100-DE

100 INLÄGG
DETTA BLIR MITT 100-DE INLÄGG!

I fredags åkte vi till Karlshamn och Korpadalen. Där möttes vi av en sjuk syster, svåger och lillstumpan I. Men M kryade på sig, och det var skönt! Busarna (O och kusin I) badade badkar och hade HUR kul som helst! I är ju van, och O är van vid antingen badhuset eller badbalja (vilka kontraster), så först var det liite läskigt, men så bara kul!
Det blev bad varje dag i helgen, mest för att det var så kul, men också för att det gröna i näsan skulle släppa på båda barnen.. Och jag tycker det hjälper!

Sötaste leker i köket hos morfar       Sötaste buskusin I!        

På fredagskvällen kom Världens Bästa J, och busade med barnen! Alltid lika kul, we have somthing special, det kan gå relativt lång tid utan att vi hörs så där jätteofta, men så ses vi och då är det som igår. Kraam gumman!

På lördagen så träffade vi F och hennes pojk K 3,5år, SÅÅ busig, och som fullkomligt ÄLSKAR C! (Han hade till och med ropat på C häromdagen, (när han satt på pottan :D ) och de har inte setts på jättelänge)
  Mias kompis C, hennes man M, och deras underverk A kom också. Jag fick hålla! :) Det är så märkligt, det var många som sa när O kom;   
-Ja, jag minns knappt när "min/mina" var så små.
Då tänkte jag, men herregud, självklart kommer jag ALLTID minnas detta underbara! Hemskt att jag nu kände att O aldrig har varit så liten, när A nu  väger nästan 2kg mer än vad O gjorde när han kom.
A, du är fantastisk och OTROOLIGT söt!

Underbara A, och min STORA STORA pojk!

Vi handlade till kvällen innan vi åkte hem för att börja förbereda för kvällens partaj! C lyckades som vanligt i köket, med Oxfilé med grönpepparsås, bakad urgröpt joxad ifylld bakad potatis, och mozarella carprese.
Nu blev jag hungrig igen... Det var kanongott! 
Kvällen fortsatte med massor av musik, och lek och bus när C överraskade igen!
Han hade gjort Italiensk frågesport/musik quiz!
DET VAR SKOJ! BARA GISSA VEM SOM KOM PÅ DELAD 1 PLATS MED SYRRAN.. :D
Första gången jag kom i topp på frågesport.. :)
  

Bus med mormor!

(Nu kom C hem med en "rulle" som det stod "NÖTT" på :), den var god!)

Idag tog vi det lugnt på morgonen, bad och lek, frukost tillsammans. Jag, pappa och M åkte och handlade till spagetti med köttfärssås, så vi fortsatte vårt italienska inslag.. :) Efter lunchen började vi vår resa hemåt i snöyran. C körde jättebra! Det gör han ju alltid, men idag var det extra bra och säkert! :) O sov HELA vägen. Han somnade när vi kom upp på e22-an, och vaknade när vi körde in på parkeringen. Nackkragen funkade!

Bus med morfar, vid den hemmagjorda, braiga grinden!
 
Han blev så glad när vi kom hem, och Catasita kom och mötte oss. Han har krypt efter henne (lite mindre uppskattat av henne) ikväll och pratat och pratat, och skrattat och klappat henne! Gos!
Jag har sytt ihop två spjälskydd. Lånade med mammas symaskin. O tyckte den var spännande! Och jag blev nöjd, hoppas han sover extra gott i natt nu.. :) 

Bus med söndagsreklamen och pappa!         Så här blev sängen!
Har fixat med bilderna som blev tagna (mestadels på barnen) (kan nog säg 98% på barnen) (om inte lite mer)
i helgen. De är ju bara så underbara!   

Nu börjar "Köping"!


Hinner..

.. tyvärr inte skriva något, dagen går i ett, och nu ska vi strax åka.. Blir inget bloggande i helgen då min käre far fortfarnade inte har internet, nej inte ens dator...

Hej då Kalmar! Hej Karlshamn!

Trevlig helg! Ses söndag!

Korpadalen

Idag är det dags att åka hem till Korpadalen. Vi ska ju ha italiensk afton imorgon! Vi har iaf uppdaterat pizzan till oxfilé med grönpepparsås. :) Smarry!
Hoppas O piggar på sig bara, eller piggar på och piggar på, han har legat mellan oss i natt och bara varit snorig och ledsen - men han är ju lika pigg för det... Me- NOT.
Ska packa sen i racerfart när han har slocknat, och nu ska jag sätta mig på golvet, pussa på honom och busa lite till innan sängen..


REKORD!!! :D

ÅÅ SÅ KUL!! IGÅR HADE JAG REKORDBESÖK PÅ SIDAN!!!
                                                                  VÄLKOMNA - JAG HOPPAS NI STANNAR!

JAG TACKAR CICCI FÖR LÄNKEN I HENNES BLOGG! :)

Idag har jag haft en dag, som jag redan under dagen undrade om den var sann.. Superglad över bloggbesökarna, skulle vi (jag, O, S och V) ta bussen till det NYA leklandet Elwins. Jag får ett sms av S;
-Gå i tid, det är inte plogat! :(
Jag skriver tillbaka "F*n, jag som måste om bilen och hämta en femma till bussen!"
Sedan stressar jag som en tok, genomsvett och med en gnällig pojk drar jag upp vagnen och kutar till bilen och till hållplatsen. Som tur är ligger min hållplats precis vid vägen, men jag fick sparka undan snö, där det inte var plogat, för att komma över vallen med vagnen, skriver till S;
- Nu är jag här iaf, dyngsur.
Vi skriver lite fram o tillbaka, och jag tycker att hon skriver lite märkliga svar.
-Visst var det 411? skriver jag
Och det stämde.
-Nu har alla kommit utom den, undrar hur sen den ska vara? Jag hann inte ta mössan och vantarna *fryser*
Då får jag tillbaka;
-Men bussen kommer väl till mig först?
Då ringer jag upp; men va?
-Jag går på bussen nu! svarar S med.
-HELVETE jag är på fel hållplats!
S får gå av på nästa hållplats, och jag får traska dit. Genomfrusen. Vi fick värma oss i församlingshemmet där vi brukar vara och sjunga. Ut till bussen igen.
Efter ett tag;
-Eh, S vart är vi? :)
-Vet inte :) Berga?
-Mm, fast det är ju inte dit vi ska... :)
Vi åker och åker och åker... Sen stannar bussen och S går fram och frågar, eftersom det stod ett E efter tidtabellen, vad det betyder??
-Att detta är slutstation.

Jahapp. Av i snömodden, får pulsa sista "biten" som är LÅNG. Jättelång. Kallt. Blött.
Kommer iaf fram, då möts vi av en i personalen;
-Ni trotsade vädret iaf! Ni är det enda hittills!
Vi kommer in på ett jättefint lekland, och pojkarna lekte av sig i 40min eller något, men det var kallt där! Inte så konstigt eftersom vi var de enda kanske, men golvet var kallt, allt var kallt. Där fanns ingen god mat till oss, vi gav pojkarna deras lunch, och eftersom O har blivit snorig och gnällig sa vi att vi tar bussen och äter vid maxi eller nåt.
Ut igen, kommer till hållplatsen som vi SKULLE gått av på om bussen gått ända fram, fast motsatt sida. Vi fick gå på en rellativt stor väg. Kommer fram, upp med vagnarna. Bussen ska gå om 5 min, JIPPI!! Från den hållplats vi fick kliva av på.. *Många svordommar* 
-Jaha, börjar flina istället, vi får väl gå till stora vägen och ta en ANNAN buss då?
-Jo vi kan ju inte stå och vänta i halvtimme, då fryser vi ju ihjäl och hungrar ihjäl!
Ut på vägen igen, fick köra i sidan i all modd som sätter sig i hjulen, och när bilarna kommer stannar vi. "Hur gör vi i rondellen??!! " "Vi får springa!!" Och jäkla som vi sprang! Lungorna brann! När vi precis kommit ur rondellen saktar vi ner lite, jag vänder mig om, och skriker till S;
- SPRING!!
Då är det tre bilar precis bakom oss... Det är jobbigt att springa när du inte har sprungit på ett och ett halvt år. Med vagn. I snö. I klackar. Med skrattanfall. Och blodsmak. :D HERREGUD! Händer sånt här NÅGON annan?? 
Fortsatte gå mot vägen och precis när vi kommer till korsningen och ska kunna komma in på cyckelvägen, vi ser hållplatsen, och vi ser en buss komma, viker jag mig över vagnen och säger;
-*SVORDOM* S, jag har ju för *SVORDOM* inga pengar till bussen. Jag skulle ju ta ut det på Elvins vid lunch mennuåtvijuingenlunchsåjagtogaldrigutnågra.. Åå vilket dåligt samvete jag fick, S viker sig över sin vagnen, sen inser jag;
Hon skrattar!! :D Vilket skrattanfall, fast vi helst ville gråta båda två!
Det slutade med att vi gick, och gick och gick. Kom fram till en pizzeria, MAAT! Och efter det? Så gick vi, och gick och gick, ända tills vi kom hem. SLUT.

          Buskillen smyger på mamma     Bus V liker tittut!     Här är rondellen.... *Pust*

Igår skrev också A en komentar på bloggen, det är en tjej som syr fantastiska barnkläder! Henne ska jag berätta mer om, och visa vad hon har sytt till O. Fast inte idag, jag är helt enkelt för trött. Men jag blev så himla glad över komentaren! :)

Ikväll har vi passat V, när S och M har varit på bio, det var myys! 

                                                                                        Busungarna!!
Nu ligger O och klagar i sin säng, han är täppt stackarn! Hoppas bara, och innerligt att jag får sova snart! :) Imorgon ska vi till Karlshamn och morfar! Jippi!

Väggord

Härom dagen kom väggorden jag hade beställt, när vi bytte rummen.
Vi hade valt orden SOLSTRÅLE och SOV GOTT, vi blev jättenöjda! O är ju allra allra oftast en solstråle, vilket jag ofta får påpekat, så till alla er, som tror att O ALLTID är en dans på rosor (VEM är det, menar jag!?)
BITE ME!! :D

             Min älskade solstråle!             Natti!            Men ganska fint är det..

Jag tycker att den första bilden är fantastiskt rolig! :D

Idag har det varit sim, och idag var det kul NÄSTAN hela tiden. O tycker bara det är så sjukt tråkigt att sitta still på madrassen INNAN han får hoppa i. (Det är en övning där han ska vänta med att hoppa i tills jag säger till..) Jo lycka till.. Min son har en MYCKET stark vilja! Och den hörs också. Särskillt i en "ekig" simhall.. 
Idag skulle de också hålla i sig i enbart våra tummar (och vi skulle inte hålla i dem) och dra dem fram och tillbaka, fram och tillbaka, mage - rygg, rygg - mage, DET var skoj!!
(Nu pratade jag med min pappa, han sa ungefär såhär;
-Haha, nu får du tillbaka sen du var liten och bara slängde dig i vattnet!! Haha!
-Humpf)

Imorgon kväll ska vi ha pyjamasparty med V, då ska S och M på bio! Men först ska vi till ett nytt lekland, Elvins! Säkert lika bra som Leo´s, men ska bli kul att kolla in något annat, det kommer ANTAGLIGEN bildbevis imorgon.. :)

Annan blogg!

Igår när jag satt och läste i en blogg - kom jag in i en annan! :) Det tycker jag är kul! Hittar ibland en en sådan blogg som jag vet från början; DEN HÄR kommer jag att följa!

Detta är en underbar blogg om en tjejs väg till barnboksförfattare, *jag håller alla tummarna, och med det jag sett i din blogg - lyckas du galant!* . Inte vanliga barnböcker. Hon håller nu på med att illustrera till en bok som handlar om våra änglar. För barn. ALLT kommer att gå OAVKORTAT till barncancerfonden. Boken fins att ladda ner på hennes sida, men jag väntar tills den kommer ut, så jag kan köpa den, för hur eller hur, lyckligtvis behöver jag inte förklara för O nu, men någon dag kommer han också bli tvingad att känna en ängel. Då vill jag att han ska veta att hur ont det än gör, så har änglen det bra, och kommer att hjälpa honom att må bra igen. Nu rinner tårarna igen.
En underbar sida som jag satt och grät och skrattade till om vartannat igår kväll. Hennes böcker kommer finnas i min sons bokhylla! Kolla in hennes sida!

http://www.illustrationbycecilia.se/se/index.html

där kan du klicka dig fram till både boken och bloggen!

Måste tillägga

att nu när jag läste om bussturen för C, så blev det ännu roligare, och ännu roligare blev ganska hysteriskt! Jag skrattade så jag inte kunde läsa! :D

Sångstund!

Idag började vi dagen med promenad och sångstund. Oscar gillar det stenhårt!! Vet inte om jag har berättat om det tidigare. Vi kom dit lite senare än vanligt, så de andra satt redan i ring när vi kom idag, det tyckte han var lite märkligt. Så han satt faktiskt i mitt knä och tittade sig omkring i säkert 3 minuter innan han ville tuffa i väg på egen hand.. Cool kille det.. :)
När vi närmade oss slutet på sången skulle vi gå "4 steg hit- 4 steg dit- 3 fram- 3 bak" och då hamnade vi vid en spegel varje gång. Och när jag backade så han kom nära skrattade han, och smajlade, och riktigt flirtade med sig själv! Så jäkla skön.. Sen har han ju kommit på det här med att gnissla de små grynen, vilket jag INTE tycker är en bra, positiv, utvecklande, rolig egenskap. Åå det skär i hela kroppen!
Till avslutning så satt barnen (de som kan, de andra ligger såklart) på ett stort mysigt täcke, så blåste "fröken" såpbubblor. Detta var MYCKET facinerande!! O satt med munnen som ett stort hål! Tog ett tag innan han förstod att det kom ovanför honom, han bara tittade rakt fram och ner när de sprack mot täcket. Synd att det blir så jäkla halt på golvet av dem..
Sen blir det alltid fika/lunch för pojkarna, det är mysigt för mammorna, och skönt också att ventilera tankar och funderingar. Nu har ju jag S, och vi pratar ju endel men det är kul att diskutera, och faktiskt "peppa" de som är relativt nyblivna mammor, som faktiskt är (som man bör :) ) slutkörda. Och de tycker det är jättekul med våra "stora" barn.. (Ja, lite ont i hjärtat gjorde det att skriva stora..) (Ganska mycket när jag tänker efter.) :)

Efter detta tog vi bussen till stan, halvvägs började dörrarna krångla, då kunde han inte ens köra. Han hade 3 stora röda knappar som var (som enligt mig verkade vara) till dörrarna, de blinkade frenetiskt..  Det peep peeeeep, jättemycket och jättehögt, men tillslut kom vi iväg. Stannade på en hållplats till och det gick bra, sen var vi nästa i stan, och då när en tant skulle av, så började det pipa väldigt mycket. Väldigt. Då gick tyvärr inte bussen längre. Nähe, men tyvärr kunde han inte öppna dörrarna bak heller, (här ungefär började vi fnittra), de andra gick av fram, och där står vi. 2 trötta, skrattiga, HUNGRIGA mammor, och säger till varandra. Men självklart, VILKA ANDRA skulle vara med om detta?? Vi skrattade ganska mycket innan dörrarna gick upp och vi kom ut i friheten!! (Busschauffören tittade misstänkt på oss.. :D ) 

Fick i oss lite lunch, och hittade en nackkudde till bilen, ska också lägga en badhandduk under stolen och se om det hjälper. Ikväll har det tvättats, puréats, vikts, skrivits, fixat med försäkringskassan och annat. Nöjd med denna dagen! 
Och en sak till, idag satt Oscar på golvet i köket och var lite kinkig (jag lagade mat så han fick inte FULL uppmärksamhet), gnölade fram och tillbaka, sen sa han "mamma" och ville komma upp, inte mmammam eller mmmam, utan mamma! Undrar om detta var DET?? DET var i alla fall UNDERBART!! 

Då var det..

..måndag igen!
Idag har moster M, C och kusin I, S och V varit här på lunch. Det var mysigt och fullt ös! Men vi fick i oss mat allihop, och mätta och glada var vi!
Nu har  O börjat äta vanlig havregrynsgröt, med frukt puré till frukost. Det tycker han är gott! Det enda jag funderar på är vad jag ska järnberika den med, S kom med förslaget paltbröd, vet inte hur det går till, men får kolla upp det. Annat förslag?

Vi har idag fått nya väggord att ha på O´s "nya" rum, SOLSTRÅLE och SOV GOTT. Åå vad jag längtar tills vi fått upp dem! Men det är mycket denna veckan också, idag har vi haft fullt upp med besök, handling, mat och städ, imorgon ska vi sjunga och till stan för att se om jag hittar en nackkudde till bilåkandet, så jag slipper knyta upp huvudet på O i bilen VARJE gång han har somnat.. (Varje gång vi åker)
Eller sitta och hålla huvudet för att jag inte har något att knyta med, så jag sitter helt snett.. :( Nehe, något måste jag hitta som kan få det att funka!

Igår var vi ju på husvisning. Det var en bra idé att gå på, inte för att vi ska köpa hus nu, men för att lära oss lite. NÅGONGÅNG ska vi ju det hoppas jag! Men inte trodde jag väl att vi skulle komma hem, efter att ha tittat på ett hus, som vi båda känner att ett sådant vill vi INTE ha! :D Skönt! Och bra för att prova på och kolla, och allt som hör till. Vi har ju aldrig ens varit på visning innan.
Efter det åkte vi på hockey, det var en bra match, men tyvärr förlorade Nybro. Men men. Kul att åka dit och kolla iaf. O tyckte de spelade dåligt ibland och bankade lite på plexit.. :D Han tycker det är kul när det händer så mycket, och så fick han ju smaka hockeykorv, och det är inte illa det! :D

Nu tänker jag ge min goding en kram, och sen ska jag nog krypa ner i min skööna skööna säng!

Hockeysöndag

Idag ska vi och kolla på visningshus i Saxnäs, det blir första gången, så det är spännande! Jag har väl i princip flyttat in innan kvällen.. :(

Vi ska till Nybbet på middag och hockey också, det var länge sen så det ska bli skoj!! Hoppas de kämpar sig till vinst ikväll, det blir ju så himla mycket roligare då..

Här byggs/rivs det idag.. FIIINA killar jag har!

           Pappa bygger..          och O river..

 

        Här är förresten den fina jack-hängaren C målade om, häftig!

                                                                                O´s jackhängare


TREVLIG SÖNDAG!!


Födelsedagskalas!!

Idag har vi varit på föderlsedagskalas, hos A som fyller 5 år imorgon! GRATTIS!! Det var skoj, godingen som har blivit så stor! Han blev så mycket större när O kom..  A´s två kompisar var där, så O hade och göra med att kolla in de stora pojkarna, och så hittade han en stor silvrig bil som var fantastiskt fin!

         Födelsedagsbarnet blåser ljusen!       Vid ballongerna bor födelsedagsbarnet!        O med silverbilen!

Med på kalaset var D, som jag har jobbat med på Stekhuset, och S, som också har jobbat som servitris, fast inte på Stekhuset. Hon har en kanonfin mage! ÅÅ!
Efter kalaset somnade O i bilen på väg hem, och vi kunde bära upp honom, klä av honom (overallen!) och lägga honom utan att han vaknade.. Han sov i samanlagt 1h och 15 min, det är nog rekord, så han var riktigt slut!

Efter det blev det en tur till IKEA, där vi drack kaffe med S, M, V och V´s kusiner och föräldrar. Såå mysigt att ses igen! Där var det också en himla fin mage! ÅÅ! :)

Hemma igen, och nu sover O, och vi ska ÄNTLIGEN få i oss lite god mat! MUMS!!  
Imorgon ska vi på hockey, HEJA NYBRO!


Fredag igen!

Så var fredagen här!
Imorse kom M, C och kusin I in till oss, och drack kaffe. Mys och bus!
I har åkt hem till Karlshamn idag, vi växte ju upp på samma gata när vi var små, så det har varit mysigt att ha "lillasyster" här några dagar! Nu pluggar hon i Malmö, men jag hoppas vi ses "hemma" snart!
Vi ska hem nästa helg, då ska vi ha "Italiensk afton" hos pappa! Det är inte så att vi brukar ha tema.. Men om vi ska ha pizza och rödvin så låter det ju stiligt! :D Tror vi åker ner redan på fredagen så det inte blir så stressigt, varken för oss eller O. Och så hoppas hoppas *håller tummarna* jag att vi hinner träffa J!

Ganska kul också, min andra tjejkompis hemma F, vi skulle boka in en helg hon/de ska komma hit, det bestämde vi innan jul att vi skulle boka. Nu har vi gjort det... 5 mars blev första helgen vi både kunde... :)

Imorgon ska vi på 5års kalas till A, 5 år redan!! Där blir det nog fullt ös! :) Har slagit in presenten ikväll.. Snygg va?!

                           Avves present!

Och efter det ska vi på middag med massor av trevliga prickar! Vi, S, M och V, och M syster m familj! DET VAR LÄNGE SEN, SÅ MYS!!!

Nytt för dagen..

Nytt för dagen är;
Ställa sig vid dvd-erna, ta en och slänga på golvet. Vända sig om, titta på mamma som säger; NEJ. Vända sig om, lägga ansiktet på händerna och LÅTSAS gråta! Ta en ny, släppa, NEJ. Låtsas gråta! :D Det är INTE lätt att verka "arg". :D ♥ ÄLSKADE BARN!

Och nu ska ni få se.. För en vecka sedan idag, var jag hos tatueraren på avtalade tid och plats..
*JAG VÅGADE!!* Här är resultatet en vecka senare, nästan helt läkt;

                                                           Oscars handavtryck, namn och födelsedatum!

Sitter på min vänstra underarm, är jättejätte nöjd!! ♥ NU ÄR HAN ALLTID MED MIG!! ♥  

11 månader

För 11 månader sen mådde jag inte så vidare värst. För 11 månader sen kl 16.15 var mitt livs största, bästa, lyckligaste, underbaraste, finaste ögonblick. ♥♥♥♥♥♥♥ Vilken omtumlande dag! ♥♥♥♥♥♥♥


Älskade O har blivit 11 månader. När han kom, den 21 februari 09 vägde han 3305gr, och var 48 cm lång, han föddes med akut kejsarsnitt i vecka 36+3.
Sist vi vägde honom strax innan jul, vägde han 9440gr, och var 73,5cm lång. Vilken kille!
Att få följa och tillbringa all min tid tillsammans med O och C är det viktigaste i mitt liv. Min familj, vår familj, vår son, min son. Mitt underbara liv! 

                   Morgonbus i sängen        Gullunge!!

Varför har Staffan page?

Ja, VARFÖR har Staffan page? Han Staffan som tränar handbollslandslaget alltså. Ja som I sa, han måste ju klippa det eftersom det ALLTID är lika långt, och jag undrar, går han in och säger,
-"Jag vill ha page i den här längden tack." ???
Varför inte ha det så pass långt att han kan ha svans i så fall, om han nu måste ha en sådan 90-tals "frisyr". För det är ju faktiskt inte speciellt snyggt. Det tycker inte jag i alla fall. :)

Igår var vi på bio, jag och C! Första gången! Vi såg "Har du hört ryktet om Morgans". Vi VET att den har fått SÄMSTA recensionerna, men nu fick det bli den, för den gick på rätt tid.. :) Och den var BRA! Vi skrattade mest lite hela tiden, visst visste vi vad som skulle hända i stort sett hela tiden, men när man är så trött, och flamsig och barnfri så fungerar vad som helst. Och vi tyckte den var HELT KLART sevärd!
O var hos S, M och V, och brydde väl sig minst av oss alla att vi gick, och vi kände oss så busiga som åkte iväg, det kändes konstigt att inte O var med.. Dem hade jättekul och massor av bus, och när vi kom efter bion satt O, S och M och hade lite mys i soffan. V hade somnat, och det säger jag inte om, de hade haft fullt ös! :D
Känns så himla bra att när vi lämnade honom, så kände vi oss alldeles trygga. DET är skönt, och tacksamt!

     Mys med S!      Telefondags!      O och bästisen V busar på golvet

Idag har vi varit på sång igen, och där var det tre nya med idag, de var 3 månader!! OJ så små!! ÅÅÅÅ!!!!
Massor av bus och kul där också, och fika blev det med!
Ikväll har I kommit, hon är granntjejen från Korpadalen, som nu bor i Malmö och pluggar till tandläkare. Så nu sitter vi och pratar, och kollar på handbollen, för I, hon är en RIKTIG handbollstjej. Hon har idag sagt uttryck som ;
-"Blocket ska ju egentligen ta den korta sidan, och målvakten skulle ta den långa."
Jo jag tackar jag! :D I LÖÖV HER!
Och nu ska vi prata vidare!Jäkla tomt!

Det är ju så här. Både jag och C är uppväxta i hus. Både jag och C vill låta vårt (/våra -när den tiden kommer *hoppas vi*!) barn växa upp i hus. Både jag och C vill bo i hus.
Vi har alltid pratat om att vi vill ha hus, och till och från har vi kollat mest för kollandets skull, eller ja, C har kollat för han tycker det är kul, jag kan inte, för om (om!? hittar såklart ALLTID) jag hittar ett jag gillar, så har jag redan tapetsert, fixat trädgården och flyttat in.. Och blir sedan så besviken. När vi inte ens kan lägga ett bud. :( 

Vi har precis börjat prata om vi ska bygga nytt hus i stället, då huspriserna i Kalmar är rena rånet. Sagt och gjort, vi PRATADE om det, och VIPS hoppade en tomt på oss idag! Bara så där, rätt framför näsan. Det är konstigt att om man söker "tomter" på blocket/hemnet/kalmar kommun, så kom den upp PÅ ALLA TRE!!!
Jag menar den ROPAR JU PÅ OSS!! 
Och
den ligger på ett ställe så när O är 5, så kan han komma
-"Mamma, jag vill gå och busa med morfar! Själv, mamma!"
Och jag kan säga;
- Ok, vi ska bara ringa och se så han är hemma.
Eller när han är 10 och säger;
-"Jag cyklar till farmor och farfar!" 
Jag VET vart tomten ligger. Den ligger bland nybyggda villor, mycket barn, lite trafik, skog och mark.
*SUUUCK vad jag vill mycket!!* *SUUUCK igen..*  

I alla fall, Idag har vi tvättat, varit på IKEA och bytt rullgardinen, fikat med S, M och V, jag har gjort puréer ikväll, O RÅKADE ta ett steg *mamma stolt*, när vi alla var som minst beredda :), och sedan en halv timme senare dörnade in i bordsbenet så blodet rann ur munnen och nu har han en fläskläpp
*Å, fläskläpp innan han är 11månader*,
handlat, satt upp rullgardin, kollat på Köping *ÄLSKAR*, och nu lackar C jack-hängaren. Ja, som vanligt alltså, FULL FART FRAMÅT!! Precis som vi gillar. 

Älskade sonen sover sedan ett par timmar, och vi har myst med lite film och popcorn. Vi KANSKE ska på bio imorgon kväll. Det ni! Vi har ALDRIG varit på bio tillsammans. EVER. Så det borde vara dags!  

Såå trött mamma!

Vilken dag!
C åkte ju ett par timmar innan vi ens gick upp, och när vi väl hade gjort det, terrade jag syster och svåger med sms och mms så de beslöt sig för att komma och underhålla mig lite. IKEA blev det och en tripp till pappa och farmor i Färjestaden!

IKEA hade naturligtvis inte allt jag skulle ha, men helt klart det viktigaste, och dyraste av sakerna på listan. Detta blev inhandlat;
                *BARNSTOL
                *RULLGARDIN
                *DATAUNDERLÄGG
                *DÖRRSPÄRRAR
SKÖNT att ha det gjort! Så åkte vi över med barn och hund (M & C har en tax som heter Dollar) och fikade och hade MASSOR av bus med kusinerna! De hade jättekul, vi hade jättekul!! Fina bilder;

      Sötaste kusinerna!       Mammas bus.. Vill bara stå HELA tiden!      Morfar-bus! O tog ett bett över morfars knä! Ajaj!

När vi kom hem, blev O supertrött, och jag också, han sover nu efter en flaska välling - inte jag. Men nu kom mannen innanför dörren med pizza. DET SKA BLI GO-OTT!! Sen sover nog jag också.
Hoppas hoppas hoppas att O INTE ska upp och grejja vid kl 04.45 i natt igen. Det ORKAR JAG INTE!!!

Mysig lördag!

Farfar..

O´s farfar tog super bilder på sin son son med sin superbraiga kamera! Här är de;
                 *Bara att njuta* :)        Sötaste, i luvan!         Sötaste!

Jippi!

Det BLIR IKEA!!! Syster och svåger kommer, så vi ska åka dit, och sedan en sväng till farmor och pappa...
Skönt för O också att inte bara drass med mig hela dagen, jag är ju inte ALLTID så jäkla rolig... Nej jag är faktiskt inte det... :)


Vilka killar!

Idag har O´s farmor varit här, S och V, OCH hans morfar!! Fullt hus :) Och mitt i allt var vi och fredagshandlade!
Handlade ett "bälte" som vi kan ha i barnstolen, eftersom han har hävt sig ur två olika slags stolar.. Inte en sån vi har, men lika bra att inhandla det för tidigt.

O och V busade som vanligt, de satt i köket och hade plockat ur ALLA pet-flaskorna ur påsen, och var helt inbitna i sin lek! De märkte inte ens när jag fotade.. :) Och så fick jag väl världens bästa bilder på dem idag. Självklart skulle O ha gå-vagnen när V hade den, och vilken tur! Bland de bästa bilderna blev det..

    Underbara!!     Underbara!!    Så stolt!!

Ja det var verkligen kul, V gick flera steg med vagnen, när jag lockade med den underbara fisken.. De kan gå långt för den :)  Fisken alla barnen tok-älskar!

Sedan efter handlingen när min pappa hade kommit, sa han att O reste sig upp mot vagnen själv, och gick flera steg. ♥ Vilka killar!! ♥

Ikväll har vi ätit lite god mat, och just nu borstar C tänderna på en sovande O. Tänk att bli så slut att man kan äta en hel flaska välling, och få tänderna borstade utan att vakna.. När/om jag slummrar i soffan så får jag ändå alltid gå på toa och borsta mina tänder själv innan jag ska sova. Fast jag tror C skulle kunna borsta dem ibland utan att jag skulle vakna..

Imorgon ska C iväg och kolla på uttrar med sin pappa. Ja, UTTRAR. :) Han blir hämtad kl 06.00. undrar just HUR trött han är då.. Jag hade velat åka ut till IKEA och fixa följande saker; en barnstol (till att ha på Öland hos min farmor) en rullgardin (till O´s rum), bitskydd (till spjälsängen), dörrstopp (har EN dörr utan och den måste han ALLTID vara och pilla på), dataunderlägg (att ha i knät, datorn blir ju så jäkla varm), och lack, till att lacka en jack-hängare som C har målat om till O. Den blir fiin!! MEN, det blir nog inte imorgon, svårt att ta det på bussen liksom.. :)

Idag hade pappa med sig små lappar till mig, som mamma har skrivit, för X antal år sedan. Det står bl.a.
Lisa 7mån; Första tanden, sitter lite, ålar sig fram
Lisa 7½mån; Sitter, ålar med fart, satte upp grind, solig och lätthanterlig
Lisa 11mån; Går 13 steg, kryper mest. Sover 2ggr/dag, älskar yoggi och att bada. Ropar Na-Na, är glad och solig
Lisa 1år; Går obehindrat är mycket stolt för det
(Framgår ej om det är jag eller mamma:) Antagligen båda!) 

         O, 7 månader, lite lik ändå!              Jag, nakenfisen, 7månader

O 7mån; Har två tänder, sitter om än vingligt utan stöd.
O 8mån; Tokig i babysimmet!
O 10mån; Ställer sig ofta upp mot soffan, ställde sig på julafton upp i spjälsängen, gick 7 steg med gå-vagnen.
O snart 11mån; Ålar/kryper HELA toden, reser sig mot allt, även gå-vagnen och går iväg ett par, tre steg, börjat böja benen när han sätter sig. Ma-ma, da-da, va-va -MYCKET PRAT!! Står några sekunder själv, vill gärna vara aktiverad och med HELA tiden. Älskar fortfarande att bada! Gillat all mat från början, men mer än gärna hemlagad!

Jättekul och kolla likheter och olikheter! Nähe, Let´s dance har börjat! Trevlig fredagskväll!

 


En annan blogg

Läser en sån fantastisk blogg, i stort sett varje dag. Om en mammas, sons, familjs kamp mot den otäcka, fruktansvärda cancern. Att du bara orkar blogga är fantastiskt, denna underbara glädje och ljuskälla som finns i alla dina pojkar - i din blogg- ni är otroliga!

Imorgon är det fredag, imorgon  är det fredag, IMORGON ÄR DET FREDAAAG!!!!

C sitter och kollar på "Made in Sweden", varje gång jag kollar upp ser jag Andreas stomatol-smajl! Jag tycker de tre är så jäkla roliga! Hör Mr Bagges hö-hö-skratt och börjar flina.. Tokroliga!

O ställde sig idag vid sin gå-vagn, och tog tre-typ-steg, släppte vagnen, stod där mitt på golvet i 4 sekunder, tog tag i vagnen och gick 2 till. SÅÅÅ FÖRVÅNAD!! :D Och jag också! Men så fort det måste gå undan så är det ner på golvet och krawla. Då går det snabbt!!

Idag har varit en stor dag, första "sovningen" somnades i vagnen - så det var inga problem, eftermiddags-sov och nattnings-sov gick galant! Somnade själv i sin säng båda gångerna, *peppar peppar*, hoppas det har vänt.. Fast han var riktigt, riktigt trött båda gångerna.. Men, HOPPAS HOPPAS!!

Nähe, NU ska jag vara lite social med sötnos!   
...

KLART! :)


*Massor av argtecken*

ÅÅÅ VAD JAG HAR VARIT ARG PÅ DATORN IDAG. SOM I NATT (Hur går det till när den är avstängd- vet jag inte) HAR TOTALKRASCHAT. ALLT VAR BORTA. ALLT. JAG KUNDE INTE ENS STARTA DEN!!!
Och när C kom hem fick han igång den och den var tom. Mitt i allt det har jättejättearga är jag OÄNDLIGT TACKSAM att vi tog oss i kragen och köpte ett externt minne förra veckan och la över 7500 bilder, som annars hade varit borta. DET, mina vänner, hade varit tråkigt!! BIG TIME! Så jag är lite glad också.. :)

Men därav är jag nu VÄLDIGT trött så det blir nog ett kort inlägg. Har fixat med installationer, och e-leg, och annat tjafs hela kvällen..

Annars idag började BABYSIMMET!! JIPPI!! O släppte loss direkt, plaskade så min mascara rann.. -Varför lär jag mig aldrig??- Vi hade ovanligt mycket plaskövningar idag, det är väl så på "fortsättningskursen".. :D Alla stod i ring och skvätte på oss en och en. O blev inte ledsen förrän vi skulle skvätta på V. V var inte ledsen, men då tyckte O att vi var taskigmörtar...
          Och så var det en kvinna från skåne, som gjorde repotage eller liknande om babysim, som tog massor av bilder, jag hade lite svårt att få kontakt med O, han tyckte att hon var MYCKET mer intressant.. Eller hennes stoora, stoora kamera... :) De åkte ruschkana, hoppade från skumgummiplattan, dök, flöt, ja allt jag kunde komma på när vi hade "fri lek", och det märktes att både O och V hade saknat och vara i vattnet!
           Helt slut höll vi dem vakna genom mellis, och sedan tvärsomnade O i vagnen..

Handlade och donade, fick upp barn, skötväska, simväska, 2 påsar mat (med kattmat och vatten :( ) och posten i ett svep. Jag har tränat på att bära.. :)

Bulgur med korvstroganoff gjorde jag till kvällsmat, medan C busade med O, tänk va kul det kan vara med en blöjkartong! Och sedan åt vi som vargar hela högen. Mums så hungriga vi var!
Sen har det varit dator, dator, dator. Så nu ska jag kolla mailen och fejjan, sen blir det nog natten!

              Kul i blöjkartongen!               Kul i blöjkartongen!

Måste ju tillägga, synd att Nybro förlorade på straffar... B.  

Tidig blogg

Skriver tidigt idag, för jag tänkte att ikväll ska jag inte sitta och blogga när C kollar på tv, utan då kan jag kolla med honom. Det blir mysigt!
Tror jag skrev igår att vi försöker få in lite nya rutiner, vilket går ut på att somna i sängen
(han somnar jättebra i famnen, med både tyst eller ljud omkring och det är ju kanon, men det är ju faktiskt viktigt att kunna somna själv också.. ),
och sova två pass om dagen. Som inte är alltför långa, men inte förkorta heller så det inte räcker. 
Om vi kan få till det så kanske O inte behöver vakna 6.20 och "tvångsomsomnas" till 7.50, utan kan sova till 8 ändå. DETTA ÄR MIN PLAN :). Det är INTE lätt. Jag undrar hur det ska gå.. C körde alltså en ny slags nattning igår, och jag märkte at han tyckte det var jobbigt. Men när man är "I" det är det skitjobbigt, när O sedan sov och han konstaterade att det bara hade gått 30min kändes det ok ändå! Och det är skönt!

Frågan då; sov han längre?
Han vaknade som vanligt strax innan halv 7, då gick jag och hämtade honom och så fick han ligga hos mig i vår säng, inte alls så bökig som han brukar vara somnade han om! :) Klockan 8 ringde mitt alarm, (det var väl tur jag hade satt det!) eftersom vi skulle på sång-stund idag kl 10.. O sov vidare. Jag gick upp, och fixade frukost, lunch att ta med, mellis, sminkade mig (Och här sprang jag som en tok in till sovrummet hela tiden, så att han inte hade rört sig i sängen, hade självklart bullat upp högsta muren, men det har hänt förr.. :( ), fixade håret, 8.50 FICK JAG VÄCKA HONOM!!! :D Jag kände mig otroligt taskig, men det märktes att han var utsövd, vaknade med ett leende! ♥ ÄLSKLING ♥

Han fick sitta kvar i sin stol, när jag skulle borsta tänderna, och kluriga kluriga jag tänkte -att jag öppnar städskåpet för där står ju dammsugaren-, O blev så glad när han såg den, satt och sprattlade och skrattade och pratade med den, med dammsugaren! Sedan fick han syn på en stor affisch, men "förgiftnings-upplysningar" på, och den har fina färger, och han tittade från den ena till den andra - Lyckan var gjord! :D

Vi gick och mötte S och V, för sång-stund, tror barnen uppskattade det jättemycket! O har ju aldrig varit speciellt blyg direkt, så när K (hon som ledde sången) satte igång så kröp väl han fram och vill spela på gitarren han också.. Det är nästan så jag (vet att det är onödigt) blir lite generad ibland, när han kryper fram till främmande, eller sitter och vrålglor- men vad ska jag göra?? Det är ju jättebra att han är så social, men ibland blir det vid "fel" tillfälle, men K tyckte bara det var kul idag, såklart! :)
Efter ett tag ställde han sig upp mot hennes ben och stod där och tittade på oss andra, och bara skrattade. Vet inte om det var "Haha jag är närmst" eller "Å vad ni ser fåniga ut", men kul hade han! Efter sångerna fikade vi, vi var 6 mammor, 3 flickor och 3 pojkar. Flickorna var lite yngre och pojkarna var runt 11 månader allihop, och K då förstås. Kul att E med sin dotter N är med i vår grupp, de bor i trappen jämte oss! Killarna hann få lunch också innan vi gick därifrån, och mot Akademikrogen där C jobbar, för lite lunch till oss.
O har också kommit på idag hur man kan "lyfta sig ur" barnstolen - mindre bra. Undrar om han kan göra det i sin stol också? Den är ju inte lik den har gjorde det i idag, men blir väl att köpa ett bälte till stolen, det är ju inte värt att vänta och se..

O sov ju härmed inget på förmiddag (så ska INTE rutinen se ut :D ) och somnade som en stock efter lunch när vi kom ut i friska luften (som också var mycket behagligare idag!), men vaknade när vi kom in på Akademikrogen. 20-25min sov han, så nu efter mellis körde vi "nya", bar han lite och sjöng, sedan sängen. Han ställde sig upp, typ 1000? gånger, sedan ställde jag mig jämte och buffade honom i rumpan, och nynnade på "lillemans dag är slut", om och om igen, och visst somnade han, 15-min! Jippi!! Känns som en seger vill jag lova!
Nu har han sovit i snart en timme.. -Ta upp, eller inte?- det är frågan nu!
Och jag har hunnit både diska och blogga!

♥ Nu ska jag "bara" MYYYSA resten av dagen, av mitt underverk och min "stora" älskling! ♥Ps. I vårt "nya" rum blev det så här fint,
 väggordet satt över O´s säng innan,
men det blev ju fint så här också! :)         
Väggen vid sidan av min säng blev så här fin!

Nya rummet

Det var också mycket märkligt att vakna i "fel" rum idag, men vi har alla sovit gott i sina egna sängar ända tills halv 7, och sedan somnade två av oss om (den andra på min mage - huur gulligt är inte det!?)  till 8.22!!! Jippi!!!!

O har varit gnällig idag, men tror han är trött efter igår, + att vi FÖRSÖKER få in nya rutiner efter jul, och att tand nr 8 (!!) är på väg!!

Fika med I-passning

I förmiddags dammsög jag och O, han är alltid så hjälpsam! Vill GÄRNA vara med, extra kul tycker jag det är att han varje gång blir så förvånad när han får luften som blåser ut, i ansiktet, han gör en Carola så att säga! :D

      Hjälpsam pojk     Fångad av en stomvind!   

 Idag har vi passat kusin I, när hennes mamma och pappa skulle välja en ny mobil. Jag och S, hade O, V och I på caféet vid Coop. Mellis-dags.. De åt duktigt allihop, I som i vanliga fall (när mamma och pappa är med) är ett yrväder var ovanligt lugn,  men när jag kom på en sång som jag vet att hon gillar, sken hon upp, gullebarnet, och började gunga med hela kroppen SÅ UNDERBART GULLIGT!! Alla barnen är ju så goa och roliga, de sitter och tittar på varandra och jag undrar vad de tänker? -Hum h*n är ju lika stor som mig... ?? Eller -Fan, sluta skrik, jag får ont i öronen.. -Varför är hennes macka mycket godare än min, fast de ser lika dana ut??  
Och ALLTID vill de ha samma leksak, redan nu... :) 

           Alla sötnosarna, som små ljus!   

I och hennes familj kom hit på middag ikväll, potatis och purjolökssoppa - det var jättegott! Mumsigt med soppa när det är så kallt ute! Barnen var trötta men lekte ändå på mattan här. 

Nu börjar "Spårlöst", det är säkert ett bra snyftprogram, måste kolla om jag har rätt.. Imorgon ska vi (vi och S och V - om någon hade missat vilka "vi" är.. :) ) på sångstund, och det ska bli jätteskoj, sen ska vi och äta hos C på hans jobb. Kycklingwok m nudlar eller pasta m tonfisk.. Hum.. Det blir inte lätt att välja! 

Och så har jag pratat med I, som var granne med mig när jag bodde i Korpadalen, hon ska komma hit nästa vecka! Massa kul!!
Bytt rum!

Idag hade det röda lagt sig på kinderna på O, men jag tycker det kommer tillbaka. Nu är han "mosig" på kinderna och över överläppen. Men som C säger, det ser ut som om han är lite torr på läppen, så vi ska försöka smörja honom lite nu innan han somnar.
Han har varit kille hela dagen idag!
Det rummet O har (nu hade) är ett så kallat vädrings/luftnings-rum, och därför är det så svårt att få upp en en bra tempratur där. + att JAG tycker att det fortfarande drar lite från fönstret. Detta har jag funderat på hur jag skulle lösa det, och tillslut kom jag fram till att vi får byta rum helt enkelt.
Helt enkelt var det inte. Det var MYCKET mer än att bara flytta sängen.
Vår säng var vi tvungna att ta i sär.. Och så visste vi inte ens om den skulle gå in i O´s gamla rum, så att vi kunde gå förbi, men det kunde vi, med marginal, så flytt blev det. 
Alla milijoner prylar, och kläder är nu någolunda på plats, och vi är SUUUPERNÖJDA!! och trötta. Hoppas O ska sova gott på sitt nya rum i natt! Han har varit med järnet idag, bara två korta vilopauser på hela dagen och resten full speta och massor av skratt! Han har skrattat ett tröttskratt som vi aldrig har hört innan, så där på gränsen, men ändå superroligt och hysteriskt.. :D   Här är de nu "NYA" rummen;

     O´s nya rum!        C målade monster när han var liten, och hans mamma VÄVDE dem till O, i present när han föddes!!         Mys o lekhörna!

     Och så här blev vårt rum!
Bild nr.2 är ett foto på en väv som C mamma har vävt till O, när han föddes. Motiven är monster som C tecknade när han var i 5-6års åldern - så himla kul och FIN!!

När vi äntligen blev klara (tar ju extra tid att göra det eftersom en av oss var med O, och det blev C, så jag fick det som jag ville med en gång.. :) ) var det ju det där, att vi hade glömt och äta lunch. Gick ner-
(för att få lite luft-vi fick MASSOR) (Och O somnade i min famn i trappuppgången på vägen ner, det har ALDRIG hänt, så trött var han! Eller skriver man trappnedgången när det är ner vi går??) 
-till Table 20, och världens trevligaste och "tackigaste" servitör, och fick oss en varsin hamburgare, det var massor av mat! O provade förstås när han vaknade, och han verkar gilla hamburgare lika som sin pappa.. :)
Det blåste så mycket när vi gick ner att det gjorde ont i öronen, vi var allderles röda i ansiktet och på öronen (fråga mig INTE varför jag inte tog min mössa - slarv bara), det gjorde riktigt ont när vi tinade..

Sen skulle vi ju hem igen, då var det raska ben vill jag lova! Så har vi fixat lite här hemma, diskat, hängt upp en lampa, busat med O såklart. Och NU när han sover, ska vi kolla på "En annan del av Köping", det har vi längtat efter! Finns det ett härligare gäng!?

Imorgon är det måndag, ska bli kul och se vad den dagen har med sig! (Efter att ha sovit på vårt "nya" rum!)
Fick precis veta att V har ställt sig upp - allderles själv idag - VILKEN KILLE!! *ÅÅ*

*Nu gav C mig lite viktig information, och jag känner att det är bäst jag skriver det så jag ALDRIG glömmer detta viktiga. 
           
         *ÖLAND ÄR DET ENDA STÄLLET I SVERIGE SOM MAN ODLAR BRUNA BÖNOR. *     -det du! :)

Sjuk sambo

Stackars sambo! Han är sjuk!
Idag, när jag vaknade hade C varit dålig hela natten - utan att säg något! Verkar vara någon form av maginfluensa så efter en förmiddag full med bus i vardagsrummet för mig och O, och en förmiddag av sovande i sovrummet för C- hämtade min pappa mig och O så åkte vi över till ön, och till farmor. Dit kom min faster och hennes man också, så fikade vi allihop och O fick lunch. Sen har vi varit där hela eftermiddagen, och busat med morfar. Vi kom hem lagom till kvällsmaten.
Har dock hänt en konstig sak, O får ofta gröna druvor och det tycker han är jättegott, idag fick han röda. Och blev helt röd på läpparna och ut på kinderna. Nu på kvällen när han badade så gick det upp på näsan och blev riktigt illrött. Då fick jag C till att ringa sjukvårdsupplysningen, och de tyckte det var jättemärkligt att han har reagerat på röda, men aldrig på gröna. Hon trodde det kunde bero på att han har varit lite förkyld sista veckan, men jag fattar inte helt, för han har ju ätit gröna druvor under veckan.. Men men, det var STÖRT OMÖJLIGT att det kunde sätta sig på andningen så har långt efter i alla fall, så det är skönt och veta, så nu får jag förhoppningsvis sova i natt! :)

NU ska vi ha filmkväll! Tror jag, för C har hittat något avsnitt av TOP GEAR...

Men hur..

..kan det vara så att när snoret åker in och ut som en bubbla ifrån näsan så bryr sig inte ens barn!? Jag menar, det verkar ju inte ens som om han ser det!? Och så blir han SUR när jag torkar bort.... Hade JAG haft snor som bubblade ut i näsan, så hade JAG blivit ENBART TACKSAM om någon ville torka bort det!! :)

Idag har vi haft fullt upp hela dagen, imorse hade vi mysfrukost tillsammans med mormor, och sen när O somnade i hennes famn, gick jag och duschade. Det här med att duscha lugnt, utan öron som elefantöron, i 190 är underskattat. GUUUD så skönt! Att bara kunna stå där, och njuta utan att lyssna.. Tack mormor!!
Efter lite (mycket, mormor kan göra superkul racerbil-ljud!!) bus och lunch, så kom S och V. Och min pappa och farmor. Och då blev det fika-tajm! Pojkarna höll låda, som de

      *** NU DANSAR WILLY I LET`S DANCE! KUL ATT HAN GER ALLT!!! :D *** 

brukar..
Idag kom den här känslan över mig, igen. Tänk att jag är mamma. MAMMA. Till en pojk, som är så högt älskad att jag inte har en aning om HUR jag ska få honom att förstå, hur mycket jag älskar honom. Jag kan inte hitta ord som ens kan närma sig att beskriva känslan. 
Så perfekt, precis som han är.
Ikväll har vi varit i Färjestaden, och firat C´s pappa som fyller år idag, GRATTIS!! Fick god mat och kaka.. :) MUMS! C´s pappa hede ett nytt "hus" (fråga inte mig, vad "huset" (!!??) är till för eller "gör" :) Sitter här och ler lite för mig själv, ett hus liksom? Måste nog fråga ändå..) till sin supersuperkamera, så han tog kanon bilder på O, hoppas vi får några mailade så jag kan blogga dem. Han är superduktig på att fota! 

Tänkte på det jag skrev om när jag var hos vetrinären, om "hur man ger en katt vs hund en tablett", ska se om jag inte kan hitta den historien någonstans.. Stämmer till viss del.. :D

Nu nattar C O, och sedan blir det grönsaker med dip, och let´s dance-mys.    


Mammas mobil

Idag kom min mamma, O´s mormor på besök, myys! Hon kom och mötte upp oss på Leo´s lekland. Det var länge sedan vi var där nu, och efter jul och nyår kände vi att NU var det dags för pojkarna att busa av sig. Och det gjorde dem!
O kröp fram till två större barn som var inne på "småbarnsavd" (- vet inte varför) de grjade med några bilder på väggen, och så reste han sig mot pojkens ben, jag tänkte; de säger väl till om de inte vill.. Då säger flickan;
-Jag känner mig lite bortträngd!!
Jag började tokskratta och tog honom! Bortträngd av en 10 månaders! :)

        O kollar om han får vara med och leka..           Buspojkar i bollhavet!

De blir mer och mer vilda för varje gång vi är där, det känns som om de känner igen sig där nu, och vågar ta för sig mer. Efter lunch lekte vi, och sen fick vi kaffe och barnen vilade till O´s mormor kom. Då drack vi lite mer kaffe och så var det dags för den dagliga handlingen...
Ikväll blev det supergod köttgryta med rostade grönsaker och potatis i ugn, och sallad. MUMS!

Nu sitter vi och fixar med mormor´s nya mobil, som hon har köpt idag. Lägger över bilder och så! Och pratar liite liite strunt! Nu ska jag göra det lite till! :D


Nyårslista för 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, jag fick barn, DET har jag aldrig "gjort" förut! :)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Tror faktiskt inte att jag hade något, och om jag hade det höll jag det nog inte.. :P
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? O, ja! Allra bästa syster och allra bästa kompis! Det bästa som kunde-hände!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov!
5. Vilka länder/städer besökte du? Tror faktiskt det bara blev Sverige och Damnmark/Köpenhamn - men DET VAR SKOJ!!
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Nej, inte direkt. Det har ju varit mitt allra bäsa år hittills!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 21 februari, när O kom! (Och 24 februari och 23 mars såklart!)
8. Vad var din största framgång 2009? Om det en framgång att få barn, i så fall hade jag VÄLDENS framgång! :D
9. Största misstaget? Kan inte komma på något så där stort.. I så fall att jag inte lyssnade bättre på min kropp när jag var gravid, och precis hade fått barn..
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Hade ju Havandeskapsförgiftning.
11. Bästa köpet? Ett externt minne till alla bilderna, men det kanske inte gills för det köpte vi igår.. :)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Med 100% säkerhet kläder och prylar till O! :) Och mat, fast det är ju inget kul..
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Behöver jag skriva det??
14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!
15. Vad önskar du att du gjort mer? Tagit mig mer tid med mina vänner, åka till Oslo, men det får bli detta året! :D
16. Vad önskar du att du gjort mindre? Bokat upp helger.
17. Hur tillbringar du julen? Med familjerna runt om!
18. Favoritprogram på TV? Cityakuten, det allra sista avsnittet var 2009 - hur ska det gå??, Grey´s. Det blir inte lika mycket TV längre..
19. Bästa boken du läste i år? Oj, det var svårt! Kanske inte den bästa men nu läser jag Obama´s bok. Önskar mig Mariann Keays nya...
20. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? P-kort hos tatueraren
21. Något du önskade dig men inte fick? Nope!
22. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Vi firade min födelsedag med fika och god middag här hemma!23. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej jag tror faktiskt inte det, coolt va?
24. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Ingenstilen... :P
25. Vad fick dig att må bra? Familjen
26. Vilka saknade du? Några av de jag trodde "alltid skulle finnas här".
27. De bästa nya människorna du träffade? O, I och V - SJÄLVKLARA!

 


Otäck

men inte lika otäck som ettan. Tror trean blir fruktansvärd. Usch, gillar inte otäcka filmer, men kände mig ganska trygg när jag satt med två 2meters killar! :D

Nattnatt!

Filmen "Flickan..

..som lekte med elden", ska vi hyra ikväll.. Jag är redan lite rädd om jag ska vara ärlig.. Jag hade mardrömmar efter den förra, och den här ska ju handla mer om henne, och jag tycker det är så fruktansvärt!
I alla fall ska ANTAGLIGEN (Varför bestämma något?? :) ) C´s kompis E hit, så ska vi se den.

Igår hade vi en supermys kväll hos S, M och V. God mat, och massa struntprat! :) O passade på att ta ett dopp i badkaret när vi ändå var där! Det var kul, mycket roligare än sist! Men den största skillnaden var väl att han kunde ställa sig upp hela tiden, innan satt han ju där han satt.. :) 

           Badkillen                

Jag och S "planerade" vår tjejkväll.. Vi kom fram till att om, OM vi ska gå på bio, får vi nog ta den tidiga tiden, annars orkar vi nog inte gå ut och ta ett glas vin efter.. :D

Buspojkarna busade som vanligt, V får stå ut med mycket, när ångvälten O kommer och ska fram.. Oftast tittar han bara på O och suckar lite, som; "GUUUUUD VAD DU ÄR JOOOBBIG!!" Så söta!

         Buskillar i jamas!                Gos i jamas!

När vi kom hem och hade lagt O började en konsert fårn Madison Squere Garden, som INTE var tråkig!! Superartister... Bruce Springsteen, U2, Mick Jagger, Metallica, Simon & Garfunkel,  Billy Joel (who has´nt sleept with him? - från Vänner), SAM-is who I am, John Fogerty, Sting, Fergie - vilket jäkla ös!! Hela konsert satt jag och C - ja, men nästa låt går vi och borsta tänderna, så vi kommer i säng, - men det gick inte! Vi satt fasen uppe hela konserten! Den slutade inte förrän 01.40.. Men vilka artister! Supershow!

   


Hos S, M och V

Sitter hos S, M och V och skriver lite. V är i sin gå-stol och O ska försöka vila lite. Han är fortfarande jätteförkyld, men verkar lite piggare. Vi kände oss också ganska förkylda i morse, men det blir ju bättre utöver dagen.

Idag kom O´s morfar, S och V på fika och sen gick vi till Maxi och handlade. Skulle ge pojkarna mellis så vi stannade på caféet vid Coop och gjorde det. Då köpte C två trisslotter, och vi vann 25, då tog han två till. Då vann vi 75, och han tog ett lottpaket, då vann vi 75 och tog 4 trissar, då vann vi 25, och då 0:-
Men det var kul så länge det varade!!

Idag ska vi äta hos S, M och V, och så blir det kanske en film!

Virus..

..i luftvägarna.. Stackars stackars kissen! Har idag varit med om världens, ja, konstigaste vetrinärbesök. Vi fick en tid idag åt Catasita för nysningar och dåsighet. Fick träffa Kalmars (?) konstigaste vetetrinär. En sköterska kom in, och tog tempen på henne. Hon är snäll min kise.
Så kom vetrinären. Han kom in och började känna på henne. Han sa "Hej" sedan var han tyst.
-Jaha sa han efter ett tag. Nyser hon?
-Eh.. Ja.. (det var ju det jag sökte för bl.a.) Och så här.. "fnyser" som om det kittlar i nosen.
-Jaha. *TYSTNAD* Kommer det ut något?
-Ja, det stänker ju lite.
-Mm. *TYSTNAD* Är det färgat?
-Nej, det är genomskinligt.
-Jasså!?
-Mm.. (Sita börja nysa)
-Jaha, där ser man, det är genomskinligt. Sedan början han svamla så mycket att jag inte kan komma ihåg allt, men uppfattade; "virus", "luftvägar", "röntgen", "lungor", "bakterier" bla bla.  Han går ut, och kommer in igen innan han har stängt dörren klart,
-Ja alltså det är nog ett virus men vi ska röntga henne tror inte det är någon kö så det går nog fort, det kommer någon och hämtar er, säkert virus, men ger antibiotika i så fall så hon blir av med det, ingen bakterie, men det hjälper. Men hålla koll och så, men nu kommer det snart någon och tar med er till röntgen. Mm ok vi ses sen.

Jag står där inne själv med katten och måste sett ut som ett frågetecken och börjar sedan skratta. Sitter med ett leende från öra till öra när de kommer och hämtar oss och jag säger;
-Ska jag ta henne i buren eller bära henne?
-Du kan bära henne, säger hon och går jag går efter, hon fortsätter;
-eller ja jag vet ju inte hur rädd hon är, men det går nog bra, men det (nu är vi framme) är ju du som vet bäst.
-Jo.. :)
Så ska vi röntga. Då har de självklart en ny dator som de inte kan med.. Tar en bild och sen går det åt pipsvängen. De fick hämta Annika (?? tydligen var hon den enda som kunde denna nya maskin) 4 gånger för 2 bilder! Tur att jag hade vrålgrepp på katten och att hon är så snäll.. Gick tillbaka och då kom vetrinären tillbaka.. (Jösses tänkte jag, och började redan flina lite för mig själv) (Ok, jag måste ta ett djupt andetag nu när jag skriver för att reda upp nästa;) I alla fall han kom in och sa
-att det är ett virus i luftvägarna och att jag kan sätta honom i buren - så det gör jag. Det sitter i nosen, svalget/halsen, men inte i lungorna. Eller ja, bara precis på toppen av lungorna. (?? Är inte det lungorna??)
-Ok, får jag fram.
-Ja, så han ska få antibiotika så det inte fäster någon bakterie så läker det av sig själv. Jag skriver ut tabletter.
-Jaha, säger jag och ler, har du något tips hur jag ska få i henne dem? (Tänker på det mailet "att ge katt vs hund en tablett "- superrolig!! Och det är ju lite så..)(Jag menar, jag har ju gett henne tablett förr, men tänkte FÖRSÖKA skoja till det lite)
-Ja, säger han gravallvarlig, du kan ju mosa den i mat OM han äter den då, annars kan du ju inte göra det, annars får du ta honom så här, han tar ut katten från buren, håller fast henne, öppnar munnen, (låtas lägga i en tablett)
-och så lägger du den så långt bak du kan, sen tar du den här, (han hämtar en tom spruta utan nål)
-och sprutar en droppe, EN, precis här i mungipan, så får han sväljreflex. ska det går bra.
STORÖGT ler jag och tackar för tipset. :)
-Du kan sätta in katten i buren, han bajsar och så som han ska?
-Ja, det gör hon.
(Han plockar ut katten från buren) - Ja, säger han, för jag såg att han hade mycket som skulle ut, och börjar klämma henne på magen. 
-Jaha säger jag.
-Ja, det är ingen fara, det låg ganska långt upp i magen så det är ingenting.
-Nehe.
-Du kan sätta in han igen. 
-Ok. Han går mot dörren och går ut, innan den slår igen säger han;
-Tog vi en vikt?
-Nej det gjorde vi inte. 
-Jag ska kolla säger han. (Tittar i journalen) Nej, det gjorde vi inte. Då ska vi ordna det. (Han hämtar vågen) Plockar UT katten!!! Och på vågen och väger henne. *HUR SNÄLL KAN EN KATT BLI!!??* Och så in i buren IGEN. Sen fick hon sitta kvar, jag fick receptet och betala 1150:- Som sagt, hur snäll kan en katt bli?? Nu ligger hon här jämte och fnyser och nyser. Lilla kiiisen!!

Rngde AGRIA där hon är försäkrad, vi har 1100:- i självrisk, sedan 25%rörlig, så jag TROR INTE jag orkar bråka om en 15-20:- eller så... :) 
    

Kattförkylning..

Kan katter bli smittade av människor?
Väldigt märkligt att till och med Catasita är förkyld! Hon nyser minst två gånger i timmen! Och så går hon och liksom snörvlar så det stänker... *Stackars kisse* 
O´s högra framtand är nästan helt igenom.. Vilken jäkla tid det måste ta! *Pyret*

                Catasita i köksfönstret!

Idag har vi varit och fikat med S, M och V, och så har vi varit på middag i Färjestaden hos C´f föräldrar. Jättegod mat, och kaffe och pannacotta. O älskade potatisgratängen.. :)

Nu, sen vi kom hem, fick O bada i duschen med mig, han fick sitta i sin baja i duschen, och detta var mycket uppskattat! Plaskade och bankade med plastkopparna, det var superskoj! Önskar verkligen att vi hade badkar, det hade varit mycket lättare.. Och roligare.. Men men, nu kom vi ju på ett nytt sätt till idag.. :)

C håller på att natta O, det är mycket jobbigare när han är så förkyld, men hoppas han somnar snart.. Då ska vi ha söndagsmys med en film tänkte jag!
På onsdag kommer nog MORMOR! :)

Vilka dagar!

Vilka roliga dagar vi har haft, jättekul med besök! Jag sa det till E, det har varit ett så "skönt" besök, vi har haft massa kul och skoj och pratat i timmar, men vi har kunnat sitta och slappa och bara kolla en film också. Och så var det himla bra att de kunde stanna ett par dagar så det inte blev en blixtvisit, så vi fick lite tid ihop, nu när det var så länge sedan vi sågs. Vi hade jättekul alla fyra tror jag! Hoppas vi kan ses snart igen!

Och O har njuuutit!! Så mycket uppmärksamhet, och så underbara barnmänniskor! O har haft ett leende från öra till öra hela nyårshelgen, fast han har blivit jättejätteförkyld stackarn. Men nu tror jag BÅDA framtänderna är igenom imorgon,så jag hoppas det avtar lite. (Eller jag hoppas ju att det avtar helt..) I alla fall hoppas jag det för hans skull. Snoret bara rinner, och lite feber har han också haft.
Nu sover han dock efter koksalt/nässug, nässpray, välling och alvedon. Nu hoppas jag han får sova och att det släpper!

Idag har vi varit och lunchat, och sedan handlat. S ringde innan, de var på väg hem, de var på Kosta outlet, och hade hittat "döskallestumpor", så det har hon inhandlat till O och V (tror jag) idag! Det ska bli kul och se dem, imorgon. Och så ska det bli kul och träffa hela familjen U/O, vi har ju inte setts sedan innan nyår, och DET är ovanligt och märkligt! Ikväll har jag gjort puréer och diskat, och nu är ögonen så trötta, MEN jag ska inte lägga mig än. Jag ska vara vaken en stund till ialla fall..

* Hoppas de ringer snart och säger att de är hemma, så jag inte behöver oroa mig! *


Nyårsafton!

   Bilder från nyårsafton!
      
                  Syster och jag skålar i glögg till stan´s fyrverkerier!                   Jag och min stora älskling!     

Vi stod och huttrade utanför en sportbutik, och värmde oss med glögg när vi kollade in stadens fyrverkerier! RIKTIGT KALLT!!                   Andra sidan bordet! M, T och C!                  Delar av oss på nyårsafton. Ska strax inta middag!

Under middagen tog ett par kort! Vilken underbar mat vi åt!

NYÅR!

Så har nyårsafton kommit och gått. GOTT NYTT ÅR!! 2010.. Hur ska det kunna slå året när jag blev mamma? 2009 har ju lätt varit mitt bästa, lyckligaste, underbaraste, mest fantastiska år jag har upplevt! Men det är väl så att nu få följa O, kommer att göra detta nya året till det mest fantasiska, det är ju bara svårt att förstå när jag redan är så lycklig och tacksam för det jag har!

I förrgår kom M och E hit, vid halv nio tiden på kvällen, tyckte O att det var kul att vakna till lite.. :) Så klart ville han träffa våra gäster! Superkul, och jättetrevligt, och mycket prat och skratt. Det är fortfarande så kul att tänka på, just att vi har inte setts på så länge, men ändå är det som "förra veckan". Det är så lätt liksom! Och E är ju en supergo tjej, jättelätt att tycka om! :) Som om vi känt varandra länge. Än 2 dagar.. :D
Vi satt uppe ett bra tag när de hade kommit, och sov sen som stockar hela gänget tror jag. O sover på vårt rum nu, och DET är ovant, men mysigt! :)

På nyårsafton gick vi ut på promenad efter frukost, bus och förberedelser av maten till kvällen, gick vi ner till stan och drack kaffe och tog lite lunch. Det var så jäkla kallt! M och E är äventyrare och vana vid kyla och snö,
--- DET ÄR INTE JAG!!!! BRRR!!!!
(Men de tyckte också det var ganska kallt..) :) 
Kom hem och skulle göra oss i ordning, och allt som hör till när man får gäster, vi han inte riktigt klart, men våra gäster fixade det ändå!  Skulle ner till slottet allihop till femhugget, då det var fyrverkerier, vi kom till sportbutiken sen stod vi där. Vi såg ändå! Fast det var ganska dimmigt. Och kallt. Mycket trafik. Bilar.. Glögg hade vi med.. :)
Men det var väldigt kallt, vi gick hem FORT.
Fixade mat, och åt SÅÅÅ god mat! C hade lyckats till 100%.
Förrätt;          Grekisk bondsallad, vitlöksbröd, och vitlökssås.. --MM!
Huvudrätt;      Oxfile, men grönpepparsås, och potatisrulltårta, insalata carpese.. --MMMM!!!
Efterrätt;        Vitchokladpannacotta, med pasionsfrukt och hallon, kaffe.. --MMMM!!
Ja, jag säger det - FANTASTISKT!!

                      Huvudrätten!

Jättetrevlig kväll, med tävlingar, och musik, ishockey, champange... :) Supersuper nyårsafton! Nu får vi se var dagen har att bjuda på. Vi ska snart äta lite lunch, och så får vi se. O har blivit lite förkyld.. :( Men det kan bero på att hans två framtänder verkar vara på G, för han verkar inte hängig annars! Hoppas de kommer snart i så fall! NU ska jag laga lunch! Får bli fler bilder sen, det tar sån tid att lägga upp.. *dåligt*
Svejs svejs!

 

RSS 2.0