Bullerbyn

Nu får O nattavälling och vi kollar på "Barna i Bullerbyn".                      Barna i Bullerbyn! 
O fick den gröna Astrid-boxen av mormor i present, och
just nu ligger de och plockar rovor, och hittar på egna språk..
Jag känner igen rösterna mer än filmen, för jag hade både
avsnitten men så hade jag berättelsen på kassett.
Det är en söt historia!

                                                                                                                                                                   (Lånad bild)

Idag har vi haft en mysig söndag, så härligt väder! Vi har varit hos V och firat honom, tillsammans med O´s moster och I, och kompisarna A-S och S, och A såklart. Massa lek, bus, glass och bullar! Så nu är V också ordentligt firad! :) Godingen!

     Tre amigos           (Här skulle det vara en bild på V i sitt bollhav
                                                                          -fattar INTE varför jag inte får dit den!)

När vi kom hem var O helt slut, han har ju blivit förkyld igen stackarn. Jag vet faktiskt inte hur varken han eller jag ska orka en runda till om det blir det. Jättetråkigt! Undrar om det är tänder på väg igen, jag tycker han gnor på sin högra sida. Och imorgon är det ju dags var vaccination.. 

När O hade sovit efter vi kom hem,                                                   Koj-killar
så "byggde han och pappa en koja",
det är den första! :) Under soffbordet!
Ååå så kul de hade, så goa! :)   
                                                 
Och så pratade jag med O´s mormor,
hon var ett solsken! Härligt!!

Nu fick Olle hunden, jag blir allderles rörd! :) 

Kolla killen med rena tänder!    Borsta borsta borsta        Natt natt!  Natt natt säger han!

Nu hoppas jag O somnar snart, så vi får söndagsmys! Och jag fattar INTE varför inte endel bilder gick att ladda upp.. Mycker märkligt! Trevlig söndag!

Dubbelkalas!

Oj vilken dag! Den har gått i ett!

Imorse var vi lite småtrötta och griniga efter nattens bravader.. Men det gick över. Hade lite mys med O, han åt frukost, jag duschade, C och O duschade - sen somnade O gott. Efter att han hade vilat till det lite fick han lunch, och så gick vi till Maxi, där vi träffade faster U och farfar en snabbis, innan jag sprang in och handlade några småsaker. Så gick vi till Strömssons och fikade, delade en macka och drack kaffe.
Så var det dags för kalas ett!
Åkte till V (O hann somna i bilen så vi fick köra en omväg så han fick sova 15min iaf), och pojkarna lekte lite innan de andra gästerna kom. De kom nästa alla samtidigt (Vår kompis J kom, och henne har jag saknat extra kände jag!), och det blev många att hälsa på! Vi fick jättejättegod kycklinggryta och så blev det tårta och kaffe! Mums! 
Paketdags, och ÄNTLIGEN skulle V öppna paketet jag och J hade fixat ihop. Som vi har längtat, både vi och inte minst S! :) När vi är på leklandet ÄLSKAR V bollhavet, och jag och S har sagt att han borde ha en liten pool inne med massa bollar.. Nu hittade jag en på nätet!! Fast det är en mjuk flodhäst som man öppnar ryggen på och där i är "bollhavet"! Såå söt! Ska bli kul och se den "in real life" imorgon.. Vi fick åka hemåt innan paketöppningen var klar, för att fixa oss till nästa kalas.

                                      Sötaste kalaspojk!      Bästa kompisen

Det var O´s farbror G som fyller 30år idag! GRATTIS!
Dit var vi bjudna till kl 18 på italiensk buffe, massor av god mat! O hade på sig sin fina skjorta och hängslen som han hade på sin födelsedag, och fick en egen mumsig plocktallrik när det var matdags.
Efter maten var vi ett gäng inne på kusin V rum och lekte, och då passade O på att ställa sig upp igen ett par gånger utan att hålla i sig. Jag blir lika förvånad varje gång! :)
Men sen skulle han krångla lite, och vägrade somna i resesängen, vi blev så förvånade för det brukar inte vara några problem annars.
Nu när vi hade privat taxi av morfar, och resesängen var med så vi skulle kunna ta ett glas vin, och stanna lite längre. Men så blev det inte. C lyckades hålla honom vaken hem, så han somnade vid 22! Undrar mycket hur morgondagen ska bli! Jättekul kalas, tack så mycket!

Imorgon är det dags för V´s barnkalas, så det blir ännu mer kalasande! Nu blir det sängen så vi är redo för det!

Polisen uppdat.

Jaha, då pratade vi med först och främst med Glebe, vår hyresvärd igår, och HAN bad oss kontakta polisen.
Igår ca 20.00 blev det ett jäkla tryck inne hos grannen, i trapphuset jämte. DET ÄR INTE FÖRSTA GÅNGEN! Jag har sagt flera gånger att på måndag ringer jag Krister (vår vaktis) och frågar iaf HUR vi ska gå till väga. För de har aldrig slutat kl 23, när man inte ens ska ha rinnande vatten på för längde..
Men när måndagen har kommit har ju inte jag varit arg längre och har därför inte gjort något av det. För att ta ex. Jag har pratat med dem över balkongen, och de looovar att sänka, som de gör i en halvtimme. De looovar att de ska gå kl 23. Jag gick ÖVER till dem en fest, och pratade med tjejen, och hotade då med att nästa gång går vi direkt till Glebe. En fest avslutade de vid 24, för att sedan komma komma hem för efterfest kl 02, jag sa till dem vid 02.30 och kl 03.30 slutade dem efter bråk! Ja ni ser mönstret.

Jag är ju inte en sån tjej som klagar för minsta, och tycker att man självklart ska kunna ha fest ibland fast man bor i lägenhet. Men du ska f*n ta mig visa respekt.

Så kl20 igår ringde C, jour-vaktis, och fick då rådet att ringa polisen om de inte slutar kl 23. Han tyckte det var synd att vi låtit det gå så långt att vi är så irriterade, det är bättre att grannar som uppför sig bo kvar och vi får bort de som inte gör det, än att grannar som uppför sig men tröttnar och flyttar tyckte han. Jaha!
Han tyckte det var bättre polisen kom, eftersom han inte har några befogenheter, men om inte de hade tid så kommer han såklart.
Kl 22.45 dånade det i väggarna, vi hörde inte ens tv-en. Då tyckte jag, att vi ringer nu, för det här är f*n inte och visa respekt. Och det ska de väl göra oavsett vad klockan är?
Vi ringde och C pratade med dem en lång stund, och de skulle komma så fort de fick en ledig bil. Då skulle C gå ner och prata med patrullen. Vad händer då? Jo då stänger de AV! Och ska GÅ!
Men vad händer? Det har ju aldrig hänt? Va f*n?! 

Vi står och kikar i ett mörkt fönster i köket. Det smäller till så in i hela.. Och C säger att det måste ha varit någon som kastat snö. Ser en kille som ragglar ut, och ställer sig och KISSAR PRECIS UTANFÖR VÅR DÖRR!! Blä!! Så ser vi att det blir något annat "spår" också. Så tvättar han av händerna med snö, och gå tillbaka till polarna som står utanför dörren jämte. De står och pratar/skriker lite. Sådär fylleskrik och skratt. Då ringer polisen att de är här, och C går ner. Grannarna ser att de kommer och pinnar iväg fortare än kvickt! C pratar med dem, och de kollar att det är blod i snön, förutom det andra. Smällen vi hörde var när killen drog i fönstret i trapphuset så det gick sönder. Då kommer tjejen som bor där, och säger; att min morfar jobbar inom polisen och heter det och det. (Han blir nog glad på måndag) Så det var iaf bra att de kom, för en ruta hade gått sönder, och de skulle bara ha en tjejkväll och så STORMADE det inte massor av killar de inte fick ut, och ingen hade minsann klagat på dem!
Ja, jag säger det! C sa bara att;
- Ja, det här fixar ju ni, och gick upp igen.
Tre tjejer gick upp igen, och de pratade och blarrade, strunt i det tyckte vi, och la oss. Och vad händer!? Halv tre börjar efterfesten, då ramlade det in en jävla massa folk och shit som det lät, som om de stod i vårt vardagsrum! Vi ringer polisen igen, men de har mycket att göra, och de spelar ju inte musik. Kvart ÖVER tre spelar de så glasrutorna skallrar. Och ni vet det här "festlätet", alla pratar eller skrattar eller skriker för högt hela tiden... Så jävla less. Halv 4 ringer vi igen, och de ska komma. Kvart över 4 blir det äntligen tyst, och då vill vi vara shyssta och ringer och säger att de inte behöver komma. C är kenis med Helen i växeln nu. 
Ska kontakta kontoret till Glebe på måndag, så får vi se vad de tycker och säger. Men det är ju långt ifrån bara vi som är störda. MÅNGA på gården pratar om festandet. Så DÄR står vi nu...

Och IDAG ska vi på dubbla kalas, och ha SUPERSKOJ på båda fast vi är trötta!!  
 

Polisen

Väntar på att klockan ska bli elva så jag kan ringa polisen och be dem ta grannarna och DRA!
F**N så less jag är på dem nu!!

Helmysig fredag..

Nu sitter C och ska natta O, han ser ovanligt pigg ut för att vara efter en hel flaska välling..

Idag har jag haft en helmysig dag! Jag, O, S och V gick till stan idag, i strålande solsken! Vilket humör solensken ger! Vi gick in för att hämta ett årsbilder på V, men när vi kom dit fick vi vända, för att komma tillbaka senare. Stackars stackars fotografen säger jag bara. Hon hade igår kväll fått åka till sin akut sjuka pappa, och natten till idag hade hon haft inbrott i studion! Fy så hemskt!
Vi gick och köpte en ny t-shirt till V som han ska ha imorgon på sitt kalas, det ska bli skoj! Då kommer hela hans släkt på kalas, och där tillhör ju vi, och ett par "extra omtyckta" till! :) Ska bli så kul och ses igen!
 
Det blev lunchdags för pojkarna och kaffedags för oss, och sedan åkte vi mot Maxi, där vi mötte upp O´s morfar för att han skulle få bjuda oss stora på fika-macka. Mums! Vi blev sittandes en bra stund, och pratade om gamla minnen. T.ex när vi var i Rimini ett år och bilbatteriet pajjade, och vi cyklade en "fyr-cykel" på växel noll genom Rimini fram och tillbaka för att kunna köpa ett nytt.. OjojOJ, det är en historia i sig... :D
S och V gick hem, och jag, O och morfar gick och handlade, och på det viset fick jag ju hemkörning av mina varor. Extra skönt när jag hade köpt ett storpack blöjor!
Hem, och massor av bus med morfar. De satt på O´s rum, och busade, när jag packade in. Då myysigt att bara titta på dem!
C kom hem, och vi fikade innan morfar åkte. Nu, ikväll har vi fått upp tv-en på väggen igen, känns bra! Nu sover O, och vi ska kolla let´s dance, och käka hemmagjord-pizza. Och pizzasallad, Ååå så hungrig jag blev nu! ;)

Imorgon är det 2xkalas, först till favorit-V och sedan till C´s bror som fyller 30! Ska bli superskoj!
Ha en trevlig kväll med mycket myys!!

Ps. Idag hölll vi på att bli överkörda av en "skottare" och en lyftkran, vad är det med folk!?!

Gullungar!

Vilka killar vi har! Efter lunch gick vi en prommenad till Netto, för där hade jag hittat lite billiga prylar! :) Pojkarna sov så gott i vagnarna. På väg tillbaka kommer vi och går på gångvägen, trycker fram vagnarna och är ganska småsvettiga, mellan två snövallar ca 1 meter höga. får vi möte. Av en "skottare". Alltså; en liten traktor lika bred som gångvägen, precis lika bred som vägen, med vad heter det (?) två blad fram att skotta med liksom.. Ää ni vet vad jag menar. Vi kunde inte komma förbi iaf. Han kommer mot oss i rätt bra hastighet då han endast saltar. Kör mot oss, saktar inte ner, och vi hade ganska långt att gå tillbaka för att vi skulle kunna släppa förbi honom. Vi ler lite mot honom, sådär; "oj så tokigt det blev" -leenden, han log inte tillbaka om jag säger så. Fortsatte bara att köra mot oss. Ok, vi vänder vagnarna och börjar pinna på. Då kom det en man som cyklade, som bara ställde sig framför honom. HAHAHA tyckte vi!!
Så traktormannen fick köra upp JÄTTELÅNGT OCH  HÖGT i snödrivan, och då smet vi också förbi! :D
Tusen tack cyklisten! :)

Vi gick hem till oss, för det började närma sig mellis-tajm. Har ändrat O´s tider lite, för att se om han blir lite nöjdare, han har varit ganska gnölig och irriterad på sistone.. :(
Och vilka gullungar vi har! Kolla bilderna här, det är ju så att de leker ju fortfarande "paralellek" som det så snyggt heter, när de leker jämte, men inte med varandra. Och det gjorde de fortfarande idag, men nu skulle de till 100% ha samma leksak, och då lekte de lite "närmre". Ååå så söta! GULLUNGAR!!

Godingarna leker ihop   Lekdags!   Lektajm   Världens bästa!

Ikväll är det tvättdags igen... Det blir endel tvätt.. Men idag är det ju lite nya kläder sen födelsedagen, då är det liiite roligare! :)
Ska se om vi kan få upp tv-en på väggen igen också, för idag tyckte O det var dags att se om det var bra att spela maraccas mot glasställningen den står på.. Det är väldigt NÄRA själva tv-en...

Exakt nu ropade C;
-Han KISSAR på mig!
AAaaHAHAHaha (Får väl igen för det imorgon...)

Smått och gott

Lite småttt och gott från kalasen i helgen! Tänkte också dela med mig med den coola bobby car-en, som heter Ford GT40 gulf (-var det rätt nu, älskling?? ;) ) och den fin fina gunghästen som O fick av V! Jag har dock inte döpt hästen än, vilket är ovanligt... 

         Morgonmys! Så sann har texten aldrig varit förut! :)                    Ballongerna över bordet!                    Mumsig tårta!    

      Många paket!               Födelsedagståget!                     Fint papper!


TAADAA;


            Ford GT40 gulf       Hästen  Snygga va?

Pulkan..

Pulka i solsken
Idag har vi haft sol, sool underbara saknade sool!! Så på förmiddagen       
var jag och O ute och tog en tur med pulkan.. Han tyckte det var helt ok,
men bara så länge jag drog.. ;) Stannade till för att fota honom,
och då var det minsann inte kul! Men annars var det bra.. Lunchdags
   När vi kom in igen var det dags för lunch, som synes.. 
   O trivdes som fisken i vattnet, handen i handsken, kocken i köket.. :) 
   Undrar om han ska ta över efter pappa?! Han var inte helt nöjd förrän 
    ALLA grytor och kastruller var ute, såklart!


I eftermiddag har vi varit på Leo´s lekland och busat av oss lite! Där mötte vi upp S, M och V, vilka BUSIGA ETTÅRINGAR vi har! De lekte med mega-duplon, mojängerna på väggen (sånna som man vänder upp brickor och bildar ett mönster) kröp runt och busade med M i bollhavet! Där var det en flicka i 6års åldern som var väldigt intresserad av pojkarna, och de av henne. Men när pojkarna tröttnade sökte hon deras kontakt genom att sparka på dem lite försiktigt under bollarna.. -detta var inte poppis! 

Efter handling gick vi hem till de andra på födelsedagsfika, och det var supermys! Båda pojkarna åt och vi fick mumsig kladdkaka med grädda och hallon. Det var grejer det!! 
Nu är vi hemma, jag har gjort pannkakor och tonfiskröra m bulgur till O att frysa in. Hoppas han gillar tonfisken, det har han inte smakat innan! :)
Vi sitter nu och tjuvkollar lite på Crocodile Dundee, med lite popcorn jämte mig.. MYYS! 

GRATTIS

                          GRATTIS V 1 ÅR IDAG!!

Bubblor   V är också faccinerad av bubblor!  

BusV på lekland!           
Bus!       Sötaste!   Sötaste!

Ååå som vi tycker om Dig goding! Puss och kram på din dag!!

Steget - STEGET

Idag när vi var på sångstunden hände det! Jag hade precis varit och hämtat O, som var på äventyr, och satt mig med honom i knät i ringen där vi sitter och sjunger. Jag satt i skräddarställning. O reste sig upp. Bara så. Och stod där! Kvar! Sen tog han STEGET, fattar ni?! Han tog ett steg! Ett riktigt! Så tog han ett till, men jag är inte 100 på att ett steg räknas när han ramlar.. Så jag säger ett så jag inte ljuger! :D Men. Min älskade son, tog ett riktigt, riktigt steg idag, och ställde sig upp själv. *Mamma såå stolt!* 
                                                                                                             
På sångstunden är ju meningen att vi och barnen ska sitta i ring, Såpbubblor!
och sjunga några sånger tillsammans. O sitter sällan i denna ringen..
Men det finns en sak som gör honom väldigt faccinerad, och lugn,
tills han kommer på att han kan försöka fånga.
Det är såpbubblorstunden på slutet..
Kolla vilken koncentrerad kille!

Akvariet är också mycket fint tycker O!

         Akvariet

Katten Catasita har slutat äta. Är det någon som vet när man ska bli orolig? Hon hade ätit ytterst lite av "frukosten" och när hon fick ny "kvällsmat" tog hon två tuggor, och sen inget mer. *Lilla gos*

*Vill också skicka krya-på-dig-tankar-till-lilla-mams som är sjuk!!*

Och imorgon fyller gullungen V 1 år, GRATTIS i förskott goding!! Ses imorgon!

Nu blir det snart sängen, hoppas lill-älskling sover längre än 6.15 imorgon. Har blandat 8mnd och 1års välling, så jag har en liiiten förhoppning iaf! Natt natt!

AEROSMITH 10/6

Ja ni läste RÄTT!! JAG (med div löst, men högt älskat pack ;) ) ska se AEROSMITH på Sweden Rock i sommar!! Ååå vad det ska bli kul!
O´s bästa faster hjälpte oss med biljetter, STOORT VARMT TACK till henne, från hela familjen!!


Ja hörni ni, vad hände egentligen förra veckan? Jo jag blev faktiskt rätt dålig. När ÄNTLIGEN O blev frisk, och hans pencillinkur var slut, då fick jag JÄTTEONT i halsen, sådär så jag inte kunde svälja. Och så började det gå upp i högra örat - inte bra. Sen kom febern. Usch så dåligt jag mådde. Jag var uppe på 40,5 grad och då var det inte mycket med mig.. Då var C ganska orolig. (Var på vårdcentralen med mig på torsdagen, och då fick jag pencillin.. Så den håller jag på med fortfarande och nu har det vänt.) Och så var det stressen över att veta att jag MÅSTE bli frisk till helgen, och jag BORDE baka, städa, plocka, förbereda. Långt ifrån allt blev som det var tänkt, men jösses det blev ju så bra ÄNDÅ! :) C är ju killen som kan, och det var många av sakerna som jag trodde (läs; ville) att jag skulle orka göra, men sen gick det inte, och då hann inte han. Han är så snäll och ställer ALLTID upp, med vad det än kan tänkas vara! Han tog så bra (såklart!) hand om O när jag låg nerbäddad, tror de hade det ganska mysigt och kul, men det märktes att C var ganska trött på kvällarna.. ;)
Det var det som hände, och även om jag inte mådde så bra i helgen som jag hade velat var det en KANONHELG! En av de absolut BÄSTA!    

Idag har vi varit hos fotografen, det var inte alls speciellt kul tyckte O. Han var ju tvungen att göra olika saker, och det var han definitivt inte på humör för! Och till råga på det, när jag äntligen fick honom på bättre humör, jag då ramlade han baklänges och drog huvudet i golvet. Efter mååånga tårar (några extra tror jag) kom fotografens hund, och det hjälpte! Så hon blev nöjd tillslut, jag var genomsvett.. :) Men nu längtar vi till den 5/3! 
Efter det var vi runt lite på stan med S och V innan vi åkte hem och fixade mat. 

* O har lärt sig en ny grej! Han kan klappa händerna!* -så det hörs! :D 
Nu har jag på "Spårlöst" i bakgrunden, och nu ska jag engagera mig, så jag kan gråta i slutet.. :) 
-det gjorde jag!

Bye bye!
PS JAG SKA SE AEROSMITH!!! JAG SKA SE AEROSMITH!!! :D    

Vilket fantastiskt år!

Mitt bästa år! Lätt!
Sitter och kollar på bilder, från året som gått, nu när lugnet har lagt sig, och några tårar trillar. Men bara några! :) Tänk att vår kille har blivit så stor. Nu när någon frågar, ska jag svara; han är 1! 1!!

Morgonen började helt magiskt, vi gick in och hämtade O när han vaknade, så gick C och O in och la sig i vår säng, och jag fixade frukost, ljus och paket "på sängen". Det tog jag med mig in, och så hade vi mysfrukost.
O var så glad hela tiden, skrattade och busade. Bara så glad och nöjd, han njöt verkligen! Och vi med! :)
Så gick vi upp och fixade och donade inför dagen. Vår älskling var extra kalasfin, vit skjorta, blåa jeans, och svarta hängsler, såå fin! (Kommer extra fina bilder på honom om någon dag, när jag har sladden till den braiga kameran så jag kan lägga över!) 
Plankorna skulle fixas, (nu hade vi ju vana från igår så) det gick ganska fort.. 
Och så kom O´s gäster, alla lyckades ta sig hit fast snöoväder, det är vi så glada för! (Och hem också)  
Dagen blev kalas, liksom igår. Idag har morfar, mormor, gammelfarmor, moster, C, kusinerna I och T, morbror M, L och kusinerna M och L, och S, M och V firat! Fullt hus i en trea vill jag lova! Och så många paket.. Det tog nästan aldrig slut. Bobby carén såklart, en SUUPERFIN gunghäst (den är verkligen jättesöt!), en köra bil m ratt-leksak, pussel, bok (pussel och bok från Norge, tusen tusen takk E!), Astrids 2:a box, H hade skickat en jättefin body, och en massa andra fina kläder! Tack alla!

Hela dagen har känts som en berg och dalbana tycker jag. Från "värdinnan" till "HERREGUD MIN SON FYLLER ETT!!" och halsen känns lite trång..
När kusin-prinsessan M, 6 år, lutar sig mot mig när vi äter tårta och säger;
-Men Lisa, ska vi inte sjunga för Oscar!?
Då blev jag rörd! Och när vi sjöng för O, DÅ  blev jag rörd! Och när jag skriver detta och tänker på det, DÅ blir jag rörd!! MIN ÄLSKADE ETT-ÅRING! (Och nu när jag läste igenom det innan jag lägger upp-då blev jag också rörd.. :) )
Här är några bilder från sista året. NU blev jag rörd! :) (Shit nu har jag startat upp känslorna ordentligt!!)
             Jag har suttit och kollat på bilderna, och det är otroligt. Det känns som igår, fast ändå som om det var jättejättelänge sen, hur det nu går ihop! Men jag måste bara dela med mig.. 

               En dag gammal..    Ett dygn..    Tre månader 
                          En dag gammal                      Ett dygn                      Tre månader         


              Sex månader hos fotografen    8 månader och morgonbus    10 månader och fikakille
                        Sex månader                        Åtta månader                         Tio månader

                         Och så här ser en ETT-ÅRING ut, på sin ett års dag!

    Perfekt!    Stoora paket    Cooola killen    2:a tårtan!   

Nu är det dags för denna mamman att samla ihop tankarna och lyckas sova. Tror det ska gå bra idag.. :)
Vill tacka ALLA som har hört av sig, mail, sms, på bloggen, facebook, DET VÄRMER att ni har tänkt på O idag! :) 
Båda dagarna har varit fantastiska, det kunde inte ha blivit bättre, tusen tack!
     Och till mitt hjärtegryn, GRATTIS PÅ DIN STORA DAG! Mamma älskar dig!

 

Ett år

GRATTIS MIN ÄLSKADE SON, 1ÅR IDAG! 
                                            
JAG ÄLSKAR DIG!

              Godingen äter vindruvor till ett års frukost!     Älskade 1åring!


Ps.

Ps. Kolla nedräkningen under min bild →
*Är det verkligen sant!?*

Kalas ett!

Hej på er mina vänner!
Idag mår jag bättre och vi har haft det första av två kalas för O! Tänk att vår lille lille älskling blir ett år imorgon! Vid den här tiden för ett år sen, visste jag inte att de skulle "plocka ut honom" imorgon!
Tänkte skriva mer imorgon när kalasandet är färdigt!

Är ju inte helt bra än, så är väldigt lungt här ikväll. Vi har delat en pizza, och nu kollar C melodifestivalen, och jag har tänkt och lägga mig snart, och ladda upp batterierna!

Men idag hade vi som sagt första kalast för O, då kom, farmor, farfar, farbror G och kusin V. Vår kompis A, m S och sonen A fem år, och E, vår andra kompis. Vi hade en jättemysig stund, även om A tyckte det tog VÄLDIGT lång tid tills vi skulle öppna paketen.. 
Vi hade gjort hemmagjord halvexotisk planka, och tårta såklart. God blev den också min första tårta!

                 Fina bilen av farmor och farfar             Älskling med sin första tårta

Så söt så söt! Nu är det Kvällen! Natta!  

Sjuuuk..

Har inte ork att skriva eller sitta vid datorn. Har 39,4 i temp och så förbannat ont i halsen. Har en bakteriell infektion i halsen, och nu går jag på pencillin... :( 
Hoppas jag är piggare imorgon, det är ju endel som behöver fixas till kalashelgen! 

Hårdrockare

Igår var det ALLA HJÄRTANS DAG, och den började med att jag fick 45min på mig att bli klar, till 08.45, för då skulle vi iväg! Det var ju märkligt tyckte jag, eftersom O´s mormor var på besök, och hon skulle inte med!
Men hon sa att det skulle vara så.. Ner till bilen, och iväg. Vi åkte till slottshotellet, och där träffade vi S, M och V för mumsig hotellfrukost! Det var gott! De små pojkarna delade en våffla med sylt och grädde, det kunde inte gå fort nog tyckte O! Jättemysig alla hjärtans dag överraskning! ♥
Pojkarna började bli VÄLDIGT trötta, och vi fick snabba på så vi kom hem till sängen. Det dröjde inte länge förrän O sov..

Efter vila och lunch åkte vi till ön, och hälsade på min pappa och farmor, innan han skulle köra hemåt Karlshamn. Då åkte vi om C´s bror m familj för att överlämna en sen julklapp till kusinen, med de var inte hemma. Men så var jag VÄLDANS uppmärksam och såg deras bil utanför affären så då kunde vi lämna den iaf, och den var uppskattad! :)
Fortsatte till farmor och farfar och där fick vi fika. Mumsig paj!
Efter fikat ville O få träna lite gitarr, så han och farfar spelade. Mycket vackert! Eller vackert ska jag inte säg, det var hårt såklart!! :) Farfar är ju hårdrockare, liksom C, så det får ju börja tränas i tid! O provade också ut kepsen till sommaren..

          Let´s go!              Det ska börjas i tid!              Liite irriterande dock.. :)

Åkte vidare till -köpstan- där ska BRIO butiken stänga så de har 30%, och visst hittade vi en liten present till O där.. Vi hittade födelsedagspresent till kusin I också, men hon får ju vänta en månad till på sin.. :) O låg och sov i kundvagnen när vi gick där, han vaknade inte förrän vi var på ICA, och det var precis innan vi skulle hem, så det passade bra!

Idag har jag, O, S och V varit runt på giraffen lite, inom leksaksaffären och hittade ett par saker till kalasen i helgen, lindex, maxi såklart, och så gick vi och fikade. Godingarna fick mellis, och sedan lite distrahering med leksaker. Kollade inom JULA på en (ja vad heter det nu) barnstol/barnsadel/cykelbarnsadel kostar, för DET tror jag O kommer ÄLSKA, att åka cykel!
Jag kan lova att när jag och S kommer in på JULA, så är det två fågelholkar som kommer. Vi har pratat och diskuterat detta mer än en gång, men JULA är INGEN affär för oss. Vi vet INTE HUR vi ska leta, för vi kan inte ens förstå HUR affären är uppbyggd. Jag menar det står A, T, D, V i taket, men det finns ju inte någonstans att se VAD som ska finnas VAR? Nä. Jag förstår det inte. Jag slutar här och nu officiellt att försöka förstå. :D

           Fikakille             Sötaste fika V        VILKA GODINGAR!!

Eftermiddagen har varit som "vanligt" lek och bus, lagat mat osv. Ikväll blev det korvstroganoff med bulgur. O´s favorit! ♥ Nu ska vi kolla "Spårlöst", gråta lite antar jag, och planera helgen! *Mys* 

Jag känner en ängel


                          Jag känner en ängel
                                                                BILDEN FÅR EJ ANVÄNDAS!!

Snart, snart, snart, ser nu att det är NU, NU, NU har Cicci fått upp sin underbara bok för nerladdning på sin hemsida!! http://www.illustrationbycecilia.se/se/index.html 
Fantastiska hon, som hon jobbar och sliter, och NU kan ALLA skaffa sig ett eget exemplar! Hon har också en länk till en fond för boken där du lägger ditt bidrag till barncancerfonden.
GLÖM INTE LÄGGA DITT BIDRAG! (När du sitter och tänker på vilken fin bok du har laddat ner!)
Under slutspurten med boken har Cicci jobbat dag och natt, vilken tjej! Jag är så otroligt imponerad, både över boken, med bilderna och texten, men också över henne. Hennes driv, hennes förmåga, och hennes medmänsklighet och medkännande, blir så glad när jag "hittar" så härliga människor! 
Skynda er nu, in på hennes sida och ladda ner så skrivare brinner!!

                                                                                      Länk till höger i menyn →
TACK CICCI FÖR EN UNDERBAR BOK!

AMDA DESIGN

Nu vill jag berätta om en tjej i Jönköping!
Hon syr FANTASTISKA barnkläder, sångpåsar, snuttar, kuddar - you name it!
Hon heter Amandha, och jag "hittade" henne på tradera för ett bra tag sen nu. Då köpte jag en supercool haklapp som hon hade sytt, och den är välanvänd. Vi har den i skötväskan så den är använd flera gånger i veckan, i över 6månader, och den är fortfarande med! Haklappen

När haklappen kom, fanns också ett visitkort med en hemsida, som jag genast kollade.
HON SYR PÅ BESTÄLLNING!!! Mailade henne ganska omgående, och fick
genast svar. Med min idé, och hennes kunskaper och fantasi, och förmåga
att förstå EXAKT hur jag vill ha kläderna, kom ett paket med kläder som blev
favoriter! I somras hade O en "linnebody" med coola döskallar på,
och svarta shorts- super cool! Men det plagg vi har använt allra allra mest, är ett
par svarta byxor med BUSE längs med benet, jag skojar inte, vi
har använt dem flera gånger i veckan, tvättat de varje tvätt och de har passat i över 6månader och hållt färgen!! Fråga mig inte hur det gick till. Överlägset favoritbyxor!

  Cooling   Buse-killen

Jag hade också beställt en rosa sångpåse till kusin I som hon fick i doppresent, så mysigt!
I oktober var vi bjudna på bröllop, och bollade genast över frågan om kläder till Amandha.. :)
HUUR FIN SOM HELST, var vår son! (Är vår son, men ni vet..)
Med svarta snyggbyxor med en silvrig tribal, svart väst med samma tribal på ryggen, slips och en vit body under, ja, jag vet inte vad jag kan säg, så fantastiskt fin!
     Bröllopsfin   Bröllopsfin2

Till hösten nu blev det en ny mössa, och nya byxor men en stjärna i rumpan. 
Världens finaste "krypa-rumpa"!  

Mössfin   Rumpestumpen
Första gångerna jag beställde hos Amandha hade hon "syet" som en hobby. Nu har hon vågat ta steget att satsa som företagare, och efter en annons i "Vi Föräldrar" i höstas om sina fina sångpåsar tog det fart!
Jag FÖRSTÅR JU DET MER ÄN VÄL, jag menar,
JAG ÄLSKAR JU HENNES GREJER. De är så fint gjorda, och så kul när ingen annan har samma!
Och vet ni vad, hon tar inga överpriser heller... :)

Till jul beställde vi julklappar, till kusinerna och bästa kompisen.
Byxor med pojkarnas namn längs med benet, och I fick fler sånger till sin sångpåse,
DEM var uppskattade av henne!! :)

Tycker absolut ni ska besöka hennes sida;
amdadesign.blogspot.com
Länk till den finns under "Länkar" i Menyn till höger! →


Myys!

Vilken mysig dag vi har haft idag, trots att C jobbar...
Imorse låg vi alla tre i sängen och hade jättemysigt! Det är sällan vi får tid att ligga så och bara njuta av morgonen, och vår glada, PIGGA son!
Efter lite fix och trix gick jag och O och handlade lite småsaker, medan C fixade en lampa i köket. När vi kom hem sov O em stund, och vi inväntade mormor. Vi fick i oss lite omelett när hon hade kommit, och O fick prova morotsplättar för första gången! Det var gott!

Eftermiddagen gick i bus-tecken, massor av bus! Och O visade mormor hur man ska gå med gå-vagnen som han fick av henne i julklapp, SÅ STOLT! Och mormor med!
Somnade O igen, så han skulle orka med kvällen, och så gjorde vi oss i ordning, och det var dags att åka till Larmgatan 10. Pappa och farmor kom och hämtade oss. 
När vi hade beställt maten, sa vi till extra att när barnens mat, deras första restaurangmiddag, är klar, så kan de komma med den direkt för O var JÄTTEHUNGRIG! Det var ju en halvtimme över hans vanliga tid redan, så han började bli ganska gnölig.. Det var beställt Kalle Ankas korv och mos, som de skulle dela på. Det tog dem 45min att fixa barnens mat, och den kom samtidigt som vår. Men servitören var ny, och maten GOD!! Och O tyckte maten var jättegod, han var ju superhungrig vid det här laget! Han åt en hel grillkorv och 1½ duchess-topp! 
Jag åt (mycket överraskande) Filé Mingon med hälften pommes hälften gratäng, (fantastiskt bra när syster har lika stor beslutsångest som en själv!) och det var KANONGOTT, och allt gick bra. O åt jätteduktigt, och jag hann också få i mig det jag skulle!
Några vindruvor efter maten till barnen var poppis, så de hade något att göra när vi andra jäste och pratade, och flinade lite åt gamla farmor.. *Med all kärlek!* O hette idag följande; Göran och Björn. Igår; Tord. Jajjemän.. 
*Skrattar så jag kiknar* 
                            
Vi skulle ta kaffet i salongen, och det fick vi så klart, och då skulle barnbarnen ha glass.. En kula var bad vi om, de såg ut så här;                       
                                                             Glass, med chokladsås och grädde!
     Morfar langar in glass
     Kan lova att O gillade när morfar satt och langade in glassen...
                                                 Jag fick tillslut gömma det sista.. 

Det blev massa bus också med morfar.. 
Morfarmys      Och morfar bara skrattar...
                                                                                                     
Vi åkte hem, och tryckte i honom välling också så nu räknar jag med att han sover till MINST kl 10 imorgon!! :) Jag och mormor, dricker ett glas vin, pratar en massa strunt och längtar tills C kommer hem, men det borde han göra snart, köket stängde för en timme sen.. Nu ringde han bara för det, är på väg hem! ♥

 

Paolo Roberto

Jaa varför döper jag ett inlägg efter honom!?
Jo.. Imorse stod jag och blandade havregrynen med vattnet, när jag hör *duns* *tystnad* (här hinner jag tänka sa*an, eftersom det blev en tystnad) *illvråååål*.
Springer in på O´s rum, och där ligger han, raklång på rygg, bakhuvudet i golvet, och sitt nattduksbord på näsan. *OJOJOJ* Såå ledsen pojk! Tro jag det! Nosen..
Näsan blev rödare och rödare, mer och mer svullen. Fick äntligen tag på fotografen, kvart i tio
(skulle vara där 10), och fick förklarat läget. Hon skrattade, och förstod, fick en ny tid..
Vi gick till Leo´s med S och V, för att pigga upp humöret. Massor av bus, och ungefär vid den här tiden var det ett ilsket rött streck, ca 2x0,5cm, över nosen, lite mer på höger sida än vänster. Näsryggen är lite bredare än vad han är över näsvingarna, så det ser mycket märkligt ut!
Lite Paolovarning..  :)
Efter lunch somnade båda pojkarna, och vi fick lugn och skön mammatid för lunch och kaffe. 

                                                                                       Kryprace med S i ledning!                    
Gick till Maxi för inhandling av barnmat/kvällsmat/vindruvor och toapapper. ALDRIG har påsen varit så lätt en fredag! :)
När vi kom hem, kom morfar, och det blev mellis, bus och kaffedags. O har nu läst sin ena bok så engagerat att den är sönder i pärmen. Och så hade hans ena present kommit idag, precis så bra som jag hoppades!
C skulle jobba på Stekhuset ikväll, men i och med busvädret vi har, så kom han hem samma klockslag han skulle börja, så nu har vi lite Let´s dancemys. Han ska jobba imorgon när vi andra ska på Larmgatan och mumsa..
:( SÅÅ SYND! Alla vi andra ska med, kommer sakna honom! ♥  
Imorgon kommer mormor, så hon ska få PAKEET när vi är på Larmgatan! EN vecka sent bara.. :D
Nu ska jag planera 1års-kalas... *Tiden går!*  

Nu är näsan mest blå och svullen, men gossen sover gott.  :) Natti!

Bloglovin

Om ni skulle viiiiljaaa... kan ni nu klicka in på ikonen "Följ bloggen" ovanför min bild, regestrera er mailadress, så får ni ett mail när jag har uppdaterat bloggen.. Så slipper ni kolla den HEEEEEELA TIDEN! :D
*Jag kunde själv!*


Riktigt ledsen

Hej på er! Nu känner jag mig ledsen. Efter en mysig förmiddag/lunch i Nybro, kom vi hem jag och O, och telefonen ringde. Det var doktorn vi var hos i tisdags. (Jag hann ändå tänka; "dolt nr" då brukar det ju vara VC eller 1177!?) Svaren på näsprovet de tog hade kommit, och det visade sig att O har de sista 10%-en sorts bakterier, som INTE de två antibiotikorna som vi har haft hjälper på. Så nu, ikväll, började vi på dem TREDJE kuren. VARJE gång är en kamp. 3 gånger om dagen. Han blir ledsen Pyret. Och jag blir ledsen, och tålamodet tryter. Att nu då få veta att han FORTFARANDE har ont i öronen får mig att tänka. Hade jag VETAT att ett sånt här prov kan visa något annat hade de banne mig fått ta det FÖRSTA gången de sa att det var öroninflamation. Men det visste inte jag, hade aldrig hört talas om!

Så tänker jag på en mamma i en annan blogg, och mitt hjärta gör så ont. Mina tårar rinner. Deras lilla tös fick bli en ängel alldeles för tidigt, de ska ha begravning imorgon. 4månader. Älskade lilla Flisan. Vi tände ett ljus för Dig idag!
Vad klagar jag för?? Ska inte klaga mer, bara ta hand om!♥  

Idag var vi i alla fall i Nybro hos syster, och var med på deras "sångstund" fast det nu var konsert! :) Alla fick vara med, och vi satt i ring allihop (säkert 20 mammor, några pappor, och lika många barn), vi upptäckte ganska direkt jag och M att våra barn är inte av den sorten som så gärna vill sitta still i knät och sjunga en liten trudelutt. VÅRA vill helst krypa runt och känna på de andra barnen, och se om deras maraccasar är bättre... :D
Efter sången, hade de gjort olika bord, känna, lukta, smaka, titta. De fick känna på stenar, frysklamp, plaska vatten, lukta på tvålar, ljus och blommor. De fick spegla sig, och smaka jordgubbar, vindruvor, bärpuré, och gelehallon - de var mumsiga med liite svåra att få fatt i i munnen! :) Jättekul!
                          *Och sedan tände vi ett ljus för lilla Flisan*

Imorgon hoppas vi pyret är så pigg att vi kan gå till fotografen som planerat, och så tror jag morfar dyker upp på eftermiddagen! :) 


Verkar bättre

O verkar bättre! Idag har tempen legat mellan 37,1-38,3. DET är fina grejer det!!

Ikväll har vi haft besök av O´s farmor och farfar. Det var skoj! Men det märks att han inte är helt kurrant, han blir trött fort, men det blir väl alla av pencillin? Lagade god kycklinggryta med vitlök och ingefära och bulgur. Den blev mumsig! :)

Nu börjar Gundes nya program, det var ganska skoj igår! :D Nu är ju jag ganska trött, så skrattanfall är aldrig långt borta..

Fullt upp hade vi inför besöket idag, så vi har städat, handlat, förberätt och lagat mat. Där emellan gos och bus förstås!

Imorgon är vi bjudna till Nybro, på kusin I´s sångstund, hoppas O mår så bra att vi kan åka, det var länge sedan vi sågs, och mysigt eftersom vi missade vår sångstund i tisdags. MEN vi får se! *Hoppas kan jag ju ändå!*

Tänk..

Jag sitter här i soffan, och så kommer känslan.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Det börjar pirra i hela kroppen, tänker; är det verkligen sant? Jo det är ju det, jag har ju bevis :) Han ligger och sover så fint i sin säng. Med rumpan riktigt upp-putad. Det är han som gör det.
JAG ÄR MAMMA. O´s MAMMA. All denna kärlek, hur ska jag någonsin få honom att förstå!?
Jag älskar att vara mamma.
Minns knappt hur det kändes att vara gravid. Men minns den underbara/skräckslagna känslan när Maria, vår barnmorska sa; Nehe du Lisa, nu tar vi och plockar ut den lill*. 
Då visste jag. Snart, snart, snart - får vi äntligen träffa vårt underverk! 
Det finns en anledning. Till mina första ord. Till barnmorskan, till de som tog emot mig på uppvaket, min familj, min S, svaret jag gav alla jag hann prata med, innan jag ens fått hålla honom. Frågorna var; Hur stor? Hur lång? Jag hade bara ett svar; -Perfekt, han är perfekt!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Dubbel..

VILKEN TRÅKIG FORTSÄTTNING...

Eftersom febern var tillbaka i morse med 39,3 ringde jag VC. Hon som ringde upp mig, tyckte vi kunde vänta till imorgon, men nu satte jag emot. Och det känns bra nu, när läkare V Skobe såg att han nu har DUBBELsidig öroninflamation. Vilket är MYCKET ovanligt fick jag lära, när de går på pencillin.
Nu har vi fått en nya medicin, och börjar om, som ska angripa andra bakterier.
         *Hoppas bara att det är dem han har!*
Fick också slemlösande/luftrörsvidgande (vilket ord va!) på recept så ska vi se om det lossnar lite!

Nu när vi kom hem blev jag ändå gladare, tempen var nere på 37,5 UTAN NÅGONTING SEDAN KL 8 IMORSE!! Nu får han ju börja med kläder/pyjamas igen.. :)

Ikväll ska jag be C köra iväg en sväng, och hämta V 1-års present! KUL KUL KUL!!! Det är den bästa jag någonsin köpt till någon!! JAG riktigt längtar tills han fyller! Tror S också gör det.. :)
Vi hann iaf träffa S och V innan VC, och efter de hade varit på sång. OJ så glad O och V blev av att se varandra! Det märktes att de har undrat.. Men det är ju inte så konstigt det, de brukar ju ses så ofta, och nu är det nog sen i torsdags eller fredags..

Nu har jag en pys här som vill ha min uppmärksamhet igen, han står 1 dm från mitt öra och GALLSKRIKER sitt högsta.. :D


Kändes extra uppiggande när hon på apoteket förklarade att 2,5ml, ligger mittemellan 2 och 3ml. *SKRATTAR*
*NU SKRATTAR JAG ÄNNU MER!*
Så jäkla knäppt! :)


Sovande bebis.. :(

Trodde verkligen dagens inlägg skulle vara ett positivt ett, med massor av roliga händelser och lockelser till skratt. Just nu känns det inte som det blir det.
Imorse när jag tog upp O och tog morgontemp på honom var den 37,6 - JIPPI JIPPI JIPPI!!! (Han fick nedsättande vid 5 imorse - men ändå!)  Han åt relativt bra med gröt, och sedan lekte vi en stund. Så märkte jag att han började bli trött och gick och la honom. Han sov en timme, så tänkte jag att nu blir det bra med lunch!
Plockade upp honom och då hade han 40,0 IGEN STACKARS BARN!! (Då var det helt utan nedsättande)

(Nu vaknade han, 37,8 JIPPI!!)

Jag tyckte SÅÅ synd om honom! Allderles röd, mosig och slapp. Fick i alla fall i honom lite mat, sen i säng igen. Då sov han 1½timme TILL!! DETTA har aldrig hänt med honom sedan han var spädbarn. Jag blev ganska orolig så jag ringde vårdcentralen, eftersom jag skulle höra av mig om det INTE vänt idag. Tog ett tag, men till slut fick jag tag på dem, och förlarade allt sedan fredags. Hon kom fram till (som jag också trodde) att kåvepeninen jobbar, men har inte slagit in helt än, vi ska avvakta till imorgon morgon, och om den inte har gått ner då får vi en akuttid.
DET KÄNNS SKÖNT! Dels att har pratat med någon som kan, dels veta hur jag ska förhålla mig till vad som händer näst.
Med sin NYA FINA Pingubok!
Men som jag skrev, nu vaknade han och hade 37,8, han är HUUR sprallig som helst nu, han känner väl sig frisk! Farfar var här med en jättefin Pingu bok med MASSOR av ljud som är jättespännande! Han kryper här fram o tillbaka, med ett leende på läpparna, så han somnar nog igen snart, av utmatthet, nu är han ju inte van.  ;)

                                                                                             
Nu LÄNGTAR VI EFTER PAPPA♥ men han kommer nog om en timme eller så. Ska bli skönt och få hem honom, ikväll är det tvättdags igen, och IMORGON ÄR VI FRISKA!!
                                                                                      *Håll alla tummar ni har!* 

Det blev mer positivt än vad jag vågade hoppas på! :) TJIHU!

(+att det var superkul att få komentar av S.A-korpadalen! Kram på dig!)

Förstår!

Förstår om det inte är så roligt att läsa min blogg (förtillfället hoppas jag :) ), bara massa tråkiga nyheter om O och hans sjuka. Men NU peppar peppar, efter en kväll full av oroligheter, *hoppas *hoppas* jag att det har vänt!
Han har varit riktigt dålig idag O, och ikväll har jag och C mått väldigt dåligt över det. Men efter en "rejäl urladdning" (-om ni förstår vad jag menar... Ursäkta) så tror och hoppas vi att det har vänt. Från att gråta och kvida, till att nu spralla runt på golvet, inte vilja ha välling, bara leka och busa! ♥

Jag känner mig tröttare än tröttast, med vaknätter och min egen förkylning, så en del av mig önskar att han ska "däcka" snart, medans den andra delen bara vill titta på honom och le, och njuta att han är "tillbaka" som vanligt! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Idag har jag fått ordnat lite till hans födelsedag.. Födelsedag..
Har LÄÄÄNGE funderat på vad vi skulle ge honom, idag blev det bestämt och beställt!
En "Bobby car" - FORD GT40 gulf.
                                                            Ford Gt40 gulf. Oooo! (lånat)

 Ni tror väl aldrig att C är intresserad av bilar?!
Måste Måste sova nu. Måste.

Jahaja..

Jahaja, då var vi hemma igen.
Med vänstersidig öroninflamation, 39,8 i feber, men antagligen ingen ögoninflamation! Vi fick en läkare som vi träffade den 15 september, så det kändes bra, han är duktig och omtänksam om barnen. Han kollade igenom O precis som de andra har gjort, men hittade då en "buktande trummhinna" som vi då kallar öroninflamation. Har hämtat "Kåvepenin", och O har fått första dosen. Det var INTE välsmakande. Lyckades också få i honom en halv burk mat, men sen fick det vara nog tyckte han. Lever mest på välling och vatten. Har har också fått smaka mycket utspädd saft (tips från doktorn) för att lättare få i honom vätska och som "belöning" efter medicinen. Det var gott, men inte så supersuper som jag trodde. Men han har väl dåligt med smaklökar nu antagligen.
Doktorn såg mycket frågande ut när jag sa att han har ögoninflamation, "jag tycker hans ögon ser jättfina ut" var hans svar. Han trodde faktiskt inte att han har haft inflamation utan bara "gegg" som kommit av förkylningen. Så vi ska köra droppar imorgon också, sen kunde vi sluta. SKÖNT!!

Natten som gick var ganska tung. I och med att O fick så himla hög feber igår, så var jag orolig, och var uppe och kände på honom varje heltimme. Men han sov lungt varje gång. På morgonen gick vi upp han och jag, och tog en flaska välling och sedan var han leksugen - så glad jag blev!! Vi läste böcker, körde med bilarna, och för första gången lekte (inte bara klappa våldsamt..) han med Catasita. Jag tog fram en "plastpinne med en liten fjädervippa på i ena änden" (en kattleksak) och busade med katten, O tyckte det var jättekul, då tog han den och gjorde likadant! Och Catasita försökte slå bort den, ÅÅ så kul de hade! Senare på förmiddagen gjorde C det, och då skrattade O så han kiknade! :)
När han vaknade efter vilan var han helt dåsig. Det gick liksom inte att få någon fart på honom, och då tog vi tempen. 40,5!! Och då var det en och en halv timme tills jag kunde ge mer nedsättande.
Då blev jag orolig, och ringde 1177 (fick prata med en trevlig värmläning), och hon fixade oss tiden på jouren. TACK!!!

Nu sover lillemann igen, och det får han göra så länge han vill. Blir ingen resa till Karlshamn varken idag eller imorgon tyvärr! Hade velat vara med och fira min mammas födelsedag, men vi får ta det en annan dag helt enkelt. *Tack mormor för att du vet och tycker att vi gör rätt som stannar hemma!*
Ikväll börjar *Melodifestivalen*, och då skickar jag ALLTID en extra tanke till min kompis H.
              HON ÄR TJEJEN SOM ÄLSKAR MELODIFESTIVALEN!! 

Jag tycker att det har blivit lite för mycket, men visst kan jag strötitta på det, likaväl som något annat. Idag ska jag börja pula på (SÅ HIMLA FEL DET LÅTER NÄR JAG HAR BOTT I NORGE!!), ordna med en grej, som jag inte kan avslöja än. Men kanske nästa vecka hoppas jag! Spännande va?! :)
Tror jag ska börja direkt nu när jag blev lite sugen!
Ha en supermyysig lördag alla fina vänner, jag ska torka näsan och gå in och ge min varma son en klapp på kinden.. *Gos*

Kalmarjouren

Fått tid på Kalmarjouren kl 14, lille vännen har nu 40,5grad och fortfarande är det EN TIMME tills jag kan ge mer nedsättande. *Åå min lilla älskling!*

Litet plåster!

Här har ni sötaste i djup koncentration!  ♥                                                                                                                                                                                                                             
Läser i sin bok!

Observera boken!

Vi fick allt ta och "ringa in" morfar lite tidigare idag, som fick köra ner oss till vårdcentralen. När O vaknade efter att
ha sovit i 1 ½ timme (!) i eftermiddag hade han över 39 graders feber, och jag fick inte ner den. Kändes lite obehagligt
och ringde 1177 och fick prata med ett rikspucko som frågade om jag hade gett honom något febernedsättande egentligen.
-Ja enligt tabellen 5ml. (Det står ca10kg - 5ml var 4-6/timme ej mer än 4 ggr/dygn)
-Jaha, vad väger han?
-Skulle tippa 10 kg, då han vägde 9,4 sist vi vägde honom för drygt en månad sen.
-Jaha, men om jag räknar på 10kg, 150 x bla bla bla så får jag fram att han kan ta 6ML åt gången!
(Hur i hela he**te skulle jag veta det när det står 5 sa*ans ml på flaskan, och hjälper 1ML så mycket undrar jag!?)
-Jaha, säger jag och känner mig rätt dum, och tårarna kommer eftersom jag känner mig fånig, och har en son i
famnen som bara ligger och tittar och är så otroligt varm!
Då säger hon;
-Är du orolig för honom?
-DET ÄR VÄL KLART JAG ÄR!
-Ja, då tycker jag du ska ringa vårdcentralen.
-Ja, jag ska göra det.

Samlade ihop mig, och ringde och fick prata med en supertrevlig och hjälpsam sköterska, vi fick en tid en timme
senare, och morfar kom och körde. 
Lillemann fick kollat öron, hals, mage, lungor, och det fixade han, men halsen och öronen var tråkiga. Efter att läkaren
(under utb) diskuterat med sin handledare skulle de ta blodprov för att se om de hittade något.
Jag och O satt och kollade grejer i en hink, för avledning. Det var klistermärken, någon studsboll,
och lite annat jox, men det som fick O att inte fälla en tår och sittta still var denna FANTASTISKA FANTASTISKA penna!Fantastisk penna
Som han också fick för att han hade varit SÅ DUKTIG!! 
Och ett litet litet plåster fick han, eftersom det fortsatte att blöda. DET var också väldigt fint, och konstigt.
Så han fick liksom 2 in 1.. :) Tillbaka till läkaren som då sa att vi skulle avvakta till måndag,
och fortsätta med febernedsättande, ögondroppar, nässpray - you name it - we got it, känns det som.
                *HOPPAS HOPPAS HOPPAS - det vänder nu lite snabbt!* 

                          Lilla lilla fingret


Så när vi kom hem tog vi ögondropparna, som nu är hysteriskt tråkigt, och han somnade nästan under tiden! 
Så trött var han. Farmor och farfar kom, så vi fikade lite. Nu ikväll när vi skulle äta ville han inte ha något,
men efter lite tjabb fick C i honom en hel flaska välling med alvedon i istället, så nu hoppas vi han får
sova gott en stund. Sen vaknar han nog i natt och får lite till, räknar jag med. 
Har också slagit in mormor´s present som hon ska få! Så här fin, vacker och otroligt
nyfikenhetsframkallande blev den.. :D  

                           Mormors finfina paket
  

Karlshamn?

Tanken är ju att vi ska åka till Karlshamn imorgon bitti, men om O är sån här vet jag inte helt. Han har fortfarande feber, men inte alls kletig i ögonen och det är skönt! Vi får se imorgon helt enkelt.

I eftermiddag kommer O´s farmor, farfar och morfar hit på fredagsfika, så vi har varit på en promenad till Maxi, och fixat fikabröd (orkade bara inte baka idag), och annat. Skönt och komma ut i det fina vädret! Hade velat gå en prommis till, men nu sover lillemann så gott, han har sovit i 50 min nu, *peppar peppar*, faktiskt kan han få sova en stund till, blev bara en kvart i förmiddags och nu behöver han ju sova när han är febrig.

Han var så söt idag när jag kom i vardagsrummet. Sitter med sin MYCKET raka rygg (Inget av mammas dåliga hållning här inte! :) ) och tittar och BLÄDDRAR, i en av sina böcker. Med boken upp och ned. ♥ Sötaste sötaste! ♥
Han måste ju undra, "jag har ALDRIG sett något som liknar detta!?" "varför ska jag tittat på det här!?"
♥ Gullunge ♥

Ikväll blir det mys med Let´s dance, och så får vi se hur lillemann mår imorgon, men hoppas vi kommer iväg!

1 år sedan

Nu har C kommit hem efter en dags slit på jobbet. Mindre kul att då komma hem till mig som är helt slut efter enSötaste sjukisen dag med sjukisen. Men han håller humöret uppe. Både C och O.. :) O är pigg i korta stunder. Vilar och gnäller lite där mellan. Jag har fortfarade lite kill i halsen, och något i vägen i nosen, men långt ifrån täppt! Jippi!!
O´s ögon är i alla fall inte sämre, tar droppar var 3 timme och tvättar med kokt vatten på bomullstuss. Och han är så duktig, inget gnäll eller tårar, tror det är lite skönt! Någon som vet hur lång tid det vanligtvis tar att bli av med det? Hur länge man smittar?Tanken för kvällen var att S, M och V skulle komma på födelsedagsmiddag, men nu blir ju inte det av. Förstår till 100% att vi inte ska chansa. Det hade nog inte jag heller gjort. Men tråkigt är det, och paketet står här, och LÄNGTAR efter att bli öppnat! RIKTIGT LÄNGTAR!!
Grejen är att de var bjudna hit för ett år sen också. Det blev inget den kvällen heller. Den morgonen för ett år sedan "kissade jag en 2-a på stickan", och blev kl 11 inlagd för havandeskapsförgiftning.
Tänk att det är ett helt år sedan!
(Nu ringde det på dörren, nu är inte paketet kvar längre. HOPPAS DU BLIR GLAAD!)
Vilka dryga 2,5 vecka jag hade framför mig. TUR att jag inte visste. TUR att inte C visste. Och tack gode gud att det blev som det blev, när det nu blev som det blev! Och att han kom ut när han gjorde, för då hade jag ingen ork kvar.   

Nu ska vi snart äta "födelsedagsmiddag" utan födelsedagsbarn. Hoppas den blir god ändå! Det tror jag nog, Cannalloni fyllda med kyckling/bacon/tomat/vitlöksröra, och mozzarella caprese. Med MYCKET basilika! Hoppas ni känner hur gott det är, vi får göra samma när vi får till middagen nästa gång.. :)

Oscars "nya för dagen" är som följer; Hitta nappen, och stoppa den i munnen. Hitta en leksak, vilken som går bra, och banka den försiktigt försiktigt mot nappen i munnen så det blir ett litet litet bank, som jag då uppmuntar med glada hejjarop och applåder! SKITKUL!!

                                    Bank med stora gula nyckeln      Bank med favvofirren

GRATTIS BÄSTIS!

                          
GRATTIS S PÅ DIN STORA DAG!             O vill veta vad det är I!!!

    Hoppas din dag blir fantastisk och
    att V BARA vill göra sånt som du
    vill göra, hela tiden! :)
KRAAM

         O tycker; kom och öppna
          din present NU!

2x presenter

Ja, 2 x födelsedagspresenter på under 24 timmar!!
S, HUR nyfiken är du på en skala?? :)
Igår beställde jag V´s ett års present, och idag fixade jag S´s. Hon fyller ju imorgon!! Helt fram till idag hade jag bestämt mig för en sak, och det var liksom bara det som gällde, men NU, nu är det något annat i paketet! :)
AaaHAHAHAha!!!
                                  S´s present!!

Jag känner mig lite sådär idag, febrig till och från, lite öm i halsen. Men stackars stackars lillemann, han har 39 i feber, och ögoninflamation. Pyret! Men tror och hoppas att vi fick den nu INNAN den har brutit ut, hoppas bara att den är stoppningsbar!
Så idag blev det inget sim.. :( Har inte ens hunnit prata med S om vad de gjorde. Men vi får nog ta det imorgon, jag är helt slut.
Innan maten tidigare ikväll låg jag och O på mattan i vardagsrummet när C fixade maten. C kom in, och jag frös så han la på mig en filt, och sedan kröp O ut i köket. Vad hände?
*Jag låg på golvet och somnade* Jo, det var ganska behagligt.. :)


Har läst en så sorglig blogg idag, att tårarna rinner nu bara jag tänker på det.
En liten liten flicka, fyra månader och 2 dagar, blev idag alltför tidigt, en ÄNGEL.
Av en fruktansvärd hjärntumör. Om möjligheten finns, skänk en slant till BARNCANCERFONDEN.
DE kan göra skillnad!
Vill bara uppmärksamma, och ge din son/dotter en extra puss, och ett extra jag älskar dig ikväll. Alla kan inte det.


Jag och O duschade efter maten, sååå mysigt! Han bara lägger huvudet mot min axel och ligger där med vattnet strömmande ner för ryggen. Så trött och myspysig var han! Underbart, ett ögonblick att komma ihåg.
Ikväll går tankarna till familjen. Ta hand om varandra!

Nu får det vara så här ett tag..

Lite nytt blev det, men inte så mycket. Punkterna framför alla inläggen skulle egentligen inte vara där men men, nu syns ju inläggen iaf! :)

O är fortfarande förkyld och har allt lite feber, så det blir nog inte sim imorgon.. :( Och det är tråkigt om det inte blir det! Vi gillar ju det.. Men vill ju inte att han ska bli sämre, och inte jag heller. Är allt lite röd om snoken jag också.
Ikväll har jag sett det mest förundrade uttrycket, jag har sett hittills, i min sons ansikte. Han har en halvcirkel med bjällror på, med ett handtag. När han "spelade", så började jag och C dansa. Som tokar. O slutade - vi slutade. Jag sa; -Nu får du spela!
Han började - vi dansade. Konstigt, för det blev mer och mer, vildare och vildare, mer och mer utflippat.
O gapade större och större, och skrattade!

Så håller jag på att leta present till V, han blir ju också ett snart.. Tror jag vet vad vi ska köpa, eller rättare sagt, JAG VET VAD VI SKA KÖPA..  lalala S nu är du nyfiken va??!! :D Det hade jag varit!! :D Ska nog allt ta och beställa det idag. 

Som sagt har jag haft lite problem med min "upp-piffning" av bloggen. Hade varit kul att kunna OCH förstå hur/varför jag ska göra si eller så, då hade det ju varit superkul att hålla på att ändra färger och annat! Men efter att hållt på i ca 5 timmar, igår+idag så får det vara så här, tills jag orkar ta tag i det igen. Kanske när jag inte BEHÖVER andas genom munnen längre.. 

Idag var det sång igen, O var jättetrött, så vi satt i soffan och tittade på och hade lite mys i stället för att vara med. Men när såpbubblorna kom fram, var vi med. Idag ville han faktiskt ha sönder de, sist bara stirrade han.. :) 
Lite tråkigt är det att det är bara "fröken" K, jag och S som sjunger. De andra sjunger inte. Är det inte därför man går dit?? TUR att vi sjunger så himla snyggt och bra!! :) 

Efter det blev det lite lunch för pojkarna, och sedan gick vi och skulle få i oss lite mat. Måste bara dela med mig av detta.
Vi sitter på en restaurang, "där man själv ställer brickan i ett ställ när du är klar", så de hade en kille som jobbade i disken bla, fixade lite och så. Han stod och skulle skära upp bröd när vi "fick syn på honom". Han tryckte ihop limpan, så den blev ca 4cm hög, och tyckte igenom kniven (inte sågade - TRYCKTE). Sen tog han den enda skivan och la i brödkorgen. Sen gjorde han lika dant igen, och igen, en och en.
Då såg han att hum, de blev kanske lite tjocka? Så då plockade han upp den ur brödkorgen, tryckte ihop den, höll ordentligt på båda sidorna, och tryckte igenom kniven. Sen fick han ta brödskivan och dra lite i den "uppe och nere" så den fick lite fason igen. Sen la han tillbaka dem båda. Sen tog han nästa. JAG OCH S HÖLL PÅ ATT BRYTA IHOP! Han var så koncentrerad, och la verkligen ner sin själ i detta.
*Ååå som vi skrattade, tur att varken hörde eller såg oss! :D*  

Nu har O fått sin välling och ska snart ner i sängen, hoppas på en lugn natt, och att vi alla sover gott.
OCH LÄNGE!! Och att vi båda är piggare imorgon. HELT FRISKA! Håll tummarna..   

 

F*N

att jag ALLTID ska bara försöka en sak till. Nu blev det jäkligt fel. Försöker fixa sidan imorgon.

FÖRÄNDRINGARNAS DAG! :D

Det blev kanske inte jättemycket ändrat, men lite! :)
Nu är det dags att sova bort den här förkylningen, så jag är pigg imorgon när vi ska på sång igen!

Det är faktiskt ganska svårt för en "o-hacker" som jag att göra något åt utseendet på bloggen, det är en massa koder och grejer (med tecken som jag inte ens vet HUR jag gör..) som måste inte på exakt rätt ställe.
Kommentera gärna, både bra o dåligt. Om jag har råkat ta bort något eller så.. :)

Försöker..

"designa" bloggen... Undrar just jag...

RSS 2.0