Fossingar

Fötterna är så jäääkla långt bort i den hära stolen!! :P 

Den där vackraste dagen ♥

Här sitter väl jag och blir djup, mitt på blanka eftermiddagen.
Emma har haft ont i magen och ikväll är det dags för microlax igen :/
Började sjunga hennes dopsång för henne när hon var som mest ledsen.
♥ "Det var den vackraste dagen i mitt liv, den morgonen du såg på mig, och jag på Dig" ♥

Tänk att jag har fått uppleva just det, två gånger.
Mina barn. Mitt liv. Det är en sån ofantligt kärlek att ord känns meningslösa.
Nu sover hon tryggt i min famn, och jag ska göra mitt allra yttersta för att mina barn ska växa upp med trygghet. Den samma jag har känt genom mitt liv ♥
 
 
♥ Älskar ♥
 
 

Remiss och fika!

Mitt i allt när jag var nyduschad och som bäst höll på att samla ihop mina pinaler i simhallen, med en sovandes dotter på golvet :P så ringde mobilen från okänt men nu var jag ju 99% säker på vem det var, och det var ett samtal jag väntat på. Monika från bvc var det, och hon hade idag pratat med läkaren som varit hos henne.
Och äntligen, ÄNTLIGEN skrivs det en remiss till barnmottagningen. Så nu kommer brevlådan kollas så fort det kommer något där i!
Bara för att kolla att allt är som det ska, och det känns skönt. Som monika själv sa, så har vi kört fast och kommer i vart fall inte framåt. Skönt att hon själv känner det samma som jag. Och att vi nu ska få proffshjälp!
 
I vattnet var vi plaskiga idag... Emma ville definitivt inte ligga på rygg, men annars flöt vi på bra *hahaha*
Hämtade upp morfar och hämtade storebror för det var dags för fika! En halva av jordens godaste chokladboll slank ner, (den andra halvan ligger i kylen till Calle. Ja det händer att jag också är omtänksam. :P ) och en RIKTIGT GOD KOPP KAFFE, som var efterlängtad!!
Så strööögade vi, och strööögade. Tänk att tiden kan gå så sakta bara för att man väntar på något. I detta fallet var det Calle vi väntade på, för IDAG var det dags för en ny telli. Min nya telli heter Sam, men tyvärr hade han inte hittat in än, så jag får så fint vänta 7-10dagar.... Känns sådär när jag var totalt inställt på att sitta här och fäppla med Sam just i detta nu. Men men, den som väntar på något gott... Får vänta jääävligt länge ibland :P
 
Om 45 är det dags för onsdagsmys med Mia på Grötö - missa inte det! :)

Badelibada

Är vad som står på schemat idag!
 Fast jag verkligen verkligen skäms över min kropp, så vill jag att Emma ska bada. Jag gick första rundan med Oscar, började andra också, men det var då hans öron flippade ut så vi fick sluta - och så blev han "orolig" i vatten också. 
Jag har iaf hittat en baddräkt jag ska beställa. 

Familjen

Allra första familjebilden! <3

110

Fick i en sovandes bebis 110 - jippie!! 
Nu vilar hon här på soffan, och storebror kollar bollibompa. Calle är iväg på bio med farfar ikväll, var bara hemma, åt och duschade. Hoppas han kan slappna av och njuta, det var allt lite rörigt när han gick, men just nu är det lungt och skönt! :) 

Inte ens hälften..

...av vad hon brukar äta får jag i henne idag. Vad är det som händer? 
Fick i henne nästa hela flaskan imorse, vid 8. Efter det hade vi ikeafiaskot. 2tsk katrinplommon, 1tsk gröt. Gjorde ersättning i stället och  hon åt ca 30 inte 180. Körde hem, gjorde ny flaska, hon åt 80-90. Sovit. Gav 2msk kiwi/päron, och värmde 180, tänkte nu är hon dynghungrig. Hon åt 30. 

Vilken härlig dag!

Ja, det har vi haft! En jättehärlig dag!
Emma har gjort det hon ska, med bravur - upp på ryggen :P
Barnen har varit snälla, Oscar har lånat ut alla sina leksaker - utan knorr, de har ätit bra, de har varit glada och nöjda! Glada barn - glad mamma!
 
Ikväll hade vi pyjamasparty med barnen, och några fina bilder fick vi allt! :)
 
 
   
 
 
 
Det syns vem som är lillasysters favvis ♥

Nöjd tösabit

Efter en förmiddag med massor av bus, fika, lunch, en rejäl baj och över 1 1/2h vila är tösabiten så här glad när storebror gör tittut i soffan :D 
Har åter igen pratat m bvc, och hon ska prata m läkaren om en remiss på onsdag.

Svisch sa det, och nu är vi..

Trötta, glada & längtar efter pappan <3

Lampor & våfflor

Dygn två utan någon leverans, och lillan kaskadspydde i soffan efter kvällsvällingen. Är det fullt så är det.
 
Vi har haft en lugn dag, mycket lego, tv, dator & bilder. På eftermiddagen åkte vi över bron till farmor och farfar, och blev bjussade på våfflor. Det var inte igår! Lite legobygge även där, för de har ju ANDRA bitar! :)
Kvällen har bjudit på lite städ inför mammor-bebisar-storasyskon-mys här imorgon, så ingen utvecklar dammallergi eller så :P Och så har jag sorterat bland Emmas kläder, och så ska jag fixa i två av Oscars lådor är tanken.
 
Smsade med min fina vän ikväll ♥ frågade henne vad min finaste Vilmer önskar sig i fyraårspresent. Och det hon kunde komma på som han sagt var "en sådan lampa Oscar har"
HUUUR söt kan man bli!? ÅÅÅÅH! Jag får hål i tänderna så söt!
Säger bara en sak, tror, TROR, han får en lampa i present! :D

Hade ett ryck.

Idag när Oscar klädde på sig utbrister han,
-när jag har klätt på mig och spelat fåglarna, är det DÅ vi ska till Vilmer!?
-Lilla hjärtat, vi ska inte till Vilmer idag.
-Men sen då?!
-Nej, inte idag.
-ÅÅh, jag saknar Vilmer, vi skulle busa jättemycket!!
 
Det konstiga är att igår fick jag för mig att vi skulle tagit en dagstrip idag, men så blev vi bortbjudna i eftermiddag.
 
Söndagströttheten är ofantlig. Känner mig trött, och less på Emmas mage. Stackars henne, har bara en glad mamma när hon levererar. Sista rycket av hormonerna kanske. Hoppas det i alla fall.
Har ju ingen erfarenhet av spiral tidigare heller, så är ju inte helt på det klara hur det "ska" vara.
 
Lillan vilar sig, Oscar spelar på plattan, Calle kollar tv. En softisförmiddag helt enkelt.
 
 

Ingen förståelse

Ingen kille, pojke eller man (förutom de som använder smink då!) kan någonsin förstå känslan. 
Jag har legat på soffan och är sådär goseg. Ska bara kissa och borsta tänderna innan huvudet landar på kudden --- NEEEJ!!!! Jag har ju inte varit och tvättat av mig sminket!!! Besvikelsen är stor, och plötsligt är jag så trött att tanken på att ens bara resa mig ur soffan gör att jag väger 300kg.
Tillslut maaasar jag mig ur soffan, och går på toa, ställer mig vid handfatet och tvättar händerna, lyfter blicken --- JO JAG HADE DET!! JAG HADE BARA GLÖMT DET!!!
Den lyckan när jag sedan trippar mot sängen är obetalbar!! Hur skönt kan det vara att slippa tvätta sig liksom?? :D
   Jätte. Faktiskt. :D

Bönan på cafe :)


Morgonkaffe är guld i mun!

Jag dricker alltid morgonkaffe. Huuur kan det alltid smaka lite bättre på helgen?!  Jag älskar morgonkaffe.
Det är det bästa kaffet!
 
Nu sitter lillan i babysittern, och kämpar för att sätta sig upp :) Oscar bygger lite, och kollar på Hiiawhata (som nu heter något helt annat, typ jaakari???), Calle susar sött.
Igår hade vi besök av Elin och Johan, och det var en supermysig kväll med massor av skratt! Och god mat, och gott vin :) Och idag är det lördag som var Oscars första mening idag. Han vill köpa hajar. (Godishajar på Tokiga Ture) Så en sväng till stan är ett måste idag - det gör mig inte jättejättemycket :P
Nähe, fylla på kaffekoppen och fixa lite frukost tror jag bestämt det var dags för! Trevlig lördag people!
 
 

Räkningsdags & andra kuligheter

Igår hade vi en mysig sångstund, med söta bebisar. Emma kräkte dock ner sig så hon fick vara med halvnäck sista kvarten. Det blir ju ofta så att hon kräker slem när hon är förstoppad. Och idag är det dag tre igen, alltså microlax-dag om det inte kommer något.
På eftermiddagen skickade jag iväg Calle och kidsen med en superhandlarlista, medan jag tog tag i lägeheten. Jag sa till på skarpen att jag minsann inte tänkte städa som idag, men jag inser ju redan nu att dammsuga mattan kommer jag göra ändå :P
Ikväll kommer Elin och Johan hit på middag, och det ska bli supertrevligt! Elin är det som har hjälpt mig med bilderna i headern, och som också är Chark-Elin på jobbet :D Maten är inhandlad, och rödvinet tar vi och köper på Öland idag när jag och barnen ska åka över till morfar, vi ska bli bjudna på smörgåstårta, och Oscar längtar redan :)
 
Tidigare satt jag och la in räkningarna, och så sa jag till Oscar;
-Vet du vad jag gör nu? Nu betalar jag räkningar så vi kan bo här, och att vi kan se på tv, och ringa på mobiltelefonerna. Han svarade;
-Kan jag bygga med legot nu mamma?
 
Nähe, dags att ta tag, sminka på ett ansikte, och klä på både mig och barn.
-19 grader ute. Det är lite för kallt för min smak. Men vackert är det. Extra nu när sola kommer! :)
 

Skönsång

Idag kör vi babysång, det brukar vara fantastiskt snyggt! :P

Kärlek

Så mycket käärlek <3

Hur är det möjligt, jag frågar...

mig gång på gåång - hur är det möjligt, hur är det möjligt?!
Lillasyster visste att vi skulle vila. Detta händer liksom aldrig. Eftersom jag satte i en spiral idag, blev det ju inte något babysim. Lite ont i magen har jag haft så jag tänkte "unna mig" en halvtimme på soffan. La mig till rätta jämte lillasyster som somnade sött. Strax efter slog även min ögonlock igen.
 Vid ett vaknade till, såg att jag hade fått ett omtänksamt sms jag tydligen inte svarade på, och somnade om, visste att jag hade ställt klockan på kvart över, så jag hade god tid att prommenera till dagis till 14.00. 13.49 slår jag upp mina gröna. Oj, tänker jag och en svordom eller två, men så guuutt det var :) Lyckas klä på lillasyster OCH spänna fast henne, kutar mot bilen samtidigt som jag ringer förskolan. Parkerar en minut över, in klädde på Oscar, in med bägge barna i bilen, och detta är synen när jag har parkerat hemma :) <3
 
 
 
 

12.16

Nu ska vi vila, jag hoppas hon vet det - lillasyster. 

Uppladdning pågår

med salta pinnar och mineralvatten.
Imorgon kör vi schemalagd dag igen.
Jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning. Mest förtjusning ♥
                           Lånad bild
 

Tvätten

Jag ÄLSKAR tvätt. Särkillt en 60 graders akuttvätt! :D
Body, strumpbyxa, klänning OCH babysittern.. *Im happy*

i bilstol kommer...

...kommer leverans :)
Tredje gången i rad i bilbarnstolen :) 
Mina axlar sjunker genast en dm, sköönt!
Ikväll ska vi och fira finaste Fanny, 6 år redan!! 

Dagens bollibompakids


Dagens sanning.

Call me crazy. De sista två veckorna har varit jobbiga. Mitt humör är fruktansvärt.
Jag är så arg. Arg, arg ARG. Och när jag har blivit arg, för oftast ingenting, så är jag arg. RIKTIGT ARG. Kan liksom inte skaka av mig det. Trött. Ni som känner mig lite bättre, som bara detta sista inlägget om kärringen på Arontorp, det är inte likt mig att bli så (rakt fram och rakt ut) bli så jävla förbannad.
Och allt jag har ätit i två veckor, sitter på min kropp. Allt. Vart enda litet salladsblad och satt ett kilo runt magen. Och det är dagens sanning.
Så vad hände för två veckor sedan?
Jodå, mina vänner, idag kom jag på vem som är boven.
För två veckor sedan träffade jag mina nya vänner p-pillerna.
Tack o hej leverpastej - you are not my friends anymore!
 
Ringde Gudmundsgården, och mycket riktigt - kan det visst bero på. Fick en tid på onsdag.
 
 

Gårdagensäventyr.

Och ja. Det innehåller bajs. Igen.
 
Vi åkte från pulkabacken till Ica Almers för att köpa lingon, grädde och mjölk.
Pappa gick in, och vi andra satt kvar i bilen. Eftersom vi var full bil, satt jag mellan barnen i baksätet. Det är lite svårt att få ner rumpan, men när den är på plats kommer jag ingenstans :P
Ingenting här, ingenting där.
Pappa kom ut och vi åkte vidare till Arontorps kroppkakor, där vi skulle köpa och mötas upp hemma hos pappa med Mia & co. Väl uträknat, och vem som skulle ha vad gick Calle och pappa in. Oscar kollade plattan och Emma, jag Emma HON BÖRJADE BAJSA! Glad i hågen blev jag, och det tog en stund innan jag insåg att fläkten hade stängt av sig, och satt på sig - ett par gånger. Myyycket skumt tyckte jag. Jag är ju inget bilgeni, men att fläkten skulle hålla på så gav till och med mig onda aningar... Emma tog i för kung och fosterland. Och jag LOVAR det luktar fruktansvÄRT!!!
Fläkten och radion stänger av sig, och sätter på sig. Till slut med bara ett par sekunder - ja mellanrum är ju fel - de är igång två sekunder, och stängs av två sekunder, går igång och stängs av. Myyyycket märkligt!!!
De kommer tillbaka, och när de sätter sig i bilen säger jag;
Det är superkonstigt, fläkten och ra---- Bilen startar inte. -så konstigt för fläkten och radion stänger av ---- Bilen startar inte. ---hela tiden. Bilen startar inte. Bilen startar inte.
 
Och bilen startar verkligen inte.
En man kommer genast fram till oss, och detta är vad jag hör;
               Blabla bla, jadajadajdada startmotor (?) blabla friläge (?) växel, jadajadajada.
Calle far ut, pappa far ut och sätter sig vid ratten, Det luktar sååå mycket bajs. Calle och mannen puttar, pappa rycker i växelspaken, bilen rycker till och är tyst. Finns bogserlina?! Nej, inte i vår bil, inte i hans bil (han = mannen alltså), men han tyckte vi skulle prova med ett rep. (Oscar upprepar flera gånger att det luktar verkligen bajs. Det luktar väldigt illa.) (och det GÖR det) Men mina gubbar tyckte inte repidén var bra. Jag hivar upp mobilen, ringer Chrille som får gå in i pappas bil och köra upp med sin. Det stinker. Jag undrar hur frätande det är mot hennes lilla rumpa.
Calle får ta ut Emma ur bilen, och jag kämpar mig VÄÄÄLDIGT smidigt och graciöst ut. In med henne på toaletten JIPPI!!!! det finns ett skötbord! Plockar upp liten ut bilstolen. Knäpper av overallen. Lååång utandning. Igenom bodyn och i byxorna också. Ett litet streck i overallen. Det gick iaf bort med en vårtservett tills vi är hemma igen. Sedan börjar jag.
Eftersom jag vet att det inte tar alltför lång tid för Chrille att komma upp, och eftersom jag inte har en aning om hur det går med bilen - så känner jag mig väldigt stressad. Det är mycket bajs. Och överallt. Upp på ryggen. Upp på magen. Ner på låret. Det går åt måååånga våtservetter. När jag står där och torkar för livet, så börjar någon rycka i dörren. LÅST betyder upptaget tänker jag surt. Det fortsatte en stund, (och jag tänkte i mitt kokande inre ganska många svordommar...) och jag börjar prata med Emma högt och TYDLIGT. Nu får vi skynda oss Emma, det är någon som måste komma in! OJojoj, så det kan gå, nu måste vi byta kläder!!

De släpper dörren, och jag tar ett andetag och fortsätter, och jag fortsätter prata med Emma. Bort med skitiga (bokstavligt då :P ) kläder, fram med nya, grejer överallt, bort med det bajsiga skötbordsunderlägget (tack o lov att jag hade ett med mig), försöka få upp ett par påsar ur deras (ungefär här börjar ryckandet i dörren igen) papperskorg, dels till blöjan men också hennes kläder, och jag säger om än lite mer irriterat och HÖÖÖGRE OOOOJ EMMA, det är någon som måste vara JÄTTETOANÖDIG!!! Nu får vi skynda oss ännu mer!!! Det är ju inte alltid lätt med EN LITEN BEEEBBIIIS!!!! (Mot slutet småskrek jag nog till och med lite... )
Genomsvett RYCKER JAG UPP dörren, men en unge under armen, min vinterjacka, hennes overall, bilbarnstol, skötväska, och två vita påsar. Om jag spände ögonen i, för det var ingen tant - tanter är söta fina äldre damer (oftast), det var långt ifrån en dam, kvinna, det var rätt och slätt en, kärring Oja. Det gjorde jag.
Får lägga min fina lilla flicka på dörrmattan och klä på henne, och när ja, fortfarande kärringen, kommer ut igen ställer hon sig DESSUTOM och stirrar på mig. Då stod eldlågorna ur öronen på mig.
Men bilen var igång, och vi körde hem - en timme senare var vi mätta och glada igen :)
Och ja, bilen startade när vi skulle hem, och den har startat idag också :)
Vad är det som händer liksom!? :D

Glädje och Oro

Ujujuj.
Bergodalbanan är här igen.
I fredagskväll fick jag tunga nyheter av en vän, jag ska skriva och förklara, men just nu kan jag inte det. Dels kan jag inte prata med henne och fråga så det är ok, dels är det nu full fokus på hennes fina son som behöver alla goda energier, tankar, änglar och böner som vi kan sända. Jonathan fina fina du ♥
 
Idag hade vi en mysig förmiddag, och vi tog en sväng över bron. Dags att träffa syrran med familj i pulkabacken!
Vi samlade ihop oss hos morfar, gav Emma en flaska, kissade och bylsade på oss. Jag och Mia promenerade med vagnen till backen, kallt med skönt, och härligt med lite egentid tillsammans! När vi kom dit var det full rulle ett tag, med pulkor, barn, snowracerar, pappor - ja ni vet :)
Men det var EFTER själva pulkaåkandet dagens äventyr började på riktigt.
 

Allvaret

Ibland kommer allvaret så plötsligt.
Var rädda om varandra.
Stötta varandra om ni kan.
Bry er om varandra.
Krama varandra.
Ta hand om varandra.

FEL FEL FEL

För att förstärka historien under, så var det Åza jag träffade inte Eva. Min hjärna är helt paj, och har loggat ut.
Hahahaha, jag skrattar hjäl mig. Men Åza, jag VISSTE att det var dig jag pratade med när jag pratade med dig!! :D :D

Sovande dotter och sanerad toalett. En fredagseftermiddag :)

Jag vill att fingrarna ska springa över tangentbordet - energin rusar!!!
KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS.
 

De sista dagarna har varit tuffa. Det lovar jag. Min energi har varit svårpåfylld ända sedan jobbet i lördags. Efter flera samtal med bvc, så är hon nu upp i 10ml laktulos, gröt och myycket katrinplommon varje dag - vatten till det. Mircolax var tredje dag vid stop. MEN. (Vågar knappt skriva detta... *pepparpeppar*taiträ*bankibordet*) De sista två dagarna HAR det kommit bajs. Självmant. Lite bökigt, men hon har fixat det. Inte mycket, men det har kommit. Inte löst som det ska vara, utan mörkmilitärgrönt och leraktigt - MEN DET HAR KOMMIT.
På morgonen idag kom det lite, och jag tänkte -så skönt att ha det "avklarat" för idag. Fast jag hade önskat att det var betydligt mer.
På förmiddagen skulle mammagruppen (iaf vi som kunde) träffas hemma hos Sara, Nora och Lynn på ta-med-fika. Eftersom vi skulle bli ett gäng, och vi bor så himla nära bar jag Emma ner till bilen i famnen (eftersom bärselen låg där eftersom jag ju ALDRIG använder det om det inte är när vi är i väg med bilen :P ) och satte bilstolen på sin plats (eftersom vi senare skulle till Maxi och handla - förutseende va!?). Vi knallade om danskan och Oscar tjaaatade hur långt det var. Ca 100 meter till Danskan, och 200 meter till Sara efter det. (Huuur pedagogerna på dagis lyckas förstår jag inte....) I alla fall ramlar vi in med dunder och brak, och har en himla mysig fikastund, och de stora barnen leker superbra tillsammans! Kaffet är gott, Emma vilar lite och äter bra. Efter ett par timmar är det dags att samla ihop oss, och med två underbart snälla barn, kan man tro att det går ganska lätt. Oscar drar på sig overall, mössa och känger själv, snabbt och enkelt. Medan jag byter på Emma, som tar en miljon år eftersom hon vänder sig en miljard gånger, blir han genomsvett.  Barnen är klara och jag har inte börjat med mig än. Rusar runt.
Så får jag i Emma i selen, och Oscar vid handen, och vi slirar oss hem mot bilen på isiga gångbanor, i ett rättså snöigt snöfall. Svetten under brösten är en sak för sig. Oscar halkar in i bilen och drar omkull, men det "gick ba mamma, ingen fava!" Älskade skatt! Lyckas spänna fast honom med henne på magen, eftersom hon oftast blir vansinnig när jag sätter in henne. Slirar runt bilen för att sopa av den, och in till Emmas och min sida. In med henne. (Nej hon belv inte arg, inte ens sur eller tvär, så JA det hade varit enklare att sätta in henne först.)
Gungar lite i fickan, innan vi med ett jehuu kommer upp på vägen.
Kommer fram till Maxi, och vinkar på Eva i mammagruppen som lämnar sin vagn. Inser när jag har kört förbi att jag kunde ju väntat och tagit hennes plats. Kör ett varv, och svär åt en gubbe som står i vägen. Kommer fram, och då står det väl en &%¤#/&//¤%#  och väntar på hennes plats. 
Träffar Jenny och eftersom Oscar ville och jag inte orkade tjabba, blev det en korv med bröd. In och handlar. Fredagsmycket folk, och jag är faktiskt ganska trött. Men det går bra.
När vi står vid kassan tänker jag så här; (ja, jag tänkte hela vägen) "hum, det är ett barn som har bajsat. Någon som också får mjölkproteinfri ersättning. Konstigt att det ska lukta så speciellt. Lite småskadad är jag ju allt, står här och känner lukten av bajs, och reagerar på det. Jag ser ju inte ens barnet."
Ungefär här, börjar jag titta på min sovande dotter. Lyckas ju inte böja mig ner och lukta eftersom vagnen är full med barn, bilstolar, skötväska, blöjor, hhp och toapapper, och ja, lite mat också. Så jag frågar Oscar om han kan lukta på Emma, "MAAAMMA HON HAR BAAAJSAT!!!" fick jag till svar. Konstigt sa jag.
Ut i snöyran, fram med bilen igen, in med barnen, in med maten. SAABEN som hade parkerat bakom mig hade parkerat så dåligt att jag fick vänta tills gubben jämte körde. Och han var tvungen att skrapa de snö och frostfria vindrutorna heeelt fria. (och ja, JAG är en sådan person som skrapar noga.) Emma skrek, och Oscar tjatade, mamma, maaamma, maAAAAAMMAAA!!! Jag skulle hjälpa honom att öppna en mojäng. Tillslut snäste jag av Oscar, och sa att om inte gubben är klart snart, går jag ut och hjälper honom. Oscar undrade varför... :D
Så hemåt. Hittar mig gamla plats, och eftersom jag visste att jag fick plats innan gick det lite lättare in :P Plockade ut barnen (och bad om ursäkt till Oscar att jag hade snäst åt honom och sa att det var ju inte hans fel, men att jag blev lite stressad när han tjatade så och jag skulle köra - varpå han började gråta och jag var tvungen att stå och trösta honom en stund, i snöyran.) och var ÄNTLIGEN på väg upp i lägenheten. Plockar upp min skrikande dotter, hon är fuktig i baken på overallen. Oj. Av med den. Oj. Its alot.
Får krångla henne ur alla kläder med ett bestämt grepp om fötterna. Det STINKER.
Hinner preciiis fånga hennes hand, som varit nerom det väldigt nerbajsade låret innan den far in i munnen, dit allt hamnar just nu. Håller hennes hand i ena handen, benen i den andra - in kommer Oscar ruuusande JAG MÅSTE BAAAJSA MAMMA!!!! Jag börjar skratta. Håller i hennes hand och knäpper upp hans jeans med enhandsfattning. Sedan få han vänta tills hon är ren, han sitter och pratar och pratar på toaletten. Tänker euroforiskt - SÅÅÅ UNDERBART ALLT ÄR!!!
Nu ligger lillan jämte mig i soffan, slocknade efter en flaska. Tvättmaskinen snurrar, Oscar pratar i ett.
Pappan kom precis hem, och kaffet blurrar.
Nu börjar fredagsmyset!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Sköön natt!

Precis som förra veckan fick jag VÄCKA båda barnen tis-tors för att hinna frukost, tandborstning, klädpåning innan prommenaden till förskolan - i-landsproblem så det skriker om det. Idag är det fredag, och vi är lediga - då har Oscar ställt om sig, och vaknar kl 07.02 :P 
Nu; kaffe, ersättning och bollibompa innan frukost! 

Dålig bloggare

Jag är en dålig bloggare tuffa dagar. 
Jag blir så låg liksom. 
Fast det har hänt bra o roliga saker också. 
Bara svårt att hämta andan ibland. 

Så kärleksfull

Gång efter gång. Idag kom jag ner till en framskottad och avsopad bil.
<3 <3 <3

6 minuter

Älskar redan Mia på grötö! 4 minuter tog det :)

Bönan

Bönans nya träningsstil.. Så har hon benen i läget där det är absolut jobbigast :D 

Som Emma

Efter en kväll med magknip känner mig lika förbi som Emma gjorde när hon somnade på omklädningsrummet i simhallen :P 

Lite småsvalt

-17 är jäkligt kallt faktiskt.

Toppensnyggt. Verkligen.

Ja, i det förra inlägget blev det ju verkligen kanon med bilderna.
Nä. Jag. Tyar. Inte.

Torka, besök & söndagsmys!

Ja, min trötthet efter helgens bravader slog ut i bloggtorka. Jag har varit gäsplisa i två dygn känns det som.
Så fick vi underbart besök i igår, så då hade jag tid, eller egentligen inte lust att sitta med datorn. Vi hade ju så mycket att prata om :)
I lördags morse bar det på VÄLDIGT snöiga vägar ut till Lindsdal, då var det dags för första schemalagda jobbningen. Skulle, och hade spelet större del av dagen, och så körde jag lite frukt också - det gillas :)
Tycker det funkade bra, bättre än jag trodde. :P Blev ett par hjärnsläpp, men det ordnade sig snabbt :)
 
Tröttare än tröttast blev jag hämtad klockan 16 och kör till Trädgårdsgatan. Det var dags att fira farmorn och farfarn som båda fyller 60 i år! Ljuuuvlig middag, med hummersoppa och gratinerad hummer till förrätt, helgrillad oxfilé och rotfruktskulor, med rödvinssås, bea och sallad - till huvudrätt och smarrig vitchokladpannacotta med färska jordgubbar till dessert! Och barnen var pigga och glada!
 
Söndagen började med en mysfrukost med HELA familjen vid köksbordet. Hur mysigt? Ni kan inte föreställa er!
                                  
                                                    HUR FINA!?
Annars blev söndagen en städdag- och handlingsdag, med ett snabbstopp av mormorn i en och en halvtimme. Emma var vaken ca 15minuter av det, men hon sov i alla fall en stund i hennes famn, så jag tror hon var nöjd :P Oscar blev överlycklig!
 
Igår kom min finaIda hit, och vi hade en supermysig dag! Pappa bjöd på ming-lunch, (muuums!!!), och så fikade vi och hade mys här hemma. På kvällen gick blickarna till idrottsgalan, och ett glas rödtjut var. Mycket lungt, och skönt. Och pratigt! :D
Och den härliga dagen idag har vi gått Kalmar runt. Eller vi hade kunnat gjort det på den tiden vi var ute, men eftersom snöskottningen låg något efter idag, gick vi mest och bar, och plogade med vagnen :D Lunch blev det på bibblan, och en takeawaykaffe från danskan. Massor av frisk luft! :) Fyndade också på sagopalatset... Ska visa detta sedan, ligger i tvätten nu :)
Gomiddag ikväll, och sedan på med kläderna för vagn och pulkaåkning till stationen. Redan skulle finingen hem. Men. Så. Mysigt. Att. Ha. Henne. Här.
Nu är det dags att börja natta barn här, och sedan ska soffläge intas.
Imorgon börjar babysim så nu ska alla krafter sparas till detta!
 
 
 
 

Stenhård helg!

Ska försöka knåpa ihop helgen sen :)

Fredagsbus!


Dagens first time!


360* och tvättar.

Dagen efter första rygg-mage, fortsatte med ett helt varv på 360grader, ut från filten och drog huvudet i golvet. Visste ju att det skulle hända, men trodde inte reeedan. Men det gick bra, ingen faaava som Oscar hade sagt :P
 
Tvättmaskinen centrifugerar, jobbkläderna ska snyggas till.
Imorgon är första passet på schema igen - var fjärde lördag.
Lite nervigt. Ska vara i spelet. Där ska det gå snabbt,
och RÄTT. Blir det fel kan det bli superfel.
 
Ute toksnöar det. Vi vågade oss ut på frukost på Fiesta, men väl hemkomna så kommer vi inte gå ut mer idag.
Men skulle köpt katrinplommon.
Pratade med bvc idag, jag vet, igen. Nu är vi inne på tredje dygnet IGEN.
Barn som får ersättning ska helst bajsa en gång varje dag. Minst varannan. Dag tre blir de flesta påverkade.
Detta stämmer väldigt på Emma. Så nu;
Öka laktulosen ytterligare. 10ml nu.
Ingen olja i maten.
Göra egen katrinplommonpuré (det gjorde vi till Oscar också)
Microlax var tredje dag om inget kommer.

Hon ska ringa mig på tisdag, och kolla läget. Om det inte är någon förändring ska hon prata med barnläkaren på onsdag som ska skicka en remiss till "barn". De vill inte skicka oss på akuttid, för då får vi 10 minuter med en läkare, och Emma behöver att någon kollar ordentligt. Känns bra.
 
En av de roligaste filmerna ever. Ingen fava.
 

FFpF

FredagsFrukostpåFiesta!
Dags att göra kidsen klara! :)

4+4

4 månader & 4 dagar
Japp, idag är dagen hon kom på det:)
Rygg-mage CHECK
Första är lång, pratas mest i början - men så LYCKLIG när hon lyckas!
 (Och så hade jag såklart tänkt att vara tyst... :P )
 
 
Andra försöket!

Rygg - Mage

Rygg - Mage CHECK!

Bästaste :)

Emma flyttade in på sitt rum igen igår kväll, och jag tror vi alla tre har haft bästa natten sedan innan juldagsnatten. Väldigt skönt!

Hur gulligt?

...hur gulligt som helst tycker jag! <3 

Nya stilen.

Nya tv-stilen :D
 
Ikväll har hon också provat gröt med päron i.
Päron har hon ätit innan,
men gröt var nytt för dagen!
Det var nog ok verkade hon tycka,
- hon mmmm-ade ju inte direkt :D

Lilla kikkan <3


Kojbygge

Det fikas i kojjan just nu! 
Det som hörs är en barnröst;
-Nu har vi mysigt pappa! Nu har vi mysigt!
 

Kolla!!

Kolla vad Emma hittat idag! :) och de är där VARJE gång! 

Nedsjunken.

Japp, kommer troligtvis få krypa till sängen. Är slut.
Dagen har varit som en bergochdalbana.
Liksom "nyckelpigan" eller "KATUN" undrar du?
Jo, mer som Katun.
Ja, jag har provat.
Ja, det är den coolast jag åkt.
Ja, tanken hamrade i huvudet "italienskkvalitéitalienskkvalité". :P
 

Its here!


HON GJORDE DET!!!! <3


Emma vs Oscar

Födsel Emma; 3305g/50cm
           Oscar; 3310g/48cm
 
1mnd Emma; 4300g/55cm
         Oscar; 3875g/53cm
 
2mnd Emma; 5200g/61cm
         Oscar; 5215g/56,5cm
 
3mnd Emma; 5730g/62cm
         Oscar; 6345g/61cm
 
4mnd Emma; 6190g/65,5cm
         Oscar; 6820g/63cm
 
 

Rörigt värre!

Idag var första dagen tillbaka på förskolan.
Det märkes att vi var ovana.. Men så hände ju ett par saker som faktiskt GJORDE att det tog längre tid på morgonen. Emma kissade ner, inte en, utan två handdukar på skötbordet. Ja det var väl en dum jäkel som bytte den innan hon hade kissat klart tänker ni, men nu ska ni få höra att hon kissade, slutade kissa - jag bytte handduk, och då BÖRJADE hon kissa igen. Allt gick bra, gick fint med bricanylen också fast hon var vaken. Kom iväg liite sent, parkerade exakt kl 9. 9.30 skulle vi vara på bvc. In med Oscar, och åker vidare. Lilla strumpan somnade efter Maxi. Fick sova i tio minuter.
Vakna på nytt ställe, och av med alla kläder. Men det gick ok ändå tycker jag, oftast är hon tålig så.
6190g och 65,5 (!!) cm lång. Jisses!! "Tanten" (en tjej något äldre än jag, men för att hon jobbar på bvc blir det tanten. Konstigt.) tycker att hon är lite smal (inte oroväckande eller så), och att viktien inte hade gått riktigt i mål denna gången, men vi skyller det på sjukdom, häller rapsolija i maten och hoppas att magen ska dra igång. Min lilla tjej har inte bajjat sedan i söndags förmiddag, och då med hjälp av microlax. Och då var det inte speciellt mycket. Så nu kör vi, det blir olja då, gröt, katrinplommon, päron, morotsjuice. Tog en persikapuré också bara för att det lät lite godare tyckte jag... :P
Hoppas att hon får det lite enklare!
 
Ska strax in i duschen, ska till Öland idag, för idag fyller FARFARN 60 ÅR!! GRATTIS!!! :)
 

Fotobyte..

Det är hög tid för fotobyten här hemma!
Det skulle gjorts för ett bra tag sedan, nu ska jag försöka ta tag i det igen... :P
 
Och eftersom ingen höll tummarna för väskan, kanske vi kan köra på att Emma ska bajja ikväll i stället!?
Tack på förhand! ;)
 
 

Tummarna

Håll gärna tummarna för att "min" :P nya skötväska som är en vanlig väska kommer idag!

Äntligen somnat <3

Lillasyster har haft svårt att komma till ro ett par dagar, men NU sover hon gott i sin säng!
Oscar leker (FÖRLÅT! fick precis veta att man BYGGER inte leker!) lite med lego, och har film på i bakgrunden, och jag passar på att sitta ner lite. Det är rätt skönt!
Ni kommer kanske ihåg att jag beklagade mig över att inte få någon plats på babysim till Emma. Men så var det en tjej i mammagruppen som skrev att hon skulle avanmäla sig, och då tänkte jag att tja, det kan ju faktiskt någon annan också gjort. Så jag ringer till Äventyrsbadet, samtalet går så här;
-Hej jag heter Lisa, och undrar om det kan ha hoppat av någon från någon babysimgrupp på onsdagar, så det kan finnas en plats ledig för min dotter?
-Eh, ja, jag ska kolla. 1-2-3-9-10, Det står redan en Emma i reserv här, det är inte din dotter?
-Emma Rigbäck!?
-Ja, och jag räknade med henne nu, så hon har en plats! Ni är välkomna på onsdag klockan 12!
-!?!? Ok, tack... Fast på onsdag kan vi inte, för hon är sjuk, men nästa onsdag kan vi! :P
 
Men hallå! varför har de inte ringt och sagt att vi fått en plats!? Fattar ingenting :) Men det gör ju inget :)
 
Har också pratat med vårdcentralen att Emma ska fortsätta behandlingen med Bricanyl ett par dagar till för att inte reta luftvägarna, om/när hon hostar. Fick också en telefontid på torsdag om hon inte är bättre. Känns bra.
Så väntar vi på ett annat besked också -- det är spännande! :)
 
I eftermiddag ska vi till Oscars dagiskompis Sebastian - DET ser han fram emot! Skruttunge! ♥
Han frågade precis;
-Mamma, har vi ätit lunsh än?
-Nä, men vi ska snart.
-Jahaaa... Sen ska vi till Sebastian!
 
 
 
 

Morgon igen

Ligger i sängen med lillan, vi gosar <3

EnergiGIVARE

Det finns människor som ger mig/oss mer energi genom att bara finns till.
Vi blir extra energiberikade av att ses - och DET har vi ÄNTLIGEN gjort!
 
Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva om helgen.
Det är alltid samma grej, och det går inte att förklara.. ♥
 
         
                       ♥ ♥ Storebröder & lillasystrar ♥ ♥
         
 

2013-01-06

TJOHEEEJ!!! 4 månader idag!!
Vår underbara tjej blir redan 4 månader idag ♥
Hur fort är det egentligen meningen att det ska gå!?
 
Emma är lik storebror i många sätt.
När hon mår bra - är hon allra oftast en solstråle!
Vi kämpar på med magen, den vill sig inte riktigt, men nu är det snart dags
med lite annan mat, och då hoppas vi det släpper!
Lite har hon fått prova på ändå, allt för att hjälpa magen på traven,
avcheckat på smak är
# katrinplommon - sådär
# päron - bättre
# morotsdryck - svårdrucket
# suttat på gurka
# på clementin
# på äpple
# och på julskinka då - men det var ingen hit :D
men frukterna verkar poppis!
 
Hon har börjat greppa mer medvetet, och idag hittade hon sina fötter.
Hon väntade också till 4 månaders dagen till att vända helt
från RYGG till MAGE. Det var jobbigt, och förvånande. :)
Hon försökte sedan igen, men kom inte riktigt runt.
Däremot har hon en specialteknik på att röra sig...
Idag flyttade hon sig över en meter i soffan genom att ligga på rygg och
sparka ifrån och hoppa upp med rumpan i vädret.
Så hon flyttar väl egentligen bakåt?
Men snabbt går det! :)
Hon pratar ofta och gärna tillbaka när man pratar med henne,
ju mer "bebis-bu-bu-gulligull" ju bättre :)
Att sjunga "på havets vågade vågade våg" och hoppa
runt med rumpan är en favvis ♥
Hon ääälskar storebror! ♥
 
 
Älskade skatt! Du gör vår familj komplett!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
 
 
 
 

Glöm aldrig!

Underbara, vackra, lilla flicka! Glöm aldrig orden du sjunger!
 
Tror jag har delat den innan,
kan dela den hur många gånger som helst!

4 månaders barn

Bilderna vi pratade om Sandra! :)
♥ Flickorna 4 månader! ♥
Tove nästan 5 då :P

 
♥ Pojkarna 4 månader! ♥
 

Inkommande!

Längre helginlägg kommer! :)

Underbart

Mys på Peking 
Ååå så härligt det är med bästisbesök! <3 

Underbara vänner <3

Får hela familjen att må bra <3 

Har jag?! eller har jag inte?!

Oscar snart 4år;
Jag måste kissa mamma!! Jag måste kissa!! 
Jag;
Gå och kissa då...
Oscar hoppar lite hoppsasteg in på toaletten.
45 sekunder senare tittar en stor blond kalufs, och ett par otroligt blå ögon på mig från den öppna toalettdörren.
Maammaa?! Har jag torkat snoppen!? 
:D :D 

Oscar - min underbaring!

Han är såå fantastisk min son! Och han blir så lycklig!
 
Mamma; Oscar, vet du vad vi ska göra ikväll?
Oscar; Vad ska vi göra ikväll?
Mamma; Om vi mår bra, ska vi åka och äta middag i Nybro!
Oscar; Middag? Ska vi äta smörgåstårta?
Mamma; Nej det tror jag inte. (Det är INTE vanligt att vi blir bjudna på det i Nybro!)
Oscar; Isabella bor i Nybro!!
Mamma; Ja
Oscar ; Ska vi åka till henne!?!
Mamma; Jaa...
Oscar; Ja! Ja! Heja! Jag gillar Isabella och vi ha ätteloligt!!!!!

Natten som gick..

..blev ok ändå!
Skrev lite med en av mammorna i mammagruppen igår ikväll, och hon föreslog att hon har kanske ont i halsen.
Och det är väl konstigt. Att det inte ens hade slagit mig...
Hon har krupp. Hon hostar så hårt, så hårt. JAG har dyngont i halsen när jag sväljer. Det är ju min skit hon har fått. Självklart har hon ont i halsen. Men det är ändå viktigt att äta.
Hon sov till kvart i fem, lite oroligt, lite hostigt ibland, men helt ok. Vid kvart i fem vaknade hon och hostade som bara den. Precis innan kom Oscar in till oss. Hon och jag gick och satte oss ute i soffan, för att komma upp i sittande ställning och det är ju lite svalare här även om vi har långt ifrån varmt i sovrummet!
Och efter 45 minuter somnade hon om! När jag sedan vid 5.50 går in i sovrummet, för Calle måste upp och jobba och jag trodde han försov sig, visade det sig att Oscar INTE hade somnat om...
Calle gick upp, och jag la mig hos Oscar, strök på honom över håret och ryggen, viskade att vi måste sova lite till. Han vände ett par gånger, och sedan somnade han om. Och jag också!
Vid tjugo över sju började Emma hosta igen för fullt, så då tassade vi upp och satte oss i soffan. Oscar sov. Jag fick i henne laktulos, och bytte blöja, så alla dropparna och så tar vi flaskan.
Hon gallskriker.
Men inte riktigt lika panikartat. Så jag lyckades hålla mig lugn, och jag lyckades lugna henne. Så dricka lite, hosta lite, lugna sig lite, dricka lite, hosta mycket, dricka lite KASKADSPYA, av med jamis, lugna lite, äta lite. Fick inte i henne allt, och det kom upp en hel del, men hon blev nöjd i alla fall. Så låg hon i min famn, kikade med sina STORA, STORA ögon, Jag pluggade i nappen, och smyggav Bricanyl i munjipan. Fick i allt. Andades ut. 
1,5 timme till nästa runda... :)
 
 
 

Mammas ängel


Vad gör jag för fel?!

Vad är det som händer i hennes lilla kropp?!
Hon har varit ok hela dagen, ibland riktiga hostanfall men ok. Blev lite knölig på kvällskvisten, men tillslut kom det baj. Så kommer maten  och hon tar flaskan men börjar skrika som om hon dricker krossat glas. Andra gången idag, brukar aldrig vara såhär :( Hon skriker tills knappt får luft. Hon korvar som om hon har jordens magknip fast hon kanske fått i sig max en matsked. Hon VILL äta, försöker ta tag men släpper direkt och skriker.
Ersättningen är inte för varm/kall
Den droppar i vanlig takt så det kan inte komma för fort, men det kommer.
Hon får miniform innan. 
VAD?!? Hjälp mig!! 

Ikea

Kvällsshopping är bra för själen! :P 

Coolast.

Inte för att trampa dig på tårna. Men jag har den coolaste och bästa bakmaskinen. Att den sedan systematiskt flyttar alla andra grejer in i diskbänkshörnan, och dånar så hörselkåporna kommer fram - det är väl bara charmigt och "personligt"?! :D
 

Lillskruttan <3

Usch så jobbigt hon har det. Hon och jag har hostat i kapp i natt, och hon har det väldigt tufft. Att ta bricanyl och betapred var ingen barnlek igår. Så illa att jag hann gå igenom hlr i huvudet, och om jag skulle ringa akut. Hon fick små små droppar av medicin och tårar, snor och slem sprutade och sattes ändå mer fel i halsen - vilket gjorde att hon inte fick luft. Usch vilken hjärtklappning. 
 
Ringde läkemedelsupplysningen imorse för att höra om vi kan hälla den i lite lite mat. Jag berättade för hon som svarade följande;
Hon är 4 mån, o fått bricanyl utskrivet. Det verkar som hon sätter det väldigt fel, och hostar till hon inte får luft. Hon får annan medicin i spruta som går bra, den är dock lite tjockare. Kan jag hälla den i LITE ersättning så jag ser att hon får den i sig? Jag vet att det inte är optimalt eftersom det kan ge bismak osv, men hon måste ju gå den i sig.
Kvinnan ska höra sig för, och återkommer med följande utläggning;
Bricanyl kan ge hosta. Det är viktigt att hon får i sig allt. Det är inte så bra att ge det i mat, för då kanske hon inte vill äta sen. Om man blandar i EN FLASKA mat och hon slutar äta vet jag ju inte hur mycket hon fått i sig. "Aha jag tänkte bara litelite" - ja det kanske kan gå. 
Men HUR ger jag henne det egentligen?! Sprutar jag i allt på en gång? Och sprutar jag det rakt ner i halsen? Ursäkta mig-men låter jag dum i huvudet?! 
Ja det var hennes "tips".  Ja just det, om det inte går, så kontakta läkaren så kanske det kan finnas en inhalator? 
Ja, jo - de flesta 4månaders drar ju två djupa andetag på beställning. Har du egna barn eller?! 
 

2 x kruppbarn

Att lillasyster också skulle få krupp. Det var onödigt tycker jag!
Oscar var ju mycket större när han fick sin första krupp, men det var också den värsta omgången.
Men sedan dess har han nog 90% av sina förkylningar fått den tuffa krupphostan,
med inte sådana anfall som första rundan.
Liten pojke inlagd i Karlskrona
 
Dagens besök på VC är ju såklart en liten historia i sig.
Calle och Oscar släppte av mig och Emma utanför VC, och körde vidare till
arbetsförmedlingen. Calle var tvungen att visa intyg på att han har jobbat på fängelset,
för det räcker inte och ringa, eller säga till i förväg, ELLER skicka in pappret
- han är ju ganska tvivelaktig min blivande man :P
I alla fall, jag plockar ur extrakläder, snuttar och lite annat ur skötväskan efter jag ska gå hem med henne i bärselen så den får plats i stället, för AF brukar ju ta tid.
När jag tar Emma säger jag till Calle, jisses hon luktar ju skit!
Så kom vi in, och sa till där i luckan och jag tänkte, jo visst har hon det!
Så bytte jag grepp på henne när jag skulle ha upp dörren, och kände en fuktig overallrumpa i min hand...
Första tanken var; YES!! Andra var mer; yeeaayy.. Liksom lite lägre inne i huvudet... :D
In på skötbordet, och o my god. Det var inte mycket, men det var slemmigt och ta mig fasen ÖVERALLT.
På hennes vänster sida. INGET på högersidan, men vänster sidan runt låret, ner till knät och upp över blöjkanten vid midjan. På vänstersidan. HUR GÅR DET TILL!?
Tack och lov att jag någon gång ibland är snabbtänkt, för det första jag tänker på är OMBYTESKLÄDER!!!
Och ringde upp Calle, preciis när de gick innanför dörrarna. Så de fick vända. :P
Jag kunde ju liksom inte komma in med henne i blöja till läkaren, och undra varför hon är förkyld :P
Och ändå så tänkte jag när jag stängde dörren -SÅ UNDERBART DET ÄR NÄR HON BAJSAR!!-
 
Dr. Narmji frågade mig 1000 frågor, också om Oscars krupp, så lyssnade han på lungorna (det är väl konstigt att hon då inte hostade EN ENDA GÅNG) och diagnosen var "falsk krupp" - eller bara krupp eftersom den "gamla kruppen är utrotad, så kallas nu den vanligare - falska kruppen för bara krupp. Parantes där.. :)
Han skrev ut Brikanyl och betapred, blir det inte märkbar förbättring inom ett par dagar ska vi ta kontakt igen, eftersom en sån liten tjeja inte ska gå förlänge med besvären. 
Första Bricanylen är nere, och resten tar vi ikväll.
 
 
 

Hemma igen

och ska börja krupp-behandling ikväll :/ 

VC

Blir vc med lillan 15.30.

Något speciellt igår?!

Skrev jag om något speciellt igår!? :P 100 besök! Nytt rekord! :)

Tänk efter ♥

♥ ♥ ♥
"Min kära flicka, den dag du ser att jag börjar bli gammal, ber jag dig ha tålamod, men framför allt, försök förstå vad jag går igenom. Om jag upprepar samma sak tusen gånger, avbryt mig inte genom att säga: "du sa samma sak för en minut sedan" ... Lyssna bara. Och minns tiden då du var liten och jag skulle läsa samma saga kväll efter kväll, tills du somnade.

Bli inte arg på mig när jag inte vill ta mitt bad, och genera mig inte. Kommer du ihåg när du var liten och jag fick springa och jaga dig ifatt dig för att få dig att duscha?

När du ser hur okunnig jag är när det gäller ny teknik, ge mig tid att lära mig och se inte på mig på det där sättet ... Kom ihåg min älskade, hur jag varje dag tålmodigt lärde dig många saker, som att klä dig själv, kamma ditt hår och ta itu med livets alla möjliga frågor...Den dag du ser att jag börjar bli gammal, ber jag dig ha tålamod, men framför allt, försök att förstå vad jag går igenom.

Om jag tillfälligt tappar koll på vad vi pratar om, ge mig tid att minnas, och om jag inte kan, bli inte nervös, otålig och frän. Du skall veta att för mig är det viktigaste att vara med dig.

Och när mina gamla trötta ben inte låter mig gå så snabbt som tidigare, ge mig din hand på samma sätt som jag erbjöd min hand till dig när du skulle gå för första gången.

När den dagen kommer, var inte ledsen ... bara var med mig, och ha tålamod med mig, när jag färdas på resan mot slutet av mitt liv. Jag värdesätter så högt den tid vi delat tillsammans, där glädje och kärlek alltid varit det viktigaste för mig.

Med ett stort leende och den enorma kärlek jag alltid har haft för dig, vill jag bara säga, jag älskar dig ... min älskade dotter. "
♥ ♥ ♥

Check

Mina ögon fick godkänt! :)
Varför jag bokar en tid 9.20 när Calle är hemma hela dagen, det undrar jag, men kanske för att få en lång dag :)

Bättre? eller sämre?


Massage? Eller inte?!

Var det egentligen massage jag var på??
Nä, det var jag inte.
När barnvakten kom, (farmor och farfar) hade redan min pappa kommit för jag hade bjudit in honom på middag.  Snopen blev jag när det ringde på dörren!
Efter en stund sa Gunnel, "du ska titta efter ett kuvert under granen".
Det var ju lätthittat! Funderade mycket på vad som skulle hända. Och om DE visste.
Jag såg på pappa att han visste, men han är ju som en jä*la mussla :D
Jag som trodde att jag satt och väntade på Calle!
Nähe, det var en lapp till.
 
"Du ska till Kalmar varmbadhus.
Du ska ta bilen.
Kör ner Storgatan till Barometernhörnan - där viker du vänster.
Kör vidare så du kör förbi Witten på höger sida,
och fortsätt förbi, och hela vägen ner till vägen slutar vid en parkering.
Parkera där!
Gå sedan till höger om huset,
och upp för trappan."
 

Snacka om att ha hög puls när jag hade parkerat vår MEGASTORA bil,
på den enda lediga, pyttepyttelilla parkeringsplatsen.
Fast av pirr.
Så gick jag.
Jag hann tänka "undrar om detta ska bli en av mina livs viktigaste dagar!?"
Så såg jag skuggan av Calle där uppe på utsiktsplatsen,
och fullt med marshaller.
Och jag blev alldeles lugn i magen.
Och varm i hjärtat.
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
Jag kom fram till honom, och jag såg att han var nervös. ♥
Så gick han ner på knä, i all snö och sa
- "Jag vill fråga dig ordentligt.
Vill du gifta dig med mig?"
 
Det vill jag!
♥ ♥ ♥
 
 

 
 
.

Huuungrig!!


00.00

Emma, vår sötlök firade in 2013 med att ligga på skötbordet! Hon hade bajsat, helt själv! Snacka om bra slut, och bra början :D Efter en veckan med två mircolaxer så ÄR DET underbart! :)

Året som gick.

Tänkte skriva ett inlägg om året som gick.
Så tänkte jag, jag tar en bild från varje månad, så det inte blir sjuuukt långt.
Det gick bra. I början :P
Håll till godo! :)
 
Det var både mycket skratt och tårar i 2012.
Till en början var graviditeten fantastisk, men mot slutet var det kämpigt.
Mamma har haft ett väldigt tufft år.
Och mycket annat har hänt däremellan.
Vi får väl se, vad jag lyckas lirka fram ur minnet.
 
JANUARI
I januari målades det friskt en söndagseftermiddag! ♥
Konstnären höll hög koncentration.
I januari var graviditeten fortfarande smygstartad
-och det verkade som om inte någon hade misstankar :)
 
FEBRUARI
Så avslöjades nyheten!
Oscar visade sin nya t-shirt på sitt 3-års kalas, som vi hade på öppna förskolan :)
Det blev jubel! ♥
Vi firade också mammas 60års dag, med stort kalas i Nybro!
 
MARS
    
I början på mars firade vi Vilmers 3års dag i Karlshamn,
och mot slutet Isabellas.
I början på mars operarades Oscar, både mandlar och polyper,
det var då de gjorde misstaget att inte ge lugnande till en nybliven treåring
innan han skulle sövas.
Oscar hjälpte morfar med flaggstången en underbar dag.
En sådan dag när det är svårt att veta om det är för mycket eller
för lite kläder på ;)
Försommardag!
Mamma opererades, och timmarna stod still
-men så ringde hon äntligen
"Jag är huuungrig!" ♥
Vi körde också fler rundor till Mörbylånga än vad vi någonsin trott vi skulle göra.
 
APRIL
Raggarträffen i Nybban - Det var en rolig kväll!
Det togs magbilder, och det var 40 års fest,
och jag och Calle firade 5 år
 
I början av april, sa jag sov gott min fina lilla farmor, god natt, farfar väntar på dig ♥
4 dagar innan hon skulle fyllt 91 år. Vi hade en ljus begravning för henne.
Jag saknar henne så. ♥
Senast för en vecka sedan hade jag verkligen behövt ringa henne om råd.
 
MAJ
GULDPOJKAR!
Underbara, underbara pojkar!!
I maj kikade solen fram, och vi hade många träffar med kompisar och familj på Skälby,
det blev mycket korvgrillning och fikor! :)
En underbar eftermiddag
på Skälby hade vi ihop med våra saknade Karlshamnsbor!
Det var också i maj mitt blodtryck började röra på sig.
 
JUNI
    
Det var en kväll i juni...  (försökte att hitta en G-klav eller not - men nähe!)
Vi körde också ett race på SWEDEN ROCK FESTIVAL
-det är något jag inte kommer göra som gravid fler gånger.
MEN jag är glad att jag gjorde det, för showen med Mötley var kanon!
Den 17/6 fick jag väldigt hastigt säga sov gott min älskade katt.
Sov gott, och tack! ♥
Fyy, vad jag saknar henne också nu.
 
(Det är inte bara bara att göra en återblick på året ska ni veta.
Känslorna kommer som stormar.
En stunden skratt, andra gråt.)
 
JULI
 
    
 
I juli hade vi en heldag vår lilla familj, när vi trampade runt på slottet.
Jättemysig, solig dag hade vi
Prinsar och prinsessor :)

Mot slutet av månaden var det ÄNTLIGEN DAGS.
Äntligen dags att få flytta in i nya lyan :)
 
AUGUSTI
Den 9/8 vaknade jag med ett underbart sms.
Lilla Tove är här!
 
Solig sensommardag på Lövis!
 
Den 23/8 fick jag ytterligare ett sms.
Då hade ääääntligen Vilhelm kommit!
Hans mamma tyckte det var lång leveranstid på honom mot slutet
 
Helgen efter det kunde jag inte hålla mina fingrar borta länge,
med en vecka kvar till BF så tog vi en dagstur till Karlshamn!
Underbara, vackraste lilla Tove!
Vi var också uppe en supersnabbfemminuterstitt hemma hos fina, fina Vilhelm,
som i princip precis hade kommit hem frå BB.
Dagarna gick låååångsamt. Skulle vår bebis aaaldrig vara klar!?
Oscar kom ju i vecka 36! Efter det var jag på mental övertid tror jag :P
 
SEPTEMBER
Så kom första september.
Va!? Stämmer inte leveranstiden!?
Dåligt.
Den tredje blev jag inlagd, den fjärde fick jag första gelen.
Men nog skulle hon dröja på sig.
Klockan 02.06, den 6/9.
Det är ett datum jag aldrig någonsin glömmer.
Då såg den vackraste lilla flicka dagens ljus...?
Eller operationssalens strålkastare.
Den euforiska känslan när ens barn har kommit
-är omöjlig att förklara.
Att säga att det känns som
# att jag aldrig ska sova igen
# att jag aldrig behöver äta igen
# att inte för mitt liv förstå vad jag gjorde innan
# att jag aldrig någonsin kommer kunna ta mina ögon ifrån henne
# att jag inte med ord kan förklara hur mycket kärlek jag känner
# att tårarna sprutar
# och skrattet bubblar
# att hjärtat spricker - av lycka!
-det är en underdrift ♥
och det har hänt mig två gånger ♥ ♥ ♥
Första mötet med den finaste storebrodern ♥
Om jag var blank i ögonen - näää varför tror ni det?!
Jaa, vad hände mer i september? Ingen som vet.
En hel del besök förstås, så mysigt.
Försök att hitta lite nya rutiner, och vår nya familj ♥
Emma hade magknip - stackas lilla lilla flicka vilken tuff start du fick.
 
Det dröjde ett par dagar, sedan ville Oscar hålla!
Och det vill han fortfarande, ofta och gärna! :)
Och plötsligt är de bara där, de där pigga nyfikna vakna ögonen! ♥
 
OKTOBER
11/10 är ett mycket viktigt datum.
Då blev vi av bvc skickade till barnakuten, och där fick vi äntligen hjälp.
Vi åkte därifrån och med ett mål.
Ett mål att hitta ersättningen ALTHERA.
Slut. Slut. och Slut.
Sista apoteket - HADE!
Flaska NR 2 vände det.
Efter det har magen blivit bättre och bättre.
Fortfarande lite knöligt och i otakt,
men mitt älskade barn HAR INTE ONT dygnet runt längre.
Hela vår värld blev ljusare, roligare, mer underbar.
Oscar fick tillbaka sin mamma,
vi började hitta varandra i vår familj.
Att ta sig igenom Emmas första två månader
- var bland det svåraste vi gjort.
Men så UNDERBART det blev ♥
Jag träffade en mammagrupp i stan, och det hjälper alltid.
Emma var först i gruppen att komma,
men så skönt det är att bara prata av sig.
I slutet av oktober tog jag mod till mig.
Mod att med båda barnen, själv köra ner till Karlshamn.
Så härligt att jag vågade!
Här snackar vi kompisgäng!
Vi två mest normala i familjen som kan göra taco-tunga :D
 
NOVEMBER
Lilla sötlöken blev två månader, det var dopens månad
och mammas sista behandling.
 
Den elfte for vi till Karlshamn,
då var det dags för Tove Elise att döpas i Elleholms kyrka.
Hela dopet gick som en dans
(även att MAMMAN i sällskapet hade VALT den enda sången som jag faktiskt
bryter ihop över så fort jag öppnar psalmboken - ja jag vet detta, för det hände.)
Vilmer skötte alla sina uppgifter med bravur!
Att jag sedan hörde just honom och min son ropa ord som kanske inte ska
ropas i kyrkan - för att de skulle skratta i kapp - efter cermonin, när jag stod utanför
just det, det tänker jag förtränga.
Jag satsar hellre på det mysiga dopkalaset!
 
Den artonde var det bokat dop för Vilhelm, och varför inte vi var där?
Ja, det var helt enkelt så att vi hade dop för Emma då.
Hans present står FORTFARANDE här hemma.
Emmas dop gick också fint.
Hela cermonin gick kalas
(- jaa jag tokgrät till sången, men runt sista versen började jag hämta mig och kunde sjunga med)
Mormor, farmor och calle läste så fint.
Allt kändes så rätt, och fint.
Vår lilla solstråle.
Att Emma sedan fick frispel vid fikan och att jag fick ge henne mat i bilen väljer jag att glömma,
utan satsar här på kalaset, människorna, soppan, tårtan och allt annat som gick
precis som det skulle! ♥
 
Mamma fick sin sista behandling, och äntligen äntligen säger vi
TACK TACK TACK - att det är KLART!!
Och mamma - jag försöker inte ens skriva något. ♥ ♥ ♥
 
Årets sista - DECEMBER
I december julhandlades det, jag jobbade ett par dagar, vi passade Arvid.
Vi hade andra adventsmys på Skälby, och det var massor av snö!
Julaftons morgon ser ni i mitten av bilderna
- då var det en massa mys i stora sängen, och ögonen var minst lika stora
som förra året på Oscar när han upptäckte att Colan och pepparkakorna var uppätna!
Julaftonsdagen var vi på lövis hos morfar med hela gänget.
Vi, mormor, morfar (såklart :P ), Nybro och Hjortsberga.
Hela dagen och kvällen var underbara!
Juldagen var vi en snabbis till Trädgårdsgatan, då sjukstugan härjade.
Och skam den som ger sig, innan vi åkte där ifrån var jag dålig,
så det kom inte där ifrån i alla fall.
Annandagen till dagen innan Nyårsafton har därför varit väldigt lugna här.
De första dagarna hade jag riktigt hög feber, och jag kan inte helt säga vad vi gjorde alls då.
Både Oscar och Emma hostar och snorar, och har haft lite feber till och från, men inga toppar, och det är skönt!
Att lillasyster någongång i sitt liv kommer att upp leva krupp (på riktigt) är nog också ett faktum.
 
Så kom nyårsafton.
Pappa var sjuk.
Mia, Chrille, Theo och Bella kom.
Och vilken hostig och snorig, men mysig och underbar kväll det blev!
Alla stora barn höll sig vakna, och när de smällde som bäst? värst? mest?
satt de invirade i täcken och filtar med våra franska balkongdörrar öppna,
och kollade in alla de "baouta baouta" raketerna!
    
 
 
Så nu vill jag önska er ett gott nytt år,
och detta året ska vi ha fokus på den GODA HÄLSANS ÅR!

(Och så kommer det ett inlägg till, idag eller imorgon
- ni vet då den 20/12?
Jag var inte på massage. Jag ljög!)

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 


Emmas förlossningsberättelse

Bara för att kunna få ihop hela förlossningsberättelsen på ett inlägg får det bli så här. Tror jag.
http://jagmamma.blogg.se/2012/september/borjan-1.html
 
http://jagmamma.blogg.se/2012/september/mitten.html
 
http://jagmamma.blogg.se/2012/september/mer-mitten.html
 
http://jagmamma.blogg.se/2012/september/slutet-gott.html
 
http://jagmamma.blogg.se/2012/september/tacksamheten.html
 
http://jagmamma.blogg.se/2012/september/hemfard.html
 
 

Vem har sagt att man inte kan...

... ha både napp och tumme?! *Sötnos!*
Såå förkyld är min fina dotter. Men hon kämpar på.
   

Årets meny

Ja, eller fjolårets sista rättare sagt!
 
Vi startade med storasysters;
Tomat-mozzarella & balsilika bruchetta
på en bädd av ruccola och olivolja
 
Efter stadens vallfärd fortsatte vi med;
 Oxfile, toppad med vitlöksfräst scampi,
hemgjord rödvinssås och hemslungad aioli 
- som serverades med purjolökspotatis och brockoli
 
Kvällen avslutades med kaffe och chokladtryfflar från Ölands choklad.
* Hallon
* Sött o salt
* Citron och
* Lakris
 
Det var ingen del jag hade velat vara utan <3 

Trött tjeja

Denna tjejen sitter med en hostig tjej i soffan. Inte fy skam att börja året med! 

RSS 2.0