Snaart!

Allderles strax ankommer våra gäster! :)
Passar på att önska er alla ETT GOTT NYTT ÅR!
Var kärleksfulla med varandra! ♥

Så efter ett sådant neggo-inlägg måste jag GENAST skriva något uppmuntrande. Imorgon får vi besök! Imorgon! :)

Ärlig.

Nu kommer jag vara ärlig. Det är jag allra allra oftast. Det är väldigt sällan jag ljuger. Men idag, ska jag vara ärlig om en sak jag brukar trycka in i en hörna, eftersom jag tycker bäst om att vara glad, på språng och igång.
Jag känner mig så fruktansvärt otillräcklig.
Och det är en klump i magen. Och den försvinner inte. Jag vill bara gråta. Klumpen blir magkatarr i stället. Så fungerar min kropp.
Jag är alltid orolig över att jag har missat något på jobbet. Jag är alltid orolig att jag har missat någon på jobbet. Jag tänker på om jag hinner allt jag ska, och vilket jag ska ta först. Vad bli konsikvenserna om jag inte hinner.
Jag oroar mig för att glömma saker. Viktiga saker, mindre viktiga saker.
Jag är orolig för att inte vara en tillräcklig mamma. Inte den gladaste mamman, inte den bästa mamman till Oscar. Jag oroar mig om jag är otålmodig. Jag oroar mig väldigt över att jag alltid alltid är så trött, att jag inte har ork kvar till allt jag skulle VILJA göra med Oscar, efter jobbet. Jag vill vara den bästa, roligaste med honom. Jag VILL orka.
Min klump växer och växer. Förtillfället är den väligt tung i magen.
Gå till läkaren?
Nej.
Kanske sjukskriver han mig och det har jag absolut inte tid med.
Tänk om jag inte, tänk om jag inte. Blä för magkatarr. Blä för mörka funderingar. Det gör ingen gladare.

Underbar dag!

Idag har vi haft en underbar dag! En bästa dag!
Började med frukost och skönsång i sängen, och en handlarunda innan lunch. Efter Oscars vila körde vi över bron, och köpte ytterligare en ny jamis till honom. Han har börjat kissa igenom blöjorna, så det går åt lite jamisar, så nu har vi nya jamisar och större blöjor. Hoppas det funkar bättre!
Så åkte vi hem till Calles föräldrar, och dit kom också hans bror och familj. Vi hann och fika ihop, och leka lite såklart innan vi skulle på hemligheter.
Sandra hade bokat bord åt oss plus dem på Table 20, och det visste inte Calle. Han blev så himla besviken igår när de "inte kunde" komma ENS på fika, så det var skoj! Han visste att vi skulle äta någonstans men inte var, så jag fick honom att köra lite genom stan och om Stekhuset, men så lotsade jag upp honom till rätt kvarter. Han var riktigt fundersam när bordet var bokat, till 4+2barnstolar. (Han sa efter att han funderade, för Mia hade ju sagt att hon jobbar till 18, och Marcus hade ju sagt att han jobbar till 17.30) Han blev jätteöverraskad och jätteglad! Och på det stora hela tror jag att han är väldigt nöjd! Nu sover Ozzy, vi ska kolla ett par avsnitt Vänner, sedan blir det tidig sänggång!
Imorgonkväll kommer morfar (för er som undrar varför han alltid sover här, så har de stängt av värmen i stugan där farmor bodde, och han åker ju fortfarande och hälsar på så mycket han kan (fast i Mörbylånga då) så då behöver han sällis, god mat och bus med sin dotterson!), och på torsdag kommer Micke och Eva!! Jippi! Kul när en favorit blir tradition! De var ju här förra nyår, och nu kommer de igen, ett år sedan sist - Guud som vi längtar!! Jättekul!!
Oscar tränar; Icki är det nu :D

Älskade!

♥ Idag fyller min älskade, min skatt, min underbara sambo, min sons pappa, min vän 26år!
Grattis min bästa! ♥

Hjälper pappa med paketen! GRATTIS PAPPA!!

bild0542 (MMS)

Hjälper pappa med paketen! GRATTIS PAPPA!!


Då ska vi se..

Ja... jag har mycket blogging att ta igen. Hoppas inte datorn stänger av sig..
Ska försöka komma ihåg.


Julaftons morgon myste vi extra i sängen med en julklapp var.
Vi stora fick också kaffe, det är vår helglyx! Då har vi satt kaffeperkulatorn på timer, så kaffet är klart kl 07.
Så himla mys!!
Efter att Oscar hade sovit tog vi oss ut i snöovädret och åkte över bron till Oscars farmor och farfar. Det var riktigt obehagligt att köra över, mycket snö och väldigt dålig sikt! Vi körde ihop med morfar i fall någon av oss skulle vli stående, Men fram kom vi.
Oscars nya ord för julafton var "pippi" (tidigare var det kra-kra). När vi sa att vi skulle till farmor och farfar så sa han vovven och pippi. Och det stämmer, de är hos dem! ;)
Hos dem var också faster U, farbror med fru och kusin V. Jisses som pojkarna busade,
de lekte verkligen MED varandra, inte vid sidan. Kul!
Oscar åt julmat som om han aldrig hade sett mat förr, köttbullar, prinskorv, janson, sill
- 3 PORTIONER!

På juldagen så kom morfar och mormor anderson/andersson och familjerna anderson/ohlström, och säbom/hultberg. Åååh så mysigt!
Efter åter igen julmat, så var det låång väntan för de stora barnen på tomten. Och de var ju inte helt säkra. Finns tomten? Vem är det egentligen? Och kommer han IDAG?!Kusin L fotade som en utbildad fotograf :)
När tomten äntligen kom och gick över gården, så visste inte de stora barnen vilket ben de skulle stå på, och när de hade ropat i trappan så sprang de in igen. Jag kan bara gissa hur hjärtat galopperade i bröstet på dem!
Men M kom tillbaka, tog tomten i handen och hjälpte honom in. Oscar hade stora ögon av förundran. Isabellastumpans ögon var fyllda av tårar och ville helst inte titta på honom.


Kusin L tog sig en närmre titt, och egentligen trodde nog alla att han skulle ifrågasätta tomten, men det gjorde han inte. Han tog tacksamt emot sin julklapp i stället :) 

Buskusinerna satt still så länge att vi hann ta en bild ihop!

Annandagen bjöd mormor på middag här. Enligt traditon bjuder mormor på middag på annandagen, men eftersom vädret har varit som det har varit kom vi fram till att hon kan ju bjuda här.
Så vi åkte aldrig till Karlshamn denna julen.
Men mycket har vi hunnit med ändå tycker jag, och det var faktiskt skönt att "bara vara hemma" på annandagen. Eftersom jag jobbade in i det sista, så är jag ganska mör ändå.
Och så mycket julklappar det blev.
En kulig sak var att jag och Calle hade köpt ett väggord i gips till Mia och Chrille, där det stod
KÄRLEK
Mia och Chrille hade köpte ett väggord till mig och Calle, där det stod
KÄRLEK
Det var precis samma.
Exakt.
Hur i hela friden lyckas vi med detta?!
En annan sak. När S och M fick vårt julkort fick jag ett sms där det stod;
"Jättefint kort! Snygg design"
Sandra har bland alla miljoner hemsidor, och miljoner julkort valt EXAKT SAMMA design som jag.
Från samma företag. Enda skillnaden var att deras var 1,5cm kortare.
Japp. Jag har lyckats denna julen! :P

Oscar fick en massa julklappar. Och han gillar dem alla. Men ett par favvisar är det redan.
Racer-Blixten lämnar i stort sett aldrig handen. :)
Sterion spelas det flitit på - han fixar redan play och volym..
Blixten-drickflaskan
Ficklampan
Sångpåsen
Kul att det faktiskt märks att han uppskattar grejerna!

Imorgon är det den 28 december. Och den dagen är speciell.
Den dagen är Calles dag!

Flåt!

Flåt! Men jag orkar inte blogga ordentligt ikväll. Är helt slut som artist, huvudet sprängs snart, och magen krånglar. Oscar vill inte somna. Och jobbet väntar imorgon bitti. Hoppas på en bra natt och en bra dag imorgon, och en BRA BLOGG imorgon!
(Har i alla fall fixat en surprise till min älskling som fyller år på tisdag.. ;) )
Skickar in en gullebild på min gospojk i alla fall!

Vi väntar

Jag och Calle sitter i soffan och väntar. Vi väntar på mat, och på familjen Anderson/Ohlström och morfar. Idag är det mormorn som lagar mat i vårt kök. Eftersom vädret har varit så fram och bak -fast idag underbart- så kom vi fram till att mormor bjuder på annandagsmiddag i Kalmar i stället för att alla skulle halka ner till Karlshamn igår lkväll efter julfirandet. Så mormor har sovit här i natt och morfar i Nybro, och strax kommer hela gänget så ska vi få mumsig mat! :)

Kommer länge uppdatering ikväll, med bilder - Vi har haft en underbar jul! -

Ny pojke i världen!

Världens största GRATTISKRAMAR skickar vi till J och P som blev föräldrar till en guldklimp igår!!
ÅÅ, tänk att er världens bästa har kommit!

God jul önskar oscar!

20101224568 (MMS)

God jul önskar oscar!


Vilket kaos!

När Oscar har vaknat bär det av, och vi ska försöka ta oss över bron, till farmor och farfar och faster för JULMYS! Hoppas vägen är ok. Ta hand om varandra! ♥

Moffa nana!

Moffa nana!


ÅÅÅ! En buff!! :-D

bild0526 (MMS)

ÅÅÅ! En buff!! :-D


God jul!

bild0524 (MMS)

God jul!


God Jul i stugan!

Igår blev det sill inlagd, ikväll så skinkan i ugnen! Julen står i fastun.. :)
Just nu ligger Oscar i sängen och ska sova, morfar löser korsord, och Calle smyger runt för att hålla honom lugn i sängen. Jag hoppas att insomningen går lite fortare än de sista kvällarna.
Jättemycket har hänt sedan jag kunde blogga ordentligt sist. Och tyvärr glöms ju mycket bort fort, som jag har tänkt att blogga om. Men det stora problemet är om datorn stänger av sig. Jag skulle vilja uppdatera efter varje mening.

Oscar har haft det så där på dagis, de säger att han inte är sig lik. Han blir jätteJÄTTEledsen när de lägger honom på skötbordet, att han är känslig, om han blir tillsagd blir han superledsen, jätteglad som vanligt ena minuten, andra otröstlig. Jag vet inte vad det är. Om det är sömnbristen som tillslut har kommit i kapp? Vad är det annars? A på dagis sa också att han nog behöver ledigheten nu. Hoppas det blir bättre efter jul.
Det gör ont i hjärtat på mamman när jag får höra dessa ord. Min lille prins!

Men vad han vill prata och göra sig förstådd nu, han bubblar! Det är jätteskoj! Imorse när jag var på toaletten så hörde jag att han gick upp, men jag tänkte att jag håller mig tyst så kanske han går in och lägger sig hos Calle, eller i sin säng. Det blev allderles tyst. Så hörde jag;
-Bil. -Bil.
Jag gläntade på dörren, så satt han här i hallen och körde med sina bilar, knappt så han orkade hålla ögonen öppna. :D När han såg mig blev han jätteglad, och så var lek och bus igång. Han tyckte det var jättekul när jag sa att; -Pappa nanar.
Sedan sa han det, flera gånger;
-Pappa nana, och så skrattade han!

Tänkte bjuda på några finfina julbilder, och passa på att önska er alla, en riktigt GOD JUL!
Var rädda om varandra, och kör försiktigt ni som är på vägarna! KRAAM!!


Granen kom in i stugan för ett par kvällar sedan,
och Oscar hjälpte pappa så himla bra!

Finfina granen!


Här om kvällen hade vi julklappsinlagning,
vilket julpynt på hyllan vi fick!!

ÅRETS JULKORT!
God Jul alla fina!-17 är så många minus så att det fryser i ...

-17 är så många minus så att det fryser i näsan om jag andas in genom den..


Helt otroligt. Datorn stängde av sig. Igen...

Helt otroligt. Datorn stängde av sig. Igen. Jag blir idiot. Fy fan vad tråkigt detta är. Har ju massor att berätta.


Min son var först på hela dagis idag. :-/ ...

Min son var först på hela dagis idag. :-/ Ny pedagog, jag har aldrig träffat henne tidigare, men han tar det. Han går och vinkar. Älskade pojk!


Ååå så b! Datorn bara stänger av sig hela ...

Ååå så b! Datorn bara stänger av sig hela tiden. 3 gången nu. :-( Kan ju inte blogga ordentligt från mobilen. Särskillt inte när jag håller på att ladda över bilderna från igår.. :-(


Igår kom andra 2-ordsmeningen! "katten nan...

Igår kom andra 2-ordsmeningen! "katten nana" :-D


Förresten, förklaringen till att det aldri...

Förresten, förklaringen till att det aldrig blev något blogginlägg igårkväll kommer förhoppningsvis ikväll..


Jobbiga lämningar sitter i hjärtat. Oscar ...

Jobbiga lämningar sitter i hjärtat. Oscar har varit vaken mellan 3-4.30 i natt, i stort sett hela tiden. Jag ska inte klaga, calle tog alltihop, och det var han som somnade i oscars säng med honom tillslut. Men att gå upp med ett barn som gråter från start, till att bylsa på alla kläder plus reflexväst, sätta honom i pulka i -12 grader, kl 6.20. Gå till dagis, och när jag lämnar honom är han fortfarande gnällig. Då känns det i hjärtat. Jag vet att många många fler än jag gör detta varje dag, och har både sämre nätter och lämningar. Men detta tycker jag är jobbigt.


Just nu :-)

bild0515 (MMS)

Just nu :-)


Myys!!

bild0509 (MMS)

Myys!!


Katten dä!

Ojojoj, sååå trött. Började kl 07 idag, och höll på till 15.40. MYCKET att göra!! Att Kalmar idag har varit utan vatten har inte underlättat på jobbet, men det har fungerat skapligt. De i charken hade tappat upp några spann, så vi kunde skölja händerna iaf. Måga kunder som frågade om de kunde låna toaletten - men vår fungerade ju inte heller!
Nu har det äntligen börjat rinna lite sporadiskt igen i kranarna.

Igår sov både mina kära mamma och pappa här. Pappa hade varit hos farmor, och mamma var snäll och kom upp och passade Oscar ett par timmar, när Calle hade åkt på julbord med jobbet, och jag fortfarande jobbade. Så kom pappa och hämtade mig när jag var klar. (Just nu öppnade Oscar dvd-"lådan" i xboxet, plockade ur dvd-n, satte i den, tryckte in den på knappen, och startade den)

Nu håller Oscar på att busa av sig det sista. I natt kom han in vid 4. Vet att det är tråkigt att läsa men guuud vad jag är trött på att han kommer inte och ska ligga där och vända och vrida. Strax efter 5 somnade han, och kl 6 gick jag upp. Jag sitter och gäspar och gäspar.


Första två-ords-meningen är klar sedan två dagar;  -Katten dä!
Eller ja, han har ju sagt "ja tack" och "nä tack" ett tag.
Det är många nya ord nu, bla;
Bä-bä eller Bää-an =Bärgan
Bi =Bil
Kalopp, kalopp = häst
Hoho = tomten (Skräll va?!)
kokla eller kocka = klocka

Strax dags att blanda, och hålla tummarna! :)
Imorgon har vi mycket på göra listan, handla julmaten, gran, pynta gran, hälsa på farmor, och en snabb shoppingrunda..

19.20-06.10

SOV OSCAR LUNGT OCH FINT I SIN ALLDERLES EGNA SÄNG!!!!
Jag hörde honom hosta i samma veva som jag skulle släcka, låg och väntade på att höra de tassande fötterna, som ofta är underbart, gulligt och mysigt, men inte efter varje natt kl 23.30 i en veckans tid som följts av vaken tid i 2-3 timmar..
MEN NU! NU HAR DET VÄNT!!! UNDERBART!! Jag längtar redan till ikväll när jag ska få sova igen :P :)

Nu är det strax dags för jobb, har inte känt mig så här motiverad på 1½ vecka, hoppas det håller i sig så det inte försvinner när energin börjar tryta... 11-19 idag. Från början har jag 12-18 pass idag, men så utökade vi det till 11-18. Och nu innan jul är alla 18tider 19 i stället, så från 6 timmar till 8 på två månader :P
Nähe, dags för Oscarmys innan plikten kallar! :)


Det är garanterat min son. Han plockade bo...

bild0497 (MMS)

Det är garanterat min son. Han plockade bort denna från sin clementin! ;-)


Är det blogg.se eller min dator? Kommer in...

Är det blogg.se eller min dator? Kommer inte in, så jäkla tråkigt! Jag som skulle berätta att tidigare ikväll lekte calle och oscar kurragömma, då gömde sig oscar på samma ställe 3 gånger! Hahaha *söt*


PysslatVi pysslade julklappar i eftermiddag!

Looking pretty good!! :-)

bild0495 (MMS)

Looking pretty good!! :-)


23.15-02.45

Var han vaken. Vet INTE hur vi ska få bukt med det här. Vi är slutkörda.
Idag är han nästan feberfri, ska ta en ny temp när han vaknat. Men hostar och snorar.
Gnällig. Har iaf varit och handlat. Just det, jag måste ta ut kyckling.
Jag glömde mobilen hemma. Säger som Mia. Det är ett tecken på
VISS trötthet hos mig. Jag glömmer den aldrig.

Somnat

Han somnade snabbt i alla fall! *Håller tummarna och glädjs åt detta* :)
Calle har varit hemma med Oscar, som under dagen har legat runt 38 grader, hostig och snorig. Natten till idag var hemsk. Oscar har legat mellan oss, glovarm, och som han har hostat stackarn, hostat och nyst om vart annat. Riktigt jobbig natt har han haft. Nu håller vi tummarna för att en riktigt uttröttad pojk ska få sova lugnt. Han var uppe i 39.1 och nu när han skulle sova, så nu fick han panodil så han ska kunna somna in ordentligt. Och hostmedicin, och än så länge är det lugnt. ÅÅÅ som jag hoppas!!

Preciiis nu så tog Ross upp sin tröja och säger "ÅÅ min tröja, den har jag letat efter i en månad" och de andra fattar att han är pappa till barnet! *Ryser lite varje gång*
---Ja jag vet att jag är liiite småbesatt av "Vänner"---

Vet inte helt hur jag ska himma allt till jul, och idag har jag fått ännu mer jobbtider. Men på något vänster ska det väl gå. Har dock ett STORT problem. Vad fasen ska jag ge till Calle? Inte nog med julklapp. Han är ju född på menlösa barns dag också.. :P :D ♥
(Skulle kunna skriva en hel berättelse med olika tecken vad den killen betyder för mig. :) ♥ )
FÖRSLAG TAS TACKSAMT EMOT!

Första julkortet!!

bild0493 (MMS)

Första julkortet!!


Julruchen har börjat!

Julruchen har börjat!


Magiskt?

Finns det NÅGON som kan något magiskt så att små febriga övertrötta barn somnar?!

Nu kanske!

Nu kom jag ju i alla fall hit in, har inte ens kunnat det tidigare idag.
Och idag har jag haft många "det ska jag blogga om, och det ska jag.." (ja ni fattar..)
Nu har jag glömt flera. Så blir det ALLTID och det irriterar mig.

I alla fall. Igår var det lussefirande på dagis, och vi var bjudna på glögg och pepparkakor. Oscar hade med sig sin pepparkaksdräkt, och var så himla fin. Hatten hängde brevid. Natten till igår hade varit ganska hostig och mycket och många timmar vaket. Måndagsmorgon vaknade han kl 4, var vaken till 5.30 o sov till 6. Han hade varit trött på dagis. (Och måste bara säga att JAG tycker det är konstigt att de inte TOG AV hans tröja innan de satte på pepparkakströjan. Jag menar, här skulle vi samlas mellan 30-40 personer, och han är redan varmblodig. Han var genomsvett när vi kom. Jag sa till Calle att jag tyckte han kändes lite febervarm, men det är ju svårt att veta. (Men när vi kom hem hade han 38,2) Han var också grinig och snorig. Men grinig är ju ganska vanligt när man har varit vaken på morgonkvisten... :(  Vi har en trevlig stund i alla fall, och vi tog några fina bilder.Fina konstverk av Oscar och tre andra barn,
som är uppsatta i matrummet.


Nyaste posen är att räcka ut tungan. Så här sitter han läänge.
Jag hade blivit helt torr i munnen :P
Sandra och Blixten piggar upp en halvsjuk kille.. :)
Och så fick vi med oss (enligt mig) den allra allra finaste ljuslyktan
världen har skådat! *Oj så stolt jag är*


Känns som att jag alltid skriver att Oscar är sjuk, och så är det ännu en gång. Igår kväll hostade han tills han spydde slem, och det var obehagligt för han fick knappt luft, och han visste liksom inte själv vad han skulle göra.
Han var vaken här till kvart över ELVA. Idag var ju jag som tur var ledig, och visst märks det att han inte är ok. Han har bara haft lite feber under dagen, runt 38, men slemhostan har blivit torrhosta. Och han hostar mycket, och näsan rinner och rinner stackarn!
Tyvärr hade febern stigit ikväll, så nu hade han 39,2 vid läggdags. Nu har han legat i en och en halv timme, och sista 45 minuterna har han hostat konstant. Vi har gått över till den starkare hostmedicinen, men den verkar inte hjälpa ikväll. Vill inte ge mer av den, varken utan att ha pratat med läkare, men inte heller för att den är uppiggande. Och det behöver vi verkligen inte!
Hoppas han kommer till ro igen snart, och att han är piggare imorgon.

Kommer inte in på bloggen.. :-(

Kommer inte in på bloggen.. :-(


Liten är sjuk-igen. :-(

bild0483 (MMS)

Liten är sjuk-igen. :-(


Juliga fönster

Har fixat lite till ikväll med julstöket :) Så här blir det i fönsterna i år!


När jag stod och sprutade vatten på gardinerna när jag skulle stryka dom, så sprutade jag såklart lite på Oscar :P
Så frågade jag;
-Ska jag spruta mer vatten på dig?
-Nä tatt! sa han och gick
Hahaha vad jag och Calle började skratta!! :D

Calle sjöng just nu att han vill ha en gra...

Calle sjöng just nu att han vill ha en gran med kulor i grenen för vår son. :-O :-D


*BUSKUSINER*

dsc01157 (MMS)

*BUSKUSINER*


*FAVORITER*

*FAVORITER*


Gravid?

Neee inte jag! Hahaha, men vilken reaktion!!
Men Viktoria? Men jag menar. HERREGUUUD.
Hon är så smal, och ändå ska media börja.
Hon kanske har ätit en bulle? Eller tänk, EN PIZZA!?
Vacker är hon, oavsett.

Lånad bild.

Myset fortsätter

Vilken mysig, rolig och badig kväll vi hade igår! Vi lekte, och fick jättegod pasta- och skinkgratäng med mumsig kålsallad. Jättegott! Barnen lekte, och Oscar och Isabella badade på kvällen. De hade så himla roligt! Bella plumsade i med en gång, men Oscar var lite avvaktande, men det är ju inte så konstigt. Så fort han kom i började Bella tvätta honom, ryggen, magen och så var det hemskt kul att skölja håret på Oscar :P Och Oscar tyckte också (gissa om jag var förvånad!?) det var skoj. Så han stod och hällde vatten mellan hinkar och flaskor med Bella fyllde hinken och hällde över huvudet på honom, och så skrattade de så de nästan kiknade!
Det var ganska mycket vatten i badrummet efter ett tag.. :)
Jamis och nattblöja på så busades vilt på övervåningen. Busfröna hoppade i sängen, och extra kul när de "ramlade" på varandra hela tiden.. :)

Vi var hemma strax efter halv ett, och sedan låg jag inne hos Oscar som hade svårt att somna om till 01.54. Då hade grannarna fortfarande fest. Jag är så trött på dem så jag kan spy. Ska det vara så att när vi kommer hem fredag eller lördag så tittar vi upp och undrar om vi ska få sova i natt. Och när det är fredagkväll, när jag har jobbat, och ska upp 5.30 på lördagen för att jobba. Nej, då är inte jag glad.
JAG VILL HA HUS!!! NU!!

Nu ska Oscar få lunch, sedan ska han få vila. Och senare ska vi till Nybro för att äta på Juvve hela gänget. Myset fortsätter! ♥

Myys! :-)

bild0481 (MMS)

Myys! :-)


På väg hem. Trötta! Men glada!

På väg hem. Trötta! Men glada!


Kråkan

Nu ligger liten, hoppas han ska sova gott en stund nu. Tror han behöver det :P
Nu ska jag och Calle få i oss lite lunch, så ska han fixa lite ärenden innan vi ska åka till Nybro på mys/fest-kväll. Tiden är kl 16 så barnen hinner leka av sig ordentligt, och just det bruka rju aldrig vara något problem :)

Vår katt har idag ett stort problem. Hon har helt och hållet glömt att hon fick mat i morse. Och hon ska inte ha mat förrän ikväll. Hon går här och stryker, och stirrar på mig. Så fort jag sätter foten i golvet far hon som en pil ut i köket till skafferiet, och jamar sitt allderles tysta jaaaaam. Hon jaaaamar men det kommer inget. :P Och om jag då säger;
-Vad sa du Sita? Vad vill du?
Så öppnar hon munnen för ett jam och så kommer ett litet litet ljud som låter som en liten kråka typ.
Haha, hon är inte helt som andra katter ♥

00.30-06.50

Oscar somnade vid 19.50 som vanligt. Sov jättegott!!
Kl 19.25 drömde han, så jag gick in och han fick nappen. Strax efter kommer han upptassande. Vi går tillbaka och jag sitter på den lilla pallen, tills han somnade om. Jag går ut och sätter mig igen. 10 minuter senare ser jag att han går ut i köket (!). Jag hämtar honom och sitter med honom i famnen tills han somnar om. Går in och lägger honom, han lägger sig till rätta, han kommer upp, och somnar i min famn. Så höll vi på till klockan var strax efter halv tio tror jag. Då tog jag honom och kudden så fick han ligga här på soffan. Skrattatacker när vi bara inte kan sluta, till att ligga med helt slutna ögon och somna gick om varandra. Gick in med honom vid 23. Han kom upp igen, så körde vi ett nytt race. Tills klockan var 23.30 då Calle kom hem, och Oscar blev heelt tokig!
Vi låg i sängen allihop och han bara skrattade. Var världens lyckligaste! Jag = världens tröttaste.
Calle gick upp vid 00. Efter en stund somnade han.
Väntade han in Calle eller vad hände?


Pepparkaksgubbe

Ojojoj, vad vi har bakat! :) En hel pepparkaksdeg har vi bakat upp. I världens snabbaste takt tror jag.
Jag var lite småsvettig..
Inte snabbt = inte kul :P
De blev kanske lite tjockare mot slutet, men jag upprepar;
inte snabbt = inte kul.. :D
Vi hade en jättemysig stund, tror jag mös (!?) mest!

Hur UNDERBAR kan han bli egentligen!?

Världens sötaste bagare!


Applåderar sig efter att har lagt ut formarna! :D ♥


Han fick baka, och göra precis som han ville.
Fina fina peppisar, ovanifrån
hjärta, katt och gris

Gis var absolut det bästa att göra, följt av kattEN (han måste säga EN högt och bestämt nu när han kan :P ), sedan hätta (nytt ord för dagen hjärtat)! Men gis, gis it is. Jag lyfte upp honom innnan när han drack vatten i köket, och tom när han gick förbi bänken så pekade han på pepparkakorna;
-GIS!! -GIS!! :D
Nu sover trollet efter en stor portion lunch, och han ska få sova ett tag till. Sen är det nya bullar.
Haha, nä inte bullar, men vi ska kanske ta bussen i F-stan och avlösa morfar lite.
Hoppas inte farmor är alltför deppig.
Jag får ta med en GIIS och pigga upp henne!


Alldeles nyss! *JAG NJUTER*

bild0467 (MMS)

Alldeles nyss! *JAG NJUTER*


NU är det!

NU är det det! Nu är det det lediga!! Och vet ni vad, det är underbart!! :)

Nu ska jag sätta mig och skriva min kära pappas julkort..
Så ni som får ett personligt skrivet från honom - TA ÅT ER, NI ÄR INTE MÅNGA :D Hahaha!!!
Ikväll ska pappi sova här, för imorgon börjar del ett av flytten på farmor. Imorgon ska de flytta hennes möbler, och på lördag ska de flytta henne. Känns tryggt i hjärtat, men, men det känns ledsamt.
♥ lilla famo ♥

Tänk, imorgon är jag föräldrarledig, och s...

Tänk, imorgon är jag föräldrarledig, och så har jag ledig helg! Huur underbart är inte det?! Imorgon är tanken att jag och oscar ska baka pepparkakor och kanske till stan. Vi får se vad vi hinner! Nu ska jag njuta av att från kl 17 och tre dagar framöver så är jag LEDIG! :-)


*phiu* Otroligt att det alltid är likadant...

*phiu* Otroligt att det alltid är likadant på torsdagar! Morgonen går i 190 vilken tid vi än går upp. Idag gick vi upp strax efter 7 och ändå blir det stressigt! Bytas, kläs på, borsta tänder, sminka, göra frukost, äta frukost, leka lite, packa väska, på med alla miljoner utekläder, maskig pojke, ner i vagnen, småspringa, av med om möjligt ännu mer kläder, in, hej hej, puss puss, vink vink-vänta på bussen.. But I love it! Älskar min son obeskrivligt.


Döskalle-snutten fick åka, men inte extra-...

bild0465 (MMS)

Döskalle-snutten fick åka, men inte extra-snutten! :-)


En riktig buskille har vi här ikväll!

bild0455 (MMS)

En riktig buskille har vi här ikväll!


Pingu är fantastisk ikväll! :-D

bild0452 (MMS)

Pingu är fantastisk ikväll! :-D


Kunde inte hålla mig! :-D

bild0448 (MMS)

Kunde inte hålla mig! :-D


Flex

Just det, köpte en reflexväst också till Oscar idag, han kändes så himla osynlig och sårbar i pulkan häromdagen.. Hoppas bara jag får den på honom, han har ju GANSKA stark vilja. Och jag kan INTE förstå vart detta kommer ifrån :P

Syrrans julklapp

Japp, då var syrran och svågers julklapp inhandlad! Så... Nu kan ni vara nyfikna i en strut!
Är heelt slut i benen, har varit iväg hela dagen. Jag som sa att Oscar aldrig somnar i vagnen, borde vara tyst. Oscar somnade i vagnen 10 i elva, alltså INNAN lunch. Och han sov faktiskt i 30-40 minuter. Jag var helt paff. (Men han vaknade ju vid 05.30 och sedan somnade vi inte om även om vi låg kvar och försökte) Och jag fick ju faktiskt lite "egentid" när han sov och jag hann gå i TVÅ butiker i godan ro! :)
Köpte också några supersöta ankor som jag har satt upp på kaklet i duschen (har ofta lite sammis över hur tråkigt det är för en drygt 1,5 åring att "bada" i duschen), det blev många kakaka-baakaka idag när han badade! :) Ska fixa ett kort en annan dag. Jag är alltför trött idag :P

Vi hade eftermiddagsfika med Sandra och Vilmer på Strömson och det var skoj som vanligt! Och mysigt såklart! Det märks att vi träffas för sällan (mot nästan varje dag som innan), vi pratar så snabbt vi bara kan, så vi hinner gå igenom så mycket som möjligt. Tur att vi känner varandra så bra att allt inte behöver sägas.. ♥

Och så vidare till Oscars farmor och farfar på middag, kyckling med sås, klyftpotatis, sallad, gele bröd ost you name it. Supergott som vanligt! Oscar mmmmade som bara den!

Nu; dags för desperate!

Julklappsjakt!

Ja, vi får väl se om jag och Oscar kommer iväg till stan för lite julklappsshopping?! Jag har noll motivation, men hoppas den kommer. Tänkte åka ner nu på förmiddagen, så vi är hemma igen till viltid efter lunch. Tyvärr sover han ju inte lika bra i sittvagnen eftersom den inte går att fälla. Den "stora" vagnen vi hade innan kunde ju vara sittvagn men med fullt liggläge. Och hade jag haft nyckel till förrådet så hade jag KANSKE dragit upp den, men nu har jag inte det så det är inte ens ett allternativ. Vi får se.
Ska också verkligen försöka hitta en sån här "huva" till Oscar, ni vet som en strumpa med hål i för ansiktet. Han blir så röd om kinderna när vi är ute, så jag hoppas det kan hjälpa. Har också tänkt att köpa ett förkläde till honom, så ska vi se i eftermiddag om pepparkaksbakning är roligare än lussekatter med livsfarlig gammal maskin. :P
Måste skriva en lapp på vilka julklappar jag har kvar annars vet jag att det finns några, stora som små, som kommer få några fler klappar än andra, eftersom några stora som små är det mer lättköpt till än andra... :)

Nu; fixa till håret (läs; sätta upp i en tofs) och dammsuga av här innan vi pyser!

SkälbyVintriga buspojkar på Skälby 2:a advent

Oscar står mitt i snöbollsfältet, när Calle kastar,
och det tyckte han var skoj..

Oscar gjorde sitt bästa för att ge igen,
men snöbollarna ville inte helt nå fram :)


VÄRLDENS BÄSTA, MEST UNDERBARA KILLAR!
♥ JAG ÄLSKAR ER! ♥

Bilder

Bilder från igår kommer efter nattningen! :)

På väg hem!

bild0441 (MMS)

På väg hem!


I morse när jag var på badet hör jag från ...

I morse när jag var på badet hör jag från oscars rum: nä! Nä! Nä! Sedan lite smått förtvivlad bapp! Bapp! (den hade ramlat ner på golvet.. )


Så mycket saktare det går att dra pulka än...

Så mycket saktare det går att dra pulka än vagn. Eller kanske det bara är för att jag är van m vagnen. Pulka i 190 på plogat+sandat, förutom där det är snövall. Lite småtrött i armen och svettig under mössan.. Men oscar klagade inte. :-) Lämningen gick bra fast det är en och en halv vecka sedan sist. Men säkert bra att det var annika från hans avd som var där och tog emot! Nu väntar jag på bussen, armen domnar lite (nä jag skojar bara! :-D )


Jim

Jag tycker According to Jim är fantastiskt kul! :D

ÄÄÄLSKAR James Belushi!

Tyngst hittills!

Ja, det ska ni veta, att dra 4 kundvagnar från parkeringen och upp till skjulet fick mig till att få blodsmak i munnen ikväll. Vanliga kvällar tar jag 8 -max 10 vagnar i ett svep upp, men ursäkta sovdommen, men jävlar var tungt det blir i all jävla snömodd!! Det kändes som om det brann i bröstet på mig, och gympaskorna jag jobbar i bara gled undan så fort det började bli trögt. Men men, NU är denna dagen snart klar, och jag jobbar INTE fler söndagar i år! :P :D

På förmiddagen idag träffade vi S, M och V på Skälby, där de hade lite 2:a adventsmarknad. Vi kollade in djuren, Oscar blev lite extra förälskad i kaninerna, och så fick han provsitta på en liten shetlandsponny! Det kommer blid senare, vår kamera låg såklart i bilen men S och M hade med sin. Och så åt vi "ute-grillad" (alltid godast!) korv med bröd och fikade. Pojkarna varierade mellan att åka pulka och tulta fram i alla vinterkläder.. Oscar slängde också sina första snöbollar, "tyvärr" missade han målen men han var ju lika glad ändå! :) 
Idag har Oscar bytt från att peka på katten och säga -jao eller katt, till att säga kattEN. Från vov till vovEN. Från Iii (hästen) till kalopp kalopp Hahaha *Sötisen*
Han har också provat på att säga Blissen (som alla ju SJÄLVKLART fattar är högt älskade Blixten :) )

Just i detta ögonblick sitter jag i soffan, och inväntar sötnosen, som nattar. Han har förberett världens räkmackor till oss som vi ska äta, så jag hoppas den lilla busungen sover snart för jag är supersugen nu!

Har precis fått ner rumpan, och njuter! :-D

Har precis fått ner rumpan, och njuter! :-D


God morgon! Och happy andra advent!

bild0434 (MMS)

God morgon! Och happy andra advent!


Sista söndagen

Hemkomna från Ming, och det var fantastiskt gott! Och trevlig servitör som busade med barnen. Vi gick hem i snömodden, kallt med skönt!
Nu är det dags för lördagsmys med min älskling, och vi håller tummarna stenhårt för att vår son ska sova (utan några jä*la 2 timmars pass av vakenhet) i natt. Och nu vi ska kolla på "så mycket bättre" som ska hylla Plura nu i sista avsnittet.

Och vet ni vad, imorgon är min sista jobbasöndagdag för DETTA ÅRET. Nästa gång är den2/2-11. Märkligt!

Tidigare idag var calle och oscar ute och ...

20101204533 (MMS)

Tidigare idag var calle och oscar ute och åkte pulka!


Ming Palace

Nu bär det strax av till Ming Palace, där vi ska samlas alla utom lilla mams. Hoppas maten blir god ändå! :)
Hungrig som en varg är jag, har haft det stressigt på jobbet. Men nu är jag nyduschad och fin! :P

Nu; idol

Nu; idol


Just nu är världens bästa pappa och skotta...

Just nu är världens bästa pappa och skottar från vår bil..


Herreguud så mycket snö det är!

bild0432 (MMS)

Herreguud så mycket snö det är!


Över bron

Då bär det av över bron igen i eftermiddag. Jag har precis fixat klart en ceacarsallad som jag ska ta med så är maten redan kirrad. Skönt att bara duka fram när vi kommer dit!
När som helst kommer Oscars morfar och då blir det lite kaffe när Calle också kommer hem. När pappa sedan kör till min faster så åker vi andra en sväng till köpstan, och eftersom maten är klar kan ju vi gå i de andra butikerna än ICA. Hum, nästan som om det var uträknat :P

Nu går han och ropar 'bapp' = napp..

Nu går han och ropar 'bapp' = napp..


Ja förresten, sedan tog han tallriken och ...

Ja förresten, sedan tog han tallriken och haklappen, gick ut i köket och ställde de på bänken! Kom in och hämtade muggen och satte ut den också! Åå!!


Blir nog inte öppna förskolan, det apsnöar...

Blir nog inte öppna förskolan, det apsnöar och ser inte ut att ge sig. Det blir nog att dra vagn till maxi i stället..


*Denna mamman är stolt* ...

*Denna mamman är stolt* Jag frågade Oscar: vill du ha lite mjölk? -nä tat! Och sa jag, nu ska jag skriva ett sms till moster! -molte! Så mia, där har du ditt moster! :-D


Öppna förskolan?

Jaha, ska vi ta oss i kragen och ta oss bort till öppna förskolan (blev lite sugen lina!) idag på förmiddagen? Eller ska vi "bara" ta oss till butiken och handla? Oscar är ju fortfarande ganska hostig och lite snorig, men dock FEBERFRI!

Idag är JAG föräldrarledig en fredag eftersom Calle behövde jobba extra på Akademikrogen. Jag! En fredag!

Tattat!

Inte mycket att orda om just nu. Har jobbat idag, och är föräldrarledig imorgon. Hoppas på en pigg Oscar så det blir mys i stället för sjukis imorgon!

Men en kulig sak hände tidigare.
Vi, (jag och Calle) vrålkillade Oscar -han älskar det!- sedan säger han -nänä- och vi slutar. Då hoppar han ner från soffan och säger -Tattat!
Hahaha, min lille goding!♥

ÄNTLIGEN äter han lite mat!

bild0428 (MMS)

ÄNTLIGEN äter han lite mat!


Ledsen

Jag lyckades inte få i Oscar någon mat. Inte en sked.
Känner mig som världens sämsta mamma.
Han grät, jag grät.
Nu sover han. Funderar på det jag också.

Just nu! Just nu buuar vi åt Chick Hicks n...

Just nu! Just nu buuar vi åt Chick Hicks när han har tryckt Kungen ur banan.. Buu!


Massor av snö!

bild0421 (MMS)

Massor av snö!


Tips?

Har någon tips på vad för "viligt" jag och Oscar kan göra i eftermiddag?
Nu har jag ju liksom förbrukat mitt bästa vil-kort....

Vila med en 1½åring

Jaha, då har vilan börjat.. Just nu består vilan av att titta på Blixten - den ÄLSKAR HAN.
I natt har han sovit ganska lugnt mellan 21-06.30. Och det är ju jättebra, även om han somnade för sent. Men han hostar mycket mer idag. :( Men har tidigare fått höra att hostan är ofta det sista i "sjukbilden" så det hoppas jag verkligen, att det har vänt alltså! Så att det INTE blir en krupp-period nu, det har vi verkligen inte lust eller ork till.
Tänker också på min lilla mamma, som är hemma och är sjuk denna veckan. Hon har jätteont i benet. *Stackars mams!* Och hon har INGEN Blixten att titta på! Det är sådana här tillfällen jag önskar att vi bodde närmare varandra så jag kunde hjälpa henne lite. Tänker på dig mami! ♥

Oscar har provat på lite olika vurpor idag, vet inte om hostan har satt sig på balansen :P
Först klättrade han upp på pallen i köket och tittade mot parkeringen och sa;
-Mofa?!
*Huuur gulligt som helst*
Sedan tog han ett steg bak och ramlade baklänges ner från pallen. Jätteledsen, men mest rädd. När vi sedan satt här i soffan för lite tröst så bökade han ner sig så han skulle ligga med ansiktet i soffan, och råkade då böka med pannan mitt på Mazeratin, och har nu ett rött märke i pannan.. Det gick över med snutten.
Sedan ställde han sig på frizbeen (ber om ursäkt för stavningen) och skulle hoppa av, (ca 1cm hög) och mitt i hoppet så halkade den iväg över parkettgolvet så han föll framlänges med hakan i golvet... Inte så hårt (såg faktiskt lite småkul ut eftersom han laddade så mycket för det enorma hoppet :P ) mest rädd igen, det gick över fort och inget märke.
Detta "viliga" har vi hunnit med innan kl 09 idag.

Det snöar

Skulle ta en bild ut för att visa hur mycket det snöar på en skala (det är MYCKET!). Det snöar så mycket att jag inte ens fick med flingorna på bild... :P Så nej, det blev ingen bild! :P

RSS 2.0