade INTE, DÅ BLIR DET SMALARE PAPPER. Annars går det åt för mycket papper!

Jag trodde jag svimmade. Och att han skojade. Men nej. Jag stod bara och stirrade!
MM, vad är det man säger? Snåla smålänningar?? ;D


Idag

..tyar jag inte skriva något mycket.. Vi har firat älskling precis hela dagen, och allt har varit precis så bra det kan!! Började med frukost på sängen, och fikagäster. Och avslutade med middag på Larmgatan, där S, M och V kom och överraskade C. Han blev toppenglad!
Extra tack till A också som hade med sig mycket fina bilder av mig, O och C som han hade ritat. VÄLDIGT detaljerat! :)
Och til E som kom till Larmgatan, C´s gamla kompis, kul och träffa dig igen, välkommen hem!

Berättar mer imorgon! Tror jag ska lägga mig och lämna pappa och C med Fawltey Towers! Fast det är skoj!

*Min underbara..

GRATTIS MIN ÄLSKADE! HOPPAS DIN DAG BLIR ALLT ÖNSKAR! JAG ÄLSKAR DIG! PUSS ♥


Imorgon..

..är det den STOOORA dagen! Imorgon fyller Calle 25!
Nu ska vi kolla på "Underbar, älskad av alla.".
Älskar Martina Haag!, Hennes första bok "Hemma hos Martina Haag" är ett måste! Jag har aldrig skrattat så i hela mitt liv till en bok som till den! Jag sträckläste den.. :)

Dumlemuffins

..har jag hunnit göra en extra omgång idag på morgonen!
C fyller som sagt år imorgon, och det ska firas med mumsiga dumlemuffins, och andra godsaker! På kvällen ska vi till Harrys och äta, ett helt gäng, det ska bli kul! Ska bara komma ihåg och boka bordet.. Det är ju så knepigt när han är runt mig hela tiden! :) Och så är han SÅÅÅ nyfiken!!

Nu ligger O och tar en förmiddagslur på C bröst, åå så mysigt! ♥

Efter lunch ska vi till ön, hälsa på faster som åker hem till Malmö ikväll, och kolla rean på köpstan tänkte vi. Hoppas vi kan hitta något fint! Sedan jag blev mamma är det jättesvårt att hitta något, och framförallt orka PROVA kläder. Min kropp ser ju inte ut som förr, och jag har inte helt kommit på hur jag ska klä den än för att känna mig fin, men lite tuff.. För jag är ju verkligen tuff om någon!! :D
Den gången jag har känt mig RIKTIGT RIKTIGT fin, var när vi var på bröllop i höstas. Då SYDDE mamma en klänning till mig, från scratch! Och den är det finaste jag någonsin haft på mig! Här är ett par bilder on the family;

         C ser inte så lite stolt ut! :)             Mamma och pappas tuffing!              Vi två inne på ruinen!

Nähe, ska packa skötväskan, det blir nog att laga lite mat hos min farmor ikväll, så då är det ju endel som ska med!  

Hemkomna!

Äntligen sitter jag i vår soffa, nu är det klart. SKÖNT!!

O sov jättefint HELA natten hos mormor, och vi sov också jättegott på den nya bäddsoffan! Efter frukost och lite donande så åkte jag och O, S och V till vår kompis J, och hennes sambo B och fikade, superkul och ses även om det bara blev en "snabbis". Det blir längre nästa gång, det var ju i alla fall kul och ses!

Min syster M med familj och B kom till mamma och så åt vi goood middag allihop, myysigt! Men O var trött så det blev ett ganska snabbt uppbrott, och det har säger kanske inte alla något, men han sov innan Vetterkulla-skylten. Det är efter ca 4-5 minuters bilfärd.. :)

Allt gick bra hem, för oss, det var många andra som verkade ha problem. Mötte tre bilar med varningsblinkers, och körde om en.. När vi kom hem ställde jag mig och bakade inför måndag, så nu finns det fika till alla som kommer och vill fira C. Han fyller 25! Min älskling!
Gjorde lite aprikospuré också som vi brukar ha i O´s gröt. Hann med väldigt mycket på kort tid, och mitt i allt kom C och O med O´s lära-gå-vagn, och med C efter, men utan att hålla i honom sprang vagnen i väg och O hann ta 7 steg innan C fångade honom!! Vad vi blev förvånade allihop!! Det är nog inte lika lätt nästa gång.. :)

                                             Titta vad jag kan!!

Nu är ögonen så trötta att det är nog sängdags.. Måste bara packa kakorna först!
Imorgon tänkte vi kolla om butikerna har öppet, och se om vi kan fynda något spännande!

Juldagen

Nu sitter vi hemma hos mamma, och jag ska precis få ett glas rödvin.
*Det var länge sedan!*

Idag åkte vi och fikade hos C´s mamma och pappa, redan vid halv elva var vi där, och vid tolv vände vi bilen, körde mot Kalmar, och C sprang upp till sin farmor och farfar för att ge dem en varsin inramad bild på O, som en liten julklapp. O hade somnat i i bilden så vi satt kvar han och jag.. De uppskattade fotona väldigt, hans farmor satte bilden på sin finaste byrå! DÄR skulle den stå! :) Sedan körde vi vidare mot mormor, och Karlshamn.

När vi kom ner körde vi om Korpadalen och hämtade världens bästa granne I! Hon pluggar i Malmö till tandläkare nu, så det är inte så ofta vi ses, men det är väldigt mycket bättre än när hon bodde i Umeå! Hon ska komma till oss i januari och hälsa på, DET längtar vi efter... :) Hon följde med oss till mamma, och vi fikade och busade med O. Tror I tyckte att det har hänt mycket med O, sist hon såg honom var nog 4 månader sen, och då har det ju hänt VÄLDIGT mycket!! :)

Nu ikväll har vi två badat badkar, det var kul! Sjög "nippertippan" som vi gör på simmet, och plaskade och hällde och allt man kan göra. Flyta, och tvätta håret, busa med fisken och ankan. Vi måste ju vara fina imorgon när vi ska till J (min "Estisbästis") och hälsa på, och så ska vi på middag här hos mormor, med hela familjen, det blir nog kul. Efter det ska vi hem, för på söndag ska jag förbereda lite inför måndag, då fyller C 25år!! Oj så pirrig och nyfiken han ska bli nu! Puss älskling.. :)
Nu ska jag vara lite social igen! :)

Så var den stora..

..dagen ÄNTLIGEN här!
Lugn jul? Nej, det har jag nog nästan aldrig upplevt som jag kommer ihåg! Men så mycket som det har varit idag? Nej, det har jag nog inte heller upplevt! 
Vi började med julmorgon i sängen. Myys, men O tyckte det var väldigt mysko! Äta gröt i sängen?? Vad är nu detta?? Och få paketer, med suuperfina papper och snören! Denna dag kunde inte börja bättre!! Jag fick ett collage av bilder, där varje bild är i en egen ram, som var superfint, (O är VERKLIGEN KREATIV för att vara 10 mnd!!), och C fick en snygg klocka.
Fortsatte med dusch, och förberedelser. Shit va mycket det är att förbereda!! 
Snittar, revben, alla korvar, lite grönsaker, äggen, sillar, dukning, O skulle duscha, och somnas, i kaoset som råder somnade inte O så lätt som han brukar, och när jag hör honom pusta och stånka, och jag går in till honom så ----- jo, mn älskade son står upp i sin spjälsäng på sina vingliga små ben! Han har rest sig i sängen helt själv! Han såg lika förvånad ut som jag blev... :)

Mitt i alltihop kommer A-S för att hämta A julklapp! Det blev en blixtvisit! Vi får ta en fika nästa vecka... :)
S, M och V kom eller, S och V kom upp, för C och M satte in V nya bilstol i deras nya bil (SUPERGRATTIS!!) så de skulle komma iväg till Karlshamn och fira jul.
Jag stressade. Började bli svettig, innan dess hade jag ändå varit ganska lugn.. O vaknade och skulle ha mat, mat skulle stekas och in i ugnen, mat skulle läggas upp snyggt, jag stressade, S fick mata O, och i samma veva var killarna klara och O´s mormor kom. Varför måste man ha så himla mycket, av allt?? Farmor och min pappa kom, *skulle fixa farmors julklapp med mitt i allt*, V skulle ha mat. Ja så här flöt det på! Samtidigt som S m familj skulle åka mot Karlshamn kom O´s farmor, farfar och faster, fullt i hallen! :D MEN SÅ HÄRLIGT NÄR ALLT OCH ALLA VAR PÅ PLATS!!! O var på strålande humör som han allra allra oftast är.. Fick beröm för sillen jag hade lagt in, den blev "godkänd"! :) Men någon som blev lyrisk var pappa över C´s mammas sill! Tror han skulle kunna leva på den ett tag!
Efter maten blev det en powernap för O, men väckte honom för lite julklappsöppnande. ÅÅ vilka fina julklappar!! Tusen tusen tack! O fick en superfin tröja från Thailand, en jättefin tomte av farmor och farfar och en grön mjuk bil också.
"Tante Eirin" hade skickat julklapp från Oslo, och GUUD så fint stickat sätt med mössa, kofta och vad-kallar-man-det-för- överbyxor? Sååå fint!! Av bästisen V fick han en låda med tillhörande klossar att lägga i rätt fack, och av A en helikopter! 
Kalle Anka började och O blev hänförd över alla färger som gick rakt in i säcken! :) Han vrålglodde! :)

         Fiina papper och snören!             Tomten och jag!            Min fina julklapp
 
Alla åkte vidare och C gick upp i trappen jämte, som tomte.. MYCKET lyckat efter vad jag har hört, men så har han en hejdundrandes tomteröst också!
Vi åkte till Nybro för mat och klappar. Där var kusinerna I (9mnd), T (4,5år), M (6,5år) och L (5år), tror ni det blev JUBEL när tomten ÄÄÄNTLIGEN KOM!!?? Och herregud vi som inte skulle ha några klappar i år!! O har nu cashat in till babysim i vår, ny supercool svart gåvagn, "maraccasägg", ett av oss och ett av moster.. Bil, mjukisfisk från IKEA, bok, kläder, jo en hel del..
MEN det allra roligast var att se dessa tre barn som studsar som studsbollar upp och ner och pratar I ETT med tomtarna! Ja, det kom inte en , utan två tomtar! Det var kul, vi hade beställt en tomte, grannen Uffe, och det kom två. Lite skeptiska till en början var vi allt, men när vi märkte att tomte ett kände tomte två, så var det ju ganska kul!! :D (Det visade sig vara tomte ett´s svärfar!)

         Tomtekaos! :)       O och tomten       I och tomten

Men ganska snart efter klapparna åkte vi hemåt, dagen har varit VÄÄLDIGT intensiv, men en allderles fantastisk första jul med O! Underbara pojk som hänger med, och (nästan-peppar peppar) alltid är lika glad!!

 Imorgon förmiddag blir det Öland och sedan C´s farmor och farfar en sväng innan vi åker ner mot Karlshamn och mamma på eftermiddagen! Hoppas vägarna är lika fina som idag!

Tusen miljoner, till alla er som har gjort julafton så underbar!!!
GOD JUL!!

Lillejul!

Idag har vi lillejulafton! Jag minns aldrig vår lillejul som barn som så stressig, som det har varit idag... Och tänk då om inte C hade varit ledig... (Kan dock tänka att mamma upplevde det ganska stressigt.. :) )
Började dagen med tvätt-tid, som börjar klockan 07.00. Det är DYNGTIDIGT! Ok att gå upp kanske, men inte ner och ut, och sen stå och sortera tvätt. Nä, det borde vara förbjudet. 
In med den TREDJE (och sista) julskinkan i ugnen, byta maskin, göra puré till O, idag blev det brockoli/morot, hänga/torka/bära tvätt, ut med skinkan, grilljera. Osv osv, fast jag gillar ju att ha mycket att göra! Men i och med att vi ska "ha julafton" här imorgon mellan 12-16 så känns det som att det är LIITE mer att göra än vanligt. Städas, lagas mat, funderar på vad som ska strykas, orkar jag göra det nu?? -Nej-, klippa naglarna på O, ja, lite av varje skulle jag vilja säga.. :) Vilka paket ska vart? Har vi allt? 

Imorgon ser dagen ut så här; Morgonen - hemma
                                            12.00 - julgäster
                                            16.30 - mot Nybro
                                            ???    - Hemåt igen
Tror det kommer bli en kanon julafton! Vill bara lägga mig nu med en gång, och vakna HEELT utvilad! 
Jag har Love Actully på i bakgrunden --- Ååå vad jag ÄLSKAR scenen i början när de ska gå ut från kyrkan, till "All you need is love", och de dyker upp och spelar och allt. Jag ryser VARJE gång. Och ja, ett par tårar brukar det också komma... *Oväntat* Så vill jag också ha på mitt bröllop!!

Ikväll har det rullats köttbullar, tror det blev mellan 150-160 köttbullar.. VAD SKA VI MED ALLA DE TILL?? Pepparkakor har bakats, sista julklapparna har slagits in. Nu sover lilleman, hoppas han får sova bort febern i natt. Så han får vara pigg och kry på sin första julafton. Vår första julafton med vår älskade son! *Jag längtar!* 
Nu kom jag på det; jag skulle ju ha fixat naglarna... Men jag orkar inte det nu. Nu säger jag STOPP! :) 

Känner att det skulle vara kul att skiva något som är så där kul att man börjar skratta, men inte ens något sådant kommer jag på.. Annars brukar jag ju har ganska mycket att välja på. Jag vet jag och S tokskrattade idag, det har jag och C också gjort, men jag har ingen aning om eller åt vad. Min hjärna är helt som en klump gele. 

Nu kom C med en skål med godis. Det är djungelvrål, några syrliga flaskor, och daimchoklad på rulle. DETTA har däremot jag och S diskuterat nyligen. För hon berättade att den smakar inte alls som den vanliga daimchokladen, och jag håller med. Till etthundra procent. Men den är god ändå. Mycket! Fast liksom mer krossad daim i, inte bitar. Det är nog strået vassare med bitar.. Nu ska jag mala i mig den här godisskålen sen ska jag sussa gott på kudden. 
Hoppas alla får en underbar jul! 


    
  

Julförberedelser

Imorse tog vi det väldigt lungt. Efter frukosten satt vi och gosade i soffan, lekte lite på golvet. O hade fortfarande lite feber, men det verkar liksom inte bekomma honom. Han vilade lite innan lunch, med lite menar jag 10min eftersom han vaknade när jag la ner honom.. Typiskt, jag som hade tänkt och duscha!
Efter lunch kom S och V och mötte upp oss för att gå till Äventyrsbadet där vi var och tog undervattensbilderna förra veckan. Det var väl ingen supersuper bild som jag har sett på andra bebisar, men ändå kul att ha! Hoppas vi får ta bild i direkt anslutning till simmet till våren, för det märktes på O att det var länge sedan vi var i vattnet. 

                 Killen som håller andan

Vi gick och skulle kompleteringshandla lite, det var JÄTTEMYCKET folk idag. JÄTTEMYCKET! Fick lite sån där "irritation".. :) Som jag sa till S, det är kul att se de som jobbar i handel de här dagarna. All personal blir lika, man liksom lullar runt lite, för det går inte att göra någonting fort för det är så mycket människor. Jag gillade alltid bäst att jobba när det är som mest folk. När jag får göra en lista i huvudet som jag måste "checka" för att komma ihåg, och hinna göra allt. är det kul. Tog en snabb kaffe på Strömsons. 

Sen gick vi hem i en rasande fart, för det var så kallt. O skrattade hysteriskt om jag sa;
-Mamma säger BURRR för det är så kallt!
Superkul! Jag är fantastiskt rolig ibland..
O fick mat sen somnade han äntligen, och sov ordentligt i sin säng. Han var ju jättetrött, och fortfarande febrig. :( Jag fick donat lite och fick förberätt SYSTERS presenter, och packade om O´s väska. Åkte till Nybro, det snöade. MYCKET. Vi körde mellan 60-80 hela vägen. Men C kör säkert, det känns bra att åka med honom!
Sjöng för syster när vi kom, väldigt vackert, och så fick vi väldans god mat!! Skinkstek, klyftpotatis, mumsig sås, sallad och kålsallad. Mums! O orkade äntligen efter maten busa lite med morfar! Satt i C knä och pratade hej vilt! Åkte hem igen efter maten med tanke på O´s feber och snö och väglag. Men vi hade tur, kom i kö efter plogbilarna efter 1.5 mil, så vi hade nyskottat hela vägen! Det gick jättebra att köra hem! 

När vi väl kommit hem började jag julstöka lite grann, klippte prinskorvarna (tyckte Catasita luktade gott), ni vet i ändarna. Varför gör man egentligen detta? Och varför bara till jul? Tåls att fundera på. En liten stund.
Sen ringde jag min kära syster för att få telefonnummret till vår faster, för att få receptet på farmors inlagda sill, som hon alltid gör, fast inte nu längre. Fick nummret och fick där reda på att hon inte har receptet. Ringde syster igen för att beklaga mig. Kom på att mamma KAN ha det, men M trodde det inte, inte jag heller, och inte mamma heller när jag pratade med henne. Men se på f*n, det hade hon! Och nu står det en sillaburk i kylen som JAG HAR GJORT. För första gången! Spännande! 

                Catasita gillar sill!

Var ju hos O´s farmor och farfar i helgen och det finns ingen som är så kreativ som hans farmor. Hon hade gjort jättesöta apelsiner med band och nejlikor. Det brukar jag också göra, men hennes var extra fina eftersom hon hade använt ett "cestjärn". Som jag aldrig har provat. Och hon hade gjort i lime frukt också. Som jag aldrig har provat. Vem kommer på det? Och det blir ju superfint! Så såhär fina blev mina frukter i år! Och nu luktar det så gott här också av all citrus. 

                  Så här snygga blev de med lite extra inspiration!

(C skulle nu bokstavera "cestjärn" för mig och säger c-e-s-t. Ok, säger jag, j-ä-r
-nej nej, c-E-s-t
-ja säger jag j-ä
-nej bara e,
-men det är ju inte e i järn?
-Nej det är det inte.
Kul, kul, kul när man är så trött som jag är nu! Sängen skriker efter mig! Catasita ligger på julgransmattan under julgranen.. *Sötnos*

Imorgon; ENDAST EN DAG KVAR!

Storasyster

GRATTIS STORASYSTER SOM FYLLER 32 ÅR IDAG!!

                  Älskade storasyster :D

Snart kommer vi så Du slipper vara så jäkla nyfiken!!
Love ya!

Älskade son!

MIN ÄLSKADE SON BLIR 10 MÅNADER IDAG! ♥

ÅÅ vad tiden går fort! Det känns som igår S kom och sa;
-Grattis på 10månadersdagen O!
-Eh 9 hoppas jag verkligen, tyckte jag! :)
Och idag är det tio. De tio snabbaste månaderna i mitt liv. Men också de allra allra lyckligaste!
Jag ÄLSKAR att vara mamma till O!

Idag har han tränat hårt på en grej, att (hur ska jag förklara) blåsa med ihopknipta läppar så det blir ljud.. Fantasiskt skoj! Och han kämpar! :)  

Igår vann jag två auktioner på Tradera. En riktig vinteroverall till O, 87:- med frakt, och ett regnställ 39:- med frakt, måste säga att jag är VÄLDIGT nöjd! Hoppas bara grejerna är lika fina som de såg ut på bilderna!
Faktiskt så vann jag en auktion i förrgår också, ett halsband, men är lite sur eftersom hon inte ens har hört av sig, och jag hade tänkt ha det på julafton.. :(

Imorse vaknade O med feber.. Men pigg! Han verkade ok under dagen, vi hade mycket och göra inför jul som alla andra, skulle handla och ordna, ni vet. Han verkade rätt pigg och nöjd, pratade och skrattade med alla, men när vi kom hem.. Då var han ledsen, han hade 38.9 i feber, och bara grät. Han var trött och hungrig, stackars liten, jag var trött och hungrig. Vad gör katten som ville ha uppmärksamhet då? Jo, hon tuggar i sig dillen jag hade köpt, som låg i en påse på hallgolvet, tills hon spydde. Inte EN gång, nej TVÅ gånger. Ibland är hon INTE den katten jag annars älskar så högt. Men så här i efterhand.. HERREGUD vilken kallabalik!! :D

Hade Anna Anka på här i bakgrunden idag med. Det är otroligt vad hon kan mycket om sex.. *IRONISK!*
Hon är ju helt vansinnig, spelar hon ett spel eller är hon verkligen så utflippad??

Träffade syster med familj på IKEA (hittade ett påslakansätt till O, och en ram till hans hand/fot-avtryck vi gjorde på Öppna förskolan i gips) också när vi åt lunch, det var mysigt. Det var länge sen vi sågs, men imorgon ska vi till henne för hon fyller år! Fira, fira, fira!! Vi får se hur länge O orkar.. Hoppas febern har släppt imorgon. Nu sover han, och jag ska ta tag i disken.. Och hoppas C kommer hem snart!


Jaa..

..och så hade jag Anna Anka på i bakgrunden när jag skrev ett mail, och hör henne säga;

-"Carmen Electra ser ju ut som ett sprängt rövhål!"

Då trodde jag att jag att jag skulle skratta ihjäl mig. Vilket jävla uttalande, så puckad!
*ASGARVAR!!*

Ojojoj!

Såå kul det var att åka pulka! Efter tio minuter sa jag till S,
-Det är REDAN värt varenda krona!
Vi vände oss om, och våra älskade barn sken som två solar mot oss i varsin pulka! Älskade änglar! Vi gick en runda runt deras kvarter, tog väl 20min eller nåt, strosade lite, och hade det supermysigt! Och kul. När mammorna drog gick det lungt och mysigt, så tog papporna över och då blev det lite mer aktion och sladdningar! :) Men man blir kall fort, och det är så svårt att veta hur kalla barnen blir, de sitter ju still.. Men skoj var det!

    Vi två - bästa killarna i välden!   O och sin nya  pulka!   Vi två åker pulka!  Kuligt!
Vi gick in vid lunchdags, och vi fick fika och goooda lussebullar innan vi skulle åka till Öland, och O´s farmor och farfar.
V gjorde en supergrej idag vid fikat...!!! Han tog en bit lussebulle och stoppade in i munnen - helt själv! FLERA gånger! Det var som att han helt plötsligt bara kopplade det! Superduktig!! Så häftigt och se när de bara kopplar en sån grej. Och så bara kan han det nu! 

Vi åkte till Öland och fick mumsig söndagsmiddag! Faster U och P var ju där så vi fick passa på att träffa de så mycket vi hann nu när de var här! De bor ju i Malmö så vi träffas ju inte så ofta, men U kommer hem nu till jul igen! O gick från famn till famn, och när han var hos farfar gick de och satte sig på rummet och spelade lite elgitarr, det är skoj! Annars var också en daim-papper mycker mycket intressant idag! :)

Handlade lite på hemvägen så nu ska jag se om jag ska få till och pyssla lite, eller om det får vänta till imorgon. Men det är ju så mycket annat imorgon, det är ju det.. Men jag vet inte om jag orkar.. Men fick många tips av svärmor idag, så jag vill ju så gärna.. Mm så snöigt är det i min hjärna just nu!

Ikväll fick jag ett långt mail av en tjejkompis som jag bodde ihop med i nästan två år när jag bodde i Oslo. Jättekul att höra hur de har det, de fick en liten pojk i sommras! Såå söt!!    
Och så har jag fixat med alla bilderna som togs idag, det blev ju några på pulkaåkandet! :)
Det är så mysigt här nu, både granen och stjärnan är tända. Men vi kan ju tyvärr inte lägga paketen under granen.. Både O och Catasita är väldigt intresserade så det hade nog inte varit något som hade varit inslaget på julafton om de fick jobba ihop en timme eller så.. :) 
Nähe, nu är det dags att ta beslutet; pyssla eller inte? Det är frågan!


Pulka!

Det blev till att köpa en pulka idag i stället i det fina vädret! Så nu är vi hos S, M och V efter pulkåkning! KUUL!! Uppdaterar med bilder sen när vi har kommit hem!
Nu är det kaffedags!

Granen på plats!

Då var julgranen på plats! Klädd och fin!
O tycker den är jätte fin, men mest intressant är det att hitta ett barr eller två på golvet och ligga och pilla på! Det lär han kunna hitta här nu framöver.. Just det är den enda orsaken till att jag är lite avig till granar.. Alla barr. Överallt! Inte bara på den lilla mattan under.. Nej i heela lägenheten! Det är precis som kattsand.. Så ni som kommer på besök framöver, förbered er på barrigt och kattsandigt golv.. *Me DON´T like*

Försiktigt, försiktigt!

Imorse när vi skull upp, snöade det så mycket att allt bara var vitt. Till och med luften var vit eftersom det snöade så tätt! Ganska häftigt, men kändes lite sådär eftersom vi skulle över bron på julbord.. Men det gick bra, fick köra i 50 över.
Vi började med att åka till OJ TOY, skulle kolla in en pulka till O, men den var slut.. Men han ska ställa undan en till mig på måndag när han får in nya. Hoppas bara att vi fortfarande har snö då, det vet vi ju aldrig..
Vidare för lite barnmat på Maxi, och till JULA för att byta perkulatorn. När det ÄNTLIGEN blev min tur, gick det snabbt och lätt.  (Men hann bli irriterad över de framför, för han jobbade på JULA och var där och bytte massor av smågrejer och de skulle ända och dona i datorn med priset, som han som stod där inte kunde. Så han som skulle bya hängde över disken och höll på.. JÄTTELÄNGE!)
O fick lunch på Strömsons och vi fick kaffe och en macka. GOTT! Det behövde jag, som höll på att få magkatarr. *Blä* Och innan jag visste ordet av det, var den borta igen! Vi tog och körde över så vi skulle vara i god tid till middagen, och äntligen fick lilleman sova lite. Sov så gott att vi körde lite extra sakta, och körde om pulkabacken och kollade barnen, och om ÖB, innan vi åkte till Lövis, bytte blöjan och vidare till Skansen. 
Det var inte riktigt så många barn som vi hade trott i pulkabacken, men det var lunchtid så det kanske var därför. Jag kommer ihåg känslan när mamma och pappa sa att vi skulle åka till "stora pulkabacken" och åka när vi var hos farmor och farfar, då pirrade det alltid extra i magen. Annars brukade vi åka ner för backen i gatan nedanför Lövis, men den var ju bara liiten.. Kul och veta att C också åkte pulka i "stora" när han var liten, han är ju uppväxt en halv km därifrån!
Tog några fina bilder;
      Min farmors stuga i vintertid!     Vägen hos farmor

Så blev det gott julbord på Skansen, tyvärr var C bror hemma med kusin då han har halsfluss stackars! Hoppas han piggar på sig snart! Men vi andra åt gott, och skrattade mycket åt O som häll låda! Han pratade och pratade, högre och högre, som för att bli hörd när vi andra pratade.. :) Han vet vad han vill.. :) Och så fick han en jättefin förtidig julklapp av faster och P som de hade köpt i Thailand. En blå fin apa som nu heter... Apan. Han var hysteriskt rolig, NÄSTAN så han bara ville äta upp honom med en gång!

Och på vägen hem blev granen hämtad och det har vi pysslat med sedan dess, nu sover O gott, och Älskling har satt på en film.  Hoppas nu grannarna tysnar något tidigare ikväll..
Försöker hitta en pulka till imorgon att låna, skulle ut i backen med S, M och V. Åå så mysigt det skulle vara!

Har mailat med en tjej som syr på beställning, (som jag då har beställt av såklart,) och det är så synd för jag hade beställt julklappar av henne, och nu har hennes maskin gått sönder så det är inte säkert jag hinner få dem till jul.. SYND!! Och oturssamt för henne, som äntligen vågat satsa på sitt företag.. Hoppas det löser sig för henne!

Nu; se om denna filmen är något för mig att titta på egentligen.. Verkar ganska otäck..


Det var bara en sak till..

FY FAN VAD JAG ÅNGRAR ATT INTE JAG OCKSÅ GJORDE JÄTTEFINA JULKORT!!! :(

Alla vi har fått har varit jättejättefina! :)

BVC

Imorse blev det bussåkande i minusgrader! Burrr vad det var kallt att vänta på bussen.
Men vi kom fram som vi skulle. Slirade in på BVC, trodde vi var lite sena.. Sen fick vi vänta.. Och vänta.. Och vänta. En kvart försent fick vi komma in.
Vad händer då? Jo, O charmar vår bvc-tant PRECIS som vanligt! Sitter där och skrattar och pratar, riktigt flinar upp sig! Han är för go. Idag vägde han 9440gr, och var 73,5cm lång. Följer sin kurva perfekt. Ligger någon millimeter under på båda strecken..
Så frågar hon om han slår ihop två leksaker? Nej säger jag, inte medvetet.
Nähe, men han kanske klappar händerna? Nej, säger jag, lite på armen ibland men inte sådär, "klappa händerna". Nähe.. Här O får du två leksaker av mig, kan du slå dom? Kan du det?
Min älskade son slänger den ena på golvet och smakar på den andra. "Jag sa ju nej det gör han inte..." 
Äter han som han ska? Ja det gör han, gillar bäst vår mat, men får oftast burkmat till lunch, och det går ner det med. Jaha.. Hur har det gått med rökningen? Ehh.. Jaha byte av samtalsämne, Jo det går bra, jag har fortfarande inte rökt. NÄMEN DET VAR BRA!, du förstår så här vid årsskiftet ska vi skicka in en massa siffror så "de" ska ha dem som statistik, när slutade han med ersättning???      ¨
Jag satt som ett frågetecken tillslut!

Åkte ner till stan och mötte S och V för lunch som det var dags för. V fick provsitta en pulka och var så himla söt!! Det måste nog bli till och köpa en pulka iaf..
När jag och O skulle ta bussen hem, för att hinna dammsuga (som jag aldrig hann) innan min pappa kom, hände det en sak.. Vi klev på fel buss. HELT FEL buss. Vi fick åka til Norrliden , och runt innan vi kom hem, så vi kom hem ca 50 min efter mellanmålstid.. Då var lilleman hungrig!
Både C och min pappa kom, och C hoppade in i duschen för han är på julfest med jobbet ikväll. Vi drack lite kaffe, smakade en lussekatt, pappa tyckte de var gooda! Sedan visade O alla sina konster på pallen för morfar, och blir så glad när ALL uppmärksamhet riktas åt honom.. ♥

   Precis kommit upp på pallen!      Goding så söt du är!  *Hur ska han se ut i munnen när detta blir klart?? :D *
Ikväll har jag och lilleman bara myst, busat på mattan, haft vällinggos och nattning. Supermysigt!
Och imorgon ska jag byta vår perkulator som läcker bönor som vatten genom ett durkslag ungefär, och så är det dags för julbord med HELA familjen R, det blir mysigt!
Nu; gå in och titta på min son ♥ och sedan film!

Varför mellan?

En liten fundering. Jag har varit och köpt barnkläder idag.. Små små barnkläder till lille nya A. Stl 56! Åå så mysigt! När jag sedan stod och klippte bort lappen (köpte nämligen ett par byxor till O också.. Chock!), och den här plast mojjen som lappen sitter med så undrade jag, varför sitter ALLTID änden som den sitter fast med in mellan den lilla lilla lappen i nacken? Inte rakt igenom utan mellan, så man måste pilla HUUUR länge som helst för att öppna den lilla lilla lappen och pilla ut den lilla lilla mojjen så den inte åker med i tvättmaskinen?
Varför kan de inte bara sitta genom hela lappen? Varför frågar jag mig!?

Iaf, O fick ju andra sprutan igår och det gick ju bra, men han har varit lite gnällig idag, men inte så värst farligt. Tycker det var mer tråkigt att han redan 06.15 tyckte att vi skulle gå upp. Och VÄGRADE somna om. Jag VÄGRADE gå upp. Så vi låg i sängen till halv 8.. :) (Ganska mysigt om jag ska erkänna) Innan sov han alltid till halv 8-8, vad hände med denna fantastiska vana?? 
Upp och fixade gröten och undertiden hör jag, da-da-da, bank bank bank, kikar in, då stå han på knä framför pallen och bankar på den. SÅÅ SÖT! Och så stolt! ♥

Idag var det dags för undervattensfotografering, supersynd att V blev febrig av sprutan igår, så han fick vara hemma och sova och piggapå sig lite. Märktes på O att det var länge sedan vi badade, det var lite märkligt tyckte han. Och så var det bara en mamma med sin dotter där, så det var ju så tomt! Efter redan 2min i vattnet tyckte hon som höll/släppte honom, att vi kunde prova. Det var MYCKET längre 1-2-3 sekunder han skulle vara under än vad vi gjorde på babysimmet tidigare. En mycket förvånad och lite snorig O kom upp över ytan. En gång till tyckte hon, 1-2-3, en pojk med världens kallsup kom upphostandes stackarn! Vi badade lite efteråt, han och jag, och då var det skoj igen! Bilderna får vi se på måndag!

Gick till C jobb och hämtade pengar till A´s kläder och slängde i oss lite lunch. O var så trött att han somnade innan jag hade satt bort min bricka.. Vi gick och mötte S och V, tog en kaffe, pratade lite strunt.. :)
När vi kom hem låg det ett STORT PAKET i lådan.. Kände hur jag blev helt - va paket till mig- va kul - vad kan det vara- jag har ju inte beställt något-. Det var en julklapp! Från min bästa tjej i Oslo, E. Till O. Tji fick jag! :D *SUPERNYFIKEN* 
Somnade O för han var så trött att han inte visste vart han skule ta vägen, och så plockade jag och donade. Ni vet, maten, skötväskan, posten.. C kom hem och vände och åkte och klippte sig, blev jättefin! Jag brukar klippa honom, men ibland måste han gå och "klippa till det" på riktigt! 
Ceasarsallad stod på menyn idag, mums, och sen gjorde jag lite fruktpuréer till O. Så har jag satt namn på alla julklappar idag.. Nu vill jag ha en gran ännu mer! Undrar om Catasita vill det? Och O? 
Imorgon blir det tur till BVC för väg/mät, DET ska bli kul och se skillnaden sen sist! Det var länge sedan!
Och så ska vi till staden och fixa sista klapparna.. Med S och V! Låter som en myysdag! 

*Nu ropar kudden!*

Den duktiga pojken!

Hemkomna efter en välanvänd dag!
Idag när vi skulle ta bussen till BVC för sista delen av vaccinet, och vi äntligen kom ut var det så här fint på gården! 

                hemma på gården!

Jag är väldigt tacksam barnen i grannhusen som bygger så fint, ikväll har det tillkommit 2 snögubbar och 1 snölykta! Jättemysigt!
Vi tog som sagt bussen till BVC, och det var sprutdags. Det tog inte ens 5 minuter. 2 tårar och sen var det bra!
Precis när vi kom ut körde bussen, typiskt tänkte jag, men trodde väl aldrig att jag skulle få mitt livs motionsrunda.. Bestämde med S att ses vid maxi, ta en kaffe och ge pojkarna mellanmål. Många gånger under min promenad tänkte jag VARFÖR I HELA HE***TE HAR DE INTE PLOGAT EN ENDA JÄ**A GÅNGBANA?? Det undrade jag mycket! Det var så otroligt tungt att köra vagnen, och sen när jag tittar på framhjulen, ja då är det ju så mycket snö så de RULLADE JU INTE ENS!! Inte så konstigt att det var jobbigt...  

Handlade lite, och så var det kaffedags. DET behövdes! Några småärenden till blev gjorda och nu är det högsta aktivitet här efter middagen innan vällingen. O är inte still en sekund, han ska stå, stå, stå och grejjar till tusen! Så här går det till när han reser sig...

steg ett, anfall pallen               steg två, spring intill innan du välter             steg tre, häv dig upp och försök hålla dig kvar

Världens lyckligaste pojk!
                Nu är det nattblöja, vällng och mys som gäller!

Så lång tid tog det..

Om O sätter sig på knä intill pallen (som jag FÖ köpte IGÅR!) så kan han flytta upp händerna i soffan och resa sig upp. Så fort gick det. HERREGUD! Jag är så stolt, och UNDRAR SÅ vart min bebis tog vägen!? Min lilla lilla bebis.. ♥
♥Nu har jag en underbar, solig, duktig, fantastisk och fortfarande lika perfekt pojk i stället!♥ Jag är allderles varm i hjärtat!♥ Så stolt!


VÄLKOMMEN A!

Igår kom en efterlängtad guldklimp, pojken A till världen! Det är C arbetskamrat M och hans tjej R som har blivit stolta föräldrar! GRATTIS!! Hoppas vi kan ses snart!

Just nu kryper O ÖVER pallen, som jag köpte på IKEA för att han skulle kunna stå på knä.. Ligger på mage tvärs över, tittar på mig med världens bredaste leende och säger; GRING GRING! 
Han ska få andra delen av vaccinet idag, hoppas det går lika bra som sist!


Kröp 2 kryp!

Nyss kröp O 2 kryp! Ojojoj, vad det motoriska har tagit fart de sista dagarna! Nyss kröp han 2 kryp, på knäna. Innan idag ål/kröp han till stort pall-lock, som vi har lagt på mattan för att han ska kunna träna på att komma upp, och KRÖP UPP! HELA HAN! Sedan fick jag visa honom "skottkärra" ner.. :) Lägger jag fisken där uppe kryper han fram och drar sig upp så han når den. Om han kommer upp på knä, ställer han sig mot soffan. HALLÅ!? VAD HÄNDE MED MIN BEBIS!!?? Jag hann inte med!

Idag har vi varit en stund på öppna förskolan och lackat och hämtat O´s hand och fot avtyck i gips, som vi gjorde förra veckan. Idag var det för alla barn och inte "pyttegrupp", och fast det bara var två andra pojkar, när vi kom var ljudnivån otroligt hög! O låg på mage och snurrade runt runt när han följde dessa fartfyllda och och högljudda barn med STOORA ögon. "De lekte tiger, kom och ta mig i svansen då!" 
O hittade en traktor så låg han mitt på golvet och roade sig själv, och barnen kom, sprang förbi, och hoppade över honom, (då började jag bli lite varm..)(O är mitt FÖRSTA barn, jag är inte van!) men då var det han och hans traktor! Han brydde sig inte..
Lite mellis hann vi med innan både O och V somnade i vagnarna innan vi ens hade kommit ut i trappuppgången!

Drack kaffe och gick och handlade, det var det minsta jag har handlat i mannaminne. 3 bananer, en påse clementiner (O ÄÄÄLSKAR clemisar, precis som mamma och pappa), en bit fetaost och ett kort. Tänk om det alltid var lika lätt och bära hem! :) Kortet är till en av min systers bästa kompisar som fick en liten Alice, den häromdagen! GRATTIS C & M! 
Kom hem lagom tillatt C kom från jobbet, och då hade vi fått julkort från H, M och deras lilla A! Jättefint kort på A i tomtedräkt! Jag ÄLSKAR julkort! 

Lite bus innan middagen, och efter det har vi kämpat för att hålla O på humör. Han har det jobbigt med tänderna, den 6:te är på gång. Den ena hinner ju inte igenom förrän nästa är på G. Brukar de verkligen komma så tätt?? Nu har han de två i mitten nere, höger om är igenom, vänster om är på G, och så har han båda "huggtänderna"! :D 
Men jag ska inte klaga, det är inte ofta han är gnällig, lite bus med reklamen, pappa och Catasita hann vi med innan det nu blev vällingdags. Han ser VÄÄLDIGT trött ut nu.. Det blir inte lätt och få i honom hela flaskan ikväll. 

    Superkul med prassel!      Står väl här och hänger lite..      Han blir ju lite varm av allt läsande!     Kolla denna söta lilla tuss!
Nu har "Halv åtta hos mig" börjat, C tycker det är jättekul, jag gillar sarkastiska Helge! 
Hade ett missat samtal från min kära farmor innan, så jag ringde upp henne. Frågade; Hade du ringt farmor?
Nej! Jag har ringt till M, (min syster)(Slap in the face - det är inte första gången) konstigt att du trodde att jag hade ringt! 
Nu längtar jag efter en bit mörk mintchoklad, lite mineralvatten sen är nog sängen nära ikväll! Hoppas jag kan somna lite lättare än igår..


Plutt! Kom och lussade så fint!*IGÅR KOM DENNA SÖTA STJÄRNGOSSEN
                         OCH UNDRADE VAD HAN HÖLL PÅ MED NÄR HAN "LUSSADE"
*

Efter bloggandet..

..igår fastnade jag i alla mapparna med bilder på O. Herregud som han växer! 

           Min perfekta son!      O 6 dagar, hemma i mammas armar.


Och nu..

          Busen i kundvagenen!

                                                              ♥ STOLTARE MAMMA FINNS INTE

Sammanfatta dagen..

Då var det dags att försöka sammanfatta dagen.. :)
Imorse vaknade jag av joller. Detta underbara ljud! Han ligger inne på sitt rum, och pratar för sig själv. Mmma mammmam mmmam. Ååå!
Kvart över elva började vår dag på resande fot. Vilken tur att vi har VÄRLDENS snällaste kille. Åkte förbi och hämtade upp S, M och V, och åkte till A-S som har haft födelsedag i veckan! GRATTIS! 
Ringer på dörren och ut flyger hennes snart 5 åriga pojk A, och kastar sig runt halsen på mig! Vilket mottagande!! :) Först ut var ju självklart att de minsta skulle ha lunch, och efter det fick vi kalasa på suuupergod hemmagjord smörgåstårta! Spelade memory med A, som tröttnade eftersom jag inte var så bra, så det tog så lång tid.. :D Och så tror jag lite bus med småbarnen lockade.. Jag fick kaffe och det var minst 7 sorters kakor! Jössös! :) 

       O med sina kompisar V och A!        ..på väggen där! Hej mamma!       

Vidare gick färden till C´s farmor M som fyller 91 år idag! GRATTIS! Och så lite fika där.. Där var O´s farmor och farfar, och gammelfarmor, gammelfarfar, kusin V och hans pappa. Jättekul och se pojkarna lika tittit! Och V visade sin fina bil för O.
Åkte åter igen vidare, och då mot Öland och min pappa och farmor. Pappa och C gick in och handlade medans jag och O satt kvar i bilden och vilade. DET behövde vi då!
Hem till Lövis och MASSOR av bus med morfar när jag och C fixade med maten! Pappa sa "skogstokig" och så skrattade de så de kiknade! Låg på mattan och inspekterade ingående varje liten frans, grus, vävd fläck.. :) Mycket är det som intresserar min älskade son! :)
Pappa sa, jag vet en gång Lisa som du sa;
-Pappa du som älskar barn, du längtar väl efter barnbarn? (Detta är många år sedan)
-Nej det kan jag inte säg, var svaret jag fick, men som han sa ikväll;
-Men då kunde ju inte jag veta hur underbart det skulle bli och få barnbarn! ♥
Middag och kaffe, sen bar det av hemåt! Trötta, men nöjda och glada, kom vi hem till vällingdags, och nu sover sonen så gott så gott i sin säng! ♥

C har precis satt på "Cocktail" med Tompa, lååångt innan han blev knäpp. Huur länge sen som helst jag såg den!
Imorgon är det lucia, vi får väl se om vi får sett någon! *Det hoppas jag*


Erik vann

Det var väl det alla trodde?

Idag har vi varit hos Leo! Grabbarna tycker det är superkul, och vi också! Vi åkte rutchkana, (tror mammorna uppskattade just det momentet mest!), hoppade trampolin, kröp över div krokodiler och bläckfiskar. V hade superkul när han gungade på en rosa kanin, och så var vi i bollhavet såklart! Allting är superbra där, det är rent och fint, bra leksaker även till de mindre, gratis påfyll på kaffet, det är bara EN sak.
Varför ska de större barnen vara och leka där de små ska vara? Och varför ser inte deras föräldrar i så fall till att de faktiskt ska visa hänsyn till de mindre? Är det bara för att de ska känna sig större, mån tro?
Här är våra älsklingar!

  Sötnos där! Kollar in bläckfisken på Leo´s    Åå!    Skrattar så de kiknar!    V gungar på den rosa kaninen! Kul!
Vilka ungar alltså!   ♥ Varm i hjärtat ♥

Sen i eftermiddag har det dammsugats och fixat hemmagjord pizza till IDOL-kväll med S, M och V. Pojkarna busade lite när de kom, men efter lite välling sov de gott båda två, och föräldrarna fick äta god pizza och pizzasallad! Och ja, Idol-godis. Och ja, jag kan säg; jag älskar denna juryn. Kommer sakna Herr Bagges garv, och Andreas supersmile! Jag tycker de är roliga! 
Som tur är har jag en uppmärksam pappa också, som messade (tro´t eller ej) att ROBBIE WILLIAMS var hos Skavlan. Me like Robbie. Var på konsert på Ullevi med honom sommaren jag flyttade till Kalmar. Vilken underbar dag och kväll, med ett super tjejgäng!! 

Sängen roper och ropar idag.. som alla kvällar.. 
Imorgon ska vi på kalas hos A-S, och försöka hinna med att åka till C farmor som fyller 91, INNAN vi ska till Färjestaden och laga middag på kvällen.
Shit vad idolsången fastnade på C, higher-higher-higher! :D 

Tänkte..

..blogga innan ögonen går i kors idag.. :)

Idag har vi varit på Öppna förskolan. När vi kom var det tyvärr bara två sånger kvar på sångsstunden, men det blev lite bus efter det! De har ett jättefint, färgglatt skynke som de använder vid slutet när de sjunger och det var väldigt skoj när vi lyfte det över huvudet på barnen och sa; tittut!! 
                                                              
            O socialade sig med en annan O             V med det finfina skynket!

Vi provade och göra avtryck på O och V i någon mycket smart gips form som blev mer som deg. De ska vi hämta måndag eller tisdag. Vi tänkte att det blir fint och hänga upp på deras rum! De fick lite lunch innan vi gick, mot Maxi för lunch till oss.. Men inget var speciellt tilltalande på varken Maxi eller Coop´s restauranger, så det fick bli en macka på Strömssons. Vi går ju egentligen inte till det caféet längre, eftersom chokladbollarna bara ropar och ropar.. Men vad skulle vi göra?! O var vaken och flirtade med folket såklart, men varför, VARFÖR är det så ofta äldre män han tycker är så intressanta? DET undrar jag!

Fick 30% på lindex på ett barnplagg igår i brevlådan så idag köpte jag ÄNTLIGEN en body som jag har kollat på till O i evigheter. Tänkte det att om jag väntar till löning är den väl slut.. 55.50:- är lagom, runt 50:- kunde de alltid kosta. Den är svart/grå/vit randig med en ko på. Supersöt!
Handlade lite också som vanligt.
Vi kom hem lagom till mellis, och O var SÅÅ trött, han hade sovit samanlagt 25 min på hela dagen. Men när väl bananen var nere rann det till lite energi igen, men nu sover han äntligen! Och så har jag hängt upp en spegel i kryp-höjd precis vid "valvet", ska bli kul när han upptäcker den!

Nyss ringde C, han har nu fått vaccinet. Hoppas inte han blir dålig! ♥ Han skulle hämta dricksen sen i lördags innan han kommer hem, kan ju hoppas att någon dyker upp där nere innan 17 så han slipper stå och vänta! Och att det var bra dricks såklart! :)

Imorgon ska vi ha IDOL-FINALKVÄLL med S,M och V, men vi hoppas pojkarna sover lagom tills det börjar. Ska göra hemmagjord pizza och pizzasallad --- MUMS! *Längtar redan* Och så ska vill till Leo´s imorgon, det har blivit tradition (kan man kallade tradition när det blir två i rad!?) på fredagarna! Kankse kommer O´s moster M, med C och I också, det hoppas vi!
Nu ska jag börja med maten, så den är på G när C kommer hem. Skönt, och jag är hungrig! Ikväll blir det så lungt det bara går, så JAG har mycket krafter till en heldag imorgon!! :)



((Sen måste jag bara skriva att jag blir så jä--la förbannad ibland på människor som inte har VETT att uppskatta de människor som älskar och ta hand om ens barn på allra bästa sätt. Beter man sig illa mot dem, då är du f*n inte klok. ÅÅ vad jag blir arg. JÄVLA MÄNNISKA ALLTSÅ. Synd bara att hon inte VET att jag "dissar henne" i bloggen, men det är ingen här som känner henne och därför säger jag USCH för henne!!

Ja, nu verkade det kanske hårt. Men så är det. Och det är INTE likt mig att reagera så, men vädigt få, kan få det att rinna över för mig också. Och nu känns det faktiskt liiiite bättre! Gutt!))

Så glömde jag.. :(

Idag tog vi bussen till Hansa city, och sprang runt. Köpte ett par fina, kryp-braiga byxor till O på Name It.
Inom IKEA på lunch, och hittade några roliga småsaker såklart, en rolig sak som hände var att vi gick i "snabbkassan" där man scannar själv, och då fick S avstämning. Hon hade EN grej, så det stämmde! :D

Så tog vi bussen hem, och när vi gick på (därbak) gick det samtidigt på en kvinna som lät väldigt arg och som pratade danska i mobilen. Det kom två till bakom henne, två asiatiska kvinnor, vad jag kan tro kanske japaner* (?).
Vi ville inte gå fram, för det blir ju så trångt där framme (hon var väldigt irriterad) så vi väntade snällt. Kvinnan gick förbi, och det visade sig vara japanen som var arg på danska. Jaha, vi betalade, och satte oss, så hamnade jag på ett säte strax framför och hörde ju då att de pratade typ japanska (vad vet jag!?), inte DANSKA!!
AAAaaaHAHHAHA - jag fick skrattanfall!! Kunde inte titta på S så jag skickade ett mess (jag veeet skittöntigt, men ibland går det bara inte, jag skrev;
             "Jag trodde hon pratade danska!!", och kände mig ganska knäpp och skrattade ännu mer. Men jag dog när jag fick tillbaka;
             "Gör hon inte det!!??"
AAaahahaha, så jäkla roligt!!!

Hem och lastade av alla grejjer och så åkte vi till O´s farmor och farfar, där fick vi god mat, jag är fortfarande mätt! Och så blev det ju bus med O så klart! Han har sagt maammammamama flera gånger idag, två gånger mamma, men inte så där direkt till mig... Så jag har inte tagit åt mig ännu.. Bara lite.. :)

TROR NI INTE JAG GLÖMDE LUSSEKATTERNA. Fy vad jag blev besviken, men det var så mycket när vi skulle iväg.. B!
C håller på och grejjar med min julklapp i köket, så jag ska nog gå och knyta mig nu. Nattnatt! 

(*mesigt o göra * men vill bara förtydliga att ja bara skrev japaner för att det var roligt att att vi inte hörde skillnad på språken, OM någon skulle bry sig menar jag:) )

Som jag sa;

Imorse tog jag och O det väldigt lugnt, det var skönt! Busade och kröp runt, sorterade ut kläder.. O´s kläder.. Fy faro som det känns i hjärtat.. Min lilla lilla kille som växer ur sin kläder..
Idag kom har ål/krypandes över tröskeln till sitt rum där jag var, och, får väl säga "lät", mmaammammam.. Kan han inte mena det snart.. :D 
Nu är hans 5 tand igenom! Den till höger om de två i mitten nere. Som han BITS, det är ett strängt NEJ.

Efter lunch gick vi till stan och "hängde".. :) UTAN S och V! Det var märkligt, och tomt! Men vi klarade oss fint.. :) Köpte konstigt nog några fler julklappar..
Vi gick till Jula och köpte en ny perkulator, som vi inte ens har hunnit prova ikväll, för det har varit full rulle. 
Kokade ur kaffeperkulatorn, gjorde puréer till O, lagade mat, som han ÄLSKAR hemmalagad mat! Idag blev det fiberpasta, med köttfärs, lök, paprika, sockerärtor, och vitlök, och godingen MMM-ar som aldrig förr!  


Och ja, som jag sa;
               Årets lussebak!           Jag KOMMER ju att baka dem...
Tänkte ta med en påse till svärmor och svärfar imorgon, en med snygga i.. :)
Nähe, hög tid för sängen, imorgon ska vi till Hansa city igen en sväng med S och V. Blir säkert en mysig dag!




Hur är det möjligt??

Att skinka nr2 blev ÄNNU godare!!! Tack M för att du har LÄRT mig göra VÄLDENS GODASTE SKINKA!!!
Jo, vacker också! *Aaahahaha*  Och vackrast... :D


Idag, när vi steg upp, jag och O, regnade det så mycket att jag trodde att det ALDRIG skulle sluta! Men det gjorde det, ungefär runt 18.. Så när det var tvätt-tid hade det slutat, och det är skönt eftersom vi måste ut och springa. Bara nästa trapp, men ändå, det är ju inte jättekul och tvätta och det blir INTE roligare om det regnar. är det bara! 

Vi gick till Apoteket/COOP/JULA/MAXI för att kolla en ny perkulator eftersom den vår dog igår. Fick den när jag bodde i Oslo, (tack mamma och B!), men nu är den slut tyvärr. Den gjorde gott kaffe men lite lite för lite. Ska köpa en större nu tänkte jag. Tänk hur kaffesugen jag är nu hela tiden bara för att jag inte kan.. 
Sen gick vi till C jobb för att försöka ta ett handavtryck på O i kopiatorn, men det gick inte alls. Får klura lite på det...
Jag skulle gärna hitta något som O kunde ha att träna på att ställa sig mot, men jag kommer inte på något bra. Något förslag någon? Av er 6 som läser varje dag! *ÅÅ stora kramar till er, jag blir sååå glad!!!* Ibland är det uppe i 12 också.. :)
Om det är väder imorgon (det lär det ju vara, men lite bättre) så ska nog jag och O till stora staden.. Men bara om det är väder :D
Funderar på om jag kan lyckas "slänga ihop" några lussekatter imorgon eller onsdag också, men f*n, det blir ju superdyrt bara med en omgång.. Det är ganska tråkigt. Också lite sådär när det tar tid med och jäsa heeeela tiden.. Men en omgång ska jag väl ha i frysen. Jag gillar det egentligen inte så mycket. Absolut inte russin. Nä. Kanske jag struntar i det. Ja. Jag skiter i det.
*Jag kommer göra det. Imorgon eller onsdag..*

O har ett eget ord som är såhär; "gring gring"- det är fantastiskt kul när jag gör det till honom, för han blir så förvånad att jag "kan" säga "hans" ord. ÅÅ vad jag längtar tills han säger MAMMA. Jättejättemycket!!
Nu ska det vikas tvätt, det sista.. 
Nattnatt! 

Söndag

Söndagen kom och gick på tok för fort!
Igår kväll när C jobbade slängde jag in julskinka nr 1 i ugnen. Den blev GOOD! (Mias receps måste tilläggas) Överraskade C med två mackor när han kom hem.. Så romantisk kan jag vara.. :)
Vid elva tiden idag hämtade C min mamma som har varit på besök hos min syster igår, så kom hon en sväng till oss idag. SÅKLART blev det fika med julskinkemacka när hon kom. Det är ju gott så här i början.. Framåt julafton brukar det börja ta emot..
C smakade en lite bit, och en till och en till.. :) Sen smakade han en bit när han trodde att jag inte såg, men jag blir ju bara glad när han gillar min mat. Jag gillar ju hans!

Vi bestämde oss för att gå upp till Skällby, för där firade de andra advent med lite julmarknad. Vi, min mamma, S, M och V. Jättemysigt fast ganska kallt. Och lite glevigt. (Så här när gräset är lite lite för mjukt och snart blir geggit) Jag gillar inte glevigt.
Min pappa kom för att mamma skulle få skjuts hem till Karlshamn, och så träffade vi O´s farmor och farfar, och kusin och hans mamma en snabbis.
Vi knatade hem så mamma kunde hämta sin väska och pappa fick smaka julskinkan. Han tyckte den var så god, att jag skickade med den biten som blev kvar. Så nu är skinka nr 2 i ugnen...

De åkte, och vi gick till maxi för att handla och se om de hade en sån här trekantig kattlåda, men det hade de inte. Och den de har på djurmagasinet kostar 349:-.. Så ingen låda idag, men handling av tunga saker blev det nu när jag hade bärhjälp.

Igår var jag och O över hos min farmor och lagade middag, hon hör dåligt och det blev lite roligt vid ett tillfälle, och detta skriver med all värme från mitt hjärta;
Jag och pappa satt och pratade om att jag har fått världens bästa son, underbar och söt, ja ni vet... Farmor trodde vi pratade om maten.
Farmor; -Det var tur du kunde det här Lisa.
Jag; -Ja, det blev bra!
Farmor; - Nej jag och Bosse kan ju inte göra det. Vi har ju inte receptet.
Pappa; -Nä det var tur, för jag kan inte heller. :)
Jag; -Nä, det var tur att jag visste hur man gjorde! :D
Pappa satte nästan bulgurn i halsen och sen kunde vi inte sluta skratta! Älskade farmor vad fel det kan bli när man inte hör!

Nu tittar vi på The Holiday, det är en lagom söndagsfilm! Och skinkan har väl en halvtimme kvar eller så, undrar om vi kan låta bli att smaka..

O reste sig!

Efter en MYCKET orolig natt så vaknade O 8.30 igår! Tror det är rekord.. :) Vi myste i sängen och klockan hann bli halv 10 innan frukosten var nere, men då var han hungrig! Vi skulle möta S och V för att gå till Leo´s lekland med ett helt gäng! Det var vi och O´s moster med sambo C, 2 kusiner I och T deras kusin J, och deras kompis S med dottern E. E är två veckor äldre än O, och sååå söt!!
På vägen dit sov V så vi gick en extra runda, och då somnade O också, men de vaknade självklart när vi tyckte det började bli för kallt ute. Det var inte alls så mycket folk som sist vi var där, och det var ganska skönt eftersom jag var så himla trött.
Hoppade ner i bollhavet, lite läskigt men kul och FIINA färger! Sen gick vi bort till "den lilla avd", och det var där det hände... O RESTE SIG UPP SJÄLV FÖR FÖRSTA GÅNGEN!! Han satt och höll i nätet runt bollhavet, och när jag tittade på honom så bara stod han där! Flera sekunder innan han satte sig igen! *MAMMA ÄR SÅ STOLT!* 
(Det första kortet är taget i bollhavet, det andra sekunden efter han stod, och de tredje är när jag "ställde honom där" och han stod kvar en lång stund innan han satte sig, men det var INTE när han reste sig... Tyvärr.. men kolla så stolt!)

      O i bollhavet på leo´s!    2 sek efter att O stod själv för första gången!    Vilken kille!   

Så kom morfar också och bjöd på toast till lunch, och det var gott! Vi gick och handlade lite, för igår kväll var jag och O "bjudna" till S och V på godis, IDOL, och lite rödvin för mammorna, när de stora killarna skulle ut på gallej, och kolla mustach. Det verkar har varit lyckat för min sambo är iaf lite lågmäld idag.. :)
Vi hade det jättemysigt, O fick bada badkar, och det har han ju inte gjort på länge så det var lite konstigt, sen ville han ABSOLUT inte sova. Så tillslut fick han ligga "och korva" tills han somnade av utmattning i soffan.. Såå söööt! V somnade efter bus på golvet, och fick ligga inne hos mamma och pappa eftersom pappas kompis P är på besök för kvällen i ära! Vi tycker det går lite långt mellan gångerna.. :) , så V låg i sin säng, och O la vi över i deras säng när han hade somnat, och byggde in honom i en koja av täcken..

Tyckte ju faktiskt att det blev de två bästa i finalen, JAG SA ATT DET SKULLE BLI DEM NÄR AUDITON-NA VAR SLUT. *Lisa duktig :)*   
Satt och kikade lite på idol, och pratade en massa strunt! Konstigt att vi har så mycket att prata om som ses varje dag.. :D MEN det kom tom fram saker som var nyheter för mig, som hände för flera år sen..  Båten kommer aldrig bli densamma! :D

Det var ju ett halvt företag och ta sig hem när man är själv, har barn, vagn och väska. + att det regnade så där smått smått smått.. Ner går ju bra hos S, vagnen står inne, bara och vira in barnet i filten han ligger på (jaa hur genomtänkte var inte det!!) ner i vagnen, fler filtar och mössa. Hiss ner. JAG ÄLSKAR HISS! Går hem, helt ok förutom regnet, mötte tre personer som jag kollade noga. Det är sen det börjar; 
In med vagnen, stäng dörren så den blir låst - tyst.. Smyg upp i mörkret, av med jacka, skor och väska. Smyg ner och "hoppa" ner en grusig vagn ner i trappan så försiktigt att han inte vaknar, lås den, plocka upp barn, smyg upp, schasa in katten, smyg över det knarriga golvet, och lägg försiktigt ner sonen. HAN SOV!!!! JIPPI!! Ja nu när jag tänker på det så är det fasen ett helt företag. Stupar i säng..

Idag har det som sagt varit lugnt läge här, C ska snart iväg till jobbet, och senare ska jag och O till min farmor på Öland. Ska fixa lite middag där tänkte jag!

Ajaj i armen

Joho.. Visst skulle det kännas..
Igår kväll när vi lagt oss, så började C klia mig på ryggen som han gör VARJE (♥) kväll.. DÅ kände jag så där som om jag håller på att bli sjuk, det är lite skönt men lite obehagligt nästan. Liksom lite öm. Och att vrida sig och ligga på "rätt" håll var ju INTE möjligt.. Sov oroligt men ändå ok. När jag plockade upp O, tyckte han att det var så skoj, att han ville bita mig lite i axeln.. AJAJAJ!  

Vi gjorde oss i ordning, och sen tog vi bussen med S och V och åkte till Hansa city. (O tyckte det var jättekul när jag satte på mig men turkosa grovstickade mässa..) Kikade runt lite, köpte ett par grå byxor till O som jag skulle köpt härom dagen, så gick vi till IKEA och skulle äta lunch. Pojkarna först! :)
Gick och köpte Ceasarsallad till Mig och S, som vi högg in på för vi var HUNGRIGA! Som jag fick gå tillbaka med.. Fick kycklingfilé och pommes i stället. I alla fall bra när stället ser att den inte var bra nog för försäljning och man får byta utan krångel. Killarna höll låda! De fick smaka bearnaisesås, DET var gott det, annat mot oliverna igår!
Tillbaka till Hansa en sväng och sedan bussen till maxi.

När vi kom hem blev det middag med ett jihu, O åt samma som oss ikväll, köttgryta och potatis- det var MUMMA!! C´s kompisar (och mina såklart, fast C kände dem innan) R och T kom och vi fikade lite. Pratat lite strunt, och busade med O. Sen har vi haft läggdags, och nu ska jag bara sitta och titta rakt fram tills jag ska lägga mig. Det är allt jag orkar.. :)

Imorgon är en ny dag, med nya äventyr. Blir en sväng till Leo´s lekland med kompisar och kusin, morfar kommer säkert, sen ska jag och O till S och V och ha tjejkväll (med 2 pojkar under 1.. :) ),
när papporna och deras kompisar ska ut och rocka till MUSTASCH! 
Hoppas vi alla får lika kul! ♥


Inget än..

Än känns det inget i armen, eller som jag sa till mamma, jag hade inte känt något om jag inte visste det. :)
När jag gick till vårdcentralen tänkte jag, nu kommer jag lite innan, kommer in direkt och så sms:ar jag till S KLAR, innan hon ens kommit in!
Så blev det inte.
När jag kom till vårdcentralen var klockan 5 i ett, de skulle öppna ett, jag fick kö.nr. 86, och de ropade in 5-6-7. Med en sovande O i vagnen och ett fullt väntrum ställde jag mig ute. Kallt. Vi var ganska många där ute. 4 min över ett ringer S; JAG ÄR KLAR NU. Jaha, skitkul tyckte jag, snälla kom och håll mig sällskap då så fikar vi på stan sen, ska inom lindex, kappahl och åhlens också.. Jajjemän sa hon och hon och V var på väg. Det gick saakta med kön. Kallt! Tyckte de stod på 24 HUUUR länge som helst!
46 var vi på när S kom.. Trodde hon skulle smälla av..
Strax innan två var de på 80 så då gick jag in, tänkte ju inte MISSA mitt nr nu när jag hade väntat så länge och var genomkall! Varmt och skönt var det där inne, 83-84 kom det någon och ropade, och 85-86 blev jag nervös. Varför undrar jag. Jag menar, jag blev ju relativt van vid sprutor under min havandeskapsförgiftning.. Jag skulle sätta mig ner vid 2 andra som väntade och det var då jag märkte att jag var nervös för då sa jag högt till dem; "Alltså nu börjar JAG bli nervös!"
Hörde någon annan fråga "är det en stor spruta?" "gör det ont?" och då ropade jag -Ehh sluta fråga sånt! Då kom en sköterska och frågade, det är väl ingen som svimmar INNAN sprutan?? Nej. sa jag, och inte efter heller, jag är bara lite nervös.
Fick komma in till Åsa, lugn och snäll, jag satte mig på britsen drog av tröjan och vände bort blicken. Hej, jag heter Åsa,
-Ja hej hej tyckte jag. Fortsatte kolla bort, ibland tror jag att de ska stå där och vifta med sprutan och DEN BEHÖVER JAG INTE SE.
-Hade du ett papper till mig?
-Ja just det, satt nästan på det. Tittade fortfarande bort.
-Du måste säga ett-två-tre.
-Ok, ett-två-tre.
-Alltså jag fattar inte varför jag blir så nervös jag menar det är ju inte som att du kör in en dolk i armen på mig jag vet faktiskt inte men jag bara blir det jag menar det gör ju inte ens ont inte när du sticker inte när du sprutar in nej jag fattar verkligen inte det.
SÅ VAR DET KLART!

Så blev det fika/mellanmål och en snabb vända på stan. 2bodys, ett par byxor (3 för 2), en julklapp till lillemann och fina julservetter. Egentligen hade vi INTE behövt stressa eftersom vi stod MINST 30min och väntade på bussen. Om möjligt så var det ännu kallare. Men vad gör det, skratt värmer! Killarna ska iväg på "Mustasch" på fredag så då ska jag och S har tjejkväll! (Men två pojkar under 1 förståss, men ändå..! :))

Nu; dusch och sedan myys!

Lite nervös är jag allt..

Ska ner på vårdcentralen efter lunch och ta sprutan.. Jag tycker INTE om sprutor. Ska uppdatera ikväll hur det gick.. OM inte min arm har ramlat av eller liknande såklart!

Igår var det som vanligt fullt ös.. Köpte några julklappar till barnen, det händer så lätt. MEN BARA en liten sån! Skulle köpa nya bodysar till O, i stl 80! Det är det första jag får köpa i 80..(Fast de jag skulle ha var slut självklart) Nästa stl är på pojkavd som C sa.. Huu vad det går fort, känns som det var en vecka sen 50 var stort, och allt som fanns var 56 som han drunknade i! :)
På kvällen var det tvätt, dammsugning och upphängning av nytvättade och strukna gardiner.. Sen somnade jag ovaggad! 

O  tränar hårt på det här med att krypa, av och till stå han på knä och darrar! :D Men så rullar han över på rygg och kan pilla på t.ex. sina snören i byxorna. Hur länge som helst! Klappa händer, banka och vinka är också nära. Lampan är oftast klockren när han har tid..

Bara goding              Nära nu!             Uppför palls-locket funkar också, men gör ondare att ramla av..

Nähe, lite lunch nu tror jag min son blir glad över, nu har han fart fram och tillbaka över mattan flera gånger!

Sen sprutan.. Wish me luck! 

RSS 2.0